Žao mi je, ne znam.
Nisam to prolazila, pa se nisam bavila time.
Printable View
Žao mi je, ne znam.
Nisam to prolazila, pa se nisam bavila time.
Koliko se sjecam odgovora mog mpo doktora, rekao je da estrogen priming i elonva ne idu zajedno.
Ja sam estrogen priming imala u dobitnom ciklusu, ali ne s elonvom. Cak sam u tom (dobitnom) ciklusu prekinula dogovorenu stimulaciju zbog lose reakcije i nastavila samo s jednim gonalom dnevno. Od toga dobila 2js (a imala 8 antralaca!!), od 2js su se obadvije oplodile..cura je sad 2.5god ☺.
S estrogenom sam nastavila i nakon punkcije..uz naravno obavezne utriće.
Ja sam ovaj ciklus na Elonvi (3dc) i za sad sam samo na njoj. Sutra ćemo vidjeti kakva je situacija i da li ću još što dobiti. Od preparata za kvalitetu js uzimam Omegu3.
mare157 MM ima isto OAT i njemu nismo nikako do sad uspjeli popraviti spermiogram (ustanovljeno je naknadno genetsko oštećenje y kromosma). Pio je astaxsantin - biosatin, selen, cink, folnu, tribestan, jeo je orašaste, kravlji sir...ma svašta. Sad smo uzeli fertilup, pa ćemo vidjeti dal ćemo barem mrvicu morfologiju popraviti, kad ne možemo količinu.
gle, od elonve se ocekuje da malo mobilizira bolje nego ostali lijekovi ionako polijene jajnike low responderica. citala sam tada dosta o elonvi i po iskustvima postoje zene koje imaju odlican response na taj lijek u odnosu na ono sto su do tada pokusale. opet postoje one kojima ni to ne pomaze.
primjedba - lijek postoji u dvije jacine, ovisno o kilazi pacijentice
ja sam u skupini onih koji nisu posebno reagirali na taj lijek. dobila sam elonvu na 3dc i do 7-8dc nisam nista drugo smjela pikati. valjda je doc htio vidjeti kakvo je stanje. od kojih 7-8 antralaca se vidio jedan folikel i jos jedan sitnijii. onda je doc pojacao s puregonom 225IE, pa smo dosli na tri. end of story je bio taj da su se folikli neravnomjerno razvijali i tako smo dobili tri JS, od toga jedna zrela. tocno sam znala da ce se samo jedna razviti i po E2 koji je vadjen pred stopericu. ta jedna se i oplodila ali stala s razvojem 2.dan od punkcije.
so far, za mene je elonva prosla s nula bodova.
Ovu je bas slaba reakcija na lijek. Nesto kao ja s gonalima u ovom zadnjem postupku.
Voljela bih da mi se javiš. Ja sam nova ovdje a potrebno mi je nekoliko informacija.
Pozdrav cure!
Nova sam na ovoj temi. Da se ukratko predstavim: 29 god., AMH 8,3, FSH 10,7 (mjereno u 2.mj.2016.), vjerojatno oštećeni jajovodi (imala sam laparoskopiju prije god.dana kojom su odstranjene priraslice, no rečeno mi je da je vjerojatno i u tome problem - što je dirano, dirano je); MM sve ok.
Prošli smo prvi ivf, nažalost neuspješno.
Čitajući ovu temu, odlučila sam poraditi na kvaliteti jajnih stanica.
Budući da mi je DHEA 7,1, mislim da mi to ne treba, ali odlučila sam uzimati vitamin D, omegu 3 i COQ10 (mislim da bi 400 mg bilo ok). Nova sam u svemu tome i pojma nemam gdje naručiti, od kojeg proizvođača, koju količinu uzimati na dan i sl. Također me zanima koliko vremena je potrebno da to počne djelovati. U novi postupak ću vjerojatno u rujnu... Svi odgovori/iskustva i savjeti su dobro došli :-) Hvala!
Pozdrav cure!
Nova sam na ovoj temi. Da se ukratko predstavim: 29 god., AMH 8,3, FSH 10,7 (mjereno u 2.mj.2016.), vjerojatno oštećeni jajovodi (imala sam laparoskopiju prije god.dana kojom su odstranjene priraslice, no rečeno mi je da je vjerojatno i u tome problem - što je dirano, dirano je); MM sve ok.
Prošli smo prvi ivf, nažalost neuspješno.
Čitajući ovu temu, odlučila sam poraditi na kvaliteti jajnih stanica.
Budući da mi je DHEA 7,1, mislim da mi to ne treba, ali odlučila sam uzimati vitamin D, omegu 3 i COQ10 (mislim da bi 400 mg bilo ok). Nova sam u svemu tome i pojma nemam gdje naručiti, od kojeg proizvođača, koju količinu uzimati na dan i sl. Također me zanima koliko vremena je potrebno da to počne djelovati. U novi postupak ću vjerojatno u rujnu... Svi odgovori/iskustva i savjeti su dobro došli :-) Hvala!
Vidjela sam, i odgovorila :-) Hvala ti!
Žene moje, imala bih jedno pitanje. Ne znam jesam li na dobroj stranici, a ako nisam, uputite me, pls. Naime, iza mene je 5 stimuliranih postupaka. Imam slabu rezervu, amh nizak, lpsc, ciste, histeroskopije-septum, mutacija trombofilija pai gen heterozigot 4g/5g, za što pijem aspirin protect, tsh 2,5, pijem eutirox, sada je oko 1,5. Već sam rekla, slabo reagiram na stimulaciju, ali svaki put je došlo do transfera barem jednom 8-st. Nikada nije došlo do implantacije. To je bit. Da li postoji nešto još da uradim od nalaza, ima li ikakve šanse da poboljšam šanse za implantaciju? dr. govore da nema, ali ja ne mogu da mirujem i pustim sve slučaju, dok mi postupak za postupkom odlazi...Ili, stvarno nema ništa?! Došla sam ovdje na forum, jer me razumijete, znate o čemu pričam, i ako ima bilo što što bi pomoglo, vi ćete znati.
Unaprijed hvala...
Cure, imam pitanje. :-)
Koliko je opasno/preporucljivo piti coq10 i nakon ovulacije? U slucaju da je doslo do trudnoce?
Htjela bih poceti s pijenjem no razmisljam sto ako slucajno zatrudnim dok cekam novi postupak...iako je mala sansa jer vec skoro 4 god.nista..al ono, uvijek je moguce. A sad bas da pazimo..ne znam, ipak to ne bi ako bas ne moramo, mozda se bas zalomi :-)
Sta kazete?
Draga @Mimsi, evo i mene s prošle zajedničke, na ovoj temi - nakon neuspjeha imam ista pitanja kao i ti za poboljšanje kvalitete jajnih stanica. Možeš li mi proslijediti nekak u pp ili javno svejedno mi je, što su ti od info, dale iskusnije cure kako sve to konzumirati - koliko - gdje naručivati i sl.
Hvala puno! :)
Hej Glow :-) imas pp
Za one koje planiraju naručiti Q10, na sniženju je trenutno na iHerb-u :)
100 mg: http://hr.iherb.com/doctor-s-best-hi...9?rcode=ktb637
600 mg: http://hr.iherb.com/doctor-s-best-hi...5?rcode=ktb637
Zanimljivo:
http://www.ovascience.com/treatments/augment
Babin zub go ima kao lek u bugarskoj pod imenom tribestan isto je i u makedoniji go ima pcelica 84 jel imas ispitanovit d i jel imas uradzeno ogtt test i insulin imas li ispitano izvini sto ovako ti pisem jer ja sam makedonka
Pozdrav,svima!
Nova sam na forumu ali već stara u MPO vodama, a opet, nista mi nije jasno.
uzrok neplodnosti nepoznat. Naizgled i po nalazima, sve ok.MM nalaz uredan.
Zadnji drugi po redu pokušaj icsi 03. 2015.
Sad oporavljena od poraza, pokušavam krenuti dalje u postupke.
Ja sam 41 mm 47 godina.
Slučajno nabasam i na ovu temu o DHEA,
Naravno odmah uradim analizu spolnih hormona, plus inhibin B, AMH i DHEA.
Čini mi se da vi ovdje očitavate te analize u letu pa ako nekom nije mrsko nek odvoji malo vremena i za mene.
prlolaktin 396,5 ref 102-496
DHEA 5,3 ref 1,62-6,02
estradiol 28,12 ref 26,7-156,0
AMH 0,311 ref 0,10-2,96
FSH 7,3 ref 3,5 -12,5
progesteron 0,526 ref 0,15- 1,10
testosteron 0,133 ref 0,06- 0,82
inhibin B 42,4 ref 15- 200
jutarnji kortizol u serumu 347,4 ref 171 - 536
Iskreno, ja sam se pogubila u čitanju o svemu i svačemu što bi moglo uticati na plodnost.
Nekako sam se duboko razočarala kad iz 1 iui i 2 icsi nismo uspjeli, a imam hrpu "urednih" nalaza.
hormoni štitne, vitamini, minerali (malo mi je nizak mg i vit D), NK cells, inzulnemije,
Sklonost trombofiliji imam ali imala sam i terapiju u zadnjem postupku.
Ipak sam low respond.
Uvjek samo tri js, ali kvalitetne i oplođene sve.
Da pijem ovo što hanumica preporučuje iako mi DHEA baš nije niska ili...?
Na tvom mjestu bi se vise vrtila oko coencyma q10
Uzima se po 600-800mg dnevno
Toplo preporucujem dnevnu konzumaciju svjezeg sira 200g i 2 zlice lanenog ulja..pomijesane zajedno.
Tvoj dhea je dobar, skoro na gornjoj granici. Zato ne
Pripazi na unos proteina.. 1g po kg tjelesne mase (ne manje), cekiraj ferritin. Niska rezerva zeljeza isto moze biti faktor neuspjeha. Cekiraj stitnjacu.
Drage cure, help!
Vidim na temi da je većina vas raznorazne vitamine i suplemente naručivala online.
Prošli mjesec sam na iHerbu naručila Q10, vitamin D i melatonin. Pošiljka je po webtracku stigla u Hrvatsku prije 8 dana i sad sam u brizi da li će mi uopće stići i kako to provjeriti :(
Je li netko imao slična iskustva?
Iznos je preko 22 dolara, nije mi problem platiti pdv, samo da mogu preuzeti posiljku. Brine me je li moguce da je posiljka zapela na carini iz nekog razloga?? U smislu da sam narucila nesto sto se ne smije uvesti u RH, mozda je taj melatonin sporan...
Čitala sam na temi iHerb na forumu da je nedavno bilo nekih problema oko melatonina. Ja sam ga naručila prošle godine i došao je bez problema. Probaj zvati poštu.
Ja bih naručila neke suplemente čitam ovdje već mi se zamutilo pred očima i opet ne znam koje, znači DHEA-s sam kontrolirala prije 8 godina bio je nizak, jel da ga uopće čekiram
i ove druge pogotovo Q10 ali koji? i vitamin D
Mimi evo pogledaj malo ovdje
http://www.paleo-mama.com/should-you...e-egg-quality/
http://www.paleo-mama.com/should-you...e-egg-quality/
Ovo sam ti htjela
http://www.paleo-mama.com/coq10-migh...logical-clock/
Curke a dali ima neki web shop kod nas sa tim vitaminima a da su kvalitetni? Ja ne baratam sa paypalom i sl :unsure::unsure:
Jolice koliko sam vidjela kod nas bas nema u prodaji vitamina i ostalih cudesa u dozama koje je Hanumica preporucila, a cini mi se i da je sve skuplje.
Nina, idem gledati na forum, hvala ti!
Je li melatonin imao kakvog ucinka?
Sto si jos uz njega uzimala?
Hvala sanjka, raspitat ću se u banci :-)
Melatonin mi je odličan, pijem ga povremeno, par puta mjesečno oko punog mjeseca kad ne mogu zaspati ili kad zbog briga san ne dolazi na oči.Zaspim za 20-tak minuta.
Nema kod nas takvog povoljnog web shop. Ne moraš plaćati PayPalom, možeš bilo kojom karticom koju imaš uz tekući. Ja plaćam vizom.
Sanjka čitala sam ali u linku su kapsule od 100 mg a ona preporučuje 600 mg Q10 pa zato pitam koje onda naručiti?
Ja sam uzimala Coq10 mjesec dana od 400 mg, zatim od 200 mg. Znam cure koje su uzimale manju dozu i isto im je pomoglo.
NinaDrv gdje si to naručila možeš i na pp ako se tu nesmije reklamirat
Mimi nisam mislila tocno na mg da pogledas vec i proizvodjaca.
Evo ovdje imaju dva koja preporucuje hanumica ubiquinol i ima od 100 ili 200. Ubiquinol je pisala da se uzima 300-600 dnevno a obicni q 10 800-100.
http://uk.iherb.com/search?kw=ubiquinol+coq10+