Stranica 7 od 53 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 2608

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 4. dio

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Tu i tamo samo škicnem ovu temu, ali sad stvarno padam kao padobranac i ne znam od kud da krenem. Pa recite "samo", na kojoj stranici ovih tema da krenem čitati .

Malac ima 4 i pol godine, od godine dana kako je krenuo u vrtić konstantno nekoliko mjeseci godišnje ima problema sa velikom količninom gustih zelenih šmrkljića (kako drugačije da to nazovem ), pa se "liječimo" fiziološkom, išli smo i u slanu sobu... tu i tamo neke kapi za nos, ali ne prečesto, počela mu je ići krv iz nosa na te kapi. Kašlje samo jako rijetko, možda 1 ili 2x godišnje. Prošle i pretprošle godine je po jednom imao napad laringitisa (u sred noći vikendom) i to smo išli na hitnu na inhaliranje.

Prije tjedan je dobio temp., počeo kašljati i škripati, odem do pedijatrice, veli bronhitis - 5 dana mirovati, 3x dnevno ventolin na kućnu masku i kontrola. Došli na kontrolu, ona kaže da je loše, i da mu inekciju. I kaže da sutradan opet dođemo na kontrolu. I opet dobije inekciju jer ona nešto čuje dok ga sluša stetoskopom. A on je imao temp. i škripao samo taj prvi dan, i poslije se zakašlje jednom ili 2 puta dnevno, i evo sad je 7 dana na ventolinu. Uopće ne djeluje "bolesno". A sutra opet idem na kontrolu i bojim se 3. inekcije.

Što mogu očekivati, čemu se mogu nadati? Gdje da čitam?

Mogu li nekako utjecati? Pije dosta, jede normalno, izašli smo samo malo u šetnju, bez ikakvog trčanja ili npr. lopte. Dr. je rekla "mirovati", ali moj to ne zna. On ne zna ni po stanu sporo hodati, samo jurca, "skače" i dok samo sjedi na podu diže guzicu i "kopita u zrak". Je li problem što ne miruje u klasičnom smislu da samo leži?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Manije problem u mirovanju. Mi se normalno ponasamo dok smo u spazmu, tj dok nema temp. Sve normalno. Dajes ventolin i terapiju i to je to. Koliko njemu pase nemoj se bojat inekcije kortikost pretpostavljAm, to mu sad treba. Provjerite kad ozdravi jel alergija u pitanju, trsazi dr uputnicu c1 za klaicevu srebr il drugdje i nek naprave sve pretrage testiranja.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Hvala ti .

Ma zapravo nemam pojma zašto se bojim te inekcije (osim što se on jako boji), nego me dr. nekako zabrinula sa svojim zabrinutim "još mu nije prošlo, još čujem". I naručuje me svaki dan.
    Pa se pitam koliko je to strašno jer mu nakon 7 dana nije prošlo. I to je ona spomenula "zato mu možda i nije prošlo kad ne miruje" .

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Tako guglam ja i čitam o bronhitisu, i "sve" sam skužila, i zlo mi je sad naravno .

Nego, moram podijeliti s vama, osim što mi je zlo, riknula sam na Richtera - mislim da mi je ovo njegov "najbolji" ispad na koji sam do sad naletila.
    http://www.cybermed.hr/forum/specija...ja/bronhitis13

I sad nakon što sam sve pročitala, sam samo zabrinuta zašto ja nisam bila previše zabrinuta, a pedica je... i zašto se uplašila što nakon 5 dana još uvijek nešto čuje, a piše da b. traje i do 3 tjedna. I ne znam što ja ne vidim i ne čujem - jer ništa kod njega ne vidim, ni da mu je teško, ni da teško diše... pa nisam previše brinula, pa me uplašila s inekcijama.

No, uglavnom, hvala na čitanju , možda budem pametnija nakon pregleda i 3. inekcije .

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Bubilo Bubich, ovaj sprej dobro zaliječi sluznicu nosa nakon kapi (kad ide krv): PropolAid.

I nije problem što bronhitis toliko traje, nego ako je još opstrukcija.
    Posljednje uređivanje od Jurana : 22.09.2014. at 09:10

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I kod nas zna biti da ja golim okok vidim jedno, a ped. slušalicama čuje drugo. Evo pred dva tjedna nakon što je malo počeo kašljucati ja ga nakon vrtića odvela kod dr, jer je petak popodne i usput nam je, kad ono : da, fućka i treba ventolin. Da nisam otišla do nje ja bih tek kasnije skužila da treba ventolin, ovako smo na vrijeme reagirali i za 4 dana je bio ko nov, a znalo se i kod nas zavući i do 10 dana da treba ventolin. Jučer opet počeo kašljati ( unatoč terapiji), odma sam dala ventolin i danas ga vodim na slušanje jer sam onda najsigurnija kako stvari stoje, ovako po mom viđenju, bojim se da nekad predugo čekam i da se stvari tada još više razbuktaju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

SUosjećam s majkama male djece... Teško je to.

Ont. i ja sam svom 13-godišnjaku jutros ostavila inhalator s ventolinom kraj čaše za pranje zubi - sam se ne bi sjetio, a čujem ga...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma naravno da smo i mi osli u kupus. Od prekjucer na ventolinu iatroventu ,mah...

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Meni je najstariji totalno promukao tako da sam u stanju pripravnosti

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Sto se tice preporuka moj glas ide Richteru isto

A za patch smo dobili termin u Klaicevoj 21.10.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 4. dio

I mi cemo na patch u klaicevu , uskocili su nam s terminom popodne posle skole kak nam je pasalo
    Nocas mi je z. Kasljala bez prestanka . Jaoo glava mi je ko bubanj ...
    Pocela je iskasljavat od atroventa al jos i suhi ide. Kkooma

Posljednje uređivanje od lunahor : 24.09.2014. at 08:32

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi krenuli s flixotide i singulairom, od sinoc na ventolinu pocelo skripanje. Kasalj traje vec 5,6 dana. Smirilo se prije 2 dana i jucer koma stariji nije bronhitičar ali isto kašlje već danima...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I moj sin već tri dana kašlje i fućka, tako da je i on na ventolinu, a uzima i singular.
    nego , sad bi mu ja uvela oi flixotide 125 koji mu je alergologica prepisala već prije, ali
    nisam mu davala jer nije bilo potrebe, dobro mu je bilo samo na singularu.
    Samo se sad ne sjećam napisala mi je flixotide 125 2x1 potisak.
    Što bi to sad značilo 2 x na dan 1 potisak ili 1 x na dan 2 potiska.
    Nisam sigurna, znam da vi sigurno znate,pa molim za pomoć.
    Hvala.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Rujan je gadan jer nakon ljeta djeca ponovno krenu u vrtić i školu, pa osim hladnog i mokrog vremena imate i faktor tuđih bakterija i virusa.

Redovito svake godine živimo s tim.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj stela2 prvotno napisa Vidi poruku
    I moj sin već tri dana kašlje i fućka, tako da je i on na ventolinu, a uzima i singular.
    nego , sad bi mu ja uvela oi flixotide 125 koji mu je alergologica prepisala već prije, ali
    nisam mu davala jer nije bilo potrebe, dobro mu je bilo samo na singularu.
    Samo se sad ne sjećam napisala mi je flixotide 125 2x1 potisak.
    Što bi to sad značilo 2 x na dan 1 potisak ili 1 x na dan 2 potiska.
    Nisam sigurna, znam da vi sigurno znate,pa molim za pomoć.
    Hvala.
    Dva puta na dan po 1 potisak - ujutro i navečer.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Dva puta na dan po 1 potisak - ujutro i navečer.

Hvala, tako sam i mislila, ali ipak da provjerim.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Prosli smo astma skolicu na Srebrnjaku. Meni je bilo korisno...od vj disanja, kako iskasljat lakse...pa vj disanja uz igru. Pohvalila bi sestru svako dijete joj je nosilo lijekove dala je svakom uputu kako pravilbo koristiti inhalere, kome su haleri postali premali kome jos stimaju. I bila je mlada dr koja je tak jednostavno i brzo odg na pitanja. Usput jednoj mami nalaze protumacila a dr pogledala dijete. Evo ako jos neko nije bio...iduci mj 21. I 22. Se odrzava skolica a trebate se na tf astma sk predbiljeziti. Meni je koristilo.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako mislis da su inhaleri premali ?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Misli na masku od babyhalera. Kad postane premala, vrijeme je da dijete nauči inhalirati direktno iz bočice pod tlakom, u usta.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa nisu valjda to rekli ? Kad se zna da ni odrasli ne bi trebali uzimatbdirekt iz inhalera bez neke komore.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Pa mom malom jos stima ali bio je djecak kojem guma tiska vrh nosa. Kako nebi kupovali neki novi pokazali nam kako udisati lijek kroz cijev halera bez onog silikonskog nastavka

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nisu valjda to rekli ? Kad se zna da ni odrasli ne bi trebali uzimatbdirekt iz inhalera bez neke komore.
    zašto?
    ja sam sad uzimala neko vrijeme ventolin, prvi puta direktno.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Lela74 prvotno napisa Vidi poruku
    Prosli smo astma skolicu na Srebrnjaku. Meni je bilo korisno...od vj disanja, kako iskasljat lakse...pa vj disanja uz igru. Pohvalila bi sestru svako dijete joj je nosilo lijekove dala je svakom uputu kako pravilbo koristiti inhalere, kome su haleri postali premali kome jos stimaju. I bila je mlada dr koja je tak jednostavno i brzo odg na pitanja. Usput jednoj mami nalaze protumacila a dr pogledala dijete. Evo ako jos neko nije bio...iduci mj 21. I 22. Se odrzava skolica a trebate se na tf astma sk predbiljeziti. Meni je koristilo.
    U vezi halera - nama je tek Richter skuzio da koristimo krivi, tj. da su nam dali baby chamber, umjesto baby halera tako da lijek uopce nije dolazio do nje u pravilnoj kolicini

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa zato jer je dokazano da zavrsi 50% na jeziku i ustima unjesto u plucima.
    Vise je nuspojava.
    Moja z. Kaslje strasno. Bez prestanka. Ja cu ispalit . Nemogu to vise slusat.. Sad sam ju namazala tigrovom masti , nemam masti vise od dr teissa, ona mi je ok. Evo je kaslje vec 15 min bez minute prekida, kakva ce nam opet noc biti

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ima tih komora za kupiti u dosta veličina.

Ja sam mom sedmogodišnjaku kupila ovaj plavi s maskom za odrasle.

Aerochamber

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    Pa zato jer je dokazano da zavrsi 50% na jeziku i ustima unjesto u plucima.
    Vise je nuspojava.
    Moja z. Kaslje strasno. Bez prestanka. Ja cu ispalit . Nemogu to vise slusat.. Sad sam ju namazala tigrovom masti , nemam masti vise od dr teissa, ona mi je ok. Evo je kaslje vec 15 min bez minute prekida, kakva ce nam opet noc biti

Meni je liječnik na hitnoj rekao da je naš 7-godišnjak prevelik za babyhaler (tad smo ga već koristili bez maskice) i bio je u pravu. Kad je dijete krenulo na inhalaciju direktno u usta, spasili smo se. Tvoje su cure velike. Probajte tako - nemaš što izgubiti. Nama je pomoglo. I to nije informacija iz astma škole (nismo išli) nego sa hitne na Rebru. Bog ih blagoslovio! To mi ni pedijatrica ni ovi na Srebrnjaku nisu rekli. Jedino je bitno da se dobro koordinira tj. mora se špricnuti direktno u udah. Ide to, ali treba im netko od liječnika pokazati.

Haler smo udomili preko foruma u ono vrijeme.

Možda ako tvoja djeca koriste komoru ima više štete nego koristi. Probaj 2-3 dana pa ćeš znati.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 25.09.2014. at 09:02

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je liječnik na hitnoj rekao da je naš 7-godišnjak prevelik za babyhaler (tad smo ga već koristili bez maskice) i bio je u pravu. Kad je dijete krenulo na inhalaciju direktno u usta, spasili smo se. Tvoje su cure velike. Probajte tako - nemaš što izgubiti. Nama je pomoglo. I to nije informacija iz astma škole (nismo išli) nego sa hitne na Rebru. Bog ih blagoslovio! To mi ni pedijatrica ni ovi na Srebrnjaku nisu rekli. Jedino je bitno da se dobro koordinira tj. mora se špricnuti direktno u udah. Ide to, ali treba im netko od liječnika pokazati.

Haler smo udomili preko foruma u ono vrijeme.

Možda ako tvoja djeca koriste komoru ima više štete nego koristi. Probaj 2-3 dana pa ćeš znati.

Pa babyhaler je za malu djecu do cca 2 godine, komora je velika, maska mala.
    A nemaju baš svi ni snagu u bolesti to udahnuti kako treba, niti je baš zgodno vrijeme za učiti i isprobavati.
    Lakše i sigurnije je nabaviti prikladnu komoru.

ako može djed na masku...
    http://db1.rehadat.de/rehadat/bilder...0/tc042094.jpg
    Posljednje uređivanje od kloolk : 25.09.2014. at 13:25

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mi imamo 5 god. i koristimo babyhaler (točno kakav nam je preporučio dr. Richter)
    do 3,4 smo koristili babychamber i za njega je rekao da joj je premali i da nema nikakvog efekta uzimanje lijeka (zato se i je davila svaku malo a bila je na svakodnevnoj terapiji)
    ono što me užasno naljutilo na Srebrnjaku je upravo ta nonšalancija, tj. prodali su nam babychamber a da nitko nije pogledao je li to ok za dijete te dobi (nisam ga sama kupovala u ljekarni nego smo ga izravno kupili gore u bolnici, po naputku tamošnje liječnice)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo sad koristimo ovakav
    http://eruditabg.com/?pid=19

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    mi imamo 5 god. i koristimo babyhaler (točno kakav nam je preporučio dr. Richter)
    do 3,4 smo koristili babychamber i za njega je rekao da joj je premali i da nema nikakvog efekta uzimanje lijeka (zato se i je davila svaku malo a bila je na svakodnevnoj terapiji)
    Ne razumijem, kako točno može biti premali? Po meni je važno da uz maskicu sa strane ne može lijek izaći van, tj.da maskicu dobro stisneš uz lice, što nije problem tu minutu koliko inhaliraš. Ja za malenog korisim babyhaler a za starijeg aerochamer bez maske.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

iskreno, ne znam... on je procijenio da je za nju od 3,5 god. bolji babyhaler i nisam ispitivala detalje, bitno mi je da funkcionira, odnosno da joj je pod terapijom koju uzima na haler (već skoro 1,5 godinu) sasvim OK stanje

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi imamo isti ko buba klara i dr b. nam je rekao da je to bolje rjesenje nego aerochamber jer aerochamber ima manju komoru. sto veca komora to bolje i to vise lijeka ide gdi treba.buba klara kad joj bude premala maska samo ju skinete i uzima na usta direkt.
    neznam kakav je to babychamber.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo ovaj smo imali
    http://www.farmaciaacasa.com/aerocha...ex-p-5802.html
    to je taj koji smo kupili izravno na srebrnjaku ali za njezinu dob nije odgovarao

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Taj mi imamo sada :lol i jos im je ok a imaju 12 g. To je srednji tj slijedeci je za odrasle. Nije im premala maska . No dr b smatra a i pise tako svud po netu da je najbolje da je komora sto veca. Sto je komora veca to vise lijeka ode u pluca. Uglavnom kaze da je bolje prek baby halera il volumatica uzimat neg prek bilo kojeg aerochambera.

Babyhaler koristimo bez maske jer im je premala
    Sent from my iPad using Tapatalk
    Posljednje uređivanje od lunahor : 25.09.2014. at 16:38

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ja imam ovaj ko buba Klara. Nije bilo govora o tome dal je velicina komore upitna vec da su sve ove sprave dobre ako djetetu dobro maskica prislanja na lice. Dakle kazem mom malom bebihaler stima dr djecaku koji je jednako star al ima dr oblik lica i nosa nije ok jer mu maskica doslovce savija vrh nosa. Ono sto su nam rekli je da broj udisaja ne mora biti 10. Ak dijete normalno dise trenutno je zdravo 5 lijepih udisaja je dovoljno. Ako pak nisu dobro otezano disu pustiti do 10 puta da leptiric zatreperi.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Uglavnom mi imamo flixotide 2x2....obavezno nakon prvog potiska se maskica odmakne. Priceka malo pa da potisak. Mi smo to tako i radili jer nam jos ko bebi prim Raos tako reko. Ja npr uvijek dajem prvo vent.kod upala pa cekam najm 10 min (iako su sad rekli da treba 20) da prodjeluje pa onda dajem flix....

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Nocas bili na hitnoj. Treca opstrukcija od srpnja. Sada je na melarthu i flixotideu. Danas ima 5mjeseci

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uf to mora biti neka alergija na grinje. Poduzmi sve u tom smislu ko da ju ima, ( zavjese tepisi plisanci posteljina itd a trazi i testiranje.. Kupi i elektricni inhalator ocito ce vam trebati pa da ne juris svki put na hitnu mozes i doma sama dat ventolin . Jafa a kod kog idete inace dr za pluca?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ventolin ??? Ak ima opstrukciju treba i ventolin ? Nama pomaze mazanje masto dr theissa po prsima i ledima kao i ovlazivac zraka .

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Struze, pucketa, ne znam sta sve, pise na nalazu bronhoopstrukcija. Sada i pisti. Sumnjali su na upalu pluca ali nije.
    Stariji imaju alergijsku astmu, na grinje decko a curetak grinje i pelud trava tako da je vec prilagodeno.
    Idemo Richteru inace, on tek treba na prvi pregled. Ovo na hitnoj je u Vinogradskoj bio.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Je je i vemtolin. Tamo je dobio potisak pa za 20 min jos jedan i za 20min jos jedan. I nastaviti doma svakih 6h
    Posljednje uređivanje od jaffa : 27.09.2014. at 14:14

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ovo gore sam pisala za stalnu terapiju. Malo sam smotana, spava mi dusa

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma koma a takva mala beba

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

da se i mi javimo. kod nas je "zrak čist" od svibnja. ništa opstrukcije, ništa lijekovi. sve smo makli. doma imamo u pripremi singulair granule, pulmicort i ventolin. ako zatreba. no evo za sad je mir. ovo je najdulje ikad. pulmicort je stvarno napravio dobar posao. 3.5 mj u komadu i onda još tura od 1 mj i super.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako ste uzimali tocno pulmikort? Meni je on izvrstan

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

uzimali smo ga svaki dan 2x po 1 ml, ujutro i navečer. čisti. na inhalator, omron. prvo je bilo lošije. dobio je bronhitis, ali je dr rekao da ne prekidamo terapiju. onda je postalo bolje. kad smo se nakon nekih 3 mj išli skinuti s njega smo prvo smanjili s 2x 1ml na 1x 1ml. s napomenom ako dobije bronhitis da se vratimo na staru dozu. čim smo prestali s njim dobio je 2 gadna bronhtiisa u roku keks pa smo se vratili opet na njega. cijela kutija. s smanjivanjem i kad smo se skinuli sve ok. čak toliko da smo ukinuli i singulair.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Nisam znala da se smije tako dugo koristiti kontinuirano.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma smije , citala ja na netu. Vani je to terapija ko npr flixotide.. Samo po meni najbolja.
    Moja z. Jos kaslje . Manje po noci al po danu jos uvijek.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Koliko je love ovaj plavi aerochamber ? Mozda je mojoj zbiljapremali zuti .
    Razmisljam dal uzet volumatic il taj plavi aeroch.

Posljednje uređivanje od lunahor : 28.09.2014. at 18:37

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj jaffa prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam znala da se smije tako dugo koristiti kontinuirano.
    nisam ni ja. no računam da dr valjda zna što piše. dr banac, rijeka.

Stranica 7 od 53 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •