tikki nadam se da ce biti uspjeha sa FET-om, a ako ne uspijes dobrodosla si u nas Ceski kutak.
Printable View
tikki nadam se da ce biti uspjeha sa FET-om, a ako ne uspijes dobrodosla si u nas Ceski kutak.
e da... sto sam jos skuzila dr. Res sa skoro svima ide u isti protokol bez obzira na faktor neplodnosti, dob, hormone i sl... drugi dan ciklusa, puregon + dipherline pa sta bude.
Pa meni se čini (to je samo moje osobno mišljenje) da on pokušava provjereni recept koji "pali" kod velikog broja parova. Kao da ide na teoriju brojeva: dakle postupak, ako ima za FET, FET, postupak... i mislim da uz taj pristup velik dio ljudi u relativno kratkom vremenu dođe do bebe. Jednostavno, u svim tim postupcima se kad tad potrefi dobar embrij. Nama je odgovarala brzina, to što nema čekanja... jer, iskreno, kod njega u jednoj godini se može (idealno) imati transfera kao u HR u valjda 5 godina.
meni se isto sviđala ta brzina i što me nije tražio hrpu nalaza. al kad se sjetim da me pustio u postupak bez vađenja hormona :-o (meni to bio prvi postupak i mislila sam da će mi on reći na konzultacijama kaj sve trebam) sad mi dođe loše...
i zapravo ljuta sam na sebe što sam išla kod njega i što se nisam bolje informirala.
ali postupak kod nas nije dolazio u obzir jer iz ponosa i principa nisam pristajala na p&p savjetovanje kao ni na javnog bilježnika. Državna bolnica mi nije bila ni u primisli, a privatnike nisam htjela plaćati jer oplodnja 3 j.s. mi je bila u tom slučaju preskupa. Maribor se dugo čeka, Prag je mi je bio malo kompliciran zbog posla, nisam mogla otići na dva tjedan iz ZG i stoga mi se Reš činio kao super izbor koji se na kraju pokazao potpuno pogrešan.
i ljuta sam naravno na ovu državu što nas tjera u ruke kojekakvim mesarima, koji se samo mlate lovu na nama.
Draga maza975 iako ti je pun kufer svega ti nisi jadna, ti si samo jedna od mnogih koje žele držati svoje dijete u naručju i zato, koliko god bilo teško, ne smiješ odustati, jer tko zna, možda ti već sljedeći postupak donese nešto u naručje! Ne daj se, daj si vremena, okruži se pozitivnim ljudima, ni ne pričaj o ovoj temi sa nekim tko te ne može razumjeti, pričaj s nekim tko ti može dati podršku kakvu očekuješ.
Znam da misliš da je meni lako pričati jer sam tek u prvom postupku, ali uistinu mislim tako. Ovo je za sve nas jedno ogromno iskušenje, i baš kao što je rekla zastupnica Dunja Špoljar: "Ne postoji veće iskušenje za roditelje kao što je liječenje neplodnosti. Zajednica koja stojički to izdrži zaslužila je to dijete!" :klap:
I na kraju krajeva forumska ekipa je tu zbog tebe, zbog mene, zbog svih nas... :-*
Hvala Vam cure. Za sve treba puno živaca i strpljenja. Iskreno nisam ja bila nezadovoljnja sa dr. nego sam valjda previše očekivala, a za to sam sama kriva. Jer i ovdje mi je bila skoro ista situacija da od 10 js su samo 3 dobre do transfera zadnji put kad sam radila u našem KBCu je ostala samo 1. U glavi sam si zacrtala da ako idem u Lj da ću uspijeti i sada jako boli kad padneš na pod.... Vjerojatno ću ići ponovno treba sakupiti novčiće ali ne kod nas jer me kao što sam rekla čekanje ubija
Cure, frendica mi je bila na konzultacijama u Mariboru sredinom siječnja i dobila je termin postupka sad u lipnju...tak da mi se čini da tamo više i nema toliko čekanja
Nek se javi neka od cura koje su bile na konzultacijama ove godine...
hvala ti Bruna i navijam za pozitivan ishod tvoje bete, uglavnom za naš problem najbolja tehnika je IMSI jer uvećavaju spermije na 6000 puta pa se vide i najmanje anomalije, IMSI u hrv radi cito, ali eto mi nismo imali uspjeha,, pa sam mislila da možda Slovenci to bolje rade :-)
Čitala sam baš na stranici od CITA o toj metodi, ne znam al ja se uzdam u MB, ja sam iz BiH i tako da svejedno moram plaćati sve, i onda volim platiti u MB nego bilo gdje u HR, a naravno tu je i Zakon u HR kakav je, tako da sad za sad uopće ne razmišljam o HR, na žalost al je tako...
Hvala ti, sretno i tebi!
TrudyC, evo mi smo bili na konzultacijama u veljači i dobili smo termin tek u siječnju 2013. Sad skupljamo nalaze polako. Ja 32, moj nevjenčani suprug 358-)
Drage cure, evo da i ovdje prijavim da je moj prvi postupak završio neusoješno, sinoć sam dobila M... Svim "slovenkama" puno sreće!!!
Bruna, žao mi je... Ja sam tek u fazi skupljanja nalaza i još pol godine (pretpostavljam) do prvog postupka u Mariboru, ali pomalo pratim forum da vidim što se zbiva i da naučim nešto od vas cura koje ste već svašta prošle. Držim fige da bude veselih vijesti skoro i od tebe, Bruna. ;-)
Runa sretno i javi se ako ti što zatreba!
Rozalija i ja se nadam, neda mi vrag mira, inače sam po prirodi nestrpljiva, pa sam odmah u subotu sestri Jasni poslala mail u svezi FET, i evo odgovorila mi je da su ipak zamrznuta 3 embrija, a ne 5...što je tu je, čekam daljnje upute :cekam:
hej cure...pozz, molila nih vasda mi napišete mail od sestre Jasne, slala sam joj na onaj ivf , pa mi neodgovara, a imam termin u 8 mj, pa neznam dali je možda mjenjala mail???
hvala i sretno svima
Ne odgovara ni meni... ivf.amb.maribor@gmail.com ili ivf.mb@ukc-mb.si
anaši1507 :love2:
Upravo sam dobila odgovor od sestre Jasne, pa evo za info najaktualnije informacije u svezi FET (prirodni ciklus):
Napisala je da im javimo početak ciklusa kada želimo doći na FET s tim da to može biti najranije 08/2012 (vjerujem da je ovo zbog godišnjeg odmora, tako da bar nema čekanja). U međuvremenu uzimati folnu kiselinu. Prvi uzv napraviti krajem M i javiti im datum ovulacije koji utvrdimo testom, ostale upute ćemo dobiti nakon toga. Cijena je cca 400 €.
hvala draga...i meni se javila...
Da li je neko od vas imao FET bez estrofema/proginove? Je li to moguće izvesti u Mariboru?
Hvala, ivice_k...
Help, cure!
Stigli mi nalazi za poslati u Maribor, i sve je u redu osim prolaktina koji iznosi 28 nečega, a referentne vrijednosti su 4-23. Što mogu očekivati? Jel da poduzimam nešto na svoju ruku? Da trčim endokrinologu? :scared:
Ma hvala ti puno, puno, puno... Već mi je lakše. :-D
Idem čitati.
Bluebella, samo još jedno pitanje. Daje li MPO doktor preporuku za terapiju i recept ili moram ići svojoj ginekologici? Od nje teško da ću išta dobiti.
Hvala, Bluebella, još jednom.
Pozdrav cure,da li znate šta je sestrom Jasnom?Zovem kliniku već danima i pisala sam e-mail ali niko se ne javlja?