Lex, svaka ti čast!!! :klap: :naklon:
Printable View
Lex, svaka ti čast!!! :klap: :naklon:
lex svaka cast!!!!
Lex-super izgledaš :shock: :shock: !!
I sa tih 38 viška,ja ne vidim neku debelu ženu??!!Sve je skoro u trbuhu.
A bebaći su nešto preprepredivno :heart: :heart: .
Evo i ja vam se javljam da kombiniram Montija pa malo South beach,ja imam za skinuti preko 30 kg...i htjela bi bebu :cry: ... a od debljine nema ni ovulacije.Izgledam katastrofa,tako da sad se trudim i trudim.
Ja sam skinula oko 6 kg u nekih 2 mj ali sam i varala,tj.pojela sam i krumpir kad mi se jeo i slatko,pa Božić...
Sad idem i na fitness pa će valjda malo brže ići.
Pusa :*
lex :shock: ti si moj idol!!
kad si krenula s montijem? jel jos uvijek tako jedes? jel ti bilo tesko? izgledas strava. mislim, strava super.
upravo sam nasla neku coksu lindt ecuador sa 75% i sasvim je jestiva, jeee! jedino sto je meni jos uvijek da bi ih jela 2-3 dnevno, ili vise. mozda mi se smanji zelja, nadam se da hoce. cini mi se stvarno nemoguce da skinem i 2 kile, a kamoli 20 :(
aha sori vidla sam da si napisala otkad si bila :oops:
mikka, ako uspiješ pojesti 2 cijele crne čokse skidam ti kapu 8)
a cuj, kak je krenulo.. :oops:
ima i neka od zveceva ali 66%, s narancom. tako da su te 2 u tandemu. nisam jos probala vise-postotne. sve se nadam da ce ta sumanuta zelja ispariti kako je i dosla. mislim, ja sam oduvijek voljela slatko, ali ovo...
prije mi se znalo desiti da doma imam nekaj, npr. mozartkugle, i to mi stoji po 3 tjedna. a sada-nista mi slatko u kuci ne traje vise od 12 sati. s ovom drugom hranom nemam problema, monti ima stvarno ok i jestive recepte (+modifikacija na hrvatsku kuhinju) ali to slatko.. doci ce mi glave. mozda kad dotaknem slatko dno cu doc sebi.
Eh lex, lako tebi, dojenje blizanaca ti dođe ko 2 sata na steperu dnevno. A trčanje za njima još toliko :mrgreen:
MM može pojest crne čokse koliko god mu daš. Ne moram ni reći da nema problema s kilažom :x
lex, super!
Meni svakim danom riblje ulje sve manje odgovara, osjecam ga i po sat vremena, bljak, bljak, a crna cokolada sve vise (mada mi je ona 99%-tna jos uvijek previse...) Pojedem dvije kockice max.
Meni ne fali slatko, ja bi pizzu, burek, pecene krumpire, njoke... Ahhhh.
Gdje kupujete riblje ulje, i koje količine pijete?
Ja u St nisam nasla u dosta ljekarni, iako sve drze TwinLab proizvode. Jedna se napokon ponudila naruciti i stiglo je za dan i pol.
Pijem ga direkt iz boce, zacepljenog nosa (cesto i ociju), poveci gutljaj - mislim da ne bi imala stomaka ulivat ga u zlicu pa tako piti... Odmah za njim sok od 2-3 agruma (limun, naranca, grejp) ali onaj predivni bouquet nista ne moze ubiti...
ha, ha, summer, ja mislila kak ti dobro ide - ja šljuknem veliku žlicu, u drugoj ruci mi je odmah velika čaša od pola litre sa iscjeđenim limunom i hladnom vodom, a odmah iza toga ide jabuka (brzina kojom ju počnem jesti je :roll: , nije prizor za gledanje)
još jednom, lex carice
ja sam u 2 tjedna sA montijem -3kg
jesam zgriješila? - jela sam integr. paštu sa tunom i paradajzom? nije mi se lampica palila
ja sam sebi rekla - mogu, hoću i budem!
moć pozitivnog razmišljanja je jaka; cure oboružajte se pozitivom
lako bi bilo pokleknuti, ja onda šnjufam hranu - ali imam dogovor sama sa sobom da neću i točka ;)
Uh, i ja sam si rekla, pa sam od prošlog tjedna već tri puta poklela, ali nema majci. Ovaj puta idem. Od jučer se svega držim. Danas sam popila 3,5 litre vode, mislim da to nisam nikad u životu. Maksimalni domet mi je bio 1 l.
