Tigrical dali si ti ljekove kupovala kod Dr.Reša ili ovdje kod nas?
I dali se kod njega može platiti karticom.
Printable View
Tigrical dali si ti ljekove kupovala kod Dr.Reša ili ovdje kod nas?
I dali se kod njega može platiti karticom.
ipak su bile 2 js danas nakon punkcije :-). U subotu u jutro imam transfer.
Htjela bih još nadodati da sam oduševljena Mariborom, uvjetima, organizriranošću, profesionalnošću itd. Npr. štopericu sam primila u 20 i 45 u ponedjeljak i jutros sam u 8 i 45 imala punkciju, iduća cura koja je primila štopericu u 21 je imala u 9 punkciju itd., jer oni zaista vode računa o tome. Koliko sam puta ja znala primiti štopericu u 21 sat i imati punkicju u 11 ili pola 12, a ako je bio priodni ciklus, naravno, js bi pobjegla. Nije mi zbilja žao novaca niti malo iako sam dobila samo 2 js :-).
Ja sam Menopure uzimala kod nas veći dio, nešto su mi cure s Rode poklonile, a kad je pofalilo kupovala sam kod njega na folikulometrijama (1 ampula je 20 E - kod njega), a Diphereline sam kupila u ljekarni u Ilirskoj Bistrici (odmah mi je preko grane, a povoljno je - 2 kutije - 14 ampula - 100 E) kod njega ti je ampula - 7 E. Nije kod njega skuplje, ali ja nisam bila na konzultacijama, nego samo telefonom dogovor jer sam mu dugogodišnja pacijentica, pa sam počela s injekcijama i kod njega se pojavila tek 8 dc. Ako kupuješ kod nas, imaš pravo na povrat poreza. Na vratima ordinacije u Ljubljani piše plaćanje isključivo gotovinom.
Ja bih najrađe kupila sve kod njega pošto mi je to prvi IVF,a malo me strah da na granici nebi imala problema s tim? Dali bi bilo dobro da kažem carinicima ? Neznam ni sama.
Da znam da bi trebala imati povrat poreza ako kupim kod nas no međutim kako stvari stoje izgleda da naša draga vlada ukida povrat poreza na ljekove od slijedeče godine.:(
samo da spomenem: nakon novim poreznih mjera neće više biti poreznih povlastica iz dohotka na ljekove (nema povrata poreza).
Dakle krasno! Nemoj carinicima ništa govorit, samo uz sebe imam papir od dr. Reša gdje ti je propisao tu stimulaciju. Ja sam imala samo par ampulica sa sobom, koje bi se na povratku od dr. dala u autu, nemam nikakva iskustva s carinom.
imam=imaj papir
corinaII hoćeš li ići na folikulometrije kod Reša? Ako da, uzmi svaki put jedan dio injekcija, nemoj sve odjednom, pa ti je lakše na carini.
Cure, molim vas pomozite. Odlučila sam poslati papire za Maribor da me stave na listu čekanja. Kopirala sam sve važnije nalaze, napisala zamolbu s dijagnozom i podacima o dosadašnjim postupcima i sad me zanima je li dovoljno samo kopirati prvu stranu putovnice ili je moram još i ovjeriti kod javnog bilježnika???? Da li se treba još nešto poslati kad se prvi put šalju papiri u Maribori, osim nalaza, zamolbe i kopije putovnica?? Hvala unaprijed!!
Tigrical vidiš toga se nisam niti sjetila.Da mislim iči na folikumetrije kod njega.Da uzmem dio ljekova kod njega do folikumetrije mi je super ideja a tako ču i napraviti.
FIonaM- ja sam ti iskopirala samo prvu stranicu putovnice,fotokopirala sam sve nalaze i napisala kratku molbicu(obavezno napiši svoju adresu u molbi jer oni ti odgovor šalju poštom)
poštu sam poslala 18.03- a odgovor dobila 7.04 da su me zapisali i stavili na listu čekanja.
Tigrical ma što bi ja bez tebe:*
tigrical....ima li novosti iz laba ? Držim palčeve da sve bude najbolje što može biti !
nije me bilo na forumu.... bas mi je drago da si uspjela uloviti dobar ciklus, kakva je bila stimulacija? gonali ili nesto drugo?
ja ovaj ciklus preskacem zbog posla, nisam htjela ni vadit hormone da se dodatno ne ukomiram ako su bili dobri.
cure koje ste u postupcima, puno vam srece zelim!
ne treba ovjeravati kopije putovnice kod javnog bilježnika. još jedna napomena...nemam pojma dal to već znate....moraju imati dokumente iz razloga što transfer mogu obavit samo u prisustvu oba partnera. tako mi je dr objasnio
nisam ja bila u fazi da zovem, a njega ni ne bi:-), al sjećam se da je jedna cura zvala.
CorinaII i Loks hvala puno...onda imam sve - kopije nalaza, zamolbu s kućnom adresom i fotokopiju prve stranice putovnice i sve to lijepo danas šaljem poštom...
marni super, pa to nije jaka stimulacija.
sto su cetrotidi? oni tek od 6. dana stimulacije ili 6 dana, nisam bas dobro skuzila?
hibiskus, kako nije jaka? mislim da je to možda čak i max doza.
ma u zurbi sam, pa sam se krivo izrazila.
jaka je stimulacija, al sam ocekivala 4menopura+1gonal. tako je imala frendica isto kod vlaisavljevica,a tako je nekako i meni spominjao na pregledu, sa marni sam blizu po godinama pa sam ocekivala "udarnu" dozu a ne "samo" 4 menopura.
Evo meni danas krenuo iscjedak znači sutra bi mogao biti 1 dan ciklusa, onda u subotu vadim krv i zovem Maribor da vidim da li ću 3 dan tj. u nedjelju doći na pregled.
Valjda pregledavaju i nedjeljom ha?
Koliko znam, pregledavaju svim danima, samo moraš vidjet tko će radit, Nova Vas ili bolnica. SRetno!
mali mimi gdje ces u subotu vaditi krv da ti je nalaz odmah gotov?
bas sam se iznenadila za labose koje sam zvala u zg. vade krv u sub. al je nalaz tek u ponedjeljak.
sestra jasna je rekla da su nedjeljom uglavnom samo u bolnici, uzv pregled se radi ujutro, mislim da je rekla do 10, al provjeri jos.
hibiskus, dosta je to jaka stimulacija, a budući da ja još nisam imala niti jedan stimulirani ciklus z životu, dr. V je pretpostavljao da bi ovo trebalo biti ok. Cetrotide je supresija koju ja nisam primala od 1. dc ili ranije nego tek 6. dan stimulacije kada su se folikulići već razvili. Ta ampula od 3 mg se dobije samo jedna i ona "drži" do štoperice.
Nadam se da ćeš ti ipak bolje reaigirati od mene na stimulaciju :-).
Mali Mimi, subotom i nedjeljom radi samo bolnica i meni je padalo na vikend, pa su mi rekli da dođem 2. dc u subotu da ne dolazim u nedjelju. Napiši sutra kada dobiješ sestri Jasni mail, pa će te naručiti kada i u koliko sati da dođeš (tako sam i ja napravila) Sretno!
Marnie a ti si isto vadila krv prije nego si došla, jer tako mi je rekla izvaditi krv pa javiti nalaze, a ovo se nisam ni sjetila da mi nalazi možda ne budu gotovi isti dan ako mi padne u subotu a hoće jer danas je dan pri kraju
vikendom kod njih ne radi laboratorij, tako da su mi rekli da izvadim u ZG. Ja sam izvadila u petak kada mi je bio 1. dc, jer je i to ok, pa možeš i ti tako. Ali najbolje pošalji mail da vidiš da li će te primiti u nedjelju, pa onda lako izvadiš hormone u subotu u jutro.
marni, ma da jaka je stimulacija, objasnila sam naknadno sto sam mislila. a necu ja imat vise folikula, uvijek ih imam malo, sa 3 sam zadovoljna do neba, 2 je isto ok, samo se bojim da cu nakon jake stimulacije, jer mi je spominjao jacu nego je tebi dao, imat samo 1 j.s.
al dobro sto bude - bude.
kad ti je et?
Tigrical danas sam poslala mail dr Rešu za konzultacije još mi se nitko nije javio pa bi te molila ako možeš da mi pošalješ br. mobitela da ga mogu sutra popodne nazvati da se dogovorim s njime.
Cure, sretno! I neka svakome bude onako kako si poželi. Marni, znam da si ti jednom tražila ime doktora koji te pregledao pa nisi znala, ali ako još nekoga zanima, primjetila sam na njihovoj web stranici da imaju sve doktore, sestre i administrivne radnike (životopis i sliku). Ja sam zapravo tek sada uspjela posložiti tko mi je bio kada na pregledu...
hibiskus, et mi je sutra u jutro :-). Nadam se da moja oba mališana ludo tulumare u labu hehe.
Gizmos, javile su mi cure da je to bio dr. Reljič i vidjela i ja na njihovoj stranici tko je tko. Sramota me reći da sam do prošlog tjedna bila uvjerena da se sestra Marija (ona koja radi i u ambulanti u Novoj Vasi) zove Jasna, a za sestru Jasnu sam mislila da je Marija :oops:.
I Jasna i Marija znaju biti u Novoj vasi, pa sam ja na kontrolnom ultrazvuku pitala Jasnu da li je to ona...Jo, Marnie, sretno ti sutra! Mislit ću na tebe da sve bude i više nego ok!
nama je sada na konz bila sestra plavokosa, onako srednje dužine kose. jako jako ljubazna i draga osoba. srednjih godina (40.-tak), dobro izgleda...koja je to sestra? poslje mi je baš bilo krivo da je nisam pitala ime
marni drzim fige!
btw gdje su smajlici, vidim da ih cure stavljaju, ja ih ne vidim ili dobro ne gledam?
Kadauna;1602996]Ja koliko znam u Mb postoje dvije Marije i jedna Jasna, ali evo link
:http://www.ivf-mb.net/osebje_sestre.htm
pa mozete vidjeti who is who :-))
A smalici? Hibiskuc, moras ici na "idi na napredno", otvori ti se napredno pisanje posta, pa onda i smajlići :-)) mozda ima i neki short cut ali ga nisam otkrila