Citiraj mare157 prvotno napisa Vidi poruku
Ajmeee sad si me bacila u dilemu. Svakako ću pitati dr da mi malo pojasni zašto takav protokol. I mene si ponukala da malo više kopam za informacijama.
gle, od elonve se ocekuje da malo mobilizira bolje nego ostali lijekovi ionako polijene jajnike low responderica. citala sam tada dosta o elonvi i po iskustvima postoje zene koje imaju odlican response na taj lijek u odnosu na ono sto su do tada pokusale. opet postoje one kojima ni to ne pomaze.
primjedba - lijek postoji u dvije jacine, ovisno o kilazi pacijentice
ja sam u skupini onih koji nisu posebno reagirali na taj lijek. dobila sam elonvu na 3dc i do 7-8dc nisam nista drugo smjela pikati. valjda je doc htio vidjeti kakvo je stanje. od kojih 7-8 antralaca se vidio jedan folikel i jos jedan sitnijii. onda je doc pojacao s puregonom 225IE, pa smo dosli na tri. end of story je bio taj da su se folikli neravnomjerno razvijali i tako smo dobili tri JS, od toga jedna zrela. tocno sam znala da ce se samo jedna razviti i po E2 koji je vadjen pred stopericu. ta jedna se i oplodila ali stala s razvojem 2.dan od punkcije.
so far, za mene je elonva prosla s nula bodova.