Bisolvon nikad. Samo lijekove za astmu, tuckanje po ledima kad krene mokri kasalj, eventualno dr teiss mast na prsa i leda. Pulmologa neznam kojeg bi ti uopce preporucila :/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Bisolvon nikad. Samo lijekove za astmu, tuckanje po ledima kad krene mokri kasalj, eventualno dr teiss mast na prsa i leda. Pulmologa neznam kojeg bi ti uopce preporucila :/
Da vidis a ja sam na preporuku druga dva ped radila inh koktele i to svakih 8h 4kapi efedrina gizioloska i bisolvon kapi prema uputi. Pa za 4h samo efedrin s fiziol. I tak u krug. To bi mu uvijek pomoglo. Nova dr kaze inh samo fizioloskom....
Dr opce prakse i ped mi preporucuju jednu dr u klaicevoj Irena Jur....nesto...ima dva prezimena. Kazu da je super za alerg.al ima gadnu narav :-) ima tko iskustva?
Dr. Richter na Rebru
Pa kud ces k njij ak ima gadnu naravnu. Da je najbolaj na svijetu ak ima gadnu narav ne bi isla k njoj .pa ak vam pomaze radi kako si radila ;) inhaliranje fizioloskom ne radim nikad jer nama to nikakao ne oomaze dapace mislim da im bude gore. Inahaliram cesto fizioloskom i apipol kapima od propolisa,al pulmicort nam bude nekako najbolji i najbrzi.
Mojoj curi nos , sad cekam u sto ce se pretvoriti. Nevjerojaatno kako su svi zivi bolesni cim skola pocne,
Sent from my iPad using Tapatalk
E da u klaicevoj sam dobila termin bez problema za testiranje atopy pathc t. Ali mi klaiceva bas ne pase zbog parkinga , a srebrnjak jos cekam jer su mi obecali dat termin pod zimskim preznicima sto mi nekako najbolje pase s obzirom da moram 3 dana ici u zg.
Razmisljam o Richteru. Tnx Buba Klara.
A za ovu zenu kazu da je onako ima svoje musice sve samo strogo L da je zaljubljena u alergije i tjera mak na konak dok ne dokaze sta je. Ma ja nemam srece s tim dr te mi ofu u mirovinu te pripadnem nekom sto djecu tretira ko cokoladice na traci pa nadem Frkovica kojeg su mi maknuli na dr odjel i sad ko guska u magli. Nije dobro dijete seliti vamo tamo.
Mali je za cudo prespavao noc. Nafilala ga sinoc svim i svacim.
Jedno. Sam dobila od nase stare ped pulmycort. Meni to zena dala. On beba u komi mdne copilo jedva disem e preodlicna stvar. Citam sad da Richter zna dati priv recept.
Da li netko ima isti i podigao je lijek al nema potrebe za tolikom kolicinom pa da mi dio proda. Moze na pp
ja sam za dr. Richtera takodjer dobila preporuku tu na forumu od par mama, prije toga su nas vozali po Srebrnjaku... Jedini on je dao dijagnozu i ispravnu terapiju. Sad smo pod kontrolom i terapijom već dulje od godine dana (skoro 2), i samo jednom je imala napadaj u tom periodu. U medjuvremenu smo i homeopatijom dizali imunitet, i sad je hvala Bogu, stvarno dobro (cijelu prošlu sezonu u vrtiću je izostala jedan jedini dan).
Uglavnom, drzimo se njegovih preporuka i terapije, koja nam je sada na pola smanjena jer je bolje, i svaku pola godine idemo kod njega na kontrolu.
Ma lela ja ni ne znam broj i imena vise dr koj su se izmjenjali. Zalosno je to nase zdravstvo, .. Meni se nije dalo ici na rebro zbog rihtera i frkvoica, jer sam se navikla na bolnicu i sistem te bolnice. Kod rebra i klaiceve mi je problem parking a akako uvijek idem sama to mi je veliki problem .najbolji mi je bio frkovic od svih.
Mi smo bili na drugom misljenju na Rebru i dr.smatra da mu flixotide nije potreban. Dok neki dan pedijatrica (?)na redovnoj kontroli na Srebrnjaku smatra da mu je preslab samo singulair jer dolazi zima i viroze a i ide u vrtic pa bolje da ga flixotide zastiti. Ove godine je bio 4x na ventolinu, flixotide nismo koristili samo preko ljeta. Napominjem i da pod flixotideom je imao bronhoopstrukcije. Sad ti budi pametan.
Pa lako ga stavis na flixo kad sou pocne. Nama flixo nije nis stitio, i pod njim i sing su dobivale opstr. Znatno bolji nam se pokazao seretide koji smo dobili u crikvi a dalje dr prepisuju . Kao zasto seretide bolje flixo al ih ne slusam jer vidim da je bolji seretide. Uz manje kortik rezultati su bolji . Treba sam probavat pa vidit kaj je kome bolje. Dr to nekako prerutinsku rade i nikom se ne posvecuju osim u crikvi gdje si ti tri tj i kontrole i slusanja skoro svaki dan. Puno se to kvalitetnije obavi jer vise vide dijete i njime se bave duze vriheme.na srebrnjaku il klaicevoj vise vremena provodimo u cekaoni neg kod dr. A ovdje obrnuto.
Ista situacija i kod nas od listopada prosle godine i na flix.i singulairu a on skroz bolestan. Svako toliko ventolin koji nam btw nis ne pomogne. Po tri noci ne spavamo. Bas me zanima sto cu pametno cuti na iducoj kontroli. Lunahor sve vise mi u glavi zvoni tvoja prica o Crikvi i dr B. Mislim da si skroz u pravu u svom razmisljanju i mislim da je to pravi put.
Ne mogu nazalost do Crikve i ostati 2,3tj. a i komisija nas odbila jer nema astmu koja je dijagnoza za Crikvu. Mi smo 'samo' bronhitičari. Nekako lakse bih prihvatila savjet starijeg doktora pulmologa i alergologa koji je takodjer radio na Srebr. nego mladu pedijatricu sa Srebrnj.koja mu je kad je bio 2x hospitaliziran samo bila u viziti... ne mogu bas ni na svoju ruku... Ovih dana opet kasalj i nos curi i trebali bi poceti s terapijom.
Masnice mi idemo iskljucivo na ambulantno lijecenje ;) mozda da odes na vikend .sad se app daju naci po 20 eura pa ostat thedan dana :)
Ne mogu zbog posla tek sam nedavno pocela raditi a muz na poslu po cijele dane.
Lunahor u slucaju amb.lijecenja sam nades smjestaj. Za dijete trebam uputnicu...istu daje specijalist ili pedijatar? Tada se i sama narucujem zeljenom lijecniku? Sorry na toliko pitanja al znam da raspolazes svim info ;-) unaprijed veliko hvala
Imaš li u blizini kakvu slanu sobu? Nama je pomogla - moja djeca hodaju već godinama. Stariji je imao bronhitise, mlađi ima alergijsku astmu.
Ne možeš znati da li je to prikladno za tvoje dijete ako ne probaš. Mi smo probali zato jer nismo imali mogućnosti ići ni u Crikvenicu ni na slična mjesta. Slana soba nas je spasila.
Ok.
Mi od danas na seretidu. Prvo je curio nos z. Tri dana a sad jekrenulo kasljucanje pa sam joj pocela davat seretide. Jos puse iznad za zelenu zonu pa ne dajem ventolin.
Moj kašlje već treći dan ali danas baš jako. Disanje nije otežano ne čujem da piska ili škripi nadam se da ćemo proći bez ventolina. :-( Muka mi je više od toga svega....
Meni vec silno ide na zivce to kasljucanje i kasljanje :(
Tu i tamo samo škicnem ovu temu, ali sad stvarno padam kao padobranac i ne znam od kud da krenem. Pa recite "samo", na kojoj stranici ovih tema da krenem čitati :).
Malac ima 4 i pol godine, od godine dana kako je krenuo u vrtić konstantno nekoliko mjeseci godišnje ima problema sa velikom količninom gustih zelenih šmrkljića (kako drugačije da to nazovem ;)), pa se "liječimo" fiziološkom, išli smo i u slanu sobu... tu i tamo neke kapi za nos, ali ne prečesto, počela mu je ići krv iz nosa na te kapi. Kašlje samo jako rijetko, možda 1 ili 2x godišnje. Prošle i pretprošle godine je po jednom imao napad laringitisa (u sred noći vikendom) i to smo išli na hitnu na inhaliranje.
Prije tjedan je dobio temp., počeo kašljati i škripati, odem do pedijatrice, veli bronhitis - 5 dana mirovati, 3x dnevno ventolin na kućnu masku i kontrola. Došli na kontrolu, ona kaže da je loše, i da mu inekciju. I kaže da sutradan opet dođemo na kontrolu. I opet dobije inekciju jer ona nešto čuje dok ga sluša stetoskopom. A on je imao temp. i škripao samo taj prvi dan, i poslije se zakašlje jednom ili 2 puta dnevno, i evo sad je 7 dana na ventolinu. Uopće ne djeluje "bolesno". A sutra opet idem na kontrolu i bojim se 3. inekcije.
Što mogu očekivati, čemu se mogu nadati? Gdje da čitam? ;)
Mogu li nekako utjecati? Pije dosta, jede normalno, izašli smo samo malo u šetnju, bez ikakvog trčanja ili npr. lopte. Dr. je rekla "mirovati", ali moj to ne zna. On ne zna ni po stanu sporo hodati, samo jurca, "skače" i dok samo sjedi na podu diže guzicu i "kopita u zrak". Je li problem što ne miruje u klasičnom smislu da samo leži?
Manije problem u mirovanju. Mi se normalno ponasamo dok smo u spazmu, tj dok nema temp. Sve normalno. Dajes ventolin i terapiju i to je to. Koliko njemu pase :) nemoj se bojat inekcije kortikost pretpostavljAm, to mu sad treba. Provjerite kad ozdravi jel alergija u pitanju, trsazi dr uputnicu c1 za klaicevu srebr il drugdje i nek naprave sve pretrage testiranja.
Hvala ti :).
Ma zapravo nemam pojma zašto se bojim te inekcije (osim što se on jako boji), nego me dr. nekako zabrinula sa svojim zabrinutim "još mu nije prošlo, još čujem". I naručuje me svaki dan.
Pa se pitam koliko je to strašno jer mu nakon 7 dana nije prošlo. I to je ona spomenula "zato mu možda i nije prošlo kad ne miruje" :unsure:.
Tako guglam ja i čitam o bronhitisu, i "sve" sam skužila, i zlo mi je sad naravno ;).
Nego, moram podijeliti s vama, osim što mi je zlo, riknula sam na Richtera - mislim da mi je ovo njegov "najbolji" ispad na koji sam do sad naletila.
http://www.cybermed.hr/forum/specija...ja/bronhitis13
I sad nakon što sam sve pročitala, sam samo zabrinuta zašto ja nisam bila previše zabrinuta, a pedica je... i zašto se uplašila što nakon 5 dana još uvijek nešto čuje, a piše da b. traje i do 3 tjedna. I ne znam što ja ne vidim i ne čujem - jer ništa kod njega ne vidim, ni da mu je teško, ni da teško diše... pa nisam previše brinula, pa me uplašila s inekcijama.
No, uglavnom, hvala na čitanju ;), možda budem pametnija nakon pregleda i 3. inekcije :(.
Bubilo Bubich, ovaj sprej dobro zaliječi sluznicu nosa nakon kapi (kad ide krv): PropolAid.
I nije problem što bronhitis toliko traje, nego ako je još opstrukcija.
I kod nas zna biti da ja golim okok vidim jedno, a ped. slušalicama čuje drugo. Evo pred dva tjedna nakon što je malo počeo kašljucati ja ga nakon vrtića odvela kod dr, jer je petak popodne i usput nam je, kad ono : da, fućka i treba ventolin. Da nisam otišla do nje ja bih tek kasnije skužila da treba ventolin, ovako smo na vrijeme reagirali i za 4 dana je bio ko nov, a znalo se i kod nas zavući i do 10 dana da treba ventolin. Jučer opet počeo kašljati ( unatoč terapiji), odma sam dala ventolin i danas ga vodim na slušanje jer sam onda najsigurnija kako stvari stoje, ovako po mom viđenju, bojim se da nekad predugo čekam i da se stvari tada još više razbuktaju.
SUosjećam s majkama male djece... Teško je to.
Ont. i ja sam svom 13-godišnjaku jutros ostavila inhalator s ventolinom kraj čaše za pranje zubi - sam se ne bi sjetio, a čujem ga...
Ma naravno da smo i mi osli u kupus. Od prekjucer na ventolinu iatroventu ,mah...
Meni je najstariji totalno promukao tako da sam u stanju pripravnosti
Sto se tice preporuka moj glas ide Richteru isto :)
A za patch smo dobili termin u Klaicevoj 21.10.
I mi cemo na patch u klaicevu , uskocili su nam s terminom popodne posle skole kak nam je pasalo :)
Nocas mi je z. Kasljala bez prestanka . Jaoo glava mi je ko bubanj ...
Pocela je iskasljavat od atroventa al jos i suhi ide. Kkooma
Mi krenuli s flixotide i singulairom, od sinoc na ventolinu pocelo skripanje. Kasalj traje vec 5,6 dana. Smirilo se prije 2 dana i jucer koma :( stariji nije bronhitičar ali isto kašlje već danima...
I moj sin već tri dana kašlje i fućka, tako da je i on na ventolinu, a uzima i singular.
nego , sad bi mu ja uvela oi flixotide 125 koji mu je alergologica prepisala već prije, ali
nisam mu davala jer nije bilo potrebe, dobro mu je bilo samo na singularu.
Samo se sad ne sjećam napisala mi je flixotide 125 2x1 potisak.
Što bi to sad značilo 2 x na dan 1 potisak ili 1 x na dan 2 potiska.
Nisam sigurna, znam da vi sigurno znate,pa molim za pomoć.
Hvala.:-)
Rujan je gadan jer nakon ljeta djeca ponovno krenu u vrtić i školu, pa osim hladnog i mokrog vremena imate i faktor tuđih bakterija i virusa.
Redovito svake godine živimo s tim.
Prosli smo astma skolicu na Srebrnjaku. Meni je bilo korisno...od vj disanja, kako iskasljat lakse...pa vj disanja uz igru. Pohvalila bi sestru svako dijete joj je nosilo lijekove dala je svakom uputu kako pravilbo koristiti inhalere, kome su haleri postali premali kome jos stimaju. I bila je mlada dr koja je tak jednostavno i brzo odg na pitanja. Usput jednoj mami nalaze protumacila a dr pogledala dijete. Evo ako jos neko nije bio...iduci mj 21. I 22. Se odrzava skolica a trebate se na tf astma sk predbiljeziti. Meni je koristilo.
Kako mislis da su inhaleri premali ?
Misli na masku od babyhalera. Kad postane premala, vrijeme je da dijete nauči inhalirati direktno iz bočice pod tlakom, u usta.
Pa nisu valjda to rekli ? Kad se zna da ni odrasli ne bi trebali uzimatbdirekt iz inhalera bez neke komore.