sad ce to za cas ;-)
i ja imam trudnicku knjizicu,tamo mi je sve ukratko zapisano! ne znam jel to obavezno imati,ako i druge cure kazu da je onda pitaj dr!
Printable View
Obavezno je trudnicka jer kam god dojdes radjati pitaju te za trudnicku.Jedino ako sve ne obavljas privatno
ja sam privatno al sam ju dobila.
i ja sam prvi put dobila s 12 tt
evo i mene , danas uvz 9+4 tt sve ok vidjela glavu, rukice , nogice i dr. ju budila da ju vidim kako se miće ... prekrasno . Danas dobila i trudničku knjižicu i dalje mirovanje i utrogestani , kontrola za 3.tj . I ja sam neki dan imala malo smeđkastog kad se obrišem, uglavnom oni nemaju neko objašnjenje samo mirovanje ... kilaža još uvijek ista ... pozzz cure i mazite svoje pupe
Pinky, kety28 - i ja sam imala smeđe flekice na gačicama (premao da to nazovem krvarenje).
Prije 3 tjedna na UTZ mi je doktor rekao da mi je pukla neka žilica, neka se na uplašim ako bude malo krvi i da to nije blizu implantacije. Krvarenja nije bilo cijela 3 tjedna, a kad je napokon stiglo van bilo je smeđe. U međuvremenu sam bila na drugom UTZ i bilo je sve savršeno. No dan nakon UTZ bilo je malo crvene krvi. Pretpostavljam da je to bilo posljedica pregleda (dr mi je radio vaginalni pregled zbog onog prvog krvaruckanja).
Možda vam ovo pomogne u objašnjavanju otkuda krv.
kety28 pitaj zašto mirovanje. Možda ti doktor/ica samo želi pomoći tako da ti omogući da ne moraš raditi, da te svi malo više paze?
Mene je u prvoj trudnoći jako frustriralo to što su mi pisali mirovanje i kad niej trebalo, što nisam odmah dobila trudničku, što mi nisu računali termin prema punkciji, što su me vagali u cipelama i trapericama pa sam bila 2 kg teža... sad mi je svejedno :)
pinky ja plačem svaki puta na UTZ :)
klara mirovanje mi je odredila jer ivf trudnoču smatra pod rizičnu , tako se na početku izjasnila . I sada mi je upisala u trudničku da sam prokrvarila premda to nije bilo svježe krvi , valjda svatko od njih to drugačije tumači. To da je kapilara pukla sam i ja sebi odmah objasnila da se previše ne uzbuđujem ...
IVF trudnoća je samo jako željena, ne rizična sama po sebi.
Meni ovu trudnoću vodi isti doktor kao i prvu (doktor MPO-vac), ali sad me ne tretira kao rizičnu. I ja sam nekako moju trudnoću u mojoj glavi proglasila nerizičnom, za razliku od prošli puta. kao da je ipak stvar u glavi, stavu... Nadam se da će tako zaista i biti.
kety meni je danas 9+4, poklapamo se skoro u dan :)
Ja sam u prvoj trudnoci dobila trudnicku kod soc. ginekologa tek sa 15 tjedana, a sad vec sa8 plus 5, vodim trudnocu privatno. Ma nije to vazno, bitno je da je trudnoca kako treba...i da sve zavrsi sretno.
I prva je trudnoca bila IVF, ali ni na trenutak nisam pomislila da bi se nesto lose moglo dogoditi, i hvala Bogu, nije. Sad sam sva u strahu, samo zato jer mi je beta 14 dan bila 56..vec je to u mojoj glavi bilo ?????? Sve sto sam procitala, je da takve trudnoce su ili biokemijske ili vecinom zavrse ranim pobacajem. Ali doktor me umirio i sad cu se pokusati malo opustiti........ali tko ce bit miran mjesec dana do iduceg pregleda????
anabanana nisam znala da ti već jesi mama? :)
Je draga Klara, ja sam ti rodila svoje zlato iz 8 ET, bila sam vec na rubu zivaca...2008. A sad sam trudna "iz prve", zato mi jos nista nije jasno...stvarno se nisam previse nadala niti cuvala, jer nisam vjerovala...mozda samo malo..inace ne bih ni isla.Ali, eto, dogodilo se cudo, hvala Bogu i CITO-u. Zelim da moje sunce ima bracu ili seku, nekog svoga.
Ja sam isto jedna od onih koja je na mirovanju. Sve je bilo super do pretprošlog utorka kad sam prokrvarila i otkrili su mi hematom. Od tad idem jednom tjedno na uzv i preporučeno mi je strogo mirovanje. Po uzv jedna beba je 9+4, a druga 9+1 i u ponedjeljak su bile velike 22mm i 19mm. Kaže dr. da se ne trebam zabrinjavati za taj hematom, jer je posljedica imlantacije i pucanja krvnih žila i da su bebe super, ali meni nije ni malo svejedno kad na ulošku vidim tragove. Jesu oni smeđi i nije to svaki dan, ali svejedno se uplašim.
Za kilažu nisam sigurna da se nešto promijenila, ja pored mirovanja muku mučim sa zatvorom. Još ne povraćam, ali imam mučnine i to navečer, ako ne mučnine onda žgaravicu.
I tako stvarno je istina šta se napisale da se živi od jednog do drugog uzv-a. Baš se pitam da li će nastupiti period nekog opuštanja.
Zar nisu sve trudnoće s više od jednog ploda rizične? A većina nas s IVFa u zadnje vrijeme ima više od jednog ploda....nas su već pri ET upozorili da će to biti rizična trudnoća ako do nje dođe pa stoga ima smisla da nas drže doma ne na strogom mirovanju, ali na mirovanju. Ja sam se dobro osjećala pa sam pitala jel smijem lagano vježbati (npr. 5 min dnevno sobni bicikl)-i to mi je zabranjeno do daljnjega zbog uvećanih jajnika, da ne bi bilo kakvih problema....Moje mišljenje je da su doktori u pravu kad nas nakon ovog cijelog tog postupka ostave doma na odmaranju, nisam sigurna kako bi izdržala dnevno 8-10 sati sjedenja na poslu, pogotovo stoga što me utrogestani svaki da tak uspavaju na sat-dva da ne mogu vjerovati-kao da sam se jako ulijenila....
Višeplodne trudnoće su rizične, ali ne zato što su IVF. Vas mame blizanaca vjerojatno čeka i strogo mirovanja (doma ili u bolnici) u nekoj fazi trudnoće. (Nemam namjeru nikoga plašiti, vjerujem da ste toga svijesne - odradit ćete dvije trudnoće odjednom)
Na žalost u Hrvatskoj je zbog apsurdnog Zakona teško planirano izbjeći višepolodnu trudnoću. Možda zato ima toliko višeplodnih trudnoća u zadnje vrijeme.
Cure sa blizančekima da vas malo utješim, ja sam rodila curicu i dečka sa 38+5tt. i to inducirano. Nisam sekunde morala mirovati da pače stalno sam hodala da se otvorim ali ništa- bebe su rođene preko 2500 g. i 3. dan smo išli doma. I ja sam krvarila na početku trudnoče i bio je to hematom, dr. mi je rekao da ivf trudnice često krvare najviše radi hematoma zbog embriotransfera- U svakom slučaju želim vam svima puno puno sreće!!!!!!!
korky <3 <3
korky neka što više blizanačkih trudnoća bude kao tvoja :)
ivanova, to je i moj san
jesu li to tvoje bebice na slici? moje žive kat jedna iznad druge, jako čudno. surfala sam uzv blizanaca i jako malo ima takvih "na kat". nekako mi se čini ko da im je tijesno, ali valjda nije, u dimenzijama su... (joj koje mene gluposti muče, to je čudo jedno)
Pinkušo i moje cure su bile na kat i onda su se poslije premjestile u onaj 69 položaj! A da su smiješni tak na kat - jesu!!! :)
Korky, super story...zelim svim blizanackim majkama takvu trudnocu !!!!
joj mm je nakon uzv prosurfao sve o blizancima i podnio mi detaljan izvještaj-ukratko-treba nabaviti polovnu opremu i po njemu što je prije moguće ih razdvojiti možda čak i u različite sobe da ne bi kad jedno počne plakati nastala lančana reakcija-ali lako je bit pametan u teoriji, baš me zanima kako će to izgledati u praksi.
mi živimo na drugom katu bez lifta, tako da je razvio i cijelu teoriju kako će to izgledati kad ću ja s bebama ići u šetnju...ma cijeli cirkus :)
...ali prvo treba preživjeti ovih 9 mjeseci isčekivanja....
a ja živim na 4. katu bez lifta, uf
a vidiš, ja sam čitala da ih treba istovremeno buditi i dojiti istovremeno, da ne bi ispalo da dojimo po cijele noći.
ma daj bože da mi sretno dođemo do dojenja.
I moje bebice su smještene kao na kat, bitno je da je sve ok ja sam prvo tromjesječje prošla bez simptoma i super se osječam sada u srijedu čemo saznat spol idemo na 3D ultrazvuk,jedva čekam!
cure, ja ću samo napisati da vas je predivno čitati kao trudnice. meni je to bilo uistinu najljepše doba u životu.
sbonetic, koji si tjedan sad?
andrea, cmoook!
Cure drage, majke malih duplića stvarno vas je prekrasno čitati, rastopim se kada čitam vaše postove.
Ja sam prije par dana išla u jednu dječju radnju da kupim Jelenčici bočice za hapu i onako usput na izlogu prekrasna kolica za dupliće i ja stanem pored njih i gledam ih a prodavačica kaže stvarno su divna i pita mene jeste li vi tek na početku blizanačke trudnoće pa malo gledate kolica. A ja se nasmijem i kažem ne ne nisam trudnica.
A ko zna možda je naslutila jer već se po mojoj glavi vrzmaju misli da ako Bog da sljedeće godine u ovo doba kada Jelenčica navrši godinu dana idemo u CITO ponovno kod dr Šparca po svoju drugu bebu ili bebe.:-):-):-)
oooo rozalija to će biti divno!!!
Pinky sada sam ti 15+6, nisam puno više od tebe! Kako se ti osječaš? Meni je već sve najavljno ja ti s 20 tjedana idem u bolnicu na tjedan dana na razne pretrage i praćenje pošto je potpomognuta dr. želi sve držat pod kontrolom i najavio mi je da računam da od 31/32 tjedna idem do kraja u bolnicu i da će biti sigurno biti carski rez.
cure, i ja uživam čitajući vas, koliko blizančeka!!!
sbonetic, dugo te nisam "vidjela" :-)
ja sam, ko heparinka i rh - dok je muž rh+, napravila već dosta pretraga. prošli mjesec sam vadila 6 x krv, sad moram ponoviti krvnu grupu i rh faktor, napraviti veliki koagulogram, jetrene probe, briseve, papu, svaki mjesec prije nego što odem po mjesečnu dozu heparina moram kontrolirati urin i krvnu sliku, pa mi ni to ne gine i sada.
ali, budući da sam završila na antibiotiku, mislim da trebam pričekati bar 10 dana do briseva, zar ne?
a papu mi se ne mili raditi jer je to ipak čupkanje tkiva, a ja sam sklona krvarenjima i bez inekcija heparina.
mislim da mi i jetrene probe trebaju pričekati neko vrijeme nakon ovolike doze antibiotika (40 tableta) jer na njima piše da dosta remete funkciju jetre.
ništa mi nije govorio za rodilište. ja se još ne mogu odlučiti di ću, u dbk ili st.. na pola puta sam. svi liječnici su mi u st-u, starci blizu st-a, ali st bolnica slovi za mesnicu, dok je dbk rodilište hvaljeno. nemam pojma.
ne znam ni hoću li morati na carski zbog blizanaca+heparina.
mislim da ću tražiti uputnicu za hematologa, pa ću popričati malo s njim.
ni ja nemam nikakvih simptoma, osim spavanja i povremene žgaravice. čitala sam da starije trudnice uglavnom nemaju, a ja imam 37 godina. babac lol
i ja isto samo zgaravica i to sada krenula prije 15 dana.... eto starija trudnica kako kaze Pinky :)
Da li neko zna sta se desava sa "Sandric"? Ona je bas imala mucnine, rece da ce vjerovatno u bolnicu, ne vidim vec duze vrijeme da se javlja na forumu?
Naša Sandric je u bolnici već jedno tjedan dana ušla je u osmi mjesec i normalno je s blizancima ide prije na praćenje sve je ok s njom mora izdržat još 4 tjedna i dečki stižu! Zadnji put kada sam se čula s njom dečki su imali 2300 dobru kilažicu za bliziće, kaže da je ogromna i sve ju boli od težine trbuha!