Taj lab ti je kod urologije preko puta...
Printable View
Taj lab ti je kod urologije preko puta...
ptica1, navijam za tvoju betu
baš razmišljam nešto....već 2,5 godine gotovo svakodnevno dolazim na forum i jedina mpo trudnoća ostvarena u kbo je ona od superman, a njezin malac će uskoro imati 2 godine
uf, tužna sam zbog toga
točnije ivf trudnoća,znam za par trudnoća iz inseminacija...baš sam to pomislio neki dan...ni ja se ne sjećam nikog osim Superman...
:-)
nadam se ipak da ovdje forumira tek neznatan dio pacijenata (barem je tako bilo u vrijeme kad sam ja ovdje bila aktivna), i da trudnoća iz IVF-a ipak ima...
sretno svima!
bilo bi više trudnoća zasigurno da imaju ono što imaju zg.bolnice i njihovi labosi...sada sam u vinogradskoj i tamo smo "na traci"...od tolikog broja stimuliranih postupaka, polustimuliranih i stalnih prirodnjaka mora biti i više trudnoća...nažalost je tako....
i imam pitanje: gdje su najjeftiniji menopuri? u ljekarni u os.u kojoj sam se danas interesirala 10 menopura je oko 1450 kn
koliko se sjećam jedne godišnje statistike (čini mi se 2009., zadnja po starom zakonu) u KBO je bilo oko 250-300 postupaka i oko 30 trudnoća...ne znam kako je sad ali živo me zanima broj trudnoća iz IVFa...
statistika iz 2008: 167 AIH postupaka, 33 ET, dvadesetak djece rođeno iz postupaka potpomognute oplodnje...
ako već uspoređujete KBO s drugim centrima, imajte na umu da se ovdje u biti radi jako malo postupaka.
..možda ja popravim prosjek :lol: :lol: :-P
..moja ß na 15 dpo 134,2 :-o:-o
Još jednom da ti i ovdije čestitam i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za pravilno duplanje.
tina draga, da ti čestitam i šaljem ti pusu! sve će biti ok!! bravo za dr.p.
tina bravoooooo čestitam!!!
može li mi tko reći što se radi na trnsfuziji dr.me sad tamo uputio??
da...nisam ni mislila da će mi od prve upaliti :mrgreen:
..na transfuziji...moraš se naručiti...tamo dobiješ od dr uputnice i povadiš krv na nuklearnoj...sve vezano uz trombofiliju i to...i čekaš nalaze 3tj do mjesec dana...i oni ti ih pošalju doktorici,,,
tina, čestitam!!!!! :-D:-D
..hvala na čestitkama...te bete su me koštale živaca....15 dpo 134,2 ; 17 dpo 150 ; 21 dpo 473,9...
...i sad sam uvjerena da mi prva beta niije bila ispravno napravljena a zbog nje sam tri tone živaca potrošila....
..imam termin za MR hipofize 13.05. u Požegi ....ako kome treba a da ga uspijemo prebaciti na moje mjesto..nek se javi....prije nego otkažem termin....meni ne treba :mrgreen:
Curke bok
evo me opet malo,stalno čitam i čitam i evo da se i ja malo javim
uskoro krečem i ja u akciju ja sam to sve prošla prije desetak kogina,pa eto nekako odlučila sad opet
u četvrtak mi je prvi uzv i mislim da idemo u prirodnjak-IVF
držim vam svima fige,a nadam se da če i meni napokon nešto upalit
bok curke
čitajući vaše postove poželjela sam pokušati i ja krenuti u akciju
svima vama želi što brže ostvarenje vaših želja
bubili, smokva, dobrodošle!
nadam se da ćete što prije ostvariti trudnoču. javljajte nam se kako napredujete
:klap:eto me opet malo
danas sam bila na prvom uzv
i eto mali problemčić.imam cistu na jajniku i polip u maternici
pa vas stoga molim da mi koja objasni što sad
mislim da cista nije toliko upitna koliko ovo drugo
unaprijed hvala:klap:
pozdrav svima, :mrgreen: da li ima sta novoga u KBO?
konkretno me zanima da li ima sta novoga s listom cekanja, ja sam se prosle godine narucila i tek u 11. mjesecu sam na redu, pa me zanima da li su nekome ranije dosli lijekovi.... :mrgreen:
missy sto ima novoga kod tebe? jel bio jos koji transfer?
hvala vam.... :heart:
zaboravih pohvaliti nasu kolegicu majicu777, prije 2 dana postala je ponosna majka suncice :-D.... ishod insjemenacije (prve) u KBO, rodjena carskim rezom, ranije....mama i beba su dobro....:klap:
martineza, to i mene zanima, baš sam htjela zvati kbo i pitati što je s listom. i ja sam lani u studenom stavljena na listu i rekli da ću na red najranije 8 ili 9 mjesec. ali kako se tako dugo čeka vjerujem da dio žena (kao i sama) ide i u druge klinike i vjer.ostaju trudne, neke i prirodno, jer čekanje od godinu dana je ipak predug period, pa smatram da bi se ipak ta lista trebala smanjivati!
Majica 777, čestitam !
bubili, ja imam stalno vodene ciste i svejedno sam u postpcima jer one same pucaju i vodene nisu opasne. Nisi napisala kakvu ti cistu imaš?
