ja kampiram u šoping centrima, tamo smo od jutra do mraka. ujutro malom dam ventolin i onda hop u šoping centar.Citiraj:
lola_34 prvotno napisa
fakat ne kužim ovu tvoju rečenicu :/
Printable View
ja kampiram u šoping centrima, tamo smo od jutra do mraka. ujutro malom dam ventolin i onda hop u šoping centar.Citiraj:
lola_34 prvotno napisa
fakat ne kužim ovu tvoju rečenicu :/
mene zanima što je s djecom koja imaju uši u kosi, da li je uobičajeno da se izoliraju iz vrtića ili se dopušta da su u vrtiću?
pa nekako je logično da takva djeca ostanu doma ili sam možda i u ovom slučaju pobrkala lončiće :/Citiraj:
kate prvotno napisa
a vjerojatno jesam, jer kad ih je moja imala ostala je doma dok nisam isčistila, kad se vratila za tri dana ih je opet dobila i tako dva puta.
otvorila sam na jednom drugom forumu jednu sličnu temu, pa su me dobro popljuvali jer sam se ljutila šta roditelji dovode djecu koja kašlju i šmrću u vrtić...večina je rekla da djecu ne treba držati pod staklenim zvonom, da oni rade (heloo kao da ja ne radim u privatnika) i ne mogu dobiti bolovanje, jedna je rekla da vodi dijete sa temperaturom 38 u vrtić jer ona procjeni da je dijete dobro :? , blablabla....
e sad, ima djece kojima nosić koji curi (bistro) ne znači ništa posebno i prodje za par dana, ali ima djece (kao moja) koja je sklona upalama uha, pa nakon svake takve prehladice sa curečim nosom mogu očekivati upalu uha.... a ima i onih koji završe sa upalom grla, bronhitisom...
uglavnom kultura ponašanja kod nas vezano za ovakve stvari je ravna nažalost skoro nuli..promatrajući djecu u vrtiću koja dolaze šmrkava i sa jakim kašljom, te promatrajući svoju okolinu gdje neki roditelji uopće ne reagiraju kad djeca piju iz čaše drugog djeteta :evil: ili dva djeteta ližu istu lizu :/ , zatim kad nekog pozoveš u goste a on dođe sa djetetom i kaže "ajme ma samo malo je prehlađen i kašlje-ma nije mu ništa", a ti si se isprsio par tisuća kuna da platiš dadilju da ne ide u vrtić da se malo oporavi(nemamo baka servis a radimo kod privatnika) jer je dijete imalo tri upale uha zaredom i nakon toga gripu E ONDA BI POPIZ****
nažalost, zapitaš se nakon takvih stvari koja korist ostavljati dijete koje malo šmrće kući (a pogotovo kad nemaš koga da ga čuva), ne slati ga u vrtić, kad večina ostalih roditelja "mora raditi i nema izbora"..(kao da ja imam :shock: )
moram se osvrnuti na još nešto, jednu situaciju od prije par dana u vrtiću.
nema direktno veze sa ovom temom ali moram se izjadati
djeca su trebala ići u kazalište na jednu predstavu. e sad kazalište je od vrtića udaljeno jedno 1,5-2 km. ide se pješice. znači treba im jedno otprilike 20 minuta pješice do kazališta i jedno 25-30 minuta nazad jer je dio puta poveća uzbrdica. u grupi ima oko 15-tak trogodišnjaka, i desetak djece od 4,5,6 godina. dan prije odlaska u kazalište bilo je jako hladno, 1-2 C..ja sam bila sigurna da će se ta predstava odgoditi jer voditi tako 20-25 djece pješice po toj zimi nema mi smisla, pogotovo šta će se večina djece dobro preznojiti u kazalištu i onda izaći na takvu zimu. i dan prije pitam ja tetu, jeli to odgođeno a ona me malo u čudu pogleda i kaže znam da je jako hladno ali takav je plan i program, ako vi smatrate da je vaše dijete bolesno ostavite ga kući pa neće ići u kazalište (inače roditelji i djeca nemaju izbora ili će dijete ići u kazalište ili neće doći u vrtić jer nema onih koji mogu bit u vrtiću a da ne idu u kazalište). ma bilo bi bolje da me opalila mokron krpom po glavi...heloooo pa nije mi dijete bolesno nego su bolesni ti šta forsiraju takve stvari. mislim, drugi vrtići ako baš žele tako jako ispoštivati plan i program voze djecu autobusom u kazalište u ovakvim okolnostima.
i ništa, odvedem ja malu taj dan u vrtić, zima brrrrrr (a šta ću? ne mogu reći šefu-znate mala mi treba ići u kazalište pa ću ja ostati kući :/ )
zovnem u vrtić oko 11 (pretstava je bila u 11,30) da vidim jesu li ipak odustali, i javlja mi se naša teta i kaže: evo počela je kiša prije par minuta pa će mo se strpit još malo ako stane, pa ćemo onda ić :? :? :? ...ma srića, da je kiša počela padat pet minuta prije nego šta su trebali ići, jer je padala cijeli dan....inače ne samo da bi promrzli nego bi se i smočili.... :x :x :x
ma već mi dva dana ne izlazi ta slika iz glave, grupa tako male djece izlazi iz kazališta, oznojena jer se tamo obično dobro girje, a vani nula stupnjeva i kiša i šta onda ????
ma...baš san se naživcirala
eh da još nešto, u našem vrtiću nema se običaj tražiti potvrdu od doktora da je dijete zdravo ukoliko je izostajalo radi bolesti :?
tashunica logika je OK ako je se svi pridržavaju, ali da li je tako u praksi?
lana74-nisam 100% sigurna ali mislim da djeca u kazalište s vrtićem mogu tek od 5 g. Moj još nema 5 ali je u grupi di svi imaju i ja ću morati potpisati da se slažem da i moj ide. Ako se ne složim moj će ostati u vrtiću u nekoj drugoj grupi.
S prozora gledam jedan vrtić i tete ih često puste vanka u dvorište bez jaketa i kapa po buri. Jednostavno otvore vrata od vrtića onda oni trče unutra - vanka - toplo - hladno.
Nekad mi dođe da zovem ravnateljicu. Žao mi ih je. Možda se vode politikom "otvoriš prozor i sutra ih pola nema".
Što se tiće vođenja bolesne djece u vrtić. Poznajem takve roditelje i rade to iz čiste potrebe. Poslodavac nevoljko gleda na bolovanje, a i ako ideš na bolovanje dobiješ nižu plaću, a ratu kredita istu. Žalosno ali kapitalizam voli neplodne.
Samo bih se nadovezala na ovo. Mislim da ne postoji poslodavac koji blagonaklono gleda na bolovanje i jedva čeka da roditelj otiđe na bolovanje.Citiraj:
split prvotno napisa
Ja koja npr. koristim bolovanje kad mi je dijete "samo malo jače šmrkavo" isto radim u privatnom poduzeću, isto imam kredit, isto imam kolegice na poslu i poslodavca kojima je ponekad pun kufer mojeg bolovanja,... Ja ih i razumijem, moja šefica npr. ima dvoje djece, pa ne koristi bolovanje za djecu nikad, ali zato muž radi stalno popodne, pa se izmjenjuju u čuvanju. Vjerujem da je njoj prvoj dosta mojeg bolovanja.
niti jedna rata kredita nije vrijedna toga da vodim dijete bolesno u vrtić, a isto tako niti jedan šef ne gleda blagonaklono na bolovanja.
jel to nekakav zakon ?Citiraj:
tajchi73 prvotno napisa
u nasem vrticu samo jaslicari (1-3godine) ne idu u kazaliste
ostalo su mjesane grupe (znaci nema malisa i velisa) od 3-7 godina i oni svi idu u kazaliste. nema nikakvog potpisivanja vezano za odlazak u kazaliste. mislim nitko te nista i ne pita, kazu da se ide u kazaliste i to je to. ako zelis da ti dijete ne ide moras ga ostavit doma, nema ostajanja u drugim grupama. bez veze, zar ne?
sjecam se kad je moja krenula u vrtic sa tri godine, imali smo tesku adaptaciju. islo se isto u kazaliste a ja sam morala ostat doma da ne ide jer se jako bojala ici...ma uzas i to mi je pedagoski pristup, pa znam puno tako male djece sto se boje ici u kazaliste ili djeda mraza i sl. a zamisli tek kad tako idu bez roditelja, ma uzas
Meni je generalno katastrofa da se djecu izvodi iz vrtića, bilo na izlete, u kazalište i slično.
apsolutno nema nista lose u tome da klinci izlaze van ,posjecuju kazaliste,druge ustanove,idu na izlete...a njihovo odusevljenje se ne moze opisati...izleti u prirodi to je tek sreca...bebe ostaju,oni se ne vode ali vaspitna grupa zasto ne?i sve dok nema minusa vani ok.naravno da se po kisi ne sece,ali snijeg uziiiivaju,vjerujte.pa i vi bi izasli sa svojim djetetom van sigurno,ukoliko je zdravo.to moze biti samo plus za vrtice koji teze da se sto vise vremena provodi vani,inace je mnogo lakse biti s klincima u sobi ali oni su zaista jako sretni kada se ide vani... :)
Normalno da ne mislim na izlaženje van, tko je to spomenuo :?
I meni je drago da djeca idu na dvorište svakodnevno i da što više budu vani, i super mi je što idu po svakom vremenu, kod nas i po kiši jer imaju natkrivene terase. Govorim o odlascima na izlete, kazalište i slično za što apsolutno mislim da nema potrebe u vrtićkoj dobi.