Stranica 5 od 9 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 426

Tema: Božićni kolači 2014.

  1. #201
    Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,269

    Početno

    Citiraj fingertips prvotno napisa Vidi poruku
    A sta bi bili pipli cookies?
    Jedan od forumskih klasika , evo recept:

    http://forum.roda.hr/threads/77681-Pipli-s-cookies

  2. #202

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,687

    Početno

    Bas ti, Superman Mi ne radimo princes pufice jer ne volim grozdjice, ali radimo "piplise"

  3. #203

    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    460

    Početno

    ni ja, pa ih mijenjam brusnicama. i radim duplu dozu, bar jednom. obično nestanu u roku par dana, taman pred Božić. pa ponavljam.

  4. #204
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    Molim te, Peterlin, pitaj kad stignes. Hvala!!
    Evo ga:

    Štehani keksi s orasima:

    25 dag margarina (jedan cijeli, obični klasični – ako nije slan, dodati prstohvat soli)
    25 dag štaub šećera
    25 dag oraha - fino mljevenih (na mašinu, NE mljeti u multipraktiku)
    2 žumanjka
    cca 40 dag brašna (stavi se 30 dag za početak ili čak manje, pa dodaje po potrebi još ako se lijepi dok se mijesi – to ovisi o veličini jaja)

    Keksi se rade „na hladno“ tj. margarin se ne smije topiti u mikrovalnoj ni bilo što slično. Suhe sastojke se pomiješa u zdjeli, margarin se nariba ili nožem nareže na kockice, dodaju se jaja i to se umijesi (ne smije se predugo mijesiti).

    Tijesto je dobro ostaviti na hladnom da odmori bar sat vremena prije valjanja. (Iz vlastitog iskustva - NE ostavljati dulje od 2 sata, jer se previše okameni pa ga je teško mijesiti.)

    Izvaljati na debljinu cca 4-5 mm (ako ne namjeravate puniti pekmezom) odnosno 3-4 mm ako ćete ih lijepiti. Poredati u pleh obložen papirom za pečenje i kratko ispeći da ne potamne. Temperatura pećnice je 180oC, vrijeme oko 8 minuta, kraće ako su tanki, malo dulje ako su deblji. Pečene uvaljati u šećer u prahu ili glazirati.

    Alternativno se umjesto 2 žumanjka može staviti 1 cijelo jaje. Keksi će zbog bjelanjka biti malo žilaviji. Ako se radi samo sa žumanjcima, budu fini prhki.

    + + +

    Budući da ostanu dva bjelanjka, od toga se može napraviti šećerna glazura. Moja svekrva to ne radi, a i ja jako rijetko, jer unutra ide jaaaako puno šećera u prahu, ali evo kako ide:

    2 bjelanjka – vodeni snijeg
    350-400 g šećera u prahu
    1 žličica limunovog soka

    To se dobro izmiješa (najprije malo smiksatibjelanjak, pa dodati limun i šećer malo pomalo do željene gustoće). Pogodno je za ukrašavanje kolača. MOže se i dodati boja.

    + + +

    U izvornom receptu nema upute kakvo brašno ide. Prema mom iskustvu - oštro ili pola-pola.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 11.12.2014. at 08:44

  5. #205
    Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Velebit
    Postovi
    1,632

    Početno

    Ja svakako radim:
    Vanilin kiflice x3, linzere x4, bijelu pitu - veliki protvon, još razmišljam o adinim čokoladnim. Kremšnite su nezaobilazne od kremastih.
    Rado bi išlere, al se nadam da bu ih sveki.

  6. #206
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Uglavnom, ovi su kolačići divni. Ja ih punim dzemom od smokava i kakaoa, može ih se puniti bilo čim. Baš su jako dobri. http://smittenkitchen.com/blog/2010/...heese-cookies/

  7. #207
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    sasa stavljas nas najobicniji svjezi kravlji sir ili pak rikotu? mene je uvijek strah vode u tim sirevima, pa onda znam nekad staviti vise brasna sto se onda osjeti.

  8. #208
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Stavljam skutu, kupujen na Dolcu finu licku skutu koja je konzistencije kao ovaj sir na slici.

  9. #209
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Citiraj fingertips prvotno napisa Vidi poruku
    A mak kiflice
    170 g brašna
    na vrh noža p.z.p.
    85g šećera u prahu
    1 van.šećer
    2 žumanjka
    140g hladnog ribanog maslaca
    70 g mljevenog maka

    Pomiješajte brašno sa pzp i prosijte u veću zdjelu. Dodajte ostale sastojke i pomoću metlica za tijesto izradite glatko tijesto. Radnu ploču malo pobrašniti, tijesto još malo izmijesit i stavite u frižider bar sat vremena. Oblikujte kiflice, stavite na lim obložen papirom za pečenje i pecite 8minuta na 180°C. Ostavite da se ohlade preko noći, pa krajeve umočite u bijelu čokoladu.
    Upravo ih zamijesila, baš me zanima kako će ispasti, djeluju baš fine.

  10. #210
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    Ajde javi dojmove.
    Mama i ja smo sastavile listu, nećemo ih napravit sve odjednom, nego ono od Božića do NG.
    Mandulat
    Nougat mađarica
    Baklava J.Oliver
    Mak kiflice
    Kokosov orah
    Limunčići
    Nutella iznenađenje
    Rafaello
    Kurkuma i kardamom keksići
    Gingerbread
    Skradinska torta

  11. #211
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Prefine su, samo su mi se razlile i poljepile
    Ne kužim gdje sam pogriješila, možda ono što nisam ribala hladni maslac nego ga umiješala na sobnoj temperaturi?

  12. #212
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    Je u tome ti je fora,to je prhko tijesto,sve treba biti hladno a pogotovo maslac. I kazem ti bar jedan sat u frizider,najbolje preko noći.

  13. #213

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    Citiraj fingertips prvotno napisa Vidi poruku
    Je u tome ti je fora,to je prhko tijesto,sve treba biti hladno a pogotovo maslac. I kazem ti bar jedan sat u frizider,najbolje preko noći.

    imaš kakvu sliku gotovih?

  14. #214
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    Ajde pogledam veceras mislim da imam.

  15. #215
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    ajme, moram pisati da prestanem jesti
    naišla sam na predivan recept za lješnjakaču
    pola kg brašna
    šalica jogurta
    pola deci ulja
    žličica soli
    2 žlice šećera
    1 kvasac
    prstohvat sodebikarbone
    fila
    100gr mljevenih lješnjaka
    50gr šećera2 žlice kakaa
    zamjesite kratko, svi sastojci topli
    diže se oko pola sata
    podjeli u dvije lopte
    diže još 10 min
    razvalja tanko do pola cm između 2 papira za pečenje
    ravnomjerno posipa smjesom koliko ide
    zarola
    pa drugi
    u duboki uski kvadar pleh stavite jedan smotanac
    pa ostatak file
    pa drugi smotanac
    pokrije se i diže na toplom još 15,20min
    peče na180 oko 45 min
    prefino jednoglasno

  16. #216
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    oštro brašno

  17. #217

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    1,448

    Početno

    za one koji vole osvježenje u vidu citrusno-gorkastog okusa kombiniranog s čokoladom, preporučam ove: http://www.coolinarika.com/recept/cokoladne-zvjezdice/

    i ovaj ima blago limunasti šmek (blaži nego prethodni) http://www.coolinarika.com/recept/zv...s-ljesnjacima/

    al mi treba sto godina da ih naštancam u dovoljnoj količini ...

  18. #218
    Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Postovi
    937

    Početno

    Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Evo sape , na salice od Dike Radice. Savrsene.

    1 salica masti
    2 salice oraha
    3 salice brasna
    1 salica secera
    2 jaja

    ja stavim mrvicu pzp

    izmjesati sve u tijesto , treba biti kompaktna kugla , ako se jako mrvi mozete dodati mrvicu mlijeka ( tipa 1-2 zlice) i staviti u frizider na 15 minuta. Modlice malo pouljiti i pobrasniti pa puniti komadicima tijesta ( one narastu u pecenju , pa nemojte prepuniti kalupice). Peku se 15-20 minuta na 180.

    Kad ih izvadim, ja svaki kalupic preokrenem ( krpom ili rukavicom jer je vruuuce) i malo lupnem svaki drskom od noza . Kad se mrvu ohlade ispadaju bez problema. Tako tople uvaljati u secer u prahu. U plasticnoj ili limenoj kutiji mogu stajati i dva tjedna.
    Radila sam ih jučer. Savršene. Preporuka za dalje.
    Dobila zam dva lima , u svakom po 24 kolačića.
    Jedino mi je krivo što nemam prave oblike nego malene košarice.
    Da li znate gdje ima za kupiti baš oblike za šapice kao npr http://www.coolinarika.com/recept/747353/
    Posljednje uređivanje od Ana i mamino zlato : 15.12.2014. at 09:37

  19. #219
    zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    700

    Početno

    Bilježim se na temu
    Planovi su nam veliki, mislim isprobati legendarne princess pufiće ove godine, kao i milion komada i snowball cookies.
    Od standardnih će biti vanili i čokoladne kiflice, kokosova salama, medenjaci i krašuljci.
    I možda ferero rocher crni i bijeli, ako stignem.
    I za Božić kuglof, a NG neki kremasti/mokri/torta.

  20. #220
    sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Hrvatska
    Postovi
    1,364

    Početno

    Ana i mamino zlato kalupe imaš u Rijeci u Konzumu (Tower centar) 18/kom - 60,00 kn; 12/kom - 45,00 kn.

  21. #221
    lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010
    Postovi
    718

    Početno

    Pitanje,odlicne kuglice sa napolitankama i nutelom ako se ne varam...trebam recept

  22. #222
    bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    869

    Početno

    Citiraj lasta prvotno napisa Vidi poruku
    Pitanje,odlicne kuglice sa napolitankama i nutelom ako se ne varam...trebam recept

    Radim ih po ovom receptu

    http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&...Xf-SPWz-0HgqtA

  23. #223
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Jesu se motale neke kuglice od smokava i naranče po receptima? Našla sam jedne, iz neke davne godine, ali ne znam je li bilo preinaka...

  24. #224
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    vertex možeš li please malo pojasniti ono punjenje milijun komada ganache kremom: kako napraviš ganache (koja količina), i stisne li se onda ta krema dovoljno da možeš slagati keksiće i nekakvu kutiju?

  25. #225
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    4,130

    Početno

    Ne znam jel netko već stavio dobar recept za bijelu pitu, pa ako nije jel može netko staviti?

  26. #226
    ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    1,835

    Početno

    Kod nas je bijela pita nezaobilazna s tim da ju pravi moja mama, u fil stavi limuna jer volimo da kisi. Ako te zanima, napisat' cu recept popodne!

  27. #227
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    vertex možeš li please malo pojasniti ono punjenje milijun komada ganache kremom: kako napraviš ganache (koja količina), i stisne li se onda ta krema dovoljno da možeš slagati keksiće i nekakvu kutiju?
    Nemam baš točan omjer, radim otprilike. Dva puta mi se sasvim stisnuo, a zadnji put je bio malo mekši ganache (pobjeglo vrhnja), a baš sam ih morala prenositi u kutiji pa sam ih složila ukoso, i jedva da se koji malo zalijepio.
    Inače mi je omjer čokolade i vrhnja 20 dag na 2 dcl, kad radim kremu. Za keksiće, stavim puno manje vrhnja.
    Recimo, 10 dag čokolade i najviše 1/2 dcl vrhnja.
    Mislim da bi bilo idealno punit špricom/vrećicom s nekim uskim nastavkom. Ja sam ih punila vrhom noža, a zadnji put lijevala iz "potića" u kojem sam napravila ganache.
    Žao mi je što ne mogu preciznje, nisam još ni sama utvrdila proceduru.

  28. #228
    Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Postovi
    937

    Početno

    evo za mitovski,
    BIJELA PITA
    9 dag šečera
    1 jaje
    32 dag glatkog brašna
    1 pecilni
    6 dag margarina
    1 žlica kiselog vrhnja

    tijesto na tri dijela

    krema
    pola litre mlijeka
    5-6 žlica glatkog brašna
    1 margarin
    25 dag šećera u prahu
    limunov sok
    1 vanili

    Ova bijela pita je dobra odmah za jesti, ne mora se čekati da se otpuste kore.

  29. #229
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Ove godine štekam, nikako da krenem.
    super mi zvuči ovaj recept za milion komada, mislim da sam neki sličan vidjela na coolinarci, samo što punjenje nije bilo sa ganachom nego sa nutellom.
    i ovi keksi od Peterlin bi mogli pasti u lješnjak varijanti.
    charlie, baš mi je drago da su vam moji kukisi fini!

  30. #230
    alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    suncani jug :)
    Postovi
    1,071

    Početno

    jeste već počele peći kolače?
    ja čekam vikend
    sve kontam da ima još vremena

  31. #231
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Inače mi je omjer čokolade i vrhnja 20 dag na 2 dcl, kad radim kremu. Za keksiće, stavim puno manje vrhnja.
    Recimo, 10 dag čokolade i najviše 1/2 dcl vrhnja.
    Ne, ne! Uobičajeni mjera je 25 dag čokolade na 5 dcl vrhnja (ne 1:1, nego 1:2, uvjetno rečeno s obzirom na različite mjerne jedinice). A ovo drugo stoji, za punit kekisće, samo onda ne najviše 1/2 dcl na 10 dag čokolade, nego recimo otprilike toliko, pa po osjećaju malo više ili manje (i o čokoladi ovisi, mliječna traži manje),

  32. #232

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    ja još nisam počela, čini mi se prerano
    bojim se da će sve potamaniti do božića pa startam tek u ponedjeljak

  33. #233

    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    251

    Početno

    Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    e sad pola zvijezdica/cvijetića treba imati onu famoznu rupu, ja je radim s epruvetom, Apri rastavi kemijsku, vjerujem da jos ima zanimljivih ideja kako to riješiti.
    Moja baka je to radila s naprstkom. Mislila sam da je to službeno rješenje, nisam nikad pomislila da bi se s ičim drugim moglo!

  34. #234

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    napravila raspucance maloj za školu
    nisam pojma imala da su tolikooo fini

  35. #235
    bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Postovi
    1,511

    Početno

    Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa Vidi poruku
    radila sam duplu mjeru pa ću tako i napisat odmah:

    Borovi s kokosom

    40 dag brašna
    dva puta na vrh noža praška za pecivo
    14 dag šećera
    10 dag kokosovog brašna
    sok i korica cijelog limuna
    2 jaja
    30 dag putra
    Pomiješati suhe sastojke, dodati putar na sobnoj temperaturi, sve rukama izmješati i dodati jaja.
    Zamijesiti i ostaviti tijesto da odmori pol sata u hladnjaku.
    Razvaljati i rezati kalupima, ja sam borove i zvijezde padalice koristila.
    Peče se na 180'C 12 minuta. Malo pohladiti i uvaljati u šećer u prahu.
    ovaj recept mi se odmah svidio,i krenem ga danas raditi i skuzim da sam potrosila sav limun.
    umjesto toga koristila sam narandzu,prelila ih glazurom od cokolade,i posula kokosom.
    meni su preeeeefini.
    ta kombinacija narandze,kokosa i cokse je predobra.

  36. #236
    Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Vž županija
    Postovi
    509

    Početno

    Citiraj roman972 prvotno napisa Vidi poruku
    Moja baka je to radila s naprstkom. Mislila sam da je to službeno rješenje, nisam nikad pomislila da bi se s ičim drugim moglo!
    Kad sam ja kao klinka s mamom pekla te kolače, mi smo rupice radili onim uskim dijelom plastičnog lijevka.

    Ja sam napravila opet milijun komada, puno manje, mudro sam ih ovaj put sakrila s kutijom i još ih nisam napunila nikakvim punjenjem, to ću oko vikenda ili u pon. Snowballs su jučer smazali do kraja (duplu dozu naravno), tako da ću ponoviti za vikend, napravila sam još do sada medenjake i paprenjake i muž mi je rekao da će staviti lokot na med, da ga previše trošim. Može kolači, ali ne s medom

  37. #237
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Citiraj dolega prvotno napisa Vidi poruku
    napravila raspucance maloj za školu
    nisam pojma imala da su tolikooo fini

    Koji su to? Ne mogu sve citati! :D

  38. #238
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Koji su to? Ne mogu sve citati! :D
    Trazi coko espresso budnice

  39. #239
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Svake godine obavezno radim onaj maxin voćni kolač raspucance i gingerbread house.
    Sad me mami i ova torta s bademima.

    Ostalo prema trenutnom raspoloženju.
    Vjerojatno mađaricu prema kćerinoj želji i možda prhku pekmeznjaču/makovnjaču.

    Iako, s godinama počinjem cijeniti obične orahe, pa možda ulete umjesto prhke makovnjače šape ili princes pufići.

    Stvarno, što je to s godinama i orasima? Prije ih nisam mogla smisliti, a sad su mi svake godine sve bolji
    Da citiram samu sebe.

  40. #240
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    ja ih znam kao "crinkles"

  41. #241
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Citiraj roman972 prvotno napisa Vidi poruku
    Moja baka je to radila s naprstkom. Mislila sam da je to službeno rješenje, nisam nikad pomislila da bi se s ičim drugim moglo!
    Postoje male modlice svih oblika baš za to.
    http://s950.photobucket.com/user/fio...tml?sort=9&o=7

  42. #242
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Trazi coko espresso budnice
    Ove godine ih i ja namjeravam isprobati, moj mlađi je ljubitelj kave i kombinacija kava-čokolada. Do sad nisam to probala, obično sam radila raspucane kifle s orasima.

    Loše mi ide ove sezone - baš nemam vremena, ni za forum, a još manje za kolače. Za sada samo crna salama s bademima i cvebama i kuglice od smokava (sramota). Ispekla sam doduše mak kocke s ganache kremom, ali to se ne računa pod božićne kolače, to je za svaki dan. Ispekla sam još četiri ista kuglofa sa suhim voćem, ali to je otišlo u dobre ruke. Moram još barem toliko.

    Djeca su naručila čupavce, ali premišljam se oko toga - stariji sin je jučer dobio fiksni aparatić za zube, morat ću ne samo kolače nego i drugu hranu adaptirati tako da bude što manje opasnosti da si to ne skrši.

  43. #243

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,822

    Početno

    ima netko recept za finu a nekompliciranu tortu sa narančama (da ide kora, sok a može i cijela naranča)?
    stižu mi mirisne, neprskane naranče sa otoka pa bih to iskoristila...

  44. #244
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    ima netko recept za finu a nekompliciranu tortu sa narančama (da ide kora, sok a može i cijela naranča)?
    stižu mi mirisne, neprskane naranče sa otoka pa bih to iskoristila...
    http://www.coolinarika.com/recept/to...ance-i-badema/
    Ovo je bombastično!!!!!

