Ifigenija prvotno napisa
Ana.m, ja te posve kužim. Mene je to isto izluđivalo. Nedostatak emocije po meni važnim pitanjima. Ali, što pozornije slušam žene oko sebe, i čitam o tim muškim i ženskim navadama, meni je sve jasnije da smo fakat drugačije, i meni je sve bolje od kad muža držim za muža, a za te ženske stvari koristim usluge dragih prijateljica. To što mi možemo proživjeti dramu oko odnosa s medicinskom sestrom prilikom vađenja trna iz noge, oduševiti se haljinicom, plakati oko svoje gorke sudbine zbog više stvarno ne znam čega, taj suspense, drama, ushit, to u kontaktu s mm samo postane isprazno i osjetim se jadno, kao da pričam sa zidom. Zapravo, te stvari mi je bolje sa zidom, bolje se osjećam.
Mm je isto sklon tim tonjenjima kad je premoren od posla ili nekih briga, zna nekad utonuti u neki bed i treba mu arheologija da artikulira i sabere se, i eto, ja sam sve sklonija teorijama da muški mozak ima tu rupu između emocija i razuma i da im to može pomoći samo žena ili psihijatar da premoste. Kad to vidim, i kad procijen da je ozbiljniji bed, onda pričam s njim, ali cijelo vrijeme svjesna da njegova jaka strana apsolutno nije u tome da artikulira bilo mene, bilo sebe, nego ako ikako - ja pomažem njemu da se smiri i da prepozna i da se ohrabri. Ja nisam baš doživjela da on mene tako izvuče iz nečega. To rade prijateljice.