Ja sam upravo završila snowball cookies (dupla količina) i to su mi prvi :mrgreen:
Printable View
Ja sam upravo završila snowball cookies (dupla količina) i to su mi prvi :mrgreen:
Paprenjaci, keksici sa maslacem gotovi. Jos samo bacim veceras rundu puslica sa preostalim bjeljanjkom i to je to za ovaj
Bozic ( od kolaca). Minimalizam me drzi ( a i tako kuham na Bozic za 14 ljudi, pa ce i oni svoje kolace dofurati).
I meni je ostalo dva bjelanjka i ne znam kaj bum s njima.
Imala sam jedan genijalan recept za kekse od ostatka bjelanjaka, onako bi se napravila kobasa pa narezali keksi i tako pekli, ali ne mogu već par godina naći taj recept - za poluditi :gaah:
Ali zato mi je dok sam ovdje pisala tradicionalno izgorila jedna tura keksića za išlere
Nisam ispekla još ništa za Božić i nemam pojma što bih i da li da uopće pečem.
Ne pojedemo gotovo ništa, nismo ljubitelji kolača.
Anemona, nisam ni ja nista pekla.
Napravit cu medenjake, cisto radi mirisa i to mozda tek na Badnjak :)
Dijete je pozeljelo tortu od mrkve, nije jela tortu od rodjendana :lool: pa cu to dan pred Badnjak.
Mi kolace vrlo malo jedemo.
Pa onda nemate brige
Mi svi volimo i sve pojedemo :mrgreen:
Anci, aj priznaj, bit ce i palacinki :lool:
ma meni su divni stari otočki običaji da se mene pita ja bih tako smokvenjak, prhka orehnjača, mendulat, eventualno fritule ako se zaruži ili neka verzija baškotina i to svega pomalo
Javlja da su se puslice zakeljile za tepsiju. Nisam imala papira za pecenje...
Nista jos nisam pocela i hvata me panika.
Treba mi provjeren recept za neke keksice koji su tako fini i zarazni kao krasuljci npr., a da ih mogu rezati u razlicite oblike i ukrasavati.
I kako ih napraviti smjesu za ukrasavanje? Nasla sam jedan recept na coolinarci i u njega mi ide previse limuna, a u ovaj od Peterlin ide bjelanjak - nije mi to bas...
Ak je recept napisala Peterlin, ja ne bi imala sumnji.
Ja nisam napravila ništa. I neću.
Nisam ni darove smislila... Osim za Smjehuljicu. Štufa sam svega.
Ja cu vanillin kiflice. I neke cokoladne loptice koje se ne peku. Zapravo, to ce djeca.
I to nam je dosta, i previše.
ajde Mojca probudi taj duh ui sebi. neces valjda na bozicno jutro jesi domacicu.
gotove:
krancle
snowballs
Apri kuglice
bajadera
cokodani keksici , kako li se zovu? oni s secerom pa raspucaju
paprenjaci
ali ja sve radim u nekoliko mjera. pa mi se to razvuce. jer to je moj posao u familiji, dok jos podijelim.
moram jos kore za madjaricu, samo nisam sigurna 2 ili 3. mislim da ce biti ipak 2. neda mi se vise.
Evo ideja:
http://www.coolinarika.com/recept/pavlova-rolada/
http://www.coolinarika.com/recept/st...lice-od-oraha/
http://tortekolaci.com/tag/puslice-sa-kokosom-recept (ja to ne volim raditi ni s kokosom ni bez kokosa - snijeg mora biti savršeno tvrd, a suše se sto godina u pećnici na niskoj temperaturi, pa mi zauzmu kapacitet za nešto pametnije... Nisam ni probala otkad imam pećnicu s ventilatorom, vjerojatno bi sad sušenje išlo lakše i brže).
Ove godine sam sva rastrgana s obavezama ali planiram peći ovo:
1. šape (već sam ih napravila prekjučer i super su mi ispale)
2. neku kremastu tortu
3. bijela pita
4. međimurska gibanica, a možda napravim i orehnjaču/makovnjaču jer mi je fina i kad se zamrzne/odmrzne.
Napravljene tri vrste, a ostalo su još nekakve želje, pa koliko uspijemo.
Krancle s orasima
Zvjezdice s cimetom (tu idu samo bjelanjci) - netko je gore već naveo recept
čokoladne školjkice (isto samo bjelanjci) http://www.coolinarika.com/recept/902281/
Ajde ajde Mojca, prvo jedan, pa ti ostane nesto, pa drugi da to potrosis.
a za brata imas predivan poklon, je si nasla punjenje?
go, Mojca, go :mrgreen:
ja sam jučer radila mak kiflice :drugi_pokušaj:
manje su mi se razljepile nego prvi put, ali su mi i malo zagorile.
treći put ću ih raditi potpuno bez praška za pecivo i peći ih najviše na 170.
naravno, pod uvjetom da sve to ne zaboravim do iduće godine, jer nema šanse da ih pečem ponovno do kraja ove, sad sam napravila duplu dozu.
Jos su i dobre obzirom da pijuckas dok peces :D
Ispekla 4 vrste, jednih vec nema. Danas zato pecem duplu dozu sasinih snovidjenje kiflica.
Jos torta i neke kuglice koje se ne peku.
Za NG cu samo baskotine.
I tako dodje moj brat i.kaže da već šest mjeseci ne jede slatko... Juhuuuu... :-)
Radi makaronse. To je jako IN kolač, a savršen je!
Tijesto
Za 8 bjelanjaka (to je oko 1/4 l ) treba
20 dkg kristalnog šećera,
15 dkg šećera u prahu
3 dkg škrobnog brašna ( Gustin)
15 dkg vrlo sitno meljenih oraha, badema, oguljenih badema, lješnjaka, kikirikija, maka...
prehrambene boje, ako želite one "fluorescentne" kekse, ili neke druge boje.
Meni su lijepi i te boje koju daju orašasti plodovi. Može se staviti pravi kakao.
Pripremam tako da dugo miksam bjelanjke, pa malo po malo dodajem kristalni šećer. kad je masa tvrda, umiješam KUHAČOM sve ostalo. Pečem tj. sušim na 100 stupnjeva na silikonskoj podlozi, a duljina pečenja dosta ovisi. kad se prosuše, gotovi su.
Krema :)
od bijele čokolade
od mascarponea sa limunom, nutellom, malinama...
ganashe bijeli ili smeđi
Ma, samo je nebo granica ideja.
Naravno, najteže ih je ispeći da budu baš kako treba. Možda Božić i nije vrijeme za isprobavanje :)
Jednostavnoje je napraviti samo beze kore po istom receptu i puniti voćem, šlagom, kremom, ustvari, nešto kao Ledeni vjetar.
Ove sam dnas radila: ispale su odlične. Lako se rade i jako su ukusne.
ZVJEZDICE S MARMELADOM
300 g brašna
60 g gustina
90 g štaub šećera
2 vanili
60 g mljevenih badema
210 g maslaca
4 žumanjka
stoje 1 sat u frižideru
peku se na 200 oko 10 min ili manje
Meni su super jer ne idu bjelanci, pecilni prašak, a imaju malo badema.
Ja tražim dobar recept za oblik zvijezde. Znači izgleda kao kuglof, ali je sav unutra oštrih rubova.
Kupila sam taj kalup davno i nikad ga koristila.
Znači nešto kao kuglof , ali da se lako vadi iz tog čudnog kalupa.
Neznam zasto te muci taj recept,bas mi je zao :(
Ja ih sinoć zamutila,eno tijesto u frizideru cekam da dijete zaspe pa da pecem. Ispekla sam kardamom kurkuma keksiće,da sam ih minutu manje pekla bile bi savrsene,al ajde i ovako su fine. Tijesto za gingere i limuncice isto u frizideru,isto cekaju da dijete zaspe :mrgreen:
Da li postoji verzija coko budnica onih nekih poznatih al da nema kave ? Malo mi je bed djetetu od dve i pol godine dat kolac s kavom?
Il brijem bezveze?? :)
Ja nisam nikad stavljala kavu. Kavu volim samo u tiramisuu.
Aaaaa... Ok :(
Al evo neki kazu moze. Bum razmislila jos malo. Imam do jutra vremena:)