Mi smo bili jučer u školi kod psihologa, logopeda i učiteljice. Bilo je super, bili smo brzo gotovi, nije mu bilo jasno zašto su na dječjoj karti Europe Srbija i C. Gora navedene zajedno :lol:. Liječnički je u travnju, upis u lipnju.
Printable View
Mi smo bili jučer u školi kod psihologa, logopeda i učiteljice. Bilo je super, bili smo brzo gotovi, nije mu bilo jasno zašto su na dječjoj karti Europe Srbija i C. Gora navedene zajedno :lol:. Liječnički je u travnju, upis u lipnju.
La_mama vidim da me nisi čitala pitalo ju je
što je mozak i čemu služi
što je srce i koja mu je funkcija
što je to identično?
koje stvari vidi u pprostoriji na s
adresu gdje živi, ulicu,grad,podatke o obitelji
brojeve koji su bili napisano od 1 -9 morala je raspoznati
pitala ju je koje su domaće žiotinje a koje šumske
koliko ima godina
koje povrće pozna a koje voće...
i prepoznavanje svakakvih odnosa gore dole,naprijed iza malo veliko nisko visoko...
E. je danas imao testiranje, trajalo je od 12.20 do 13.30 (grupica od njih 13).
S njima su bile i psihologinja i pedagoginja,i moram priznati da mi se sviđa takav pristup. Ipak se bolje može upoznati dijete kad se s većom grupicom družiš sat i više nego na prepad u 10 minuta s jednim djetetom.
Još uvijek izvlačimo iz njega što je sve bilo na testiranju :mrgreen:
Mi smo danas odradile testiranje,bile su samo H i još jedna curica.Prošlo je sjajno i sad čekamo pregled kod doktora!
Kod nas nije logoped bio zasebno, nego su bili prisutni zajedno psiholog i logoped, kod njih je rješavao neke zadatke, spajao točke, nešto na zaokruživanje, ne znam detalje, znam da mu je bilo zanimljivo (on inače voli takve stvari). Mislim da je logoped uvijek nazočan jer je spomenula da je poslušala izgovor i da je sve ok.
kod nas nije.
moja je isla jer sam trazila odgodu, a logopedica je sastavni dio komisije.
MartinaP umrla sam od smijeha na ovaj geografski komentar :lol:
Neki dan je lavić sav zabrinut izjavio kako ga je frka razgovora u školi. U čudu ga pitamo zašto, a biser izvali da će se osramotiti jer još uvijek ne zna sve azijske države.:roll:
ahahahahahahahahha! genijalan je!
kod ans nije bilo logopeda uopće...
A bogme nismo niti mi imale logopeda.
zara nije bila ni kod logopeda ni kod psihologa (osim u vrtiću).
na pregledu u domu zdravlja bila je samo liječnica.
a u školi je bila na razgovoru s nastavnicom razredne nastave.
psihologu i logopedu išla su samo djeca kod kojih su za to postojale neke indikacije.
kod nas je u skoli redovna procedura pedagog i uciteljica, u dz lijecnik.
psiholog, logoped su standardna procedura u vrticu svi predskolarci al nema utjecaja na upis.
kod nas nije bilo ni logopeda ni pedagoga...samo psihologica...20 min sama solo s djetetom...i vozi dalje...
ja popunila neki upitnik..nitko me nist nije pitao..ni u koju skolu..nist nist..
jedva sam izvukla iz psihologice: Ona je vise nego spremna za skolu!
i to je to...doslovno: ODRADJENO!
u školi je malu testirala pedagogica
na liječničkom je bila doktorica i onda psihologica
(mi nismo bili prisutni kod psihologice jer imaju tendeciju odvojiti dijete od roditelja da vide kako reagira, ali smo čuli kroz vrata šta se dešavalo-trebala je pokazati lijevu ruku, desnu nogu, pa još neke dijelove tijela i onda nekakav općeniti razgovor)
netko je gore spominjao pregled spolovila...
mala nam je u autu rekla da joj je psihologica samo odmaknula hlačice i gačice i "naluknula" se...
to mi nije nikako jasno, kaj je htjela provjeriti jel stvarno curica ili što?
ionako moramo naknadno doći na cijepljenje pa ću baš pitati o čemu se radi
I mi u petak sve obavili.
Kod doktorice ja odrađivala papirologiju sa sestrom, on je za to vrijeme bio sam s doktoricom.
Na kraju je rekao samo da mu je bilo zabavno.
Detalje ne znam, osim da je pregled uključivao kontrolu vida, mjerenje težine i visine, mjerenje tlaka i cijepljenje. Sve je super.
U školi bili na razgovoru kod pedagogice. Prvih cca 30-ak minuta bio je sam s njom, onda je pozvala nas. Jako ljubazna, informirala nas o školi, pitala o našim željama i preferencijama i na kraju zaključila da je odličan po svim točkama koje je testirala i odlično pripremljen za školu.
Čekamo 09.05. i upis :-)
Njemu je i razgovor u školi bio zabavan.
Na kraju kada je njega pitala ima li on pitanja, biser je komentirao da zna da se u školi ne gledaju crtići, ali da ju moli da razmisli o tome:lol::lol:
:lol: Zaaakon je! :lol:
Vidis kako je to individualno...valjda od dana do dana kako im se da...
Lara01, mi smo bili u istoj skoli, a imali smo potpuno razlicite "tretmane" :-(
bas mi zao...kod nas to onako, rutinski odradjeno :-(
Looli, bili ste u F. Galovicu?
Istovremeno su testove provodile jedna uciteljica i pedagogica. Razgovore s roditeljima samo pedagogica. I dok smo cekali salila se s klincima, ljubazno razgovarala sa svima. Nisam niti u jednom trenu imala osjecaj da "odradjuje". Bas suprotno. Zbog klinca mi je jako drago da je sve proslo tako kako je.
Ovak, mi kad smo dosli, poslali su nas pred zbornicu i rekli da je tamo testiranje...ja pitala: i za Fram Galovica? A oni kazu: nema u ovoj fazi biranja skola nego tek na upisima...
Dosli smo gore, pitali za testiranje, psihologica uzela dijete, a ja dobila upitnik i ostala pred vratima....
Ostalo sam vec ispricala....
Inace, i gore sam pitala gdje se mogu izjasnit za skolu, pa mi je psihologica rekla:to cete na upisima...
Inace, tu jos neke mame iz susjedstva su imale vrlo slicno iskustvo kao i mi...
Tak da bas super za vas...imali ste sretan dan :-)
Meni je zbog moje cure zao da to nije bilo ljepse, jer i ovak nema nekih emocija za skolu pa sam se nadala da ce je se taj razgovor dojmit, pa mozda dobije zelju....
Inace, i gore sam pitala gdje se mogu izjasnit za skolu, pa mi je psihologica rekla:to cete na upisima...
Inace, tu jos neke mame iz susjedstva su imale vrlo slicno iskustvo kao i mi...
Tak da bas super za vas...imali ste sretan dan :-)
Meni je zbog moje cure zao da to nije bilo ljepse, jer i ovak nema nekih emocija za skolu pa sam se nadala da ce je se taj razgovor dojmit, pa mozda dobije zelju....
Sorry...tipkam na mobitelu pa sve neke greske radim...zalijepila sam dupli post umjesto da editiram :-o
može li pitanje vjerovatno tu ima neko s vrbana III, zanima me gdje se vi upisujete u školu ( jel to u OŠ Vrbani)
da se i mi javimo.
bili smo na roditeljskom sastanku u skoli koji je prosao vrlo ugodno, dobili termine za sistematski i razgovor u skoli. na razgovoru u skoli prisustvuju logoped, psiholog i uciteljica, ako sam dobro zapamtila, a ti razgovori su individualni tj. jedno po jedno dijete.
sto je s onim nekim glasinama da se ukida boravak za treci razred na nivou zagreba?
Mi obavili dr., slijedi testiranje kod pedagoginje u školi. Ja po američanski obilazim škole koje nam dolaze u obzir, razgovaram, izvidjam i ispitujem. Skola u koju spadamo je isto super, ali nam je van ruke :-/ Tu treba obaviti testiranje pa kamo god se odlucili upisati.
Kod dr. je hodala prsti-peta, dopunila niz xoy~, crtala sebe i svoju obitelj, skakala na jednoj nozi, nabrajala prijatelje iz vrtica, doticala kaziprstom nos, pokazala lijevo i desno (nisam bila s njom nego mi je prepricala, ja cekala ispred).
mamajosmalo, pa cestitam od srca, nisam znala!:heart:
Looli, nas je otvoreno pitala koju školu želimo i zašto, te komentirala da na kraju razrede slažu stručni timovi obje škole zajedno s doktoricom, da će se razredi slagati na način da su ista / slična djeca u jednom razredu tako da se svima omogući ista startna pozicija, što se meni osobno jako sviđa.
Imamo argumente i razloge zašto F. Galovic, to smo joj rekli, sve je zapisala.
S druge strane, i ako ga upišu u Dugave, nije mi drama. Nikada mi nije niti bila.
Prema nama Galović ima svoje prednosti, ali fućkaš to ako će imati lošu učiteljicu.
naša iskustva su totalno suprotna
učiteljica mog starijeg sina je rekla pedagogici da E ima selektivni mutizam ( u stresnim situacijama ne priča) i kada nam je termin
na razgovoru smo bili s defektologom koja je za E pripremila testiranje s nekakvim slikovnim kartama ako bude problema.bio ih je pun dodatan stol.Na kraju im to nije trebalo jer sam ja E pripremila na to što ju očekuje a i defektologica joj je super pristupila pa je E to odradila kao od šale
osim toga smo imale defektologica i ja super razgovor poslje,rekla sam joj da nam je važno da E ide u razred s nekim iz vrtićke grupe zbog sigurnosti ( njene ) i kako bi joj se trebalo pristupiti na početku da umanjimo problem i za sada se čini da će škola surađivati i raditi po preporukama našeg psihologa
rekla mi je da i ona misli da je učiteljica koju smo izabrali dobar izbor i da ako bude problema uvijek mogu kontaktirati stručnu službu
kako kod sina imamo dobra iskustva sa školom nadam se najboljem
eto kod nas definitivno razgovor nije samo bio odrađen,potrudili su se i više nego sam očekivala :-)
neznam kako je u drugim školama, mi spadamo pod OŠ Remete
dakle, škola ima redovan boravak 1 i 2. razred (po dva razreda od svake generacije) i po jedan običan razred u međusmjeni
u trećem razredu počinje smjenska nastava
no sama škola se organizirala tako da su osigurali boravak za treći razred za dio djece čiji roditelji jednostavno ne mogu drugačije...u tom boravku su nakon ili prije nastave (ovisno o smjeni) spojena djeca iz tri različita razreda
znači taj boravak za treći razred je osigurala sama škola i tako će i dalje nastaviti neovisno o odredbama ZG-a
zna li tko kako izgleda razgovor u OŠ Marina Držića?
hehe hvala
Evo obavili danas školicu:
Trebala je kratko gledati sliku s različitim predmetima i onda kad se slika zatvori reći što je sve vidjela, pa je prepisivala različite znakove i krive linije, slagala 4 puzzle:lol:(ona slaže 250 bez beda), brojala unatrag od 10, nabrojala članove obitelji (dodala je i bebu u trbuhu,uz naglasak da računa i njega 8-)), sliku dječje sobe usporedila sa svojom sobom (odmah je rekla da na slici nema knjiga i da ona ima na polici knjige a da ima policu s igračkama), prepoznavala glasove, čitala malo, crtala i na kraju se potpisala pisanim slovima.
Zaključak: može akcelerirati.
Pedagoginja je ponudila kikićima i pristojno je uzela 2. I izađemo iz škole a dijete komentira: Mogla mi je dat nešto pametnije.:lol:(mi to inače ne konzumiramo)
a eto...ma mislim...bilo pa proslo...necemo sad vjecno dramiti zbog toga...
makar, mi u usporedbi s vama...nismo ni mogli biti u istoj situaciji...vi vec imate starijeg brata u skoli..poznajete nastavnike i ostalo osoblje...vec ste dosli na pripremljeno kad vam je drugo dijete doslo na razgovor jer je uciteljica starijeg dijeteta pripremila pedagogicu itd ...ako sam dobro shvatila pricu...
mi smo tamo dosli kao potpuno stranci...i naprosto nismo imali nista osim razgovora od 20 min s djetetom...i meni povratne informacije od 1 recenice: sve ok...ona je vise nego spremna za skolu...
iz vasih iskustava ostaje mi da se nadam da ce buduca iskustva s tom skolom biti bolja :neznam:
dobro si shvatila ,ja sam na informacijama starijeg sina pitala njegovu učiteljicu za preporuku učiteljice za kćer i rekla sam joj za probleme koje imamo
neki dan me je nazvala da mi kaže da je to spomenula stručnoj službi i da me pita za termin dolaska
ono što bi i tebe trebalo veseliti je da su očito spremni na suradnju,bar se tako sada čini
mi smo bile prvo zajedno unutra 3-5 min dok su se E i defektologica upoznale i dok joj je pokazala šta će raditi,pa sam ja izašla van,riješila onaj upitnik i nakon 20-tak minuta ušla k njima te sam još 10 -min popričala s defektologicom o potecijalnim problemima na nastavi,očekivanjima, i tako
inače E psihologica je defektologici bila prof na faksu i upoznata je s njenim radom
isto tako zna i našu logopedicu ( mi smo išli na rehabilitaciju u rehabilitacijski centar ERF a tamo s klincima rade profesori na ERF pa je cijela stručna služba polagala ispite kod njih )