ma nemoj molim te
pa šta da su poklonili poklon od 15 kuna?
a ti lijepo napiši da ne primate ispod određene svote pa nek ti djeci dolaze samo oni koji toliko mogu
e svašta
Printable View
Ja ne bih poklonila rabljeno, iako su moji to znali dobiti - oni nisu skužili, a meni ne smeta.
Mene puno više opeterćuje dobivanje skupih poklona nego išta drugo. Dok su djeca mala, njima je ionako važno otvaranje, puno apapira, mašnica i sama proslava.
Skupe poklone ne volim niti za djecu niti za sebe. Željela ja to ili ne, stvaraju mi obavezu. A to što je nešto skupo ne znači da se automatski sviđa slavljeniku, a tim gore.
Mi isto recikliramo igračke i slikovnice, ali ne na dječjim rođendanima (ne što ne bi - rado bi, ali nemamo klijentelu koju još uvijek to zanima jer su mi dečki približne dobi, pa imaju i slično društvo). Darujemo kad imamo priliku. Baš smo se danas sjetili klinca iz bakinog nebodera kome ćemo pokloniti igračke koje su nam postale prebebaste.
Recikliramo dupliće (nađe se toga, duple knjige i filmovi). Na primjer, dobili su dečki dva primjerka Tolkienovih Pripovijesti iz opasnih predjela. Što ne bi to čovjek reciklirao? Prekrasna knjiga, sigurno baš i nije bila badava, a stvarno nam ne trebaju dvije u skučenom stambenom prostoru. Isto vrijedi i za društvene igre, iako smo sad već u fazi da se poklanjaju i one koje nisu duplići, ali nikoga ne zanimaju. Čemu da skupljaju prašinu???
Inače, što se tiče darova, znali smo reći roditeljima da primamo na poklon sitnice. To je bilo efikasno. Pokloni su te godine bili odlični: strip Zagor (mm se raspametio); olovka s imenom, šampon za kosu, čokolada, dvd Viking Viki i sličnoo. Mislim da ništa nije bilo preko 20 kn i to mi je bilo savršeno. Mislim da ćemo tako i idući put.
mojca, ja se ne bi uvrijedila, meni je to super. sad kad imam dosta rodendana u petama, iskristaliziralo mi se par stvari. uvijek pitam roditelje za ideju za poklon, ili jos bolje ako mi sami kazu. nedavno sam bila na 3strukom rockasu: najstarija je skupljala donacije za skolu jahanja, a malima sam poklonila kisobrane jer smatram da je to dobar i koristan poklon (jesen stize). novce sam naravno umotala u malu svilenu poklon vrecicu (tj. vrecicu od neke djindje koju sam ko zna kad kupila), tako da i novci mogu biti u obliku poklona, ako netko nije znao :mrgreen:
apsolutno sam za narucivanje jer mi je najgore kad dobijemo stvar koja ili nam se ne svida, ili ju necemo koristiti ili nam ne treba. plus je taj sto ljudi imaju manje problema s nabavkom poklona. na zadnjem f. rockasu je md pokupovao poklone a gosti su donirali u skrabicu--svi su bili zadovoljni. ja sam recimo mislila i predlagati da im se uplacuje na stambenu stednju umjesto poklona. ne bi nikad samoinicijativno donijela reciklirani poklon (iako mi je to kao ideja puuno draze od kupovanja novog) i zato volim dogovor s roditeljima.
ja sam stara skola pa uvijek volim otvarati poklone odmah i zahvaliti. i sama se nekak osjecam "pokislo" kad netko neotvoreni poklon od mene/nas stavi sastrane. zanima me reakcija, jel sam dobro odabrala ili ne. od klinaca ne ocekujem odusevljenje, naravno :mrgreen:
rockase slavimo kod mojih staraca (imaju velik stan i veliku terasu) i zovem frendove, sva sreca izbjegli smo vrticke spike jer se nije islo u vrtic do sada, vidjet cemo kako ce biti odsad nadalje, sa skolarcem i vrticarkom. sreca pa su 2 od 3 rockasa usred ljeta kad nema nikog u zg :lool:
Moji veliki decki jaaako vole poklon kartice i novce. :) Ali ja sama moram dobro razmisliti sta da imk upik, kako bi s eteka namucile bake i tete.
Dok mala vise voli pokone, pa bila ta skupa Barbi ili neka plasticna dida sa placa.
Kad su kucni rodendani sa rodbinom poklone otvarama odmah, ali pouceni iskustvom, u igraonicama i kucnim djecijim rodendanima otvaramo kasnije kada svi odu.
Zato mi je bilo jako dobro sto je ove godine na skoro 90% ukrasnih vrecica bila ona mala cestitka i na njoj je pisalo Sretan rodendan zeli Ti ...
Mi neke poklone naručujemo, ove od najnajbližih.
Meni je super jer se moje dijete neizmjerno veseli poklonima svih vrsta, njemu je svejedno jel je poklon za 15 ili 1000 kn, on obožava poklone.
Sveki ima običaj dati novce, a to mojem djetetu ne znači apsolutno ništa.
I onda dobije od njih veču svotu (vredniju od drugih poklona), a njemu je to kao da nije ništa dobio.
Meni je onda žao njihovog truda.
Ove godine sam im predložila da mu ne daju novce (jer ne znaju što bi mu kupili), nego da ga odvedu u trgovinu igračaka, neka si sam odabere nešto za tu svotu.
Mali je bio presretan, a i oni na kraju.
rođendane svoje djece neću opisivati, svaki put se svadim sa MM, jer on pretjeruje do krajnjih granica što se jela tiče
ono, ja bih sendviče s majonezom, šunkom i krastavcima, a on radi slijedove od 5-6 jela :drama:
poklone kupujem od 50-200kn
za klince iz škole i djecu s kojima se ne družimo osim na tim rođendanima su pokloni od 50-70kn kuna
za djecu s kojima se inače družimo najradije pitam što slavljenik želi i to mi je najdraže ako znaju
a onda reci tako
zazvučalo je kao da te nije briga imaju li ili nemaju
nego ti je poniženje primiti sitnicu
a to je kod skupih poklona taj nezgodni trenutak, rekla bih
ne možeš nekome pokloniti spomenar od cca 30 kn a on tebi donio 10 puta skuplji dar
po meni je najprihvatljivije da roditelji dogovore neke okvirna cifre, ne mora u lipu biti poklon za poklon
ali vjerujem da onima koji svaki vikend ili tjedan imaju po rođendan a često i više njih nije svejedno
pa još ako imaju više djece, treba to isfinancirati
to je fakat cifra koja nije zanemariva
a djeci i tako nije bit u samom poklonu koliko u doživljaju
i tako većina od obitelji i rođaka dobije što želi...
Kod mene se poklopilo da 4 djece (doma) ima rođendan u vrlo malom razmaku (ista plaća) i onda oni dobe jeftiniji poklon naspram one koja ima rođendan u mjesecu u kojem nema nitko.
Što mogu, takva mi je matematika.
meni ovaj topik ko neki sf, čitam i ne vjerujem :mrgreen:
potpis anci, pipilica, am.
mojca, meni se ne sviđa ta poruka. ne bih se uvrijedila, al bih komentirala da mi je glupo i bezveze :mrgreen:
bit rođendana je - slavlje djece.
a ne pokloni.
kamoli novac. ne sviđaju mi se ni ovi skupni isto. možda je nekome problem i tih 50 kn dati. ljudi moji, pa ne radi se o svadbi. radi se o rođendanu. na koji dođeš i s čokoladom.
a ja kad imama novaca - ne štedim :mrgreen:
ne štedim jer mi je stvarno jedan od većih gušteva u životu birati poklone. to baš volim. volim poklanjati. nije mi teško potropšiti vrijeme na biranje poklona. tako sam i djecu naučila :mrgreen:
a kad nemam, kako sad i nemam, onda ne kupujem. ili kupujem sitnicu.
računam da tako i drugi.
ako imaju novaca, zašto ne bi kupili skuplji poklon?
naravno, ne da poslije zaviruju u vrećicu što su dobili zauzvrat. to većina i ne radi, vjerujem, samo aleks misli da rade :mrgreen:
a ovi deaedini bi me naživcirali isto. ako bih primijetila. ne volim škrtost, ne volim nemar. a poklon od 15 kn, ako znaš da su puni ko brod - mi je nekako nemar. dobro kaže tm.
Što više čitam što pištete, sve se više čudim kako nam se svima skupa ovo ludilo dogodilo, baš se osjećam kao teška budala.
I kako smo rođendanu uopće pridali toliku vrijednost.
Nekužim zašto su neki opterećeni time da ; ako je netko mom djetetu kupil poklon za 300kn moram i ja njegovu za tolko...?!
Pa nam svakom je slobodna volja do kojeg će iznosa kupiti poklon, kolko želi i može, pa ako ima potrebu kupiti i za 500,neka..
Ja hvalabogu nemam....
Poklone otvaramo odmah kako gosti dolaze, svakom se jednako veselimo....
Nikakve marke, nikakvi potpis, sve su to razno razne kopije koje koštaju 30-tak kuna. Našim malim prijateljima je bitno da piše Modrić, Messi, Dudu i slično, a lopti nikad dosta, ona najnovija je uvijek i najbolja :). Naravno za takav poklon je bitno da klinac voli nogomet. Što stiče originalnih lopti, a i dresova, može ih se naći po outlet dućanima po povoljnim cijenama, ali ipak su to onda cijene od 80-tak kuna, ali ni to nije previše jer samo lopta ili dres su već dovoljan poklon.
Potpis.
Ove godine nemamo proslavu rodjendana za razred, jer ju vodimo na 4-dnevno putovanje/iznenadjenje. Sutim k'o riba, mada E. ne cita Rodu :lool:.
Medjutim, za njene naj-frendove, prvi put kad se ide u setnju/kino, stogod, pocastit cemo ih necim.
U razred (kad se vrati s puta) ce donijeti tortu i vocne sokove (pitala sam nastavnice, kazu da je OK), tako da ce cijeli razred pocastiti doruckom. :mrgreen:
Naravno da je i dalje pozvana na ostale rodjendane, naravno da cemo ici, naravno da cu dati za poklone ostalima "u rodjendansku kasu", i ne smatram da sam na gubitku jer joj, s obzirom na to da ne slavi rodjendan ovdje nego dok je na putu, tj. da proslave nema, nece uzvratiti poklonima. Najvaznije mi je njeno veselje, a poznavajuci ju, bit ce ga. :heart:
Da naživcirali su..prvo jer su kada sam ih zvala da potvrdim dolazak na njihov rođendan, i kada sam pitala šta klince zanima (ono, da ne kupim gormite i barbiku, ako su u legu i pet shop figuricama), naručili jedan prilično skupo poklon, koji je mene došao 400kn. A onda se oni pojave na našem rođendanu i donesu poklon za 15kn. I onda ja ispadam materijalist, ako to iskomentiram na forumu ?
Meni uopće ne bi palo na pamet kupiti dar koji košta 400 , niti u ludilu. Tako bogata nisam. Dala bih dio za dar od 400 knuna ako bih se dogovorila sa još nekoliko roditelja djece koja dolaze na rođendan, u suprotnom bih se oglušila na izrečene želje roditelja i potpuno mirno spavala kasnije.
Meni je ovo sve nevjerojatno.
I cifre i rasprave.
Ajmo malo okrenuti priču ako vam se da, što biste vi voljeli (uzimajući u obzir djetetove želje) da vaša djeca dobiju na poklon za rođendan (please dodajte dob djeteta) a da je u okviru pristojnih cijena?
Moja cura (8g):
- knjige; npr. Čarobnica Lili, neka s papigama;
- naljepnice; album za naljepnice
- pocket ville (one male životinjice)
- DVD filma s nekim ljubimcima u filmu
- plastični/kartonski kofer (obično se koristi za jezike)
Moja ima 5. god:
- voli odjecu i veseli se svemu sto na sebi ima zivotinjicu, cvjetice ili sljokice
- Barkike, sirene, vile i sl, njih nikad dosta
- odjeca za sve te gore spomenute
- puzzle, drustvene igre, perice za nizanje
- slikovnice, bojanke, one knjige sa zadacima i naljepnicama
mene ne interesira što će ona dobiti za rođendan
štogod dobije ona se veseli
i tako joj skuplje poklone kupujemo samo mi, roditelji
ja ne bih naručila ni od babe i dede
ako oni žele dati, smatraju da trebaju i mogu u konačnici u reduali da ja to iskamčujem i dajem migove, ne dolazi u obzir
mrzim iz dna duše uvjetovanja bilo koje vrste
u konačnici jedino što je meni važno jest da rođendan prođe veselo i dobro
Ovaj zajednički poklon mi je super, recimo malo bolji komplet legića ili playmobila.
Razna odjeća, ne nešto spešl nego majica ili donje rublje za cca20-30 kn, bitno da je dobar pamuk.
Moji vole knjige, bojanke, kojekakve vježbenice i sl.
Lopte, njih nikad dosta.
Ove godine je A dobio UNO i MauMau, taman nam je to trebalo i super da je dva kompleta pa je jedan putni, a jedan za po doma.
Bojice, flomići...
A igračke, vole oni igračke ali nekako i ja ih kupujem u dogovoru s njima. Tolio toga ima, te hot wheels, pa gormit, bakugani pa ovaj sad baš voli bagere, nogomet koji je jako želio lane sad ni ne spominje i tako...igračke su mi jako sklizak teritorij. Žao mi da neko da 100-200 kn a oni to poteplju, čarape su puno sigurniji poklon mada ne djeluju orginalno.
Iskreno, ove godine se A iznenađujuće puno radovao gaćama na gusare i čarapama s nogometnim loptama.
Majica sa spajdermenon za 50kn u tescu je the best poklon i meni i njemu.
Kozmetiku ne volim baš poklanjat ni primati jel ima osjetljivu kožu, ono baš mora biti provjereno.
Jučer sam na rođ poslala piđamu i neki šampon sa princezama, ali znam da ta mala vječito naljeva sve moguće šampone u kadu i da voli punooo pjene. Piđama je bila u dogovoru s mamom :).
Moj sin (7,5):
-Lego
-Lego
-Lego
...
Meni je svejedno što moja dobije jer se ona svemu veseli i sve joj je super ako je igračka ili knjiga, a nije odjeća.
Da se mene pitalo, sigurno bih zabranila metar visokog klokana - a njoj je to jedna od najdražih igračaka.
balerina (5)
nakit, nakit i nakit, (spangice, rajfovi, trakice za kosu, ogrlice)
sve sa sljokicama
play doh (sam plastelin, ne one stvari za izradu)
puzzle
slikovnice
BC (7)
karte
zemljopisne karte (mogu same a moze i neki atlas)
za oruzje bi ruku dao (ali majka ne da)
lego uvijek (ali ne nuzno oni koji su IN, pa za par kockia kostaju ko svetog petra kajgana)
drustvena igra
ali moji klinci se dosta igraju vani na ulici s drugim klincima, tako da kroz proljece/ljeto/jesen su atraktivni lopta (koja je spominjana puno puta) hula hop, uze za preskakanje.
Moj se mlađi silno razveselio kad je dobio skateboard (mali, za veliki je još presitan).
Razvesele ih i neke stvari koje puno ne koštaju, a čovjek se ne sjeti:
- garnitura papira u boji za printanje
- garnitura markera u svim bojama
- obične drvene bojice, ali 24 komada
- dok su bili manji, mlađi se raspametio na skijaške rukavice i jedne sa spidermanom
- Susjeda se raspametila na vijaču i gumi-gumi
- odlično su se prodale audio priče za manju djecu u izdanju Medusa i Andromede (ne vidim ih na netu, bit će da je rasprodano, ima samo ovo: http://medus.hr.lin6.c-a.hr/?page_id=5
Ne mogu se sjetiti više ničega. Dok su djeca bila vrtićke dobi, sami smo radili slikovnice u ppt i pržili ih na cd, to je isto bilo dobro primljeno, a nije koštalo ništa osim vremena i truda.
isto ovako (samo što je sin godinu dana mlađi)
5-godišnja seka voli i Playmobil
oboje vole dobiti i knjige, dječje enciklopedije, plastelin
ona voli i sve one curičaste stvari - perlice, kreativne setove, dječje suđe
Barbike i robu za njih
ali i jednom i drugome je Lego najdraži poklon
samo jedan primjer, mojoj m je prije nekih godinu dana najnajnajdraži poklon bio - labelo.
imala je cijelu kolekciju labela. ništa ju nije toliko razveseljavalo kao najobičniji - labelo.
i u konkurenciji s najskupljijim poklonom, pobjedu bi definitivno nosio - labelo.
:mrgreen:
k. (4 god)
slatkisi (mama sakrije :mrgreen:)
konjice, figurice macaka i pasa, lutkice
djidje za kosu, sljokice, lak za nokte, ukrasi razni
sljokicava odjeca, haljine princeza i sl
f. (6)
slatkisi (vidi gore)
knjige, enciklopedije
sportski rekviziti razni (sve mu je zanimljivo)
drustvene i logicke igre, karte
zločesta mama :mrgreen:
Hm, zanimljiva mi je ova tema, dala mi je puno toga za misliti. Mi smo još u vrtićkoj dobi, i uvijek na poklon nosim odjeću - udobne tople trenerke, tajice, pamučne majice, bodiće... Nekako polazim od sebe, mrzim hrpetine igračaka po kući od kojih dijete pola njih uopće ne koristi, a dobar komad odjeće nikad nije naodmet, pogotovo u ovoj dobi kad sve brzo prerastaju, moraš uvijek nositi u torbi nešto za presvući ako se dijete smoči, itd. I tako čitam vas, i uopće mi nikada nije palo na pamet da se netko osjeća dužan uzvratiti mi jednakom mjerom ako sam donijela trenerku od nekih 200 kn. Onda još odem na rođendan, odnesem trenerku i napomenem mami da mi kaže ako veličina ne odgovara, da se može zamijeniti, a ona na to : ma to su sve ludosti, sve ovo treba ukinuti, donijeti djetetu neku čokoladicu i dosta mu. Baš sam ostala paf, nikada nisam razmišljala na takav način. Možda se i ta žena osjećala dužnom, a lošijeg su imovinskog statusa od nas ? Nikada nisam mislila na to kakvu poruku nosim s poklonom, niti sam ikada gledala i pamtila tko mi je što donio..
da, vremena kad smo dobivali tone slatkisa za rockas su bila super :mrgreen:
odsad na rockase nosim slatkise, cokolade i bombonjere, beware