  45. #245
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    ima netko recept za finu a nekompliciranu tortu sa narančama (da ide kora, sok a može i cijela naranča)?
    stižu mi mirisne, neprskane naranče sa otoka pa bih to iskoristila...
    Torta od rogača i naranče: http://www.coolinarika.com/recept/905363/

    Jozefina: http://forum.roda.hr/threads/38733-J...de-bez-file%29

    Starinska bračka torta: http://www.coolinarika.com/recept/841341/

    Ostalo:

    Kuglice od smokava i naranče (imaš recept na ovom topicu ili negdje ne forumu)

    Kuglice od mrkve i naranče: http://www.coolinarika.com/recept/752439/

    Još mi padaju na pamet jaffa kocke za lijenčine i škrtice - evo kopiram sa svog hd:
    JAFFA KOCKE

    Jednu veliku naranču zamrznuti preko noći.


    Tijesto:
    1 jaje
    12 žlica šećera
    12 žlica ulja
    12 žlica mlijeka
    12 žlica brašna
    1 prašak za pecivo (može i malo manje).

    Umutiti mikserom, dosta dugo vrtiti da bude lijepo bijelo.

    Ispeći na 180 °C u plehu namazanom i posipanom brašnom. Može se podmetnuti papirnata salveta da se lakše izvadi van. (Gotovo je kad se biskvit odvaja od ruba pleha.)

    Ohlađeno izvaditi i prerezati na pola (može po duljini). Salvetu, dakako, skinuti da je ne bi servirali zajedno s kolačem. Jednu polovicu razdrobiti na komade, kao za punč kocke.

    Naranču izvaditi iz leda i naribati zajedno s korom. (Može se propustiti kroz multipraktik, ali tada je prije treba izrezati na kocke ili barem osmine.)

    10 dag (cca 5 žlica) šećera špinati sa sasvim malo vode. Kad posmeđi, dodati ribanu naranču i rastrgano tijesto. Sve dobro izmiješati.

    Drugu polovicu tijesta premazati nekim narančastim pekmezom (od marelice ili miješana marmelada), na to rasporediti smjesu s narančom i preliti glazurom od 10 dag čokolade.

    Ostaviti preko noći na hladnom, da se sve dobro stegne i izjednači. Rezati na kocke.

  46. #246
    žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    Lokacija
    kc
    Postovi
    6,458

    Početno

    TORTA S ČOKOLADOM I NARANČOM (bez brašna)
    -10 jaja
    -40 dkg šećera
    -3 velike naranče (jedna s korom i 2 bez kore)
    -10 dkg ribane čokolade
    -4 ili 5 žlica prezli

    -jaja i šećer izmutiti pa dodavati ostale sastojke (naranče smixat prethodno,ja sam sa štapnim)
    -peči na 170 st. oko sat-sat i pol...nakon sat vremena malo smanjiti temp. pa peči dok se ne počne odvajati od kalupa

    -otopiš čokoladu (10-30 dkg,ovisi kolko debelo želiš da ti bude) u 400 ml slatkog vrhnja i malo maslaca
    -kad se torta skroz ohladi,preliješ glazuru po njoj
    -najbolje je ostaviti je preko noći na hladnom da se stisne

    Ovaj recept sam dobila tu od Željkice,slagala sam ju i nama je fina.
    Probaj buba klara .

  47. #247

  48. #248

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,822

    Početno

    hvala puno svima!
    sad su slatke brige oko odluke...mmmm...

  49. #249

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Koji su to? Ne mogu sve citati! :D

    recept sam pokupila usput...ne sviđaju mi se s kavom

    2 jaja
    60 g maslaca
    90 g šećera
    1 v.šećer
    1 m.žlica pp-a
    200 g brašna
    200 g čokolade

    - maslac sa šećerom pjenasto, dodati ostale sastojke i rastopljenu čokoladu
    - raditi kuglice, uvaljati u štaub i spljoštiti ih
    - peći na 180 7-8 min, čim se počnu raspucavati gotovo je

  50. #250
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Što s bjelanjcima
    Ostalo mi ih je 8, radila sam duple doze milijun komada i mak kiflica, u njih idu samo žutanjci.
    Kako se rade one puslice? Ili postoji nešto bolje?

Stranica 5 od 9 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •