Citiraj the enchantress prvotno napisa Vidi poruku
Svatko od vas može iznijeti svoju bojazan vezanu uz uvođenje prava na izbor, to ste većinom i činile, ali kada vam je netko dao odgovore, niste ih mogle prihvatiti. Stoga takva rasprava ovdje nema smisla jer se tako možemo natezati još 20 godina. Duboko se nadam da će saborska rasprava o ovoj temi biti daleko konstruktivnija.
Meni upravo odgovori cijelo vrijeme nedostaju i nitko mi ih nije dao. Postavila sam niz pitanja o statističkim rezultatima osoba školovanih kod kuće, o njihovom znanju, kompetencijama, izboru zvanja i zapošljavanju, ali od toga ništa. Slažem se da treba postojati mogućnost izbora, ali to samo po sebi nije odgovor na pitanja o kvaliteti obrazovanja, stečenih vještina i znanja.

Apropos toga da mi Hrvati ništa ne znamo, dok drugdje vlada kultura izbora moji prijatelji, visoko obrazovani intelektualci koji žive u Nizozemskoj, koji su dobro proučili sve škole, izuzetno su nezadovoljni stanjem u tamošnjim osnovnim školama koje smatraju igraonicama.

Paušalne i stereotipne izjave o "hrvatskom jalu" i nekakvom nacionalnom nedostatku kritičnosti su ispod razine prihvatljive rasprave.