Drage moje, ne znam da li ste upoznate...jer ja nisam znala :-(, ali nije nam Jelka vise glavna sestra na gini, sada nam je gdja. Gordana Huis, pa da ne bi prosle kao ja....i trazile gl. sestru Jelku.... 8-)
slabo mi se javljaju na ovaj forum, zar su svi otisli dalje?
evo ja sam od danas pikalica.
..nije ni sestra Ester više tamo,novoj sestri se ne mogu sjetit ime...:roll:
..al mislim da je sestra Ivandić :?: bar tak mislim...
Ha,ja sam se u 1mj.naručila za lijekove očito da ću se debelo načekati???žene gdje ste?
...ja sam ponovno vadila hormone sve je kao ok ali me taj prolaktin muči jer u opisu referentne vrijednosti piše postmenop i kao to je ok ja sam u tome?!!nije mi to jasno i ubi te me....
...inače ciklusi su mi kratki i vadila sam ponovno progesteron 22DC i bio mi je samo 4,4:-o a prije godinu dana kada sam ga vadila ali 21DC bio mi je ok 56!
..bila sam i na transfuziji i to sam povadila sve moguće jedan nalaz mi je gotov to je isto ok ostale čekam ....
..u ponedjeljak idem na uzv pa ću valjda ponovno na ivf...pun mi je kufer svega
Bea, sretno!
Nina, žao mi je zbog nalaza. hožeš ići kod dr P kad dobiješ sve nalaze, da ti on kaže kako i šta dalje? držim fige
pozdrav svima!
bea, držim palčeve da ostaneš trudna ovaj puta!
nina, i meni je prolaktin malo povišen, pijem pola tabl.Bromergona i to se drži pod kontrolom. A što se tiče progesterona, ni ja ne kužim kako tako može varirati?? na prvom vađenju ispod donje granice (8), nakon par mjeseci iznad gornje granice (92) ?? kako, zašto??? nisu mi dr.znali objasniti, u stilu "pa, zna to tako", pa ako tebi objasne javi mi??
potpisujem Martu, javi se dr.P. pa će ti on reći što i kako dalje...
sretno
Pisala sam upit jednom dr.privatniku poznatom i on mi je odgovorio da sam progesteron vadila u krivo vrijeme, da sam ga trebala vaditi 7 dana prije mjesečnice a ne dan i zbog toga mi je tako nizak ... uf lakše mi je sada
zlatta možeš li mi reći koliki je bio tvoj prolaktin i koji dan si vadila i gdje?!
ja sam vadila 3CD u Osijeku i iznosio mi je 203 pod refer.vrijednosti ima žene-predmenop 57-418 a žene - postmenop. 40-379 , ja imam 203!!! ništa nekužim dr.P kaže da je to ok, kako to može biti ok!!????
Nina, to je O.K. kao ti je i dr rekao. Dok si u referentnim vrijednostima je o.k.
ja sam imala jednom oko 665 pa je za par dana pao u normalu, pa onda opet kasnije 500 i nešto ili 400 i nešto ne znam više, al sad sam zbog prolaktina ležala u bolnici 8 dana i svaki dan su mi vadili krv i urin i navodno je sve o.k., ali još čekam otpusno pismo da vidim šta su napisali i čekam da dobijem M da ponovo vadim krv 3 dc na hormone. al sve u svemu, čak ne mogu piti ni taj Bromergon jer mi nalazi nisu iznad referentnih vrijednosti.
Cure molim vas za pomoć!
Gdje se u Osijeku vadi i da li se uopće vadi AMH?
Modesty, mislim da AMH imaš samo u Zagrebu....... ali i u Beogradu, ako je to neka opcija. Nema nigdje drugdje, bar koliko ja znam. U ZG možeš na uputnicu u Vinogradskoj, ali pitaj cure na topicu VInogradske, one će ti znati reći.. isto tako znam da treba pored AMH vaditi i Inhibin B, pitaj na PP Mare41, ona će ti sigurno znati reći sve o pretragama koje moraš napraviti kako bi vidjela kakve će ti biti reakcije na buduće stimulacije ili jesi li možda low responder.
SRETNO!!
Mislim da je potrebno znati činjenice kakve jesu u IVF-u, uspješnost s tri jajne stanice je ovisno o godinama izm. 6-21%, bez obzira u što Vas Vaši liječnici uvjeravali! To se odnosi na broj stanica po ciklusu, dakle upotrebljavane u jednom ciklusu a ne one neoplođeno zamrznute!!!
dob žene: 18-34 godine; 35-37 godina 38-39 godina 40+ godina
3 j.s. 21% 18% 12% 6%
15 j.s. 40% 41% 26% 17%
http://forum.roda.hr/threads/65387-Z...jajnih-stanica
Napokon dobila gl. sestru, sto se tice liste, drage moje koje cekate kao i ja, tek su sada na redu zene koje su se prijavile u 7. mj prosle godine...znaci postoji mogucnost da mi koji smo prijavljene u 11. mj dodjemo na red u 9 mj....:mrgreen:
Ajme, kako to sporo ide.
evo, ja sam u subotu bila na punkciji, a sutra (utorak) idem na transfer.
Bea...sretno....
.ja sutra idem kod dr P... da vidim šta će mi pametno reći....
Bea, tina sretno objema! :heart: