Citiraj the enchantress prvotno napisa Vidi poruku
Kao članica EUDEC-a tu se nikako ne mogu složiti s tobom i mislim da daješ krive navode.

Ali eto, da se lovimo opet za detalje o hrvatskom jalu i inome. Samo napomena, jako mi je zanimljivo da ti provizorno daješ gore navedeni citat, a nisi ga provjerila niti navela izvor kojim to potvđuješ kao činjenicu. A za one koji nisu skloni kritičkome promišljanju o izrečenom na forumu, taj će argument proslijeđivati dalje kao nešto mjerodavno. To je hrvatski mood. (Iako koliko shvaćam ti niti ne živiš u RH.)

Sasvim je svejedno tko gdje živi i tko je članica koje udruge. Kvalitetna se rasprava ne vodi ad hominem argumentima niti namjeravam stavljati svoj CV na forum ne bih li zvučala vjerodostojno.

I dalje ne znam što je to "hrvatsko raspoloženje" (tzv. hrvatski mood) niti "mi Hrvati ovakvi-onakvi", a sad smo već dobili i "detalje za hrvatski jal i ino". Stereotipi i generalizacije oblik su intelektualne lijenosti i koliko si god slobodna koristiti ih do mile volje, ipak bih molila da mene izostaviš iz svojih stereotipizacija nacionalnog identieteta.

Što se tiče alternativnih, tzv. slobodnih škola i mogućnosti nastavka kvalitetnog školovanja koje one pružaju, podatak o tome da se otprilike 10-20% učenika uspije upisati u gimnaziju nije provizoran, nego iz prve ruke, dobiven od osobe koja je u takvoj (lokalnoj) školi donedavno radila.