pa da. al ne može te nitko natjerati da se skineš :)Citiraj:
marka99 prvotno napisa
Printable View
pa da. al ne može te nitko natjerati da se skineš :)Citiraj:
marka99 prvotno napisa
Ma vjerujem da nakon svega vizite i nisu neki problem, ali dok si to onako vizualiziram.... nije kao u filmovima....:lol:
Ivy, hvala na još jednom korisnom savjetu! Sve pamtim!!! :*
stvarno su vizite najmanji problem, jedino što se stvarno načekaš, sestre dignu uzbunu u 7 (skidajte gaće, stiže vizita) a vizita dođe u 8.15 :lol:
evo mene sa još jednim tips&tricks :) madam se da vam ne dosađujem
mi , koji smo bili na carskom, pa ostali još 6 dana nakon poroda smo se ko od zla bojali temperature. Bila je naime jedna pedijatrica na odjelu za bebe, za koju je moja pedijatrica rekla da je školski tip i da je cijeli život pisala knjige a tek sad počela raditi u praksi, koja nam ako bismo imali temp veću od 38 nije dala djecu na podoj (neću komentirati logiku) i samom time ne bismo mogli ići šesti dan doma. A svi smo imali blago povišenu temp upravo zbog nadolaska mlijeka treći dan. I to fakat svi, dobro , možda nam baš nije prelazila 38, al mislim si valda i carski ima tu veze i dolazak mlijeka i ko zna šta još.
I onda je bila taktika, čim vidiš da malo kuriš, probudi ti se onaj iskonski strah da ti neće dati dijete i vadiš toplomjer negdje na 36, 8 :)
(svi u sobi smo vidi čuda imali 36,8 :lol: )
a onda poslije mjerenja trčimo kod ovih na čuvanju trudnoće da nam posude toplomjere da vidimo koliko imamo stvarno temperaturu :)
dobro,, možda baš nije stvar koju bi se trebalo preporučivati ljudima da rade, al nekako zaključiš po sebi da nisi bolestan i da je korist od laganja veća od one da ti ne daju bebu
joj...ali meni ne pada na pamet na brzinu skidati gaće i raširenih nogu dočekivati vizitu... mislim... to jednostavno... ne dolazi u obzir... :)Citiraj:
Willow prvotno napisa
Da nije za preporučivati, pogotovo zato jer povišena tjelesna temperatura upućuje na zaostali komadić posteljice u maternici. Stoga cure oprezno!!!Citiraj:
ivy prvotno napisa
e cure imam jedno malo bedasto pitanjce....
sutra bi trebala u vinogradsku na pregled a nemam pojma gdje je ginekologija i kam da idem???
dođem lijepo pješke do gore kad se skinem s tramvaja i kam onda? kad ima sto zgrada gore.....
prođeš kroz glavni ulaz i onda lijevo dijagonalno po stazici. na kraju dijagonale je dermatologija. malo gore više vidiš jedan kiosk, lijevo od njega još malo gore ti je ulaz.sve skupa je vrlo blizu glavnog ulaza
ginekologija je u prizemlju kada uđeš desno do kraja. vidjet češ šalter i oko njega puno trudnica :) to je to
:* :* :*
hvala puno!!!!
Ja ti savjetujem da ideš što ranije, ja sam došla oko 7 i 10 i bila druga na redu. Istina oni počinju raditi tek iza 8, al kasnije se stvori ogromna gužva!
vidiš a svi mi vele odi tek oko pol jedanaest poslje ti nije gužva jer do 11 sam primaju knjižice...
sad sam bedasta više... ja sam isto mislila ići kasnije jer da bum gore u 7.10 moram se ustati u 5.... jaooooo
Možda su u pravu! gle, ja ti kažem što sam ja vidjela i što su mi rekli. Tako ujutro je katastrofa gužva, a čula sam da je u pon najgore. Moguće da kasnije opet nema gužve. Makar mislim da to i tak brzo ide, jer si s pregledom gotova za 2 min!
Možda su u pravu! gle, ja ti kažem što sam ja vidjela i što su mi rekli. Tako ujutro je katastrofa gužva, a čula sam da je u pon najgore. Moguće da kasnije opet nema gužve. Makar mislim da to i tak brzo ide, jer si s pregledom gotova za 2 min!
:* ma hvala puno!!!! javim sutra kaj je i kak bilo
Da, da! Obvezno! Moramo se pratiti da se znamo prepoznati! :D
ja sam isto išla kasnije i nisam toliko čekala
ponesi maramice za wc, nemaju papira
hvala ivy uvijek nosim punu ratnu opremu u torbi zlu ne trebalo
thanks!!
Ja sam jako zadovoljna porodom u Vinogradskoj, mene je porađala dr. Lada i zaista je bila ok.
Budem li išla opet - bez razmišljanja ću u Vinogradsku. I da, bila sam rezana, bolilo je ko vrag, al kad čuješ plač bebača - sve se brzo zaboravi.
Baš je to lijepo čuti Bealara. Mislim ne baš i za bol.. :roll: ,al to znamo da nas čeka. Meni nije važno hoće li me rezati ili ne, samo mi je važno da dok i babica budu ok i da naprave svoj posao kako treba. Najvažnije mi da beba i ja budemo dobro nakon svega, a ove druge stvari se vjerujem onda brzo zaborave! ;)
Ma bit će sve ok...ne brini! Koliko još imaš do termina?
Nije da brojim :lol: , još 12 dana! :D
Nije da brojim :lol: , još 12 dana! :D
ej cure sam da vam se javim tek sam sad došla iz vinogradske, gužva je bila do neba... kaže sestra da je tamo uvijek ponedjeljak i petak gužva tako da izbjegavajte te dane ak ne želite čekati cijeli dan...
ja sam došla oko 10.30 a doktorice nije bilo s odjela do 12. tako da sam na pregledu bila tek oko 13.30...
htjela bi pohvaliti sestru koj radi u ambulanti (mislim da je sr. Snježana - visoka jača) duša od žene...
doktoricu sam vidjela na kratko a koja je bila i kak se zove nemam pojma...
naravno u wc-ima nema papira, ni ključa tako da.... al navikli smo se u našem zdravstvu na svašta...
jedina zamjerka mi je ta što ima jaaaaako puno trudnica a malo mjesta za sjesti i to malo zauzmu mladi tateki koji su došli u pratnju.. mislim... cure, recite muževima nek se ustanu trudnici bez obzira jel bila u 7 tjednu ili 37 tj. trudnoće... i nemojte ostavljati torbe i kapute na stolici i još tako nekome zauzeti mjesto za sjesti....
Pa nisi nam rekla što kažu ?! Kako je tebi prošao taj prvi pregled?
:/ iskreno nemam pojma kaj da velim, prije sam bila vani nego unutra... sve ok sa bebačem. još sam "zaprta" i to je sve kaj mi je rekla. kontrola za tjedan dana... neznam, osjećala sam se ko na pokretnoj traci...
ambulanta me šokirala... stol iz austro-ugarske, vaga ona starinska, opčenito je sve staro i ofucano, doktorica kuca papire na mašini... ko prije 50 godina... strašno..
sramota za naše zdravstvo...
ali srećom tu je ta divna sestra uz koju se sve loše zaboravi i koja za svaku od nas ima lijepu riječ i osmijeh na licu!!!
To je vjerojatno bila dr. Košec... navodno je jako stručna, a kad je gužva ništa drugo te ne čeka nego "pokretna traka"...
Zna li netko raspored doktora preko tjedna tamo? Nisam još bila na pregledu kod nikoga, samo na uzv...
Preporuke?
ponedjeljkom je dr Košec i stvarno je jako stručna ali često ode gore na porode pa ju dolje u ambulanti moraju čekati.
svi su više manje dobri, jedino dr Ivičević zna izvrijeđati, ali onda opet on je i odličan u dijagnostici
da dr. Košec je bila danas (pogledala na nalazu) i imala je porod tak da je kasnila.. čula sam i ja da je dobar dijagnostičar...
Ja sam bila u čet i tada je prof. Herman. On je jedan valjda od glavnih i stvarno je bio ok. Istina, brže sam vani nego unutra...al tako to valjda tamo ide!
Ni ja ne mogu sebi doći od tih tamo uvjeta! Ne znam bih li se smijala ili plakala. Al kao što sam već jednom napisala, meni to ništa nije važno koliko mi je važna ljudskost i nekakav normalni odnos. I meni je ta sestra bila baš dobra. Upravo me njihov odnos nekako opustio glede svega što me čeka! ;)
ma ja sam čitala o takvim uvjetima al sve si misliš kak ljudi pretjeruju a onda kad dođeš tamo i vidiš da su još uljepšali priču ostaneš paf...
stvarno da nema tako divnih ljudi tamo bilo bi koma... ovako uz njihovu toplu riječ zaboraviš okolinu....
Jesu i rađaone tako grozne? Sobe? Čitala sam da je čisto, nadam se da stvarno je.
sobe na odjelu su ok,sasvim pristojne, mislim nemaš nešto pretjerano mjesta, al nije da ni očekujemo :) i čiste ih i previše puta na dan (mislim 3 ili 4)jer te probude kad se malo želiš odmoriti
rađaone su novo uređene. po meni nije nešto humano da se osjećaš ne znam kak ugodno, ali je novo, čisto i funkcionalno
u biti, mislim da presudnu ulogu ima ljudski faktor, ak je osoblje ljubazno, ni ne vidiš je nešto staro ili novo
Potpisujem!Citiraj:
ivy prvotno napisa
Imamo potpuno isto misljenje :)
Apsolutno potpisujem!Citiraj:
ivy prvotno napisa
što se tiče čistoće, jedino možete koji put doživjeti šok kad uđete u WC ali to su krive rodilje koje ne pogledaju što ostavljaju iza sebe i posebno pušačice koje ostave pepeo posvuda :evil:
To mi je dovoljno, glavno da je čisto i da su ljudi ok. Hvala cure! :)
A ova fora s pušenjem mi je jednostavno nepojmljiva! Pročitala sam da se u wc-ima puši već puno puta, ali stvarno mi je nevjerovatno kako se trudnice i rodilje mogu tako ponašati....to nikad neću shvatiti! :?
Evo ja sam se taman vratila s pregleda - kaže prof. Herman vidimo se za tjedan dana ako ne ranije. Radio mi je pregled plodne vode i nalaz je mliječna +. Ne znam što to znači, zna netko?
Uglavnom iako sam otvorena prst to mi baš nije bilo ugodno,mogao je biti malo nježniji.
hej draga-super da je sve ok..
ne mogu ti pomoći savjetom...neznam šta to znači...
kaj si već doma?-super...nisi dugo čekala il si raaaano došla tamo?
Ja sam došla oko 7,bila prva i gotova u 8 i 10! radije pričekam tako ranije dok još nema gužve, al meni je zgodno jer do bolnice imam 10 min autom. Mm i ja vježbamo put do gore! :lol: