nisam školarac, al meni uvijek igra salata razno razna s piletinom na gril tavi. sad sam upravo pojela - kristalka, pomodorini, riga, matovilac, radič, piletina na grilu, mozarela, maslinovo i aceto. i super mi je, sad mogu dalje raditi. :mrgreen:
Printable View
nisam školarac, al meni uvijek igra salata razno razna s piletinom na gril tavi. sad sam upravo pojela - kristalka, pomodorini, riga, matovilac, radič, piletina na grilu, mozarela, maslinovo i aceto. i super mi je, sad mogu dalje raditi. :mrgreen:
Mi smo daleko trenutno skoro na kraju svijeta, ali
Dal bi kod nje prošlo dinstano povrće/s mesom i tgancima rezano na kocke ispada dodt dekorativno, ja tak doma znam raditi i s rižom
upravo sam i ja to pojela
samo feta umjesto mocarele
AM, pa nije da se kod nas kruh ne jede jer je "nezdrav", već ga ne volimo
Orki se smuči kad vidi sendvič
pojede ono iznutra, kruh baci
ja kruh volim umakati u ulje
i tad ga pojedem puno
inače... ne
kako kupimo (a uvijek ga doma bude), tako i bacimo
otvorila sam prošle godine, poslije prvomajskoga roštilja, što sa smrznutim kruhom
u subotu je bačeno :-)
Moji vole pohani kruh u jajima pa tako iskoristimo osušeni kruh kojeg inače jedemo jako malo. To možda nije loša ideja za ponijeti jer je fin i kad se ohladi (pohani kruh) ako to voli.
Pratim ovu temu jer iako imamo ručak i mliječni obrok u školi sin mi zna kukati da mu je to malo i prerano i da bude tako gladan da ga boli trbuh i muka mu je od gladi. Ja ga dobro razumijem jer sam nekad znala zaboraviti jesti ili jednostavno ne jesti jer mi nešto nije fino pa osjećati tu mučninu i slabost od gladi.
Ne voli baš sendviče, ne voli banane, ne voli sir i pojma nemam šta mu dati da ponese u školu kao dodatni obrok. Možda jabuku, ali od nje sam ja uvijek još gladnija i još me više boli trbuh?
Uglavnom pratim, nadam se da ću doći do neke ideje.
Evo par zgodnih ideja: salate s bazom kvinoje, ječma, pržene riže...
http://www.swide.com/food-travel/hea...ids/2013/08/26
pa moje dijete jede sve
ne postoji namirnica koju ona ne jede
a što se kruha tiče
kruh nama nije dodatak jelu, kao većini ljudi
već... zasebna namirnica
kruh
u jednakovrijednoj funkciji kao blitva ili mrkva ili piletina
pa onda ne možeš to jedno te isto jesti svaki dan
ona će pojesti sendvič ponedjeljkom i četvrtkom, npr... ali brate mili, svaki dan jesti po dvije šnite kruha, pa još i u školi dobiju kruh s nečim...
ja bih isto umrla, majke mi
užas
ok vi ne jedete toliko kruha, ali ajd nemoj sad ko vegeterijanci, oni bi umrli ako jedu meso ti kruh :-P
ja imam problem koji sam pisala, i lagano se prilagodjavam. ono sto mi jedemo jede se uglavnom frisko skuhano (neke stvari su nam slicne) i meni je problem kako skuhati da djetetu odgovara a da se moze podgrijati. ispada da ima 2-3 jela, ali evo sirim se (i doslovno LOOL)
pocela sam citati one tjedne menue.
nego jesi pogledala sta se nudi od posuda u zgb? pitam da ne moram ja.
pa ne mogu ni meso više od dvaput tjedno
ima ljudi kojima je ok
mi šaramo po namirnicama
ma jasno.
ja nisam pojela niti šnitu zadnja 3, 4 mjeseca, tako da ja nisam fan kruha niti ga moji jedu preko razumne mjere.
već kad spominjemo nisam ga kupila za doma ni jučer ni prekjučer - eto tako se mi hranimo što se kruha tiče.
ali ne bježimo od kruha, nema razloga.
onda super, ako pojede i kruha kroz tjedan pa ipak je to nešto. zasiti ju više nego sama paprika bez kruha.
što bi rekla moja baka: dulje ju drži :)
pa onda ponekad možda može i neku integralnu tjesteninu al dente s povrtnim umakom ponijeti? i to je kompletno, a fino. i ne razlijeva se puno.
Meni se čini da uopće nije problem napaviti užinu djetetu koje jede sve, i uz to se i ne ustručava jesti to sve nestandardno pred prijateljima :zbunj:
jedemo, ali ne na tjednoj bazi
nisam htjela niti da ispadnemo čudaci niti nenormalni kakvima nas dijagnosticirate
Ma daj, pretjeruješ. Nisam primijetila da vam itko lijepi takve dijagnoze, barem ja nisam i oprosti ako ti se učinilo da jesam. A da imate prehrambene navike koje se razlikuju od velike većine obitelji u Hrvatskoj - imate. Ali to ne znači da ste čudaci i nenormalni, samo vam je malo teže složiti jelovnik za ovakve situacije.
nije samo to - mi imamo "uobičajene" prehrambene navike ali ja ne znam što bih dala djeci svakodnevno a da budu siti do 5. Moji dođu doma, pa pojedu, pa nastave s obavezama.
Tko o čemu, ja o tome - ali gledam ujutro djecu s velikim torbama (mislim na osnovnoškolce) koji se siroti gužvaju u tramvaju - mislim da ne mogu disati - a sve zato jer ne idu u najbližu školu. Sorry apri - dosadna sam.
Pa dobro, ali apricot je napisala da joj dijete dolazi u pet dva dana u tjednu, a ne svaki dan. Tako da ne mora svaki dan biti sita do pet.
A ja ću ponoviti svoj davni savjet http://www.zdravakrava.hr/clanak/371...rizine-kuglice evo tu je na slici i moja učiteljica makrobiotičkog kuhanja koja nam se pohvalila da se jednom zgodom hranila tjedan dana sa ovim kuglicama.
ostale dane dolazi u pol pet :roll:
Nije nego u pol tri :mrgreen:
ali ja tako uopće ne mislim!
to više tako ispada zbog tvoje potrebe da hranu strogo svrstavaš pod konzumaciju na dnevnoj, tjednoj, mjesečnoj ili godišnjoj bazi.
pa to bude, ako, nešto posebnije nego kod ostalih, ali kad se počne malo više uspoređivati vidi se da i nije.
ja ne vodim evidenciju šta se kod nas koliko često jede, ali na uzorku od zadnja 2 tjedna nisam sigurna jesam li tijesto skuhala jednom ili nijednom.
ako ćemo već to tijesto uzimati kao primjer. ali sam imala rižoto s povrćem.
pa će onda naići tjedan gdje ćemo jesti i lazanje i šalšu, pa će nam sve to ići na uši i onda 10, 15 dana samo variva i komadić mesa ako.
ali vjerujem da je tako i kod tebe.
a mi, svi 4 kolko nas ima, smo paštari :mrgreen:
ko talijani, svaki dan možemo paštu jesti. mislim, ne jedemo, al možemo :mrgreen:
kruha ne jedemo puno. uz ručak skoro pa nikad, večera i doručak - da.
Naviti sat u 3 ujutro i staviti ga u frižider :mrgreen:
stavila sam ga u 6, a ova razlika od 3 sata neka bude ko donat mg :mrgreen:
Tako kaže teorija.
U praksi, moj ekspres lonac se za 2 sata ne ohladi, ako ga ne odšpanam i ne stavim u sudoper pun hladne vode.
Da li ću to učiniti ovisi koje je doba godine i što je unutra - ako je npr. nešto s graškom, obavezno hoću. Ako je prosinac, ne pada mi na pamet. I tako dalje...
pa do ujutro se jedva ohladi
ja sam jednom grah skihala navečer
i ujutro u 6 je taman bio mlak
po haccp, 20 minuta
pa ti vidi
...
zabrijala ja
I ja sam znala zaboraviti skuhano jelo preko noći, ali sam ga onda i bacila.
Hladim ili na balkonu ili u sudoperu sa hladnom vodom, pa u frižider.
pa ja grah uvijek ostavim na sporetu do ujutro, vi ne?
jednom mi je ostao i bolonjez, onaj po aprinom receptu, pa smo ga normalno jeli drugi dan..
Ja ostavljam navečer skuhano preko noći, osim ljeti.
Ali to ne bi trebalo, barem tako kaže javno zdravstvo. Jednom sam čitala ta sanitarna pravila baratanja hranom u domaćinstvu s nekog edukativnog plakata, dok smo čekali sistematski u školskoj ambulanti...osjećala sam se kao neuki jado jadni...onako, kao da mi je netko prvi put objasnio da treba prati ruke, jer postoje mikroorganizmi koji uzrokuju bolesti :mrgreen:
Ova dva sata na sobnoj temperaturi su isto bila na tom plakatu. Ostalo sam blokirala pa se ne sjećam, lol. Puno smo mi ležerniji od toga, baš puno. Ne kažem da je to dobro.