Ja s bjelanjcima volim napraviti pavlovu. No ona je najbolja kad ima sumskog voca. Sad imas banane. I kivi.
Ja s bjelanjcima volim napraviti pavlovu. No ona je najbolja kad ima sumskog voca. Sad imas banane. I kivi.
Ma zapravo sam mislila s njima opet neke sitne, da ih imam što više vrsta, ljepše izgleda na tacni
ali daj za svaki slučaj recept za pavlovu!
Netko me pitao za slike mak kiflica,a taman mi u to vrijeme crko laptop,sad je na popravku i nemam slika![]()
Ukljucujem se. Imam odlican recept za krancle s bademima, al sutra stavim.
Za sada:
Snowball - po prvi put
Rafioli s pekmezom
Zvjezdice od marcipana
Linceri
Rado bi i kuglof, al trazim provjereni dobar recept![]()
Pavlova moze i samo s čokoladom kremom i slagom.
Posljednje uređivanje od Maruška : 19.12.2014. at 23:34
Danas sam bila u Zg i u Nami na trgu vidjela modlice za okrugle kekse, kod blagajne na suđu, u pakiranju je od veličine normalnog keksića do tih sitnih za rupice u keksu, 19 kn.
Ima netko ideju za neke sitne sa kokosom, da ne bi bilo samo sa čokoladom i orasima / lješnjacima na kraju.
Nedavno sam radila fantastičan kuglof s bundevom i čokoladom, i drugi dan je bio mekan i svjež kao i prvi. Evo linka
http://www.coolinarika.com/recept/mr...m-i-cokoladom/
Našla sam rješenje za bjelanjke, mislim da ću ovakve puslice http://www.coolinarika.com/recept/pu...QXGFitx_PHlnIg
i još ih možda ljepiti po dvije nutellom
od moje tete Milke iz Maribora " Kokos poljubcki":
2jajca
15dkg kokosova brasna
10 dkg cukra
10 dkg cokolade usitnjene nozem
1 pecilni prasak
10 dkg mljevenih razenih ili zobenih pahuljica
1 dcl mlijeka
1 dcl ruma
10 dkg masla
zmjesaj+ zlicom daj na pleh+10tak min na 180c
ja se naprosto ne mogu drzati recepta,uvijek nesto mijenjam..tako ovdije izbacim rum (zbog klinaca),poduplam mlijeko i dodam malo obicnog brasna
I moja baka je radila s naprstkom; ja imam nekakav dodatak koji se stavi na modlicu pa radim s tim, lakše se izbacuje višak tijesta van.
Evo moje ambiciozne liste (vidjet ću još koliko ću realizirati),
mi smo tek naribali orahe i lješnjake, ali bar ovako nećemo sve pojesti prije Božića
Krancle
Vanili-kiflice
Pišingeri
Princes-pufići
Čupavci s kokosom
obavezna mi je Vasina torta (u nju ide naranča)
U plusu sam 15 bjelanjakaako mi se ne bude dalo raditi još i prutiće od bjelanjaka, smrznut ću ih, pa raditi kasnije biskupski kruh
Ja gotova:
vanilin kiflice
cokoladne kiflice
kruscici s bademima
princes pufici
"datuljice"
isleri
rum kuglice
I jos na badnjak ide cokoladni kuglof
http://www.coolinarika.com/recept/903195/
Planirala danas s curama krancle, al srednja mi zakurila![]()
Ja od bjelanaca obavezno pravim zvjezdice od cimeta, savrseni su
Zvjezdice od cimeta
300g+ badema s kozom mljevenih
3 bjelanca
1 zlica soka od limuna
250g secera u prahu
1 zlicica cimeta
1 zlica vanilin secer
Bjelance i sok od limuna istuci u cvrst snijeg
dodati secer
odvojit 3/4 salice za glazuru
u ostatak dodati bademe, cimet
ostaviti 30 minuta u hladnjaku
razvaljati u prozirnoj foliju sa secetom u prahu
s formicama napraviti zvjezdice, glazuru nanjeti kistom. Tu treba malo strpljenja ako hocete da bude lijepa, jer kako se nanese tako i ostane
peci/susiti na 150 jedno 25 minuta
stavila sam 300g+ badema jer meni uglavnom treba vise jer bude ljepljivo, dodajte po potrebi
Jako su mljac i bas se razmisljam da napravim jos jednu turu, to su mi najdrazi bozicni kolacici
majola, može koja slikica, zvuči njami![]()
ja danas odvalila:
keksići s maslacem
keksići od brusnica
milion komada i
baci di dama
utorak još trostruki uzitak i juliska snite i to je to![]()
Jučer sam napravila milijun komada i čoko espreso, danas ću snowball, pa mađaricu i kuglof.
Od mene dosta.
Moj pizbor: Mađarica, Bijela pita, vanilin kiflice, Coko raspucanci
Milsim da je to to, nisam nista pocela i mislim da ce i to biti dovoljno za 23.12.
Nemam svoju sliku a linkati ne mogu s moba ali ukucaj na coolinarici zvjezdice s cimetom i izbaci ti hrpu raznih recepeta, svi izgledaju manje vise isto
Treba se malo pozabavit oko njih ali prefini su ko voli bademe i cimet
ja napravila keksiće raznoraznih oblika, rafaelo kuglice
krašuljke, stavljam recept jer su odlični
· 50 dag brašna
· 20 dag šećera
· 25 dag oraha (polovicu nasjeckati, a polovicu samljeti)
· 25 dag margarina
· 3 jaja
· 20 dag sjeckane čokolade za kuhanje
· 1 prašak za pecivo
· 1 vanilin šećer
· 1/2 žličice sode bikarbone
1. U većoj plastičnoj posudi izmiješati brašno, šećer, orahe (i sjeckane i mljevene), nasjeckanu čokoladu, prašak za pecivo, sodu i vanilin šećer.
2. Dodati jaja i margarin nasjeckan na manje komadiće pa mikserom sa spiralama miksati dok masa ne postane malo kompaktnija, mrvičasta i ljepljivija. Tada rukom umijesiti tijesto i oblikovati kuglu.
3. Pripremiti lim obložen papirom za pečenje.
4. Rukama od pripremljene mase raditi male kuglice pa ih u malim razmacima slagati na lim.
5. Peći u pećnici na 180℃ oko 10-15 min.
Pečene krašuljke pustiti da se malo ohlade na limu jer dok su vrući budu još malo mekani a tek se hlađenjem stvrdnu. Pospremiti ih u limene kutije s poklopcem gdje ih možete čuvati nekoliko tjedana.
moji se dave, po meni jedino malo manje oraha ne bi škodilo, pogotovo ovih sjeckanih
mislim da je to to, s obzirom da mi oboje djece kure 40, super da sam i ovo uspjela, do nove godine bude valjda bolje, pa ćemo još nešto dodati
ja ništ,
ali
ću napraviti biskupski,neki digani( rogači mak)
neke kokosove keksiće, možda i malo krašuljka
+
malo gezgluteinskog za klinca
kadse pojede napravit ću jošnekaj
Evo obecanih Krancla s bademima (55 kolacica)
200 g omeksalog maslaca
75 g secera u prahu
2 vanilin secera
2 zumanjka ili jedno jaje
225 g brasna
75 g oljustenih mljevenih badema (ja ih ni ne ljustim)
1/4 zlicice cimeta
1/4 zlicice limunove korice
Crvena marmelada
Pjenasto umutiti maslac, secer u prahu i vanilin. Umjesati bjelanjke. Smjesu pomijesati s brasnom, bademima, cimetom i limunovom koricom te umijestiti tijesto.
U foliju i u fridj na sat vremena.
Peci na 180, 8 minuta. Moraju ostati svjetli.
Tijesto valjati na 4 mm
Muz zazelio pitu s sumskim vocem.aaaaaa. pliz netko provjereni recept. Ustvari zmam kak cu tijesto, ali kako se tretira to sumsko voce??
Ja sam upravo završila snowball cookies (dupla količina) i to su mi prvi![]()
Paprenjaci, keksici sa maslacem gotovi. Jos samo bacim veceras rundu puslica sa preostalim bjeljanjkom i to je to za ovaj
Bozic ( od kolaca). Minimalizam me drzi ( a i tako kuham na Bozic za 14 ljudi, pa ce i oni svoje kolace dofurati).
I meni je ostalo dva bjelanjka i ne znam kaj bum s njima.
Imala sam jedan genijalan recept za kekse od ostatka bjelanjaka, onako bi se napravila kobasa pa narezali keksi i tako pekli, ali ne mogu već par godina naći taj recept - za poluditi![]()
Ali zato mi je dok sam ovdje pisala tradicionalno izgorila jedna tura keksića za išlere
Nisam ispekla još ništa za Božić i nemam pojma što bih i da li da uopće pečem.
Ne pojedemo gotovo ništa, nismo ljubitelji kolača.
Anemona, nisam ni ja nista pekla.
Napravit cu medenjake, cisto radi mirisa i to mozda tek na Badnjak
Dijete je pozeljelo tortu od mrkve, nije jela tortu od rodjendanapa cu to dan pred Badnjak.
Mi kolace vrlo malo jedemo.
ma meni su divni stari otočki običaji da se mene pita ja bih tako smokvenjak, prhka orehnjača, mendulat, eventualno fritule ako se zaruži ili neka verzija baškotina i to svega pomalo
Javlja da su se puslice zakeljile za tepsiju. Nisam imala papira za pecenje...
Nista jos nisam pocela i hvata me panika.
Treba mi provjeren recept za neke keksice koji su tako fini i zarazni kao krasuljci npr., a da ih mogu rezati u razlicite oblike i ukrasavati.
I kako ih napraviti smjesu za ukrasavanje? Nasla sam jedan recept na coolinarci i u njega mi ide previse limuna, a u ovaj od Peterlin ide bjelanjak - nije mi to bas...
Ak je recept napisala Peterlin, ja ne bi imala sumnji.
Ja nisam napravila ništa. I neću.
Nisam ni darove smislila... Osim za Smjehuljicu. Štufa sam svega.
Ja cu vanillin kiflice. I neke cokoladne loptice koje se ne peku. Zapravo, to ce djeca.
I to nam je dosta, i previše.
ajde Mojca probudi taj duh ui sebi. neces valjda na bozicno jutro jesi domacicu.
gotove:
krancle
snowballs
Apri kuglice
bajadera
cokodani keksici , kako li se zovu? oni s secerom pa raspucaju
paprenjaci
ali ja sve radim u nekoliko mjera. pa mi se to razvuce. jer to je moj posao u familiji, dok jos podijelim.
moram jos kore za madjaricu, samo nisam sigurna 2 ili 3. mislim da ce biti ipak 2. neda mi se vise.
Evo ideja:
http://www.coolinarika.com/recept/pavlova-rolada/
http://www.coolinarika.com/recept/st...lice-od-oraha/
http://tortekolaci.com/tag/puslice-sa-kokosom-recept (ja to ne volim raditi ni s kokosom ni bez kokosa - snijeg mora biti savršeno tvrd, a suše se sto godina u pećnici na niskoj temperaturi, pa mi zauzmu kapacitet za nešto pametnije... Nisam ni probala otkad imam pećnicu s ventilatorom, vjerojatno bi sad sušenje išlo lakše i brže).
Ove godine sam sva rastrgana s obavezama ali planiram peći ovo:
1. šape (već sam ih napravila prekjučer i super su mi ispale)
2. neku kremastu tortu
3. bijela pita
4. međimurska gibanica, a možda napravim i orehnjaču/makovnjaču jer mi je fina i kad se zamrzne/odmrzne.