Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
Mislim da ipak govorimo o malo različitim nivoima znanja, jedno je naučit djecu da raspoznaju ptice i izgrade im kućicu, a jedno je, ono što je meni cilj, naučit dijete da preživi potpuno neovisno. Self-sustainable living - uvjeravam te da ni jedan fakultetski obrazovan čovjek koji živi u gradu i ovisi o sistemu, bez dobre pripreme i naučenih vještina ne bi preživio 7 dana u svijetu gdje su police konzuma prazne, bolnice ne rade, benzina nema a humanitarna pomoć ne stiže.
Ne šora me paranoja da ću morati smisliti život iznova, ko Robinson Crusoe, ali moram reći da sam fakultetska osoba koja imam iskustvo self-sustainable livinga doslovce u šumi, od cisterne i grijanja na drva, do toga da pečem kruh, radim jogurte, šivam, i živjela sam i preživjela godinama, sa svojom obitelji. Mislim, to nam je bila viksa, za gušt Robinsoni. Znam palit vatre, lovit ribe, uzgajat, držat kokoši, ovce, veslat, uredit barku, radit ulje, you name it. Iskreno, to iskustvo je moje najdragocjenije iskustvo u životu. Kad se sjetim kako ostima lovimo rakove, mi djeca iz šume, kao zadnji urođenici, prođu me trnci od radosti. Pišem knjigu o tome, btw.

Ali stigla sam i ići u školu, na faks, svašta.

Nije to takav kunst da moraš napustiti sistem radi toga.