A slatko mi uopće ne nedostaje.
Ručala sam oko 12, prije posla. S posla sam u pola 7 išla na drugi posao, ali sam u međuvremenu pojela šaku kikirikija (iz ljuske, ne volim slani i masni), i sad dumam što bih za večeru. :roll:
Vrlo vjerojatno će pasti kajgana sa šunkom, jer ću biti krepana u 9 kad dođem doma.
ja i inače pijem dosta vode
kada si gladna, popij vode, da te prođe ;)
ja čvaknem jabuku, onaj stiropor sa šnitom sira (znam da je bila odvaljotka na taj stiropor), šaku badema ili grickam suncokretove sjemenke
ja sam kupila u twinlabu u vukovarskoj u zagrebu. pijem neki srednji gutljaj iz boce, zalijem s malo bilo ceg iscijedjenog (limuna, narance.. kaj mi je pri ruci.) zasad mi nema tak grozan okus, ali vidjet cemo. dobro, jos nisam ni presla na montija u potpunosti, nekak nemam snage. jos. :( .
sto se tice dorucka, samo voce mi ne dolazi u obzir (od tog se nemrem najest). najbolji mi je onaj s jajima, ali taj se, kolko znam, ne preporuca vise od 2 ili 3 puta tjedno. znaci, ostaje onaj neki integralni dvopek, to je ok, ali marmelada.. hm. s cim se jos moze jest dvopek? meni treba nekaj slano. recimo, malo putra? :lol:
moracu si slozit neki jelovnik za ta tri mjeseca, pa da si zacrtam i da ne odstupam. a kasnije, ako bog da.. sa smanjenim kapacitetom zeluca mogu jest sve! tak je uvijek bilo. valjda ce biti opet.
Uh cure kad bi mi bar mogle u komunu za skidanje kila i odvikvanje od papanja...ja se stvarno osjećam kao kakav ovisnik kad mi se probudi želja za nečim što je tipa instant karcinom probavnog sustava...
Btw ja pijem riblje ulje od twinlaba s okusom naranče...prvih par dana mi je radilo užasnu žgaravicu i povraćalo mi se ali onda sam ga upakirala u obrok (malo papm pa žlica ulja i brzo opet nešto u usta) i sad je OK..čak sam se i navikla na okus pa više nije strašno. ali da su kapsule bolje bolje su samo što za istu količimu EPA i DHA treba onda izdvojiti puno više kn. U to ime ću malo i potrpiti okus ovog u tekućem stanju.
Što se montija tiče pet sam poklekla...došla kasno doma gladna ko vuk (u trbuhu samo jedna naranča od jutra) i dok sam kuhala fini moni obrok-žvakala kruh! :/ Sad me grize savjest...
Kruh nisam ni vidjela već 7 dana. Sinoć idem s posla i zove MM na mobitel "Jesi kupila kruh?", a meni ni u peti skrenuti (radim preko puta pekarnice), kaže on "Znaš dijete i ja još uvijek jedemo kruh!" Totalno sam zaboravila.
Kupujem meso, povrće, sjemenke, sireve, od ugljikohidrata bježim ko vrag od tamjana.
Netko je spominjao Crnu tortu. Roštala sam po pretražniku, ali mi izbaci sve topice sa recepata u kojima se spominje torta. Jel može jedan recepis? Tko zna? :)
Rene, ovdje ti je fritulica napisala recept za tortu:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=33073
Inače, ja sam zadnjih dana, onako loše volje, pa sam i malo varala(zapravo nisam jela slatko već sam popila Colu). Kile ne idu dolje, ali primjećujem da se stišćem u obujmu. Bila sam u šopingu i kupila sam Schneekoppe Nuss-Nougat-Creme, isto kao nutela, nema šećera, zaslađeno fruktozom, pa ovisnice probajte. Ja svako malo umočim prst u staklenku :mrgreen: . Kupila i integralne keksiće i brdo int. kruha i brašna. I krenula za ozbač. Nema više varanja.
A za ovisnice o Coli, informacija da Cola Light ima GI 0, znači mogle bi je nekako ukombinirati u Montija.
ne to raditi, tijelu trebaju ugljikohidrati ;) , pogotovo integralniCitiraj:
Rene2 prvotno napisa
najmanje jedan obrok dnevno mora sadržavati ugljikohidrate (riža, tjestenina, kruh, crno ili integralno)
meni je super Davorova GABA integr. riža: potopiš integralnu rižu u toplu vodu (40°c) 2 8 sati , može i duže, poanta je da se riža počne klijati, stvara neke zdrave aminokiseline (ili šta već) a i kuha se kao normalna riža (a ne satima), ja je pustim tako i onda nakon toga zamrznem ako se predomislim
super je s umakom od gljiva
prehrana treba biti raznovrsna (uključeno maslinovo i suncokretovo ulje), samo se treba paziti na kombinaciju i GI ;)
Ma karikiram. Nisam jela bijeli kruh i ništa bijelo (tjestenina, riža, krumpir...)
Pojedem Müsli 5 vrsta žitarica, bez dodanog šećera s jednim Bioaktiv jogurtom za doručak, a evo danas sam u kelj ćušpajz umjesto krumpira stavila zelenu leću, i bijeli grah iz konzerve (i malo slanine), a ostalo mi je pečene puretineod jučer, koju sam s tim sprašila.
Irchi THX!
Dobar sajt sa puuuno recepata hrane niskog GI
BTW, ova cura je u godinu dana skinula 32 kg, pročitajte malo sajt. Dobar je za motivaciju.
Majko mila, meni je ta Cola Light ttalno bljak. Prezaslađena (okej, umjetnim sladilima, ali prestrašno nešto) i sva mi je brrrrr. No, ja sam čudan lik, meni ni obična kola nije nekaj. Mogu bez nje zauvijek. A čokolada mi je padala na pamet samo kad sam radila kolače. Kad sam ju imala pred nosom pojela bih moooožda kockicu dvije.Citiraj:
Irchi prvotno napisa
Nutella mi je bila glavno zlo, ali to isto tek od trudnoće. Prije ne.
Meni fali ono što i Summer, njokice, krumpirići iz pećnice, pire, burek :lol: (šalim se za ovo zadnje, iako bih ga sad rado slistila)...
Navikli smo jesti mesinu i prilog (krumpire, rižu, tjesteninu..) i to je baš grozno.
Jučer sam papala integralnu rižu i salatu za večeru.
Danas na posao si donjela dinstane mahune i pojest ću i salatu u kantini.
Ujutro pojela 2 kuhane hrenovke i šnitu sira.
Jučer vježbala 50 min na traci-brzo hodanje. :D
Bravo lola, ja nisam taj karakter. Dolazim s posla oko 9-10 navečer. Ručam oko 12 prije posla i dotle sam već smoždena za nekakva kuhanja.
Sinoć pureća prsa sa sirom i krastavcima na integralnom kruhu. Jedino sam za to imala snage.
Rene2
od ručka do večere ubaci bar crnu čoksu, nećeš biti pregladna ;)
i čitavu tablu ako treba
ili pojedi one integralne krekere
Bolje bi bilo da pojede šaku oraha, lješnjaka, cveba, suhih šljiva i marelica (suho voće, naravno, nezaslađeno štaubom, jer zna biti).Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
jesam ja fulala sa onom tunom kada sam ju ubacila u pome i paštu?
buby, mislim da jesi, jer je tuna protein, pa ne bi smjela ici sa tjesteninom...
jel zna tko koliki GI ima batat?
MGrubi čitaš mi misli ;) .
Evo link s puuuuuuno GI-a:Citiraj:
Food Name and Manufaturer: Sweet potato (Ipomoea batatas),boiled (Australia) Australia
GI (vs Glucose): 44 +/-
Serve Size: 150
Carb per Serve (g): 26
Glycemic Load: 11.4
Time Period of Test: 3h
http://www.glycemicindex.com/
Izbaci batat. K'o i krumpire. Skroz. :PCitiraj:
MGrubi prvotno napisa
Lexica, jel ti smetala dijeta za dojenje?Citiraj:
~lex~ prvotno napisa
Naime, moj potomak komada jedan i dalje isključivo cica i ne interesira ga što ima već sedam mjeseci i neke tablice očekuju, a i otac mu :mrgreen: , da prigrize nešto drugo.
Pitam da ne bi mlijeko otišlo pa-pa
kaj nisu cvebe na listi zabranjenog? ucinilo mi se da jesu, a ja ih bas volim pa mi je to nekak ostalo u pamcenju.Citiraj:
~lex~ prvotno napisa
lex, jel ti i dalje zivis na montiju ili si normala?
moram priznati da me zaintrigirao 8)Citiraj:
BATAT (povrće) je veliki izvor minerala i vitamina pa tijelo opskrbljuje važnim antioksidansima. Najveća mu je vrijednost velika količina beta-karotena (200 g batata daje istu količinu beta-karotena kao i 5 kg brokule). Količina od samo 140 g kompletno osigurava potrebu za vitaminom E, koji je izuzetno važan jer štiti organizam od srčanih tegoba, i začepljenja krvnih žila.
Antioksidansi su ujedno važni za dobro funkcioniranje mozga (Alzheimerova bolesti i sl.).
Visoki sadržaj beta-karotena daje i kvalitetnu zaštitu protiv nekih tipova karcinoma.
BATAT, kao energetski vrijedna namirnica je izuzetno važan i za ljude koji imaju problema s povišenim šećerom i čije zdravlje ovisi upravo o stabilnoj razini glukoze u krvi. Naime, zbog vrlo niskog glikemičkog indeksa, koji omogućava slabiju absorpciju glukoze, konzumacijom BATATA nema štetnog stresa za organizam.
Osim toga BATAT je praktički bez masti, kolesterola i sadrži vrlo malo natrija (čija prevelika količina može biti uzrokom povišenog tlaka). BATAT je veliki izvor dijetarnih vlakana, koji su neophodni za pravilno funkcioniranje probave, čime se smanjuje rizik od raka debelog crijeva i sličnih bolesti.
a i ima manji GI nego integralna riža (50)
kao pravi :P kuhar, odbijan ga zvati slatkim krumpirom, pa ću i pristup receptima odrediti tek kad ga probam (ako ga uopće nađem)
Imaš ga sigurno kod nas za kupiti. Ja se baš spremam ovih dana ponuditi ga T. da proba. I meni se čini da se batat može papati, ali tek u drugoj fazi, jer u prvoj je i int. riža :nope: .
Ne znam što su cvebe. Na poslu imam vrećicu s kikirikijem u ljusci, pa onda kad dođe kriza, očistim jednu šaku, ali nemam puno vremena, a i dosadi mi to čišćenje tak da pojedem svega 10-15 komada.
~lex~ vidim da imaš puno iskustva. THX na savjetima.
nisam ga vidila u supermakretu u kojeg idem pa ću pogledati u Plodine i KonzumCitiraj:
Irchi prvotno napisa
int. riža i tjestenina kao jedan obrok dolaze u dane s voćnim doručkom ili proteinskim (ja dojim pa ionako ne smijem prebrzo skidati kile, stoga mi je doručak s int. kruhom uvijek), nije mi bitna brzina skidanja kila (jutros 90.9kg) trebam ovako biti najmanje 6mj do -25, a to je dug put i ako se prebacim na strogog Montija neću izdržati, ovo mi postaje stil kuhanja ;)
cvebe su grozdice. suho grozde. mislim da imaju visok GI, al nisam sigurna
mislim i da se slatki krumpas ne smije jesti u fazi "brzog mrsavljenja" (kako to super zvuci), nego tek u onoj drugoj, "odrzavanje tezine". bu. ja obozavam krumpir, i sve pripravke od njega. uvijek mi je bio namirnica br 1. (od slanog, naravno. u slatko sad ne ulazim.)
bas me zanima postoji li dijeta ili nacin prehrane na kojem mozes smrsaviti a da jedes slatko i krumpir :roll:
Aha! :!:
To jedem ujutro uz müsli. Mislim da se to ne jede u prvoj fazi samo. Ipak kikiriki ima GI samo 15.
Meni nije problem biti bez kruha i krumpira, problem mi je što imam grozan raspored u školi, pa jedem u svakakvo doba.