Stranica 7 od 23 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 1113

Tema: Prvašići 2013/14

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Vidis kako je to individualno...valjda od dana do dana kako im se da...
    Lara01, mi smo bili u istoj skoli, a imali smo potpuno razlicite "tretmane"
    bas mi zao...kod nas to onako, rutinski odradjeno

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Looli, bili ste u F. Galovicu?
    Istovremeno su testove provodile jedna uciteljica i pedagogica. Razgovore s roditeljima samo pedagogica. I dok smo cekali salila se s klincima, ljubazno razgovarala sa svima. Nisam niti u jednom trenu imala osjecaj da "odradjuje". Bas suprotno. Zbog klinca mi je jako drago da je sve proslo tako kako je.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ovak, mi kad smo dosli, poslali su nas pred zbornicu i rekli da je tamo testiranje...ja pitala: i za Fram Galovica? A oni kazu: nema u ovoj fazi biranja skola nego tek na upisima...
    Dosli smo gore, pitali za testiranje, psihologica uzela dijete, a ja dobila upitnik i ostala pred vratima....
    Ostalo sam vec ispricala....

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Inace, i gore sam pitala gdje se mogu izjasnit za skolu, pa mi je psihologica rekla:to cete na upisima...
    Inace, tu jos neke mame iz susjedstva su imale vrlo slicno iskustvo kao i mi...
    Tak da bas super za vas...imali ste sretan dan
    Meni je zbog moje cure zao da to nije bilo ljepse, jer i ovak nema nekih emocija za skolu pa sam se nadala da ce je se taj razgovor dojmit, pa mozda dobije zelju....
    Posljednje uređivanje od Looli : 13.03.2013. at 06:47

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Inace, i gore sam pitala gdje se mogu izjasnit za skolu, pa mi je psihologica rekla:to cete na upisima...
    Inace, tu jos neke mame iz susjedstva su imale vrlo slicno iskustvo kao i mi...
    Tak da bas super za vas...imali ste sretan dan
    Meni je zbog moje cure zao da to nije bilo ljepse, jer i ovak nema nekih emocija za skolu pa sam se nadala da ce je se taj razgovor dojmit, pa mozda dobije zelju....

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Sorry...tipkam na mobitelu pa sve neke greske radim...zalijepila sam dupli post umjesto da editiram

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

može li pitanje vjerovatno tu ima neko s vrbana III, zanima me gdje se vi upisujete u školu ( jel to u OŠ Vrbani)

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da se i mi javimo.

bili smo na roditeljskom sastanku u skoli koji je prosao vrlo ugodno, dobili termine za sistematski i razgovor u skoli. na razgovoru u skoli prisustvuju logoped, psiholog i uciteljica, ako sam dobro zapamtila, a ti razgovori su individualni tj. jedno po jedno dijete.

sto je s onim nekim glasinama da se ukida boravak za treci razred na nivou zagreba?

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mi obavili dr., slijedi testiranje kod pedagoginje u školi. Ja po američanski obilazim škole koje nam dolaze u obzir, razgovaram, izvidjam i ispitujem. Skola u koju spadamo je isto super, ali nam je van ruke Tu treba obaviti testiranje pa kamo god se odlucili upisati.
    Kod dr. je hodala prsti-peta, dopunila niz xoy~, crtala sebe i svoju obitelj, skakala na jednoj nozi, nabrajala prijatelje iz vrtica, doticala kaziprstom nos, pokazala lijevo i desno (nisam bila s njom nego mi je prepricala, ja cekala ispred).

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mamajosmalo, pa cestitam od srca, nisam znala!

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Looli, nas je otvoreno pitala koju školu želimo i zašto, te komentirala da na kraju razrede slažu stručni timovi obje škole zajedno s doktoricom, da će se razredi slagati na način da su ista / slična djeca u jednom razredu tako da se svima omogući ista startna pozicija, što se meni osobno jako sviđa.
    Imamo argumente i razloge zašto F. Galovic, to smo joj rekli, sve je zapisala.
    S druge strane, i ako ga upišu u Dugave, nije mi drama. Nikada mi nije niti bila.
    Prema nama Galović ima svoje prednosti, ali fućkaš to ako će imati lošu učiteljicu.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj lara01 prvotno napisa Vidi poruku
    Prema nama Galović ima svoje prednosti, ali fućkaš to ako će imati lošu učiteljicu.
    Potpuno se slazem!!!

Inace, hvala na ostalim informacijama...
    jucer smo rijesili i lijecnicki i sad jos samo cekamo upis

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Looli prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas nije bilo ni logopeda ni pedagoga...samo psihologica...20 min sama solo s djetetom...i vozi dalje...
    ja popunila neki upitnik..nitko me nist nije pitao..ni u koju skolu..nist nist..
    jedva sam izvukla iz psihologice: Ona je vise nego spremna za skolu!
    i to je to...doslovno: ODRADJENO!

naša iskustva su totalno suprotna
    učiteljica mog starijeg sina je rekla pedagogici da E ima selektivni mutizam ( u stresnim situacijama ne priča) i kada nam je termin
    na razgovoru smo bili s defektologom koja je za E pripremila testiranje s nekakvim slikovnim kartama ako bude problema.bio ih je pun dodatan stol.Na kraju im to nije trebalo jer sam ja E pripremila na to što ju očekuje a i defektologica joj je super pristupila pa je E to odradila kao od šale
    osim toga smo imale defektologica i ja super razgovor poslje,rekla sam joj da nam je važno da E ide u razred s nekim iz vrtićke grupe zbog sigurnosti ( njene ) i kako bi joj se trebalo pristupiti na početku da umanjimo problem i za sada se čini da će škola surađivati i raditi po preporukama našeg psihologa

rekla mi je da i ona misli da je učiteljica koju smo izabrali dobar izbor i da ako bude problema uvijek mogu kontaktirati stručnu službu
    kako kod sina imamo dobra iskustva sa školom nadam se najboljem

eto kod nas definitivno razgovor nije samo bio odrađen,potrudili su se i više nego sam očekivala

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa Vidi poruku
    ...sto je s onim nekim glasinama da se ukida boravak za treci razred na nivou zagreba?
    neznam kako je u drugim školama, mi spadamo pod OŠ Remete

dakle, škola ima redovan boravak 1 i 2. razred (po dva razreda od svake generacije) i po jedan običan razred u međusmjeni
    u trećem razredu počinje smjenska nastava

no sama škola se organizirala tako da su osigurali boravak za treći razred za dio djece čiji roditelji jednostavno ne mogu drugačije...u tom boravku su nakon ili prije nastave (ovisno o smjeni) spojena djeca iz tri različita razreda
    znači taj boravak za treći razred je osigurala sama škola i tako će i dalje nastaviti neovisno o odredbama ZG-a

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

zna li tko kako izgleda razgovor u OŠ Marina Držića?

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj mona prvotno napisa Vidi poruku
    naša iskustva su totalno suprotna
    jel se ovo odnosi na skolu u Dugavama???

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

jel se ovo odnosi na skolu u Dugavama???
    da

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa Vidi poruku
    mamajosmalo, pa cestitam od srca, nisam znala!
    hehe hvala

Evo obavili danas školicu:
    Trebala je kratko gledati sliku s različitim predmetima i onda kad se slika zatvori reći što je sve vidjela, pa je prepisivala različite znakove i krive linije, slagala 4 puzzle(ona slaže 250 bez beda), brojala unatrag od 10, nabrojala članove obitelji (dodala je i bebu u trbuhu,uz naglasak da računa i njega ), sliku dječje sobe usporedila sa svojom sobom (odmah je rekla da na slici nema knjiga i da ona ima na polici knjige a da ima policu s igračkama), prepoznavala glasove, čitala malo, crtala i na kraju se potpisala pisanim slovima.
    Zaključak: može akcelerirati.

Pedagoginja je ponudila kikićima i pristojno je uzela 2. I izađemo iz škole a dijete komentira: Mogla mi je dat nešto pametnije.(mi to inače ne konzumiramo)

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj mona prvotno napisa Vidi poruku
    da
    a eto...ma mislim...bilo pa proslo...necemo sad vjecno dramiti zbog toga...

makar, mi u usporedbi s vama...nismo ni mogli biti u istoj situaciji...vi vec imate starijeg brata u skoli..poznajete nastavnike i ostalo osoblje...vec ste dosli na pripremljeno kad vam je drugo dijete doslo na razgovor jer je uciteljica starijeg dijeteta pripremila pedagogicu itd ...ako sam dobro shvatila pricu...

mi smo tamo dosli kao potpuno stranci...i naprosto nismo imali nista osim razgovora od 20 min s djetetom...i meni povratne informacije od 1 recenice: sve ok...ona je vise nego spremna za skolu...

iz vasih iskustava ostaje mi da se nadam da ce buduca iskustva s tom skolom biti bolja

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

a eto...ma mislim...bilo pa proslo...necemo sad vjecno dramiti zbog toga...

makar, mi u usporedbi s vama...nismo ni mogli biti u istoj situaciji...vi vec imate starijeg brata u skoli..poznajete nastavnike i ostalo osoblje...vec ste dosli na pripremljeno kad vam je drugo dijete doslo na razgovor jer je uciteljica starijeg dijeteta pripremila pedagogicu itd ...ako sam dobro shvatila pricu...

dobro si shvatila ,ja sam na informacijama starijeg sina pitala njegovu učiteljicu za preporuku učiteljice za kćer i rekla sam joj za probleme koje imamo
    neki dan me je nazvala da mi kaže da je to spomenula stručnoj službi i da me pita za termin dolaska
    ono što bi i tebe trebalo veseliti je da su očito spremni na suradnju,bar se tako sada čini

mi smo bile prvo zajedno unutra 3-5 min dok su se E i defektologica upoznale i dok joj je pokazala šta će raditi,pa sam ja izašla van,riješila onaj upitnik i nakon 20-tak minuta ušla k njima te sam još 10 -min popričala s defektologicom o potecijalnim problemima na nastavi,očekivanjima, i tako
    inače E psihologica je defektologici bila prof na faksu i upoznata je s njenim radom
    isto tako zna i našu logopedicu ( mi smo išli na rehabilitaciju u rehabilitacijski centar ERF a tamo s klincima rade profesori na ERF pa je cijela stručna služba polagala ispite kod njih )

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

kao sto rekoh, iz vasih pozitivnih iskustava, nadam da ce nam kad krenemo u skolu biti ok

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj diči prvotno napisa Vidi poruku
    Nama je bila krv iz prstića i nalaz isti dan,podigao tata u DZ-a.

A sad izvještaj. Jučer obavljali sve. Ujutro kod školskog dispanzera veli drica da je više za odgodu. Dobili smo uputnicu za psihologa da još ima i njihov nalaz jer veli emocionalno nezrela.
    Tamo je još samo falilo da joj se popne na luster, nisam je nikako mogla smiriti. Odmah mi je rekla da ako se ovako bude ponašala popodne i u školi da će je i oni odgodit. Traži kontrolu rasta i vida za 6mj jer tu joj kao pleše po rubu...
    Ok popodne škola: Petra šta je to mozak,čemu služi? Što je to srce, čemu služi... Kod mozga se nisam mogla suzdržati jer ju Petra tako blijedo gledala da sam prasnula u smijeh...a za srce joj je rekla da služi za lupanje U biti čim smo ušli nije joj htjela uopće dati rješavati zadatke kad ju je vidjela...odmah je ko iz topa ispalila ona nije za školu...Inače Petra sa sad za koji dan navršenih 6god. ima 110cm...i 17kg.
    A onda ju je uptala koliko ima godina kad je ova rekla 5, ova bles u mene...a reko da u Subotu je 6i ročkas...ajde zadaci su je poljuljali i uvijerili da nije sve baš tako sivo...da je bila na vagi...kao neka je odlučim..

Zaključak obiju maltene identičan intelektualno: pametna,intiligentna,brza, da s učenjem neće biti problema i neće škoditi ni na koji način odgoda u tom pogledu...ali da joj jednostavno treba dati još godinu dana slobode i igre, u tom polju će joj 1,5 skoro puno donijeti za emocionalnu zrelost...eto ga 10.4 smo kod psihologa pa sa nalazom odemo pisati kod dispanzera zahtjev za odgodom..dr mi je rekla da će mi odobriti...
    diči, ma nemoj se sekirati, odgodite vi to i bit će sve super iduće godine.
    moja mala je isto takva bila sa 6, odgodili za godinu dana i sada u školi sve super.

ako ti se čini nezrela, zašto bi forsirala,
    da se je rodila 3,5 tjedna kasnije ionako bi upala bi u iduću godinu, a sigurno će joj biti lakše
    u razredu u kome je većina djece mjesec, dva, pet mlađa od nje, nego u razredu u kojem je većina godinu,
    ili 9 mjeseci starija od nje.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

dici, tvoja je 23.3. rodjena?
    moja isto, samo sto sam ja prosudila prosle godine da je emocionalno nezrela, a oni nisu, pa sam trazila odgodu, nisam dobila, zalila se ministarstvu i dobila je. ove godine ona je supertruper i po mojem i njihovom misljenju.

s druge strane, kad je bila na razgovoru? mozda je tad bila umorna, nije bio njen trenutak?

i kako krv iz prsta?
    kod nas se vadi iz vene :/

btw. u grupi ih ima 4. koji su odgodili prosle godine skolu- jedna iz 12.mj i troje iz 3. mj. i svi idu ove godine.
    ne brini se da ce biti "prestara". lakse ce joj biti. moja je u prosloj grupi bila medju najmladjima i uvijek kaskala u nekom emocionalnom segmentu. ove je medju najstarijima i drugo je dijete.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

aaaa sad vidim da je to citat s prosle stranice i da je napunila vec sest
    sretan joj rockas :D

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi smo jučer obavili pregled kod šk.med. Sve je super prošlo. Jedino mi nije jasno zakaj sam morala izaći dok je Jana bila s doktoricom (prije toga smo bile sa sestrom). Jana nema srama i straha pa za nju nije bio bed, ali što da je plašljivija?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo jučer obavili pregled kod šk.med. Sve je super prošlo. Jedino mi nije jasno zakaj sam morala izaći dok je Jana bila s doktoricom (prije toga smo bile sa sestrom). Jana nema srama i straha pa za nju nije bio bed, ali što da je plašljivija?
    pa u tom i je stvar da vide kako dijete reagira kada mama nije u blizini

leonisa i mi smo vadili iz prsta (mi smo išli privatno u Labor)
    Posljednje uređivanje od Boxica : 22.03.2013. at 12:03

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

L. je usla i u skolu i kod doktora sama, bez mene i kod sestre. ja sam ispunjavala upitnik, a na kraju su me pozvali u ordinaciju.
    isto mi je ok, ovo sto boxica pise.

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i kod nas isto tako kao i kod Leonise. u školi smo nakon 20-30 minuta bili pozvani unutra. na kraju je i pedagogica komentirala da je kod njega bitna razlika u ponašanju kada je bio sam i kada smo mi došli, a isti obrazac ponašanja se ponavlja i kod logopeda.
    Kada je sam unutra fantastičan je. Surađuje, razmišlja, pristojno se ponaša, kada smo mi unutra počinje glupiranje.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    pa u tom i je stvar da vide kako dijete reagira kada mama nije u blizini
    Ja sam shvatila da je tako kod pedagogice, ne kod dr.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam shvatila da je tako kod pedagogice, ne kod dr.
    E. je bila sama kod pedagogice u školi, ali i sama kod doktorice (btw, bila je i još jedna mlada dokica osim ove naše, vjerojatno na specijalizaciji)

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

što je s cjepljenjem ako je dijete prehlađeno?
    moj baš dosta kašlje i šmrče, a sutra smo kod školske dr
    pa ne znam da li da tražim da drugi puta dođemo :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E. je bila sama kod pedagogice u školi, ali i sama kod doktorice (btw, bila je i još jedna mlada dokica osim ove naše, vjerojatno na specijalizaciji)
    ovako je bilo i kod nas.

Tashunica, moja B je kašljala i nije cijepljena. Trebali smo doći kroz dva tjedna, ali stalno su prehlađeni pa, svojevoljno, odgađam.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    Mi nismo morali cjepiti, dogovorili smo drugi termin

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

curke, nas "samo" 21 dan dijeli od ove teme (mi tek krećemo u školu na jesen 2014.), ali osim što vidim da su se prijavile ovdje neke moje proljetnice (a ko da smo jučer ćakulale o tegobama u trudnoći!!), doznala sam puno korisnih informacija od svih vas i baš vam hvala .

moj M je još pravo dijete i definitivno nije za školu pa mi je drago da će krenuti sa 7 god. i 4 mj.. a bome ni ja još nisam spremna otisnuti ga u svijet. elem, kako vrijeme brzo leti, doći će i ta tematika na red pa ću vas ja nastaviti pratiti ovdje .

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

došli smo naknadno na cijepljenje nakon dva tjedna

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    ovako je bilo i kod nas...
    Val, koliko sam skužila po tvojim postovima, ti si mi negdje u kvartu pa ste vjerojatno isto bili u Hirčevoj kod dr. Holjevac

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mozda ce i sama dr. to predloziti.

ja cu traziti odgodu jer je nedavno prosla upalu uha i jos je sva iscrpljena.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

naravno da možete tražiti odgodu cjepljenja za neke povoljnije prilike. Znači testiranja i sve složiti, a cjepljenje ostaviti za bolje vreme
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 25.03.2013. at 11:30

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo zaru isto cijepili par mjeseci nakon sistematskog za školu, jednostavno smo rekli da to ne bi ovaj put (nije bila ni prehlađena ni ništa)

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala na odgovorima.
    mislim da ću skroz odgoditi odlazak zbog ovog vremena,
    taman da prizdravi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Val, koliko sam skužila po tvojim postovima, ti si mi negdje u kvartu pa ste vjerojatno isto bili u Hirčevoj kod dr. Holjevac
    Da, kod nje smo bili
    Ali nećemo kod nje i ostat jer nije dr. a našu odabranu školu.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

danas smo konačno obavili pregled ko dr, jer je prošli puta bio bolestan.
    i sada je prehlađen pa smo odgodili cjepivo.
    e sad mene zanim da li postoji neki rok u kojem to moramo javiti?
    hoće li ga primiti u školu bez toga?
    ja bih najradije na jesen.
    Posljednje uređivanje od Tashunica : 24.04.2013. at 12:15

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

danas smo konačno obavili pregled ko dr, jer je prošli puta bio bolestan.
    i sada je prehlađen pa smo odgodili cjepivo.
    e sad mene zanim da li postoji neki rok u kojem to moramo javiti?
    hoće li ga primiti u školu bez toga?
    ja bih najradije na jesen.
    primit ce ga u skolu
    mi smo se cjepili tek u sijecnju ove godine

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pitanje za nekoga tko je već prošao upise sa drugim djetetom...što se događa baš na dane upisa 9., 10. i 11.5.? Dobije li se nekakva potvrda? Naime mi se upisujemo u školu gdje ne spadamo po mjestu stanovanja pa su mi rekli da moram na Upise u školu gdje pripadamo i onda "nešto" dostaviti njima na upise.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mislim da moras na testiranje u skolu gdje pripadas, a na upis u zeljenu skolu.
    Jesi ih mozda zvala?

Na te dane upisujes dijete, ima taj obrazac koji predajes skoli.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Valjda taj obrazac moram iz pripadajuće škole dostaviti u ovu u koju budemo išli. Ima li on veze sa pregledom i testitanjem kod dr-ice i u školi? Treba mi njihovo mišljenje.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sta se sve nosi na upis?

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nama su rekli nista - sve imaju ...

Datum pristupanja
    Feb 2007