čekamo današnje "rezultate"...
Printable View
čekamo današnje "rezultate"...
14.dan.... znam da čekate pa eto da skratim....982g!!! Ali znate brojke jesu lijepe i nešto što roditelji najlakše razumiju ali kaže dokica nisu jedine. Malo je zabrinuta zbog mog okruglog trbuščića, baš mi je ispupčen i joj kažu da imam vjetrove pa su mi stavili cjevčicu u guzu i sondu su ostavili otvorenu. Mama i tata su me nagovarali da prdnem i podrignem ali ja vam to još ne znam, ali budem naučio, kaj ima netko da nije? Imam još uvijek zelenu kakicu. I da, doktorica je rekla da sam ja još slab i malen i zato mi je loša krvna slika a ne da sam bolestan jer bi onda bio uspavan i usporen a ne bi se vrtio i razveseljavao roditelje. No znate kaj su danas napravili, dali su mi neki lijek da me smire jer kada divljam srce mi se malo uzlupa i do 195 i tako sada popodne sam pajkio pa me roditelji nisu mazili a tako su mi falili. Budu li sutra nadoknadili??
Drage moje lavić Matej danas ima 2 tjedna i ponosne, sretne i zahvalne roditelje. Iako smo još uvijek u strahu za svaku sekundu dokle god neće samostalno disati jako smo pozitivni i sa veseljem idemo u posjetu. Ja sam danas saznala da u ovom statusu Mame dojilje mogu biti 40 dana a i onda se može dalje produžiti ali treba nekaj od osiguranja valjda.
:heart:
:-D
...i ja pratim vaše napretke iz dana u dan...
Bravo Matejiću, bravo mama, bravo tata!!!
:klap: bravo mali laviću, još malo i kila je tu !
Nastavi i dalje tako papati i rasti, i začas će te mama i tata stalno maziti doma :heart:
Lina, super za sve, sve je to uredu. I mi smo imali u početku problema sa stolicom, nadimanjem, al sve će se to stabilizirati. A u strahu ćeš biti kad se i skine s respiratora, pa kad dođe doma, počne puzati, hodati ...:yes: sad si MAMA i briga ide s tom najljepšom ulogom na svijetu :heart
Svaki dan citam i radujem se napretku malog Mateja. Ima divne roditelje i puno ljubavi koja ga okruzuje. Zelim mu sto brzi napredak i da se uskoro mazi sa svojim divnim roditeljima.:klap:
Lina svaki put se naježim kad čitam tvoje postove :love2: Puno ~~~~~~~~~~~~~~~~ za što brži oporavak malog lavića!
:heart::heart::heart:
Bravo maleni :heart:
Ajme di sam ja?? Pa tek sad skuzila da pises dnevnik... Bas slatko... Memorirala sam so ovu temu da vas citam svaki dan... Drzi te se!!! Lina u mislima si mi... Mateju :-*
Bravo maleni lavicu samo ti lijepo napreduj to je najbitnije.
Pusa tebi i tvojoj hrabroj mami.
U mislima smo s tobom i malim Matejom...oboje ste veliki borci, velikog i jakog srca :)
15.dan.... ljudi veselje, imam 1000 i nekaj grama (1052 o.m.) . Možda i zato kaj su me tak smirili da se uopće ne budim, malo mahnem rukicom, mrdnem bradicom ili mignem okom. Mama mi se ne može nadiviti, samo stane ispred moje kučice stavi dlanove jedan u drugi i nešto mrmlja i ljulja se amo tamo. A tata, e tata, zadnjih dana mi uvijek dođe prvi, nestrpljivko moj i mazi me jer mama ne smije, prehlađena je. I tako je došla s onom maskom, pa si popravlja očale, pa šmrka i onda ju je fino doktorica špotala jer je naravno stalno dirala masku, e majko majko. Jedino kaj mi se ipak ona žila nije zatvorila pa jako teško dišem, dokica se nada da će mi moći uskoro dati lijek. Pusa svima
ajme ima vec kilogram,bravoooo !!! :klap:
Samo polako,doci ce sve na svoje.
Saljemo vam svima pozitivne vibre i mislimo na vas svaki dan.:love2:
Stalno se pitam kako bi se sada osjećala da sam i dalje trudna? Gdje bi me lupkalo moje dijete, koliko jako, koliko često? Da li više ne bi mogla zakopčati zimsku jaknu? Da li bi mi se pojavila koja strija? Fali mi trudnoća, htjela bi da sam još trudna, da maleni uživa u vodici, u mraku, prikopčan na jednu žilu. Ali nije na meni da se žalim, imam sada hrabrog lavića, sve ćemo mi prebroditi.
Ali eto opet sam malo pala, danas je u Petrovoj u kontroli Unicef i sve mame su dobile bebe na prsa, osim mene. Sve su vesele, pune priča a ja šutim. No doći će i moje vrijeme, doći će i naše vrijeme i nadam se da kada ću ja dobiti malenoga na prsa da ne bude niti jedna mama koja neće moći primiti svoje jedino.
Lina draga, bravo za malog lavića. Ide to njemu a ja sam sigurna da ćete se brzo maziti i da će biti mamici na prsima. I vjeruj mi trudnoća i lupkanje bebača falilo bi ti i da si rodila u terminu a kamoli ne ovako rano. Ali bitan je sad tvoj mali lavić koji dobro napreduje i koji će izrasti u pravog momčića
:love2::heart::heart:
Palac, ti si jedan hrabar momak!
I tvoji roditelji...
Bit će to ok; mora biti!
draga lina, sve to ide kak treba! sjećam se suza kad bi mame dobile djecu, a ja ne, i sjećam se osjećaja da mi fali lupkanje, al lijepe (nove) stvari potiskuju ružne, mali mišiću, šaljem ti puse
Draga lina, ne stignem vise puno na forum, ali redovito pratim pricu o malom Mateju. Veliku pusu vam saljem!
Divno te je citati....
Pun ti je inbox.
Draga Lina... :love2: :heart:
Neka samo vaš mali hrabrić nastavi ovako lijepo dobivati na težini i rasti, a za dojenje... stignete lavić i ti sva nježnjenja i papanja u maminom zagrljaju nadoknaditi, pa lijepo dojiti, ako "dogovorite" tako, do mile volje, puno, puno mjeseci...
Nadam se da će on u svom sljedećem javljanju otjerati tužne misli od svoje hrabre majčice... :heart:
Moj malac prvo nije imao snage za dojenje, pa sam izdajala, a kad je dovoljno ojačao, odbijao je, pa sam mu i dalje izdajala i prodojili smo kad je imao dva mjeseca i tjedan dana... i nadomak drugom rođendanu, još nismo prestali. :-)
Linalena, Palcic i tatek, samo naprijed!
saljem vam vibre!
Ispraznila inbox, hvala
Dobro jutro
dobro jutro,kako ste??
Dobro jutro hrabricama,
Super za napredak, sve će se to posložiti, i sjesti na svoje mjesto, ali se još morate malo strpiti ( joj koliko sam tu riječ puta čula.. ).
Lina draga, sve te razumijem, ja sam svog palčića vidjela tek treći dan...kod mene su se dogodile dodatne komplikacije, bila 8 dana na intenzivnoj, a što mi je najtužnije, nikad nije probao moje mlijeko :-( krenulo je , ali zbog mojih komplikacija, sam ga morala prekinuti, tako da nikad nisam osjetila kako je to dojiti dijete..i u potpunosti te razumijem kad gledaš druge majke kako s veseljem očekuju svoje djetešće, a ti sama ...no, da te dignem malo, sve to prođe, i kad dođe doma, ne postoji više svijet u bolnici, nego samo vas dvoje :heart: i tatek naravno :-)
Sve je to normalno da si jedan dan gore, drugi dolje, ali kad pogledaš tog malog lava kako se bori, sve padne u drugi plan. Uveseljavat će vas ubrzo svakodnevno, kad danas pogledam svojeg borca, ne mogu vjerovati što je sve prošao i koliki je bio :heart:
Sretno i dalje, drž'te se :love2:
Lina,ne poznajem te,ali sam nocas sanjala palcica i tebe. Prvo je bio mali u inkubatoru, a onda je narastao i bio pravi veliki decko :) bas me se to sve dojmilo...
Draga Lina, drži se! I meni je to gledanje drugih mama i beba bio
najteži moment za boravka u Petrovoj...redovito sam tada šetala po hodniku
ili sjedila negdje drugdje. Ali proći će :love2:
Najvažnije je da maleni napreduje (bravo za kilicu), pa će uskoro
i samostalno disati. Čestitam mala hrabrice :zaljubljen:
Mislim na vas i ~~~~~~~~ za dalje:heart:
gričanka, baš sam te htjela pitat da se ajviš lini, kao mama palčića, a sad velikog dječaka!
Linalena, vibre i tebi da si sto cvrsca i Palcicu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
oprosti sto te ovim gnjavim, ali mozes li malo ovo objasniti
Mame su dobile bebe na prsa zbog kontrole, mimo prakse kakva je bila ovih dana? Ili?Citiraj:
Ali eto opet sam malo pala, danas je u Petrovoj u kontroli Unicef i sve mame su dobile bebe na prsa, osim mene. Sve su vesele, pune priča a ja šutim
Držite se Linalena! Kaže moja sestra, koja je isto ranije rodila, da sve prođe kad dođeš doma s bebačem. I ona se izdajala na početku, a sjećam se kad je došla doma s bebom da je istodobna dojila i pila sok/mlijeko, sve u strahu da ne bi mljekica presušila. Mi smo se zgražali nad slikom (kao pijanica je izgledala, u jednoj ruci dijete na cici, a u drugoj litra soka koju naginje) :-), ali ja sad skroz razumijem.
Bezbroj pusa Mateju! Redovito te čitam, čak i moji doma pitaju kako Matej.
maleni napreduje , danas 1095g, ali nije baš piškio kako spada i kakio pa je zato i malo više. Nadamo se danas navečer da će dobiti lijek za zatvaranje ductusa jer mu srčeko i dalje jako radi , skoro je stalno na 185 a još kada smo se pojavili odmah je puls još skočio. LIjep dokaz da nas osjeti preko stakla iako ga nismo dirali, samo smo pričali.
A imam i promjena na intenzivnoj... informacije su od pol2 do 2 (inače su bile pol1-1) i onda smijemo biti kod malog do 9 navečer, mama i tata a od pol5 do 5 smiju doći i bake i djedovi i ev. bliža obitelj ali ne djeca školske i vrtićke dobi. Presretne zbog toga, sada ga mogu prije svakoga izdajanja pogledati i biti malo s njime. Nadam se da neće biti nekoh problema zbog kojih bi bolnica mogla unazaditi politiku posjeta.
i UPS sorrry Matej je malo uspavan pa izvještaj dajem ja, pa ću završiti s početkom 16dan
Sretno hrabrići, svaki dan škicnem kako napredujete!!!
Bravo maleni lavicu,samo tako nastavi,svi smo uz tebe ~~~~~~~~~~~~~ :zaljubljen:
dobro jutro, mali hrabri palčiću, kako je danas?
Sunašce maleno.. :zaljubljen: