zutaminuta prvotno napisa
Slobodna si to percipirati kao eksploatiranje, samo to bi značilo da sam namjerno iskrivila stvari kako bi pogodovale tezi koju pokušavam dokazati. A ta je da se djeca starijih roditelja puno prije susreću sa bolestima i poteškoćama koje prate starost, ili u krajnjem slučaju, smrću roditelja. Paušalno naklapanje ili ne, dečko se ubio tri mjeseca nakon smrti majke, koja se dugo borila sa bolešću. Prilično sam uvjerena, mada to ne znači puno, da do toga ne bi došlo da je bio samo pet godina stariji. Govorim iz svog iskustva i koliko bi me potresla smrt roditelja u trenutku životne prekretnice, kada više nisi dijete, ali ni odrasla osoba. Točno 18 g je vrijeme kada se mladi čovjek pita gdje je i što je, a sve s čime se ovaj mladić susretao jesu pitanje starosti i kraja života uz umiruću majku i oca u dubokoj starosti.
Samo primjer. Ali ako izostavimo taj primjer i dalje ostaje činjenica da sa 60 g dolaze pitanja o starosti, životu i smrti. To je nešto što nakon 60 g prati čovjeka uzastopno. Moja majka je prije dvije tri ili četiri g podijelila strah. No, to se čak ne mora izgovoriti.