Baš mi je lijepo čuti ovakva pozitivna iskustva. :)
Printable View
Baš mi je lijepo čuti ovakva pozitivna iskustva. :)
uvijek sam u nedoumici napisati nešto ili ne jer sam zbilja zahvalna ekipi iz Vg - dugo sam ležala tamo i velika većina dr-a je stvarno divna i susretljiva - učinili su maksimalno za nas i uvijek ću im biti zahvalna... ali bojim se da tretman u rađaoni ipak još uvijek ovisi o smjeni na koju naletite... za doktora i mladu divnu sestru/babicu koji su mi bili na porodu imam samo riječi hvale, ali s babicom koja me porodila nisam bila zadovoljna - nisam imala pojma da mi je stavila kateter - skužila sam tek kad ga je vadila nakon što sam rodila. isto tako me uopće nije upozorila da će me rezati - samo sam čula škare :( masiranje međice je za nju, čini mi se, SF...
s druge strane, prijateljica mi je rodila nekoliko mjeseci poslije mene i imala babicu za poželjeti - masirala ju je i nije dozvolila dr-u da upotrijebi vakuum i škare. mali je nešto zapeo i dr je silom htio dovršiti porod, ali babica ga je molila za još malo vremena i zbilja se trudila da sve prođe bez intervencija i tako je na kraju i bilo.
ponavljam da sam sigurna da se s većinom njih može dogovoriti i da su zbilja susretljivi, ali bojim se da to nije baš uvijek slučaj. mada bih zbilja voljela kad bi bio...
ima tko novosti vezano za posjete, nešto se navodno mijenjalo nedavno
hvala tikica :)
znači po novom su posjete u sobi
jau li još po 4 kreveta u sobama?
Ove posjete po sobama mi se čine jako loša ideja, ljudi dolaze izvana, tu ipak i bebe borave i rodilje... :-/
Pitanjce: treba li se naručiti za pregled u trudničkoj ambulanti? Danas sam dobila uputnicu za kontrolu u 37. tj. pa sad ne znam trebam li ih zvati ili samo dođem tamo... Inače, to mi ispada taman iza Nove godine pa ne znam kakva će situacija biti.
naručuje se za preglede
Znaš možda neki direktan broj za to? Zovem s moba pa mi je dugo čekati dok me isprespajaju...
Ili, može li suprug nazvati da me naruči?
Ja sam se osobno naručivala...
Možda da probaš mailom: narucivanje.vinogradska@kbcsm.hr
ja sam se totalno pogubila oko tih uputnica, pa molim pomoć, jer isto idem dalje na preglede u bolnicu.
da li mi je jedna uputnica i za pregled i za uzv ili moram tražiti odvojeno?
da li svaki puta moram nositi novu uputnicu?
Ja kad sam se narucivala, zvala sam telefonski! Onda je rekla da skeniram uputnice,nalaze i saljem mail! Povratno su me obavijestili o terminu za pregled!
Meni je doktorica dala samo jednu uputnicu, za pregled. Valjda mi ne treba UZV svaki put kad idem? Mislim, pa nisam joj ni prva ni jedina trudnica da ne zna što treba dati. :zbunj:
mishekica tražila sam uputnicu za uzv jer mi nije rađen od 26 tt, pa bi da me radije pogledaju u bolnici, jer ne znam niti koliko je beba teška niti kako napreduje. koliko znam ne rade uzv svaki puta.
sanja da li trebam skenirati sve nalaze ili samo one najnovije, imam toga podosta?
ja nisam uopće morala morala skenirati nalaze, već samo uputnice i zdravstvenu
Ja jesam, odnosno trudnicku, jer dr.nalaze nisam ni imala! Zapravo sve sto sam imala od urina,krvi je ostalo kod ginica! Mozda se nesto mijenjalo u zadnjih par mj po tom pitanju?!
Mozes samo trudnicku,(tak sam ja, jer pak drugo nisam ni imala),a ostalo ponesi sa sobom! Mislim da njima to treba samo da bi evidentirali tt, i sl.stvari! Svakako 2uputnice! Naime, ja sam se narucila bila na pregled, jer uzv raden kod mog ginicai kad sam dosla, dok.poludio da on hoce uzv da se i ovdjd radi! Onda su me ipak pregledali uz akontaciju, pa sam naknadno donijela uputnicu za uzv! I odmah dobila upute da se vidimo za 3tj i opet uzv i pregled,i 2uputnice!
Ja sam ti bila sa 36+koji dan! Znam kad mi je reko za 3tj se vidimo,,to je padalo u utorak, a ja sam tocno tjedan prije tog pregleda rodila na 38+7, tj 39tt bi to bilo! Ha cuj bus vidla mozda bude kod tebe drugacija obzirom na povijest! A sa prvim, samo na SD sam bila sa 39+3 jer nije bilo termina prije, petak, a u utorak opet kontrola, i taj petak navecer krenuli trudovi!
Meni je to nekak blesavo. Znam da je frendica išla u Petrovu svakih par dana na kontrole. :neznam:
Verujem da svakom odrede ovisno kakva je trudnoca! Svaki dr.dan ide nakon 40tt! Bar sam tak dobila upute na SD! Secam se rekla je vidimo se u uto, ak ne rodite prije, a onda cete dolaziti na ctg mjerenje i to mislim da je rekla da se onda ide u radaonu, ne ambulantno! Samo ti miruj, i dok je sve ok, jos bolje da si malo po bolnicama i njihovim wc-ima!
Koliko si sad tocno?
Ravno 35.
(tjedana, ne godina...)
Hahah! Da, da tt sam i pitala i mislila! :) :)! Jos malo izdrzi i supeiska! Javi nam kak je prosao pregled :)
mishekica, ako doguraš do punih 37 tt, to neće biti prijevremeni porod. koja bi ti onda korist bila od pregledavanja svako malo - što možeš saznati u tom razdoblju 37-40 tt putem pregleda? krenut će kad krene... info da li si otvorena u tom razdoblju baš ništa ne znači jer je i otvaranje tada normalno i sigurno ti nitko ne bi pokušao zaustaviti trudove da do njih dođe.
prijateljica mi je rodila u Petrovoj prije mjesec dana i na češće preglede je krenula tek u 41. tt tako da nije baš da se tamo svaki čas pregledava...
Znam to. :) Mislila sam onako kako sam i napisala - imamo povijest prijevremenih (dakle, PRIJE punih 37 tj.) poroda.
Nego, pustimo to. Dakle, danas sam poslala mailom uputnicu i povijest bolesti za naručivanje. Potvrdili su mi primitak poruke, ali nisu dali nikakvu povratnu informaciju. :zbunj: Kako da ja sad znam kad trebam doći i mogu li uopće ići k njima? Ja bih tako srušila naš zdravstveni sustav. :gaah:
izvadila i ja uputnice. kao dijagnozu ginekolog mi je napisao visok krvni tlak i proteine u urinu.
jel će mi itko raditi problem zbog toga u bolnici, pošto nemam niti jedno od navedenog, a piše suprotno na uputnici?
nemam pojima. mama mi je išla podići uputnice, ispod dijagnoze piše da se traži pregled i uzv, ali nije mi jasno od kud je iščupao ovu dijagnozu?
pa bar ima kaj napisati drugo pošto mi je trudnoća takoreći rizična, zato sam i tražila da ju dalje vodim do poroda u bolnici.
ništa, poslala budem ovako uputnice.
Svašta i od njega... Pošalji pa ćeš vidjeti što će ti reći. Ništa pametnije ne mogu predložiti.