Ajde, držim vam fige u srijedu.... :love:
Printable View
Ajde, držim vam fige u srijedu.... :love:
Ne znam, probajte nekako potpisati da ti daje unaprijed lovu za dva mjeseca ili tako nekako.
Šta ćeš napraviti kada ti jedan mjesec kaže da baš i nema trenutno love? Šta ti znači papir sa socijalnog, ak ćeš morat van iz stana? Ne možeš njime ništa platiti.
Da, upravo tako. Nažalost znam za masu takvih primjera. :/Citiraj:
maxovamama prvotno napisa
vidi ima li mogućnosti napraviti ustezanje od plaće. znači, ništa ti on ne daje nego mu određeni iznos sjedne čim dobije plaću i bude uplačen na tvoj račun. kao da ima kredit
i ja. poznanicu je muz otjerao iz stana u kojem su zivili kad je bila trudna sa drugim klincem. ona ima MS i nije radila plus sto su oboje stranci. dok su jos sluzbeno bili skupa kupljena je kuca di je ona uselila sa klincima kao da djeca budu blize tati jer je ona iz njemacke ali ni 2 godine od tad on joj prijeti da se izgubi iz NJEGOVE kuceCitiraj:
Anita-AZ prvotno napisa
ne vjeruj mu nista, njemu ni taj papir koj je potpisao kad ste se vjencali ne znaci nista
trazi da na neki nacin budes zasticena (nemam pojma kako jer dok ces se ti natezat sa njim po sudu ti i djeca morate od neceg ziviti i morate negdje spavati)
Obavezno mora biti direktno sjedanje na plaću, bez toga se ja ne bi ni mrdnula s malom bebom u nesiguran prostor.
No, kažeš da je on direktor svoje firme (ako nisam nešto pobrkala)? Vjerujem da su moguće svakojake peripetije u papirologiji :/ ... može si dati otkaz i ne imati prihode na račun koji je u ugovoru i .. ma ne znam.
Sad sam vrlo negativna i skeptična. Možda do takvih stvari u tvojem slučaju neće doći. Nadam se da neće.
toffi a ona opcija koju sam ti spomenula sa ugovorom ovjerenim kod bilježnika?
jel bi te to osiguralo?
men zanima nesto,ne znam jel sam te krivo shvatila.vi ste radili zajedno u toj "vasoj" firmi ili?
ako je tako sta ce biti sa tvojim poslom nakon porodiljnog?
na žalost, ovo potpisivanje svodi se isključivo na njegovu dobru volju, znam iz iskustva iz najbliže okoline koja btw nije htjela čuti niti jedan dobronamjeran savjet jer ipak je on otac njezina djeteta :roll:Citiraj:
toffifeee prvotno napisa
draga, hitno nađi odvjetnika specijaliziranog za razvode, znači do sutra, NE POTPISUJ NIŠTA I NE PRISTAJ NA NIŠTA BEZ ODVJETNIKA!
puno :love: i želim ti da se što brže i lakše iskobeljaš iz ovoga.
potpisujem, obavezno se posavjetuj s odvjetnikomCitiraj:
paci prvotno napisa
i toffifeee :heart: :love: :(
probaj tražit privremenu mjeru na plaći,njegovoj,do pravomoćne odluke suda
Imala sam nešt slično,nekakvo dugovanje...uglavnom,kad samo ovjeriš potpise na svom nekakvom sporazumu da bi prisilno naplatila potraživanje moraš na sud jer onda tek odlukom suda nastaje ovršna isprava. Radije objasni jav. bilježniku što u stvari želiš (tzv. solemniziranu privatnu ispravu sa klauzulom ovršnosti), to je puno sigurnije i u tom se slučaju odmah sjeda na plaću,bez suda.Citiraj:
ronin prvotno napisa
Draga toffi tako mi je žao što ti se sve ovo desilo :love:
Želim ti puno sreće i snage
imam dogovoren termin kod odvjetnice koju sam kao preporuku dobila od ženske na tel. ženske savj.autonom. kuće(hvala thalii na br.tel)
E sad sam u dilemi jer ujutro idemo u Centar potpisati tu nagodbu o uzdržavanju djece(koja ima istu važnost kao i sudska presuda) na kojoj će biti naveden iznos, a tek u petak imam kod odvjetnice. Šta ak se zeznem :?
Isto tako sam saznala da smo pola-pola vlasnici firme jer je osnovana u braku. Ja sam prijavljena kao radnik u toj firmi i to na minimalac.
sve stečeno u braku,tu je i firma,njena dobit i imovina dijelite po pola
ne želim te plašiti,ali da li je on sad sposoban tebi u inat tražiti skrb nad djecom ili na nagovor svojih?
ako je,osiguraj im stambeni prostor prije suda,imaj spreman odgovor na to kako ćeš se financijski brinuti za djecu,nađi odgovor za sve tzv njegove bolje uvjete
drži se i neboj se :*
ti možeš sutra sve poslušati, ali ne moraš ništa potpisati i nemoj ništa potpisati. trebala bi i tamo doći sa odvjetnicom, na kraju krajeva možeš uzeti papire i reći da ćeš ili sa odvjetnicom doći ili sama nakon konzultacija s njom npr idući tjedan. moj slučaj o kojem sam pisala se upravo na tom ročištu u Centru zblesirao tj. zblesirala i potpisala je neke stvari koje ne bi da nije bila sama i da nije bila u tako emotivno slomljena. to su i njoj rekli - da ima istu važnost kao sudska presuda - ali se još uvijek njemu ništa ne usteže od plaće već on dobrovoljno plaća tamo dogovoreni (nebulozni) iznos. molim te, NE SRLJAJ.Citiraj:
toffifeee prvotno napisa
nije samo firma pola-pola, sve što ste stekli je pola-pola, od obične čaše na dalje do dobitka na lotu. samo ono što je bilo tko od vas naslijedio tijekom braka ne spada u bračnu stečevinu.
još nešto sam se sjetila,pazi da ne posakriva imovinu prije podjele stečevine iz braka,prepiše na starce ili ko zna koga,osiguraj se prije nego odeš odvjetnici,u gruntovnici izvadi izvatke zasve na njegovo ime i stavi zabranu do pravomoćne odluke
stvarno bi voljeva da ti se javi neka pravnica.
ja ću ti reći onako laički kako sam ja pohvatala stvari.
Vi se možete dogovoriti i potpisati taj dogovor u czss. Kad kažu da ima istu važnost kao sudska presuda, pretpostavljam da misle na to da potpisujete da se oboje slažete sa iznosom, tj. pdogovorom, jer u dogovor spada i viđanje djece i da se nećete žaliti.
Sudska presuda kao niti ovaj dogovor ti ne jamče automatsku isplatu, već je to stvar njegove dobre volje.
Tužbom za ovrhu (valjda se tako kaže) ili potpisivanjem onog što su cure spomenule kod javnog bilježnika, osigurava se automatsko sjedanje na plaću.
Ipak, voljela bi da ovo potvrde pravnice/ci.
u slučaju ne plaćanja alimentacije mora se prvo pokrenuti kazneni postupak pa kad on bude pravomoćan sve dalje,prije toga nema ovrhe
dogovori skidanje s plaće jer je lakše dokazivo i jednom i drugom,ali uz rastavu podnesi tužbu za podjelu bračne stečevine da ti ono što ste stjecali ne ode pred nosom
u svakom slučaju traži donošenje privremene mjere za osiguranje svojih potraživanja
Tocno, firma spada pod bracnu stecevinu. Vi ste suvlasnici svega sto ste stekli u braku.Citiraj:
toffifeee prvotno napisa
To je imovina koju su bracni drugovi stekli radom za vrijeme trajanja braka, ili pak potjece od imovine stecene radom. Tu spadaju i imovinska korist od autorskih i autorskom pravu srodnih prava i dobitak od igara na srecu (on dobije na lotu - to je isto bracna stecevina!)
Ona se racuna od dana kad je brak sklopljen, do prekida bracne zajednice (pazi, ne i braka). Za postojanje bracne zajednice bitna je vasa volja da vi zivite kao bracni par - koju sad vise nemate, iako ste sluzbeno jos u braku.
Bracnu stecevinu mozete sporazumno podijeliti tako sto cete potpisati ugovor o razvrgnucu bracne stecevine u kojem cete odrediti sto ide kome, ili u sudskom postupku (izvanparnicni postupak) ako se ne mozete dogovoriti kako podlijeliti imovinu.
rokobj, jesi li sigurna da je ovo istina. mislim da se može, ali ne i mora.Citiraj:
rokobj prvotno napisa
rokobj- on jedva čeka da se riješi i mene i djece kako bi bio nesputan i "ponovno dečko bez obaveza" tako da sumnjam da će tražiti skrb nad njima. A starcima ionako moja djeca nisu bila važna nikada( Stellu je došla vidjeti jedanput- dan kada smo došle iz rodilišta) bez obzira što živimo kat iznad njih.
Iskreno, zbunjena sam totalno sa svim tim pravima i zakonima i mislim da ništa neću niti poduzimati do petka kada razgovaram sa odvjetnicom. On mi stalno govori da mu vjerujem, da je i on ipak čovjek, da niti on ne želi da djeci bilo šta nedostaje (žalosno što misli da će im financijski nadoknaditi tatu) i da želi da se za sve sporazumno dogovorimo.
U jednu ruku mu vjerujem jer smo ipak skupa 6 god., a u drugu: vjerovala sam mu i gdje sam sada?!
mislim da mora, jer na osnovu čega će sud odraditi postupak i donijeti rješenje o eventualnoj ovsi. a ako ne plaća alimentaciju mora mu netko, u ovom slučaju sud, "zajašit" na plaću ne bi li počeo s isplatom.Citiraj:
tweety prvotno napisa
Citiraj:
Loryblue prvotno napisa
I tu su žene zakinute, jer se on može prijaviti na minimalac i od toga alimentacije dobijem 25-30 %.
Vidim da će možda početi raditi probleme kada svi naši "dogovori" pređu u stvarnost, jer sam mu rekla da krstitke ostaju po planu u 10 mj. a on je iskomentirao u stilu da trebamo platiti po pola ?! (mislim na ručak za kumove i obitelj)
U slucajevima u kojima si otac moze sam odrediti minimalac placu da izbjegne veliku alimentaciju, a onda jos ekstra isplacivati vise kasnije, kao sto je tvoj - otac vlasnik firme, sud moze odrediti fiksni iznos koji otac treba placati, ne postotak.Citiraj:
toffifeee prvotno napisa
toffifeee :love2:
Budi maximalno nepovjerljiva i oprezna, ali mu ne daj do znanja da to vidi. Ako ispadne fer na kraju, dobro i jeste, ako ne, u ovom slucaju ti bi svakako poduzela sve mjere predostroznosti ionako.
Imas odgovornost za djecu, to nemoj zaboraviti nikada i nedaj emocijama prema njemu da te tu ometu.
Nadam se da ce sve ispasti ok za tebe. :)
ja samo brijem, ali imam osjecaj da ce on mozda par puta i isplatiti dogovoreno, dok se jos osjeca krivim ali doci ce mu u jednom trenu da bi on ipak SVOJU lovu trosio na zanimljivije stvari umjesto na neku tamo djecu
roditeljski instinkti nisu kod svih ljudi automatski prisutni sami po sebi i bojim se da ce kod tvog oploditelja biti u igri "daleko od ociju daleko od srca" pa ako nisi u stanju sama stvarno zastiti sebe i djecu uzmi odvjetnicu
mislim da su ti krstitke u ovom trenu stvarno besmislen detalj
da li imas pravo na pola firme posto je on vlasnik (ili sam sve pomjesala...)
Vec sam rekla da ima, ovdje.Citiraj:
stray_cat prvotno napisa
Ne svidja mi se ovo omalovazavanje i vrijedjanje, nazivanje njezinog muza "oploditeljem". :/ Da, jebiga, grozno je to da ju je prevario i da se sad rastaju ... ali on je jos uvijek njezin muz i otac njezine djece. On je jos uvijek netko koga voli, ili netko koga je voljela. Meni je ta cinjenica, iz postovanja prema Toffifeee i njezinim osjecajima, dovoljna da ga ne vrijedjam.
I eto, prvi put sam cenzurirana na forumu. :mrgreen:
Ta "(gruba rijec)" je bila hebiga. Nisam ni znala da ce ju cenzurirati.
