trina legendo :lol:
Printable View
Ajde Trina, nemoj pretjerivati, slikala si ovima troje bar kukove :lol:
Ont, po meni, dok su bebe i gegavci mogu biti u čemu god. Sa 3-4 godine dječak neće htjeti hodati u cvjetnim tajicama pa taman se na trepavice postavila. A neće ni curetak baš pristati na sve sive trenirke i uniseks majice.
:-D
Ja sam nekidan kod doktora fulala i datum rodjenja =-O
Slikam ih sve podjednako cesto jer to volim ali sve drugo sto si nabrojala je upravo tako.
Robicu do odredjene dobi nose svi istu, tim vise sto je prvo decko pa mi nikakav problem nije obuci curama plavo.
U medjuvremenu mi je sestra dogovorila s frendicom pa mijenjamo jer je kod nje prvo cura.
hahaha, da! nisam snimala, ali ko da i jesam, baš detaljno pamtim, dijete na presvlačilici, a ja i muž prislonili prst na čelo ko da rješavamo složenu jednadžbu s tri nepoznanice :lool:
ne čuvam ni ja stvari pretjerano, te uvojke, zubiće, ma i tu robicu od izlaska sam proslijedila, ali pamtim dosta detaljno te prve dane kada beba dođe iz rodilišta u naš stvarni život. s oboje.
on topic, ja sam mislila maloj oblačit robicu od starijeg brata, poklapaju se i po godišnjim dobima i po ritmu rasta, ali na kraju mala ima toliko curičaste robe, da sam bratovu proslijedila dalje.
Mislim da je to u nas puno manji problem - oblačiti curicu u plavo, nego li dječaka u rozo.
Moja prijateljica ima curicu, a ja joj prosljeđujem robu mog sina i ona je ispočetka to prosljeđivala dalje (u dogovoru sa mnom), a svojoj maloj je oblačila posuđenu curičastu robicu. Međutim, kako ju je gnjavilo što tu rozu robicu mora vraćati, a moju ne mora, sad sve više svojoj curici oblači našu robu.
to štima do neke dobi 4-5 godina, kad oni u vrtiću počnu inzistirat jako na svemu za muške i za ženske
iako ga nismo odgajali u tom stilu, moj sin je neki dan rekao da je čak ispravio prijatelja kad je napravio bijeli otisak ruke, jer da je muška boja žuta a ženska bijela (ili obrnuto, to mi toliko nema smisla da nisam ni zapamtila)
pa sam mu googlala muške roze košulje i objašnjavala da nema muških i ženskih boja
ali ljubičasto-sivu flis tutu nije htio obuć ni u ludilu, jer da je to ženska
Ja sve cekam da mi moj jedno jutro kaze da mu ne oblacim vise roze carape za vrtic... al zasad nista :) I kad sam bira sto bi kupio, uvijek bi rozo - doduse, trenutno osim rozih carapa, ima samo roze kisobrane.
ja sam bila s prvim djetetom u bolnici 9 dana tako da uopće nisam imala nikakvih dilema, dvojbi ili strahova oko mijenjana pelena i dojenja, naučili su me svemu u bolnici.
Joj, ja sam ko Trina. Za prvu bebu imamo sve, od fotki ( razvijenih), snimki, ispunjenu knjigicu, prvo sisanje... Za drugo i trecu bebu - nula. Imali smo neke snimka na kameri pa nam je najmanji i to izbrisao
Ja za sve curke imam sve - slikice iz rodilista i izlaska iz bolnice, svaka u svojoj kutiji ima sacuvanu robicu u kojoj su izasle, razne uspomene, ma svasta nesto, trudim se da bude isto
Al sam zato kod nekih drugih stvari prije oladila - tipa imunizacija i to :mrgreen:
Ja se sjećam da je brat volio nositi moje suknjice i haljinice,mašnice u kosi:-).Mami i tati je to bilo zanimljivo i simpatično,a kao što neko reče nije znao ni razmišljao puno tako mali-njemu se to sviđalo.A sad mu nije jasno kako nisu mogli postaviti neku granicu kao roditelji.
Ja se za stariju sjecam da je za izlazak iz rodilista mm pitao sto da donese, a ja rekla da donese i odjelce 56 i 62 jer mi se beba cini velikom - uglavnom, na slikama ima sve podvrnuto koliko joj je prevelik br 56 (rodjena s 50 cm :lol: ) i za sam izlazak prevelik skafander (br 62)
Za sina nemam pojma sto je imao obuceno, znam samo da sam se zacudila da je opeglano (jer nisam opeglala nista od robice sto sam dobila za njega), i da je to jedina opeglana stvar koju je obukao iducih 6 mjeseci :mrgreen: Za njega imam samo fotku u kosari, u pamucnom (prevelikom naravno) skafanderu.
Bravo za pametne roditelje koji ne ograničavaju svoje dijete. Sve dok se djetetu ne vide genitalije, odjeću SMIJE nositi bez obzira na spol! I neka ga je pustila da hoda u haljini po ulici, a ako bi ga druga djeca napala, ja bih preporučio roditeljima svog sina da zaustave tu jadnu djecu i objasne im kako odjeća nema spola te kako su njihovi roditelji "ograničeni"