Ginekolog, kod kojeg vodim trudnoću, mi je rekao da nije potrebno raditi amnioskopiju i vaginalne ako je sve u redu, a kod mene je sve u redu. Baš mi je dobro bilo sve ovo pročitati. :)
Printable View
Ginekolog, kod kojeg vodim trudnoću, mi je rekao da nije potrebno raditi amnioskopiju i vaginalne ako je sve u redu, a kod mene je sve u redu. Baš mi je dobro bilo sve ovo pročitati. :)
Apsu, još uvijek u komadu?
ma ok, moze biti i da im je fakat to bitno :)
ali ne bi rekla da je vaginalni pregled svaka 2 dana, od strane raznih osoba, nesto bas tako pozeljno i dobro za mamu i bebu (osim tog sto je neugodan). ctg ajde. amnioskopija je diskutabilna pretraga koja se, kolko sam citala, ne radi bas vise. ali vaginalci dolaze u paketu. ja sam u drugoj t na dan termina bila u rodilistu na pregledu (ne znam sta mi je bilo :lool: ) i napravila ctg (nakon naravno 2 sata cekanja) i kad sam rekla da necu vaginalni dr i sestra su me gledale ko da sam s marsa pala. a to nije bilo tako davno, 2008.
ustvari sam htjela napisati da te taj pristup navodi da pomislis (tj da mislis) da s tvojim tijelom nesto ne valja, a ustvari nije tako. svaka zena ima svoj tempo. to sto nisi otvorena sa 37, ili 39, ili cak 42 ne znaci da se neces otvoriti kad treba i roditi :)
s obzirom kako sam ja rodila nasilno ali opravdano mislim da bih ipak dala sve na svijetu da sam makar malo osjetila što su to prirodni trudovi i prirodan izgon.eto,meni je žao što je to sve tako prošlo,al mi nije važno više uopće :)
Blažena zatvorenost mi je omogućila carski, malo je falilo da neka nadobudna doktorica odluči da pokušam prirodno. I hvala Bogu što mi je u smjenu doveo mog normalnog doktora! Pukao vodenjak, trudovi sve jači i to 4 dana prije dogovorenog carskog, 2 tjedna prije termina, a ja skroz zatvorena!
amnioskopija,zastarjela ili ne, nekad zna dobro doći...meni je pomogla...ctg mi rađen u 8h,kaže sve je u redu,beba ok,ja ok, a 41+0...spremaju mi papire za optust jer su me 4 dana držali u bolnici pod dg. sad će porod...u 9 h,prije otpusta,još jednom me pregledaju i to amnioskopom i utvrde zelenu plodovu vodu...naravno do 13 h sam već hitnim CR -om rodila N...tako da bi ću i u drugoj trudnoći pristati na amnioskopiju,ne bih tog straha opet preživljavala...
Apsu, nemoj se sad plasiti i toga
Je, moguce je, dogadja se, al ne brigaj sad i zbog toga
Nije da nam vecini to ne prodje kroz glavu, al najverojatnije se nece dogoditi
Prati bebine pokrete i osluskuj...ma ni ti neces ostati vjecno trudna :-)
Ajde ti radije zaskoci tog svog muza :mrgreen:
Ma neda mi :( A već mi je rekao da nije ok od mene što toliko navaljujem, da se tu ne radi o meni i njemu nego on jednostavno ne može blizu maloga, tako da stvarno ništa od toga :roll:
a joooj apsu nije mi bila namjera plašiti te :love2:...
bebu sam osjećala do prokidanja vodenjaka...N. se smirila od tada do CR...za utjehu sam imala jednu super staru sestru koja je onim zastarjelim aparatićem (ono što ide na trbuh i uho) slušala njene otkucaje cijelo vrijeme...
zanemari moju priču i zaskoči tm ;-)...
a razumijem i to tvoje čekanje...mene su od termina do poroda svaki dan, većina poznanika (ne samo bliži), zvala i pitala ima li šta
pobježe mi :-)...
nemoj puno razmišljati sada o tome, govori ti ona koja je proživjela čekanje kao i ti...samo ti mogu savjetovati da se opustiš i uživaš u nečemu što voliš...
Sve to, i obavezno prati pokrete bebe. Bar tri puta dnevno treba leći i brojati pokrete. Treba ih biti najmanje 10 u sat vremena. Ako je manje, odi na pregled.
Ma miš se super miče, stalno je aktivan.. A bojim se svega ovoga i bez da čitam tuđa iskustva.. mislim, nije to strah i očekivanje najgoreg, nikako se ne smatram pesimistom, ali ovakve misli su vjerojatno normalne svakoj mami koja voli svoje dijete, isto kao što su normalne misli da će sve biti u redu i da će biti najljepše i najzdravije dijete na svijetu :)
Čitam o tim trudovima ,svakojaka iskustva i sad budi pametan?! :-/ meni je to prva t. cjelu noc su me parali bokovi,a sad opet cjelo vrjeme menst.bol i kriza ,kontrakcije iman ali sve je tako izmjesano da vise ne znam sto boli! Na zadnjem pregledu sam bila otvorena 1.5 ..
Kako mi je do bolnice 2h (a i vrjeme je nikakvo,snjezno) ne bih htjela prerano doc u bolnicu,a bogami nebi htjela i da me ulovi na putu :-P
Neznam sto da radim,idem se otusirat,pa cu vidjet dal ce mi se bolovi jos vise pojacavat kroz dan..
Ahaha kak je super citat sebe prije poroda :lol:
Dakle - kad stvarno pocnu trudovi, znat cete da je to to :mrgreen: nema vise jel je il nije - je ! :D
A dal mogu ti trudovi biti isti kao menst.bolovi? Jer moji bolovi za vrjeme menge bili su boze sacuvaj!a i ta kriza ,tocnije doljni dio,kao da mi se ukljesti.. Joj apsu,ti si se rjesila,a kako boli sam porod? Manje ili vise od trudova? :-/
Mislis sam izgon? Tiskanje van- to ne boli.. Bole trudovi, to je bol koju nemam s cime usporedit, najblize sto znam je da sam kad je tek pocelo dragom rekla da imam filing ko da mi netko bubrege žmiče ko mokru krpu kad hoce ocijediti.. Al prezivjela sam, svi prezive, a kad ti stave bebu na prsa stvarno sve zaboravis :)
:-o a proci ce i to.
Hvala ti na odg. :-*
Sad su se ti bolovi malo smirili,mada su prisutni,ali ne tolikim intenzitetom.
Navijamo :)
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
mene otvaranje bolilo kao menstrualni bolovi. s tim da je kod mene sve islo odjednom ono od 0-10, nisam imala nikakve pripremne trudove. mozda ide lakse kad se malo otvoris unaprijed :mrgreen:
o prolasku bebe kroz kanal necu pisati :mrgreen:
A bogme ja nisam bila sigurna je li to to. Dva, tri tjedna prije poroda imala sam lažne trudove pa sam mislila i kad je to bilo to da su opet lažni, a prenijela sam pet dana. Na putu za bolnicu sam mislila kako će me vratiti doma jer umišljam :mrgreen:, ali pet sati i 30 minuta poslije sam rodila :yes:
o_O zašto?! Kaj boli? :-/
kak se uzme. nikad ne znas u koju kategoriju spadas, u one koje radaju brzo i lako, ili one koje radaju nebrzo i nelako :mrgreen:
s tim da i sama kategorija zavisi od poroda do poroda. nemoj se nis bedirati unaprijed. porod je super iskustvo.
Mene ne. Dobro, prvog sam morala tiskati duže, ali to nije bol, nego težak rad, koji se radi sa zadovoljstvom, jer znaš da je bolovima kraj i nema više onih dosadnih sati u kojima samo boli.
Sad imaš što raditi i zaboraviti bol.
A četvrta beba je izašla bez tiskanja, samo sam osjetila nagon na tiskanje, a valjda u idućem trenutku, ona je isplivala.
Različite smo. Ne boli svih sve isto i ne traje isto i ni tempo nije isti. Ako ti kažu da si otvorena, npr 4 prsta, to ne znači da nećeš za pola sata biti 8, jer možda si baš ti ta koja hoće :)
I, kad beba izađe, sva bol, ali baš sva, nestane istog trena. Posteljica, ako je sve OK, izađe gotovo bezbolno, a šivanje valjda boli (iako vjerujem da se dobije lokalna anestezija), no šivanje meni nije trebalo, sretnica ja.
Ma hvala cure.
Znam da mi ne mozete to opisat ni docarat,koliko cu to sve saznat na vlastitom iskustvu..
tako i ja
10 dana pripremnih trudova, pa kad su krenuli pravi, nisam uopće skužila, i dalje sam mislila da su pripremni
dok nije puko vodnjak...pol sata poslije sam držala svoje dijete u naručju :lol:
dakle, da vodenjak nije puknuo, valjda ne bih ni skužila da je to to :-o
A kako su vas boljeli ti pripremni trudovi? Konstantno ili par sati,pa onda nista,pa opet ili? Jao sad si me i uplasila ,kazes da si rodila nakon pol sata od puknuca vodenjaka,a meni ako doma pukne do rodilista imam 2h :-o
nisu bili ritmicki.
pravi trudovi su bili tocni ko urica.
nisu me drzali punu minutu, 30 sekundi, ali su dolazili tocno na 10, 7, 5, 3 min.
ocu reci, primpremni trudovi koji su me prali barem 2 tjedna, a zadnjih 10 dana bas tocno na 20 min jedno 3 h navecer, prestali bi.
kad su krenuli pravi, oni nisu prestajali :)
Ok,e onda su moji sigurno pripremni! Hvala ti
Allie, drž' se! I sretno!