NE, NE, NE, NE.... ovaj dio je posebno osjetljiv. Sporazumno se mogu dogovoriti tvoj i njegov odvjetnik. Ne vjeruj nikom drugom nego svom odvjetniku. Pazi, sada postavljaš temelje i štitiš svoja prava i prava djece. Poslije ti može biti žao. Zaboravi na osjećaje! (bila sam tamo)Citiraj:
toffifeee prvotno napisa
DEBELI potpis!Citiraj:
Stea prvotno napisa
Budi jako, jako, jako oprezna, još jednom - na ništa ne pristaj bez odvjetnice :love:
potpisujem...dogovorno neka se stavi sve na papir i to je to. nemoj da kasnije zalis i bude ti krivo. ne zbog sebe nego malisana
Mirno sjedni nad papirom i sve popiši. Što si donijela u brak, što je on donio u brak, jeste li ulagali u prostor (i to se računa bez obzira što je kuća njegovih roditelja) i koliko, koliko vrijede sve nekretnine i pokretnine (računaj cifru koliko bi dobila ako bi se to sada prodavalo). I to zajedničko fino podijeli na pola. Ako trebaš seliti ili odustati od prava vlasništva nad firmom onda ti treba isplatiti polovicu. I dalje, odredi najveći iznos alimentacije za koji smatraš da je realan.
Nikako ne potpisuj neke papire koje je složio njegov "objektivan" odvjetnik. Svoj popis lijepo ponesi sa sobom na razgovor kod svog odvjetnika i postavi temelje za pregovor. Dalje sve radi tvoj odvjetnik. Taj popis ne smije biti tema razgovora između tebe i njega. Ako nešto prigovori, reci nek se obrati tvom odvjetniku i gotovo.
Malo zamisli svoju situaciju za dvije do tri godine. Škola, vrtić, slobodne aktivnosti, odjeća, ljetovanje za djecu... Troškovi su iz godine u godinu sve veći!
Ako treba, možemo se naći na kavi! :love:
Šta ima novo? Ništa i svašta...
Čekam razgovor sutra sa odvjetnicom i nadam se da će sve proći ok. On je bio danas kod knjigovođe koji mu je rekao da nema smisla da tražim svoju polovicu firme jer on jedini doprinosi u tu firmu, znači on jedini radi trenutno, pa ako on prestane raditi( što je suludo) nema niti zarade pa nemamo ništa niti dijeliti :?
I da iznos koji mi je rekao da će plaćati svaki mjesec da imam za stan, režije i hranu, ne bi niti jedan sud odredio, jer se gleda njegova plaća, a ne zarada tvrtke. Nema veze, sve će to meni moja odvjetnica sutra po zakonu objasniti, pa ću vam prenijeti, možda još nekome pomogne..
Inače odnosi su napeti, teško mi je samo gledati kako provodi i ovo malo vremena što je sa djecom( cca 1 sat) kao da hoće iskorititi preostalo vrijeme dok smo zajedno u kući, jer kasnije neće imati vremena. Ali fokusirala sam se na moja dva zlata i kako da to što bezbolnije prođu kraj mene, jer im ne želim pokazati svoju bol.
Bili smo jučer na razgovoru u vrtiću i dobili savjet kako da kažemo sinu. Rekla je tri stvari koje su najbitnije: reći mu da se mama i tata više ne vole i da nećemo više živjeti skupa, reći mu da nije on kriv za to, reći mu da ga i mama i tata i dalje vole i ohrabrivati ga da razgovara kako se osjeća. :cry:
draga toffifeee šaljem ti puno vibrica da imaš što više snage za sebe i svoje :saint: . želim ti od srca da to što prije završi i što bezbolnije da možete poćeti samostalno i smireno živjeti. Drži se!
:heart: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
:* tvojim :saint:
meni nije jasno zašto bi se djetetu eksplicite moralo reći da se tata i mama više ne vole. :?Citiraj:
toffifeee prvotno napisa
jesi li pitala zašto baš tako izravno. Meni se čini da bi se to nekako nježnije moglo reći.
drugo mi nije jasno zašto bi mu se moralo reći da ono nije krivo.zašto bi dijete uopće pomislio da je ono krivo. naravno da ćeš mu to reći ako pita da li je on kriv, ali govoriti to, a dijete niti nije u toj dilemi mi je bez veze.
zanima me kakve su savjete od stručnjaka dobivale druge cure u istoj situaciji.
zato što djeca redovito to misle. da su bili zločesti pa je tata otišao. ili da su se mama i tata zbog njega posvađali. i sl.Citiraj:
drugo mi nije jasno zašto bi mu se moralo reći da ono nije krivo.zašto bi dijete uopće pomislio da je ono krivo. naravno da ćeš mu to reći ako pita da li je on kriv, ali govoriti to, a dijete niti nije u toj dilemi mi je bez veze.
fran to ne misli jer ste vi od rođenja jednoroditeljska, ali ovdje se radi o djetetu koje je živjelo zajedno s mamom i tatom.