Tim više jer je očito prana u starom stanu,očito je i koju godinu stara
Baš kad ga vidim u prolazu ( nada ga dugo nisam vidla( bum se zagledala u te mrlje:-P
Printable View
Tim više jer je očito prana u starom stanu,očito je i koju godinu stara
Baš kad ga vidim u prolazu ( nada ga dugo nisam vidla( bum se zagledala u te mrlje:-P
Mene ne bi začudili da si u sušilici nastale fleke jer se po mom iskustvu odjeca u sušilici zagrije na dosta više od 30. Inace sve to osjetljivo dvobojno i sl perem na brzom bez sušenja u sušilici. Iako... sve pernate jakne koje imam pise da se mogu susiti, no sve su jednobojne. Ja ih za svaki slucaj ne susim...
Pa ja bi sad rekla sa 100% sigurnoscu da je od susilice zbog vece temp jer prije nisam nikad imala susilicu i nikad nezgoda s jaknom.
Sad znam za sva vremena.
Moja je jednobojna kao i djecje pernate, bez problema se suše u susilici. Nikad nikakvih problema.
Meni je zadnja drama s farbanjem odjeće bila kad sam prala na moru na ruke (za sigurnost) od mm bijelu nike drifit majicu i kćerine intenzivno ružičaste hlačice. Odvojeno naravno. I objesim na sušilo, vjetrić puhao - i hlače ofarbale majicu samo što su se doticali povremeno. Muž bio sav jadan, ja uvjerena da nema šanse isprati ali probala sam s nekim det protiv mrlja koji je ostao od moje stare i uspjela spasiti njegovu majicu. Od onda te hlače perem isključivo na ruke i sušim u izolaciji :lol:
:lool: jos ce najsigurnija varijanta biti kad ih preraste :mrgreen:
Maloj se prosuo sladoled od čokolade po traper haljinici, zaboravila sam namočit u hladnoj vodi, oprala u mašini, fleka ostala. Ima li šanse neke da ta mrlja ide dolje?
Ako je Ledo, nema, bar meni nikad nije uspjelo.
I moji hahari...jedan uprljao novu majcu kakaom, stavila sam likvija i u mašinu, fleka se vidi i dalje, stariji ne znam čime isto....dakle nove novcate aaaa
Daaaa.... a baš voli tu haljinicu. Kak će sad ić po vani s tom haljinicom. Mada mi se fućka jer se tak i tak uprljaju čim stignu negdje, al opet.
imas za kupiti https://www.mueller.hr/aktualno/insp...e-za-peglanje/
samo zapeglas preko fleke
Drugi su se svi oprali.
Ok s čime?
Nemoj se previše nadati, ali probaj namočiti u neko sredstvo s aktivnim kisikom. Ja trenutno imam neki Dexal iz Eurospina, ekvivalent za Vanish. S tim sam skinula sve mrlje s jednog stolnjaka. Nisam stavila puno, recimo jednu žlicu toga i jednu žlicu deterdženta u prahu i ostavila u lavoru od jutra do popodneva. Nakon toga u mašinu na standardni program za mješovito rublje. Sve se opralo, mrlje od gulaša, crnog vina, čokolade i slično. Za sladoled nisam sigurna, ali ako ih je bilo, nije Ledo nego neki iz Lidla.
Postoji li neki ovako plavi (kemija cista, ne nesto prirodno) detergent za rucno pranje sudja? https://m.media-amazon.com/images/I/...TgyVL._AC_.jpg
Ovo radi cuda, treba namrljati detergent i istrljati rukom pod mlazom tople/vruce vode.
Ako si haljinu s mrljom stavljala u susilicu, zaboravi da ces ikako skinuti mrlju, nazalost.
Ja kao Jurana, sve cokoladne fleke skidala s namakanjem u mlijeku plus neko sredstvo za fleke, odlican mi je iz lidla njihov neki w5
imate li preporuku za mrlje tipa masnoća/krv/čokolada?
meni je dosad najbolja stvar ikad bila denkmit sredstvo sa žući i to je skidalo i svježe i poneke stare fleke.
https://www.dm.hr/denkmit-tekuci-sap...172185700.html
sad je promijenjen sastav i više nije nešto sapunasto bijelo, već značajno gušći prozirni gel. i koliko god trljala onom četkicom, nemam dojam da je učinkovito kao prije. koristim isti detrdžent kao i dosad, samo je to promijenjeno i nisam sretna.
meni je čudna fleka od kakaa koja nije otišla običnim pranjem otišla nakon ciklusa sušenja u perilici
Za krv i masnoću su najbolji degreaseri, odmaščivači ili sgrassatorei, kako ih već tko zove. Meni su svi slični, bez obzira na brend. Za krv je još bolji Omino bianco, ali rijetko gdje ga ima za kupiti. Pomaže i vodikov peroksid, može i u kombinaciji sa sodom bikarbonom. Ne skida se uvijek krv jednako lako, ponekad bude baš tvrdokorna, ali onda ponavljam sve ovo navedeno dok ne ode. Kod krvi je zapravo najbitnije da se ne opere na previsokoj temperaturi jer onda koagulira pa se onda nakon toga jako teško može skinuti.
https://www.dm.hr/kh-7-sredstvo-za-u...822115799.html Ovaj je super, a ima i drugi, rozi pa ih kombiniram
Meni nema do običnog kuhinjskog Čarlija, zelenog
Čime očistiti brušenu kožu? Imam torbu samo godinu dana i jako se pozna iza od nošenja neke mrlje. Internet kaže može sapun probala malo je skinulo strah me jače s tim ići. Ima li neko sredstvo da samo apliciram?
Probaj s micelarnom otopinom