danas mi je 4 dan pikanja i zaradila sam ogromnu modricu, je li to normalno, kod drugih cura sam vidjela manje modrice, ali ova je u mene baš velika???
Printable View
danas mi je 4 dan pikanja i zaradila sam ogromnu modricu, je li to normalno, kod drugih cura sam vidjela manje modrice, ali ova je u mene baš velika???
Normalno je to, imala sam sljivu koja je isla prema pupku. I boluckalo je al ne strasno. Ja sam svaki dan u drugu stranu trbuha pikala. Ma sve to prodje, bez brige
jučer primila prvi cetrotide i počela sluz ići,8.dc. i jutros bila na uzv, na desnom jajniku 4 folikula od 12 mm, a na lijevom 3 od 10mm, endometrij 8,3, dr. kaže da je super, sada ne znam je li ovo mali broj folikula...?
lady555 kakvu stimulaciju primas? s obzirom na tvoje vrlo vrlo mlade godine, 7 folikula i nije neki bajni rezultat, ali nije ni katastrofa.
primam 2 Gonala(150) od 3 dc i cetrotide 0.25 od jucer sam pocela primati, pa i meni je to nekako malo ali pitat cu sutra dr. idem opet na uzv
lady, nije ti 7 folikula malo obzirom na stimulaciju koju primaš, ne moraš se brinuti..mislim da se sa 150iu gonala ne može očekivati više osim ako imaš pcos što ti koliko vidim nemaš..
Pa ne znam, sa 23 godine skoro da bi moglo i više...ali slažem se da je šparno (kao i svugdje). S jedne strane sasvim OK stimulacija za mlade godine i prvi put, a s druge - radi se sa azoo, pa se moglo malo podebljati šanse! Sretno lady!
onda je to ok za takvu stimulaciju i prvi pokusaj! sretno!
argente nazalost kod malog broja spermija (doduse ne znam kako im je materijal dobiven biopsijom smrznut) se sanse nazalost ne povecavaju povecanjem jajnih stanica...
na samom početku je dr. rekao da će ići na 8-10 js sada vidjet ćemo, situacija je ionako upitna jer ne znamo kako će biti kada se tkivo odmrzne...
pa sad zavisi koliko ih ima u smrznutom tkivu
sto ne znas dok ne odmrznes, zato velim da nema smisla pumpati ne znam kakav broj oocita. upravo iz tog razloga ja sljedeci put idem u klomifenski. jedino ako bude neki super turbo spermio pocetkom rujna se mozda predomislim. jer uzalud mi moje krasne brojne oocite kad ih nemamo s cim icsi-at.
znam samo da je pronađen mali broj nakon biopsije, vjerovatno ću znati koliko ih ima kada dođe do oplodnje,najgore je što sve sada super ide i razvija se super a na kraju može biti da se upće ne oplodi ništa, ali budemo vidjeli, hvala cure na komentarima...
A vidiš u doba Milinovića se smatralo da su baš jedna od najzakinutijih kategorija parovi s teškom muškom neplodnošću zbog manje stope fertilizacije, plus ako bi se našlo preko 3 dobra spermića što onda, drugi put ih ne mora biti... Uglavnom, koliko ja znam u davna vremena prije 2009. se ženske polovice takvog para junački stimuliralo, neka me netko ispravi ako nije tako - znat će anddu, BHany, alma_itd (iako je to radila vani).
No ako se kod lady već unaprijed zna da je materijala malo, onda vjerojatno bolje u poštedniju stimulaciju. Naravno, pod uvjetom da je terapija dobro pogođena, da štoperica bude u optimalno vrijeme i sl.
danas puno bolje stanje 12 folikula od 14mm i 13mm i 2 od 12mm, dr. kaze da ce biti oko 10 js, endometrij 10. Moguće je u petak ili subotu aspiracija, jutros vadila krv pa cu saznati rezultate kada odem na pikanje...
Sretno lady555!!!!
cure veceras u 22 h trebam primiti stopericu, jutros bila na uzv folikuli 18mm, ali sada me stomakrastura i zanima me jel moguce da se desila ovulacija prije vremna.???
lady555, ne brini, u stimuliranom si ciklusu, primala si cetrotide za supresiju, nisu popucali folikuli. Sretno sutra!
bubekcia hvala, malo si me smirilia, tokom stimulacije nisam imala nikakvih bolova, a jucer me probadalo sa svih mogucih strana, nadam se da je sve u redu...
Pozdrav cure, moram izvaditi LH, FSH, PRL,E. Da li koja zna da li to mogu izvaditi u Petrovoj - u onom labaratoriju u dvorištu bolnice? Molim vas ako netko zna nek se javi!:-(
Kakva je situuacija sa godišnjima ?? Kada ih nema?
Keti mozes, samo se trebas naruciti
Popsy ima popis kod sestre Ive. Koliko ja znam nema postupaka u kolovozu jer su tad zene sa hepatitisom. Tako je bilo prosle godine, treba provjeriti da li je tako i ove
Hvala ljubilice, jako se teško naručiti jer hormone moraš vaditi 3-5 dan ciklusa, ne mogu biti sigurna kada će to biti!
Ja idem u četvrtak na ultrazvuk - 4 dan ciklusa radi antralnih folikula pa ću pokušati sa uputnicom ako me budu htjeli primiti bez naručivanja!
Ma oni daju neki datum okvirno. Ugl mengu koju dobijes iza tog datuma, tad dodjes. A mozda ti i pogodi datum da se uklopis. Pa zamoli, mozda te primi. Pitaj ako postoji mogucnost neke interne uputnice.
i ja napokon zavrsila sa prvim IVF/ICSI postupak, jucer bio transfer, vracen 1 zametak 3d. osmostaniicni bez fragmentacije sta to znaci ne znam??? doktorica i biologica su prezadovoljne sa izgledom samog zametka, sada se nadam da ce se primiti i da ce za 12 dana beta biti velika ;-)
Pozdrav svima
, evo i mene, konacno se ukljucujem na forum.
Prosla sam 4 pokusaja u Petrovoj 2 stimulirana i 2 u prirodnom kod prof.Sprem-Goldstajn
Suprug je ljecen od limfoma i imamo smrznute spermije u 5 ampula.
Po dolasku na IVF otkrivamo da i ja imam nekih problema te da mi je AMH 1.5 sa 35g.
u prvom stimuliranom postupku bile 2 folikula, gonal/cetrotide, pukle prije aspiracije,
drugi Menopure/decapeptid 3 fol. jadna pukla prije, jedna prezrela jedna nezrela jajna stanica.
Na toj nezreloj rađen ICSI ali nije se oplodila.
sad cekam 8DC pa da idem u prirodni ponovo.
U prirodnim postupcima, prvi put pukla folikula, drugi put negativna aspiracija.
Dali je netko placao postupak u Petrovoj? Koje su cijene?
Citam po svim forumima i nigdje nisam nasla slucaj poput naseg, sto nakon postupaka preko HZZO-a?
Koja su prava dalje?
nelaR mi smo placali postupak, nas je izasao postupak 12 400, sa lijekovima, nalazima krvi i uzv...
NelaR, nakon što ispucaš sve postupke preko HZZO-a, u kojoj god klinici se liječila, logično je da više nemaš pravo liječiti se o državnom trošku.
Jedina opcija nakon toga je-privatnik. Ili ako baš silno želiš, plaćati postupke u bolnici. E, sad stvar je tvoje procjene i izbora.
NelaR, dobrodošla! Mene zanima jesi li dobila kakvo objašnjenje o tome kako to da ti pucaju folikuli pod supresijom? :?:
Što se tiče tvog pitanja što dalje, virni malo na ovu temu: http://forum.roda.hr/threads/85375-2...a-teret-HZZO-a
Hvala na odgovoru. :-)
Kolegica je bila u privatnoj klinici kod DR. Vrcica i rekao je oko 15000kn
Kakve ste vi stimulacije dobivale?
S obzirom na moj jako nizak AMH 1.5
primala sam gonal 4 ampule od 2.DC i 1 cetrotide - 2 folikule (pukle ranije, 13.dc stoperica 15.dc aspiracija)
drugi put 4.ampule menopura i 1. decapeptida od 1.DC - 3 folikule ( jedna pukla 13.dc, aspiracija 15.dc jedna nezrela, jedna prezrela)
Dali se moze dogovoriti s profesoricom da se neki ljekovi kupe pa da se pojaca stimulacija ili da se u prirodnom postupku kupuje klomifen ili sl.
?
Cure, da li znate možda da li rade svi doktori još uvijek? Morala bi na prvi UZV zbog FET-a a ne mogu dobiti nikoga da pitam...
Thanks!
Nela - ja ne znam. Vjerojatno će ti netko od drugih cura moći pomoći...
Prosli cetvrtak sam od doktora vidjela Sprem, Vrcica, Canica, Radakovica i Jurkovic. Vec je bio srpanj pa pretpostavljam da oni rade ovaj mjesec. Mozda netko ima neke nove info
Meni su rekli da je Sprem do 21.7. u klinici, za druge ne znam.
Molim info otkad Vrčić radi postupke u svojoj privatnoj klinici? Znam da je do prije dvije godine radio AIH, ali više ne.
Sent from my PAP5430 using Tapatalk
Vrčić je također od 21.7 na GO
Sent from my PAP5430 using Tapatalk
Pozdrav!
Meni je u cita stimulacija bila femara ili femara+menopur U 4 icsija imala sam dva puta po dvi stanice ( kad je bio i menopur) i dva puta po jednu. Svaki put se oplodile, dosle do 8stanicnih, vracene 3dan i ne bi se uhvatilo.
To ti je ono sto si meni na AMH 1.142 koji je manji od tvoga davali.
Sad idem u petrovu u 10mj i dr je rekao probati sa punom stimulacijom. Meni to cudno i ne ocekujem puno, jer s obzirom na nalaze, i toliki AMh, mi smo low responderi i ne mozemo stvoriti vise stamoca nego ih ima. Ne znam koliko je u zg postupak privatno, al mene bi s obzirom na manje lijekova sa samom femarom doslo oko 6500,00 kuna.
Cure, rade svi doktori! Jucer obavila 1. UZV za FET. Za sada sve ok. Endometrij tanak ali razina Estradiola ok... danas sam opet na pregledu...
Samo za info za SVE PETROVKE:
Ako vas dok bude slao na dodatne pretrage (trombofilija i dr. imunoloske pretrage) trazite od sestara da vam daju INTERNU uputnicu za Rebro. Tamo mozete izvaditi Protein C, Antitrombin, Lupus antikoagulant, aCl IgG i IgM, vitamin B12.