cure, ima li u sobama wc i tuš ili je kupaona posebno?
hvala
Printable View
cure, ima li u sobama wc i tuš ili je kupaona posebno?
hvala
U svakoj sobi je i umivaonik, nije Bog zna sto, ali opet dobro dodje...
Ja sam nekoliko dana sada lezal u Vin. zbog nekih kompikacija, pa sam se sada uvjerila i iz tog aspekta da su stvarno OK....Za drzavnu bolnicu, sve 5...Definitivno i ovaj porod planiram tamo...
cure, termin mi je 25.3.
sutra idem na kontrolu kod dr Kune.pregledat će mi plodnu vodu,jer sam na prošlom porodu imala skroz zelenu, mala je povraćala dva dana i to na termin(nisam prenjela).
Prijateljica koja tamo radi rekla mi je da uzmem torbu za svaki slučaj, što sam ja prevela da ako posumnja u mutnu vodu da će me inducirat.
koliko god jedva čekam da rodim jer primam boksačke udarce u mjehur , boooliii:-o ipak se bojim indukcije i njihovog dripa, jer do sad sam imala 2 poroda sa svojim trudovima koji su me lagano i brzo gotovo bezbolno otvarali...
nije mi svejedno..
Sretno Mrva i javi kako je prošlo!
Mrva od srca ti želim da ti sve bude super na porodu i da se vratiš doma sa zadovoljnom malom bebicom koja cica bez problema.
Budi hrabra i pitaj za sve što ti treba, od podizanja naslona, zauzimanja položaja koji ti odgovara pa na dalje… nemaš šta izgubiti… Nemoj pristati na to da ti naređuju nego se izbori za svoja prava…
Ja sam rodila u Varaždinu, i eventualno ti mogu preporučiti da odeš tamo jer bi tamo mogla zadovoljiti neke svoje potrebe što nije moguće u Vinogradskoj, npr. rađanje na stolčiću, hodanje i stajanje za vrijeme trudova,svaka soba ima svoju kupaonu.
Nemoj se previše zamarati s tim da li ćeš doći u prave ruke… probaj razmišljati pozitivno i očekivati da će sve proći u najboljem redu i da ćeš se super slagati s osobljem i vjerojatno će tako i biti.
Mislim da stanje plodne vode na prošlom porodu nema nikakve veze sa ovom trudnoćom ili porodom pa mi se to čini kao malo smiješni argument za pregled plodne vode. Vjerojatno postoji šansa da će ti nuditi inducirani porod (što često rade bez obzira na plodnu vodu), ali moraš znati da je na tebi odluka da li ćeš pristati na to ili ne. Mislim da tvoja beba puno bolje zna da li je spremna za porod od liječnika koji sumnja da bi ti voda mogla biti mutna. Tako da se indukcije ne moraš bojati nego možeš skupiti informacije i odlučiti da li smatraš da je to najbolje rješenje za tebe.
Uživaj u zadnjim danima trudnoće jer kako god okreneš uskoro ćeš uživati u svojoj bebici u naručju.
Evo kratko da se javim,i ja ležala par dana nedavno u Vin zbog komplikacija.Sve (osim hrane) je ok, nikakvih problema niti sa osobljem,niti sa liječnicima,ikim uopće. Suradljivi i pristojni. Pustili mi posjete kad god se moglo i nije moglo. Tamo ću opet roditi,i na prijemu nije bilo nikakvih problema vezano uz mjesto stanovanja/pripadanja bolnici.
bok
samo da se javim, da sam rodila 18.3.došla na pregled 17,.3.ustanovljeno da sam otvorena 4 prsta sa mliječnom vodom.ostavili me u bolnici, preko noći otvorena još jedan prst.<u rađaoni mi prokinuli vodenjak, što me otvorilo još 2 prsta, dali mi malo dripa i rodila u 3 truda:klap:.slatku malu mišicu, nisu me rezali...
hvala svima na podršci...
Čestitam Mrva!
Nego imam jednu nedoumicu...
Koga god znam da je rodio u Vinogradskoj kažu mi da odem na 2,3 pregleda prije poroda, u 8.mj. otprilike da se naručim.
Jučer sam bila kod svog ginića i rekao mi je da nema potrbe, kao 1. ionako tamo spadam, a kao 2. dr. mi je rekao da sve pretrage koje rede u Vinogradskoj radi i on, ima sve za ctg, plodnu vodu, krvotok... i da je on specijalizirao u Vinogr. i da je to ista škola i da nemam potrebe ići osim ako ne želim.
Pa meni se ne da ići samo zbog tih silnih iščekivanja po hodnicima još i ogroman trbuh pa ako ne budem mogla nigdje sjesti :-/
Trudnoća teče skroz ok, beba dobro napreduje i nema tegoba....
mašnica ne moraš ići tamo na preglede,slobodno dođeš samo roditi,osobito ako tamo spadaš.
Ona je i mene porodila, ali mi se nije baš iskazala kod šivanja :roll:
Naime, ja sam imala gotovo cijelu trudnoću gljivice pa tako i na porodu, tako da lokalnu anesteziju nisam ni osjetila, a ona je šivala "na živo" makar sam joj govorila da anestezija ne djeluje na što je ona samo hladno odgovorila da nebi na živo šivala, da valjda ona zna kad počinje djelovati i nek se već jednom smirim da me može zašiti :evil:
Bok cure, dal znate sta je sa dr. Hermanom, radili jos on u vinogradskoj ili je otisao u penziju.....??
Jedno pitanje za cure koje su rodile u Vinogradskoj... da li su vas tražili uputnicu kada ste došle roditi....?
Malo sam zbunjena, neka rodilišta traže, neka ne... moj ginekolog je rekao da mi ne treba... a po mjestu stanovanja spadam u vinogradsku?
I još jedno pitanje, malo blesavo ali :mrgreen:.... pošto smo MM i ja kretko u Zg-u i (hvala Bogu) do sada nismo hodali po bolnicama, ali (na žalost) ni rađali, da li mi može netko reći gdje se javim kada dođem roditi?
Na preglede sam išla u trudničku ambulantu, tamo je i uvz pregled...ali gdje se javljam kada beba poželi na ovaj svijet?????:!:
Zar sam ja jedina koja ne zna...
meni je pedijatrica u vinogradskoj rekla istu stvar, pa kada sam to ispričala svojoj pedici (a ovu prvu nisam poslušala), ona je samo odmahnula glavom i rekla da je ta doktorica u vinogradskoj inače cijeli staž radila u teoriji, pisala knjige i slično, a da je tek nedavno došla u praksu i da ju se treba prihvaćat sa odmakom
ja sam ju doživjela kao prilično hladnu osobu koja je imala puno teško izvodivih zahtjeva prema nama
Uputnica ti ne treba, jedino ako ides na dogovorenu indukciju ili hospitalizaciju prije termina ili pocetka poroda.
Javis se u rodiliste, na prijem. Kad dodete u Vinogradsku pitate covjeka na porti i on ce vam objasniti i cak dopustiti da autom udete u krug bolnice ako ne budes mogla hodati.
Obzirom da cete vjerovatno tvoj ginekolog uputiti u bolnicu na pregled prije trudnoce, mozes tada pitati za sve pojedinosti koje te zanimaju oko prijema kod poroda. Sretno!
Uputnica ne treba...u cijeloj RH koliko znam samo u Zadru traže uputnicu..(po pričama cura sa foruma)
Kad porod krene ili trebaš na Hitnu (nisi sigurna jel curi plodna voda i sl) ideš u istu zgradu gdje je i trudnička ambulanta al ne ideš u prizemlju desno nego liftom na 3. kat....gore imaš zvono, pozvoniš pa te prvo ljepo pitaju "da?" kao da si možda po kruh došla :)
Evo ja sam danas zvala Vinogradsku i pitala ih za pregled dali primaju ako ne spadaš kod njih i kaže meni čovjek na pregled uvijek primamo. A pitam ja a na porod, a kaže on teoretski ne moramo ( što nije istina jer teoretski moraju) ali kao primaju.
curke, znate li jel se treba naručiti na pregled ili samo dođem bez najave?
Hvala cure... mislim da je to ona nervoza od iščekivanja bebača....pa i ono što znam zaboravim ili krivo skužim...
hvala puno, puno....
I imam jedno pitanje...da li netko zna dr. Grubišića (ali ne Goran) mislim da je Igor, koji radi u Vinogradskoj, ne znam da li je na ginekologiji ili urologiji. Ima oko 30-ak godina.
bilo je na jednom drugom forumu govora o tome, a sad ne mogu naći ... u glavnom, ne smiju te odbiti jer se u principu radi o hitnom postupku ... čak je netko c/p dijela zakona koji kaže da porod možeš obaviti u bilo kojoj bolnici bez obzira da li u nju spadaš po mjestu boravka ...
vinogradska u principu ne odbija nikoga, osim ako je takva gužva da žene rađaju i leže po hodnicimahttp://www.qtl.co.il/img/copy.pnghttp://www.google.com/favicon.icohttp://www.babylon.com/favicon.ico
zan li itko jel još uvijek oni daju muževima odjelo da mogu biti na porodu (tj onu halju) ili moramo donjet sami?
ja sam rodila u 01/09, i dali su mu svoje ... koliko čujem daju još uvijek
Ja sam se danas naručila na pregled u vinogradskoj i nisu me pitali gdje spadam pa me valjda nece niti odbiti za porod.
Zanima me jesu li tamo tate od početka na porodu ili samo na kraju.
I da čula sam da su noćas imali 17 poroda i da su rodilje po svuda smještene. Tako da je gužva ali neka nek se bebice rađaju.
Meni je termin u tjednu kada su dva blagdana mogu misliti kako bude gužvancija :-(( osim ako ne rodim ranije ili prenesem...
Nije me strah ni poroda ni ničega, nekako sam sva u pozitivi jedino me "strah" toga da me smjeste na hodnik i onda još nose bebe na dojenje tako :-((
mog su pozvali čim su me stavili u box ( ja sam išla na inducirani, on jadan, micek moj, došao je već u 7 ujutro pred rađaonu, makar sam mu rekla da ću ga zvati kad krenemo i sestri i svima koji su mi se obratili na putu od sobe do rađaone sam govorila da mi ga pozovu, da je on vani, da neka ga zoooovuuuu :lol:.... )
bio je od početka do kraja ... dva puta su ga zamolili da malo izađe => kod pucanja vodenjaka i kod samog izgona ... za izgon mi baš nije jasno zašto su ga zamolili da izađe jer koliko čujem to u principu ne rade i svi se čude zašto su to napravili ... no vrati se za par minuda, taman su mi je stavljali na prsa ... on je rezao pupčanu vrpcu :klap: :heart:
Što se tiče poroda,kad žena legne u boks onda dovedu u oca.Odijelo dobije njihovo. Tečaj ne treba.
Porod je hitan slučaj i ne smiju te vratiti.Čak niti ako fizički ne postoji mjesto ne bi smjeli,makar je onda razumljivo.Vratiti te mogu ako si došla prerano i nisi otvorena(tada si to oni mogu priuštiti),ne spadaš kod njih,niti jedan pregled nisi tamo obavila,nema nikakvog mjesta i totalna je gužva.Što recimo zna biti slučaj u ljeti,kada je manjak osoblja zbog godišnjeg,te se tada bolnice više pridržavaju pravila o pripadnosti i mjestu stanovanja.Inače,ako nisi u svom gradu i zatekneš se rađati,ideš u koju god bolnicu i primaju te bez problema.Uputnica za porod ne treba.(osim u slučaju dogovorenog/induciranog poroda kada se na porod dolazi po narudžbi)
Naručivanje pregleda-osobno.Može se probati telefonom,ali nije zagarantirana uspješnost.2 nervozne kolegice rade na šalteru ali sve se obavi :) .
Cure možda ću ispasti glupa ali spominjete predrađaonu i boks. Koja je razlika ili je to isto. Sandra23 je napisala da oca pozovu kad dođeš u boks pa me zanima kada je to.
predrađaona je prostor-soba-sa oko 6-8 kreveta utrpanih unutra(6 bilo zadnji put).tu te smjeste ležati ako si recimo došla,žele te pratiti,ne puste te šetati,a još si malo otvorena.Ili recimo svi boksevi u rađaoni su puni pa jednostavno čekaš svoj red.S obzirom da je tamo više žena,muž/otac ne može biti s tobom.Kraj predrađaone je soba za pregled,tuširanje,klizmu i obavljanje nužde,tamo dok si isto muž čeka vani.
Boks je prostor u rađaoni sa krevetom,ctg-om i kolicima za porod-nije soba- zamisli rađaonu kao veliku prostoriju odjeljenu zidovima na 6 zasebnih manjih prostora-dakle 6 bokseva.Tamo si sama s mužem,postoji paravan/zavjesa kojom vas odvoje da ne vidite tko se sve prešetava okolo i da u vas svi ne gledaju i obrnuto,ali sve čuješ i u biti svi ste u istoj prostoriji,osoblju na oku.Tamo je muž sa tobom,tamo si dok ne rodiš,tamo te također sašiju.Poslije ležiš ili na hodniku ili te opet upeljaju u predrađaonu na 2 sata promatranja da si im na oku ako bi pojačano krvarila ili se bilo šta događalo.Beba nakon poroda ide u dječiju sobu,koja je na odjelu babinjača,hodnik do rađaone.
Hvala puno sandra 23 na odgovoru sad mi je puno jasnije gdje idem i kako će to biti.
ja sam išla na inducirani i nije mi trebala uputnica ....
a što se tiče predrađaone u Vinogradskoj ... kad sam ja rodila o1/09 one su u principu služile kao sobe babinjača jer je bila gužva na odjelu pa je dosta žena bilo tamo i nakon poroda ... kad bi se na odjelu oslobodio koji krevet onda su ih prebacivali, ali sve odreda su "plakale" za predrađaonom jer je tamo bilo ljepše ... :)