Stranica 64 od 75 PrviPrvi ... 1454626364656674 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,151 do 3,200 od 3737

Tema: Potpomognuta u SLOVENIJI

maza975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

U ljubljani nismo ništa čekali, odmah sljedeći ciklus krenuli, i kako smo bili naručeni nije bilo čekanja na ultrazvuku i samom postupku. Od 12 js 4 su bile dobre, druge su bile prezrele ili nedovoljno zrele. Od 4 se jedna oplodila koja nije slavno završila. Tako da nam nije ništa ostalo.
    Vjerojatno da idme u Ri bi me stavili u psotupka na jesen i to je ok, ali puna nas je čekaona i dok obavim ulz znam čekam i 3 sata a već mi nezgodno to sve s poslom uskladit nemogu stalno kasniti i dolaziti na posao u podne. Na to sam mislila. Kako kod tebe?

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Aha...hm...razumijem to s poslom u potpunosti. Ja sam prvi put u postupku i sad čekam betu. Neću raditi do bete.
    Dobila sam 11 JS, 6 ih se oplodilo, 1 blastocistu smo vratili, a 5 nas čeka.
    Ako nešto i krene po zlu, tješi me to što se na FET ne čekam kao na postupak.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj maza975 prvotno napisa Vidi poruku
    U ljubljani nismo ništa čekali, odmah sljedeći ciklus krenuli, i kako smo bili naručeni nije bilo čekanja na ultrazvuku i samom postupku. Od 12 js 4 su bile dobre, druge su bile prezrele ili nedovoljno zrele. Od 4 se jedna oplodila koja nije slavno završila. Tako da nam nije ništa ostalo.
    Vjerojatno da idme u Ri bi me stavili u psotupka na jesen i to je ok, ali puna nas je čekaona i dok obavim ulz znam čekam i 3 sata a već mi nezgodno to sve s poslom uskladit nemogu stalno kasniti i dolaziti na posao u podne. Na to sam mislila. Kako kod tebe?
    Ja sam isto bila na postupku u Ljubljani kod doktora Reša. imala sam 10 j.s. i od toga je 8 bilo zrelo, tri su se oplodile, dva zametka sam vratila (biokemijska trudnoća) a onaj treći zametak nije se više razvijao.
    moj zaključak je da je loše obavio posao.
    sve je nekako u žurbi i imam osječaj da se nikome ne posveti ni 10% koliko bi trebao.
    Ne bi više kod njega.

maza975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

U to sam posumljala ali imak nisam takav stručnjak, jer već na prvom ulz folikuli su bili veličine 16 i 15, dva dana nakon 22 i 21 , mislim da je možda to, neznam, da je možda trebalo smanjiti stimulaciju da je rastu tako brzo jer još do punkcije je prošlo dva dana

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

U to sam posumljala ali imak nisam takav stručnjak, jer već na prvom ulz folikuli su bili veličine 16 i 15, dva dana nakon 22 i 21 , mislim da je možda to, neznam, da je možda trebalo smanjiti stimulaciju da je rastu tako brzo jer još do punkcije je prošlo dva dana
    od 12 j.s. samo 4 dobre.. po meni to je preloše.
    Ako imaš mogućnost probaj otići kod nekog privatnika tu kod nas ili u Prag... pogledaj malo na temi potpomognuta u češkoj koliko cure dobivaju j.s. punkcijom i koliko ih se oplodi/ostane zamrznutih.
    Dr. R iz Vilija kad je vidio moje papire od prvog postupka nije mogao sebi doći da od 10 j.s. meni nije niti jedna ostala za zamrznuti i da su se samo tri oplodile.

maza975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Pitala sam ga kako tako loše, pa je rekao da su loše kvalitete i da se to nezna dok ih ne izvuku van. Čak je smominjao i donirane js ali je onda valjda skužio da je pretjerao pa je rekao da mi još to ne treba. Na koje privatne si mislila kod nas? Vili je zg jesi ti tamo?

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Probaj kod dr. R u Vili, on ti je stvarno suprer. ja sam planirala kod njega, ali neda mi se čekati promjena zakona jer već dugo čekam, tako da sam se odlučila za PFC Prag.

