uh, stvarno potvrdjuje rijeci od a70v, bas joj nikako ne stoji sijeda duga kosa
Printable View
Meni zena bas dobro izgleda. Totalno sa (svojim) stilom.
Članak na temu http://muf.com.hr/2014/09/23/13-naci...ranja-ljepote/
Zaista ne znam što mi je ružno. Više ljudski mehanizam misli koji osuđuje, prosuđuje sva ta ženska tijela. Ne šminkam se, dlake ne volim na sebi, za tuđe ne marim, ne bavim se njima. U zadnje vrijeme neugodno me iznenađuju statusi mojih poznanika na društvenim mrežama gdje mnogi čeznu da i drugi imaju jednake standarde što je lijepo i kakve stavove treba imati. Utrošena, bezveze, energija. Izrugivanje i omalovažavanje, valjda da vlastite nedostatke umanjimo. Najteže je učiti voljeti sebe i svoje tijelo. Početak emancipacije, tolerancije, ljubavi.
Ali da je vidiš kako maše tom kosom dok strastveno svira :zaljubljen: i kako nitko ne primjećuje da ima par istih haljina/majica/suknji koje godinama nemarno vrti po najvecim svjetskim dvoranama....boginja!
Htjedoh zapravo samo pokazati kako je sve u oku promatrača :mrgreen:.
Samo još nešto o zubima, baš razmišljam danas o tome, jer ima dosta ljudi kod kojih se genetika nije posložila i gotovo. Pa nabrajam sve ljude u glavi koje znam i muške i ženske, i došla sam do zaključka, stvarno ti badava biseri od zubi, ako nemaš onaj neki osmjeh koji plijeni. Isto je tako mislim sa svime.
Da zapela sam za zube, i možda je primjer van ovih okvira u kojima je tema, ali ima jedna djevojčica, prijateljica moje kćeri, izgubila je skoro sve prednje zube, sva je krljava kako bi se to reklo, ali kad se to dijete nasmije kao da te sunce obasja, naprosto ne primjetiš tu krljavost.
O dugoj kosi kod starijih zena. Ja sam apsolutno uvjerena da necu biti osisana na kratko u tim godinama. Ne znam zasto ali zbog necega mi to smeta. Ne smeta mi na drugim ženama ali ne zelim to vidjeti na sebi i tog sam misljenja od malena.
Ja imam krive zube. I fali mi jedan. Imam nasljedni feler da imam mliječne zube jako dugo. Jedan je ispao u trudnoci i nema zamjene a drugi se jos drzi nekako i tamo je samo da nisam krezuba. Skupljam lovu za aparatic. Da ne pazim na druge elemente tj.da ne isticem prirodne ljepote na svom licu i tijelu (jer meni sminka sluzi za isticanje a ne prikrivanje, osim mozda podocnjaka ili roga na faci) ne bih se osjecala bas pretjerano privlacno ali to sam samo ja :)
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Sjećam se da sam kao klinka strašno patila što se moja mama ne šminka i ne sređuje. U to vrijeme sam mislila da je problem lova, ali danas mislim da se s istim novcima mogla ipak bolje dotjerati. Uvijek je bilo: nije to za mene, kaj bi ljudi rekli. Eto, ja isprazna i dan danas to pamtim.
Priče, kćer vidi od mame pa se zato depilira... Mislim da to nema veze jedno s drugim. Moja mama se nikad nije ni depilirala ni brijala, a meni je to normalno još od osnovne škole. Uz to, imam doma i podsjetnik, ako se dulje ne depiliram, kćer me uredno podsjeti da bi već bilo vrijeme.
Važno mi je da se JA osjećam dobro kad sam koliko-toliko sređena. Može meni MM pričati koliko hoće da mu nije važno imam li dlake na nogama, MENI je važno (a čak ne nosim suknje ni haljine).
Kad nabacim kile, najviše zluradih komentara dobijam od žena koje su daleko deblje od mene, pa me to baš ne dira previše. Rijetki muškarci komentiraju kile, ali stvarno rijetki.
I mislim da bi kriterij za sređivanje trebao biti samo želi li to osoba ili ne želi.
Razumljivo, mi žene nikad nismo zadovoljne izgledom, a kad ono pola toga što mi vidimo, drugi ljudi uopće ne primjećuju na nama, fokus im je na sasvim desetom.
Pa to je ono kak sam napisala. Nikada mi niti jedan muskarac nije toliko komentirao niti postavljao mjerila koliko su to cinile zene.
Druži se više sa muškarcima:-)
Makar, hm, hm, muškarci znamu biti isto jako svirepi, samo na drugim poljima. Vanjština nije njihova domena toliko.
Ali opet s druge strane, moje životno iskustvo nije naravno nikakvo univerzalno mjerilo, ali uglavnom svaki takvi komentar je potaknut nekim vlastitim frustracijama, nesigurnošću, nezadovljstvom.
Najgore je kod posve mladih ljudi koji nemaju to ćitovno iskustvo, oni mogu jako patiti, mi stariji bi trebali biti znad svega toga.
Nešto ovako recimo, priča o ljubičastom šeširu
http://stil.kurir.rs/lifestyle/svaka...a-clanak-27722
E da, vezano uz izrast - sad su moderne te ombre frizure, pa kaze MM da je to njemu ko veliki izrast.
Pa ja mislim da uopće nije umjetonst, a ni krajnji cilj zadiviti muškarce, problem izgleda nastaje kako zadiviti drugu ženu:mrgreen:
Od malena sam bila vise u muskom drustvu nego u zenskom. Uvijek sam radije birala penjanje na drvo/pjesak/potok nego igru sa lutkama.Nije mi pasao taj sklop. Mozda zato jer sam odrasla u pretezno muškoj obitelji. Teska sam za odrzati dijalog o kozmetici ili modi, pa vecini žena nisam interesantna na tom polju. Kasnim sa trendovima po par godina i nosim ono kaj mi se svidja.Gedgeti/sport itd je drugi fah. Sa muskarcima je to druga prica, dobro se snalazim na tim poljima a ako nesto ne znam o temi, onda samo slusam i ucim.Ili se pravim da slusam. Dobro se snalazim sa vjezbacicama :mrgreen: Cijenim žensku snagu mentalnu i fizicku i brigu o sebi pa su mi automatski vise simpaticne te osobnosti sto ne znaci da mi ke netko manje vrijedan vec da pase mom karakteru. Ali eto mic po mic uvidjeh danas da mi nije toliko nevazno kako izgledam jer od djevojke koja je mogla otputovati bilo gdje sa jednim ruksakom sada vecinu prtljage za 5 dana mi zauzima torbica sa sminkom.Izgleda da je mater bila u krivu. Biti ce i zensko od mene jednoga dana.
je baš nam je tako
Evo ovo ko da sam ja pisala. Osim dijela sa šminkom. Do prije nekoliko godina nisam koristila ništa, danas mogu skupiti jedan neseser šminke. A mater mi je grozna po tom pitanju, ne posjeduje obuću bez pete bar 10 cm visoke (ni papuče, n i š t a), nikad u životu nije izašla bez šminke, mislim da je ni ja nikad nisam vidila bez šminke, otkad znam za sebe za izaći iz kuće joj treba bar pola sata (za otići u dućan ili nešto tako bezveze). Tako da sam jako dugo odbijala išta što bi ličilo na nju, jer sam skroz istraumatizirana takvim postupcima. Do moje 35-e, jedina obuća su mi bile starke, posjedovala sam samo maskaru i depilirala sam se i farbala i to je to. Kad sam štikle obula prvi put u životu lani, nitko nije bio ponosniji od nje i isto tako nešto mi je rekla, ko tvoja tebi Kris. Sad mi djeca znaju reći da odrastem jer nije fer da se oblačim isto ko njihovi vršnjaci. Ali ko ih šiša
Ma sav taj izgled padne u drugi plan nakon sto nekoga bolje upoznas.
Ja na poslu sjedim u sobi sa samim muškarcima, njih 11. I samo s jednim mi je muka raditi, a taj ima najisklesanije tijelo, vježba, pazi što jede, najviše pazi na vanjski izgled.
Naravno da kad nekog upoznas... Ali ostaje prvi dojam za koji smo skloni misliti da je naš, autohtoni... A zapravo je pod snažnim utjecajem društva u kojem živimo. I nasim ponasanjem oblikujemo prve dojmove djece si.
Nego da se vratimo na kosu jer ocito sam bila bolesna kad su moji roditelji oblikovali moj stav o sijedima.. Meni iako se trudim biti iznad tako povrsnih trica je bas neukus crna kosa u sedamdesetogodisnjaka...
Shvacam, ne znam ju ali nisam ni ja tako mislila. Mislila sam to kao neki ekstremni patrijarhalni stereotip, a ne njeno osobno misljenje;)
ja sam se družila s djecacima, negdje do 11. god.
do tada sam imala samo ljetnu prijateljicu, koja je dolazila baki na ljetovanje u moje malo mjesto
u skoli sam se počela družiti s curama tek 5.-6. razredu
i nisam imala osjećaj da itko ima mišljenje da je tu neš čudno
al zato su bili komentari za mog ljetnog prijatelja kad je prao haljine mojih lutaka
Tako je.
Moj muž je čak rekao da bi nam zakonom zabranio depilaciju. Njemu su dlakave noge seksi.
Ok, ali nema šanse da bih ja imala dlakave noge jer je meni to grozno.
A za dugu kosu? Ja je imam.
Dugu, neki dan sam dosta ošišala pa je sad samo do razine kopče od grudnjaka.
Farbam se. U svoju prirodnu, tamnosmeđu. I nosim ju raspuštenu kad mi to odgovara. Sad po vrućinama ju nosim u punđi.
I ne mogu si zamisliti sebe s kratkom kosom.
Ali,
Hmmm, primjetila sam da protiv duge kose najčašće gunđaju žene koje imaju slabu i tanku kosu i koje nikad nisu i ne mogu imati dugu jer naprosto nemaju kosu za to. Slaba i rijetka kosa nije nikako za puštanje. Izgleda otužno.
Ista priča je s noktima.
Ista!
Uvijek su po mojim noktima pljuvale žene s lošom kvalitetom noktiju.
I sad, što zaključiti?!?
Da nisu žene možda ipak jalne jedna na drugu pa zato nešto "ne vole" ili smatraju lošim?
imam slabu i tanku kosu,nemam dugu nego do brade jer sam svjesna da izgleda jadno ako je duga...znam par starijih gospođa koje dobro nose dugu kosu,sve odreda sa jako gustom....
imam dobru kvalitetu noktiju, manikerka mi je rekla da ni u ludilu nikad ne stavljam gel npr...pa mi je opet ružno vidit nekog sa neonskim ili žiži kanđama...
nemam ni sisa...pa mi je super vidit lijepi puni dekolte,zavidna jesam ali da bi pljuvala,nikad...možda si ga i ja napravim za koju godinu...:mrgreen:
imam relativno tanku, ali gustu valovitu kosu
koja izgleda kao griva kad je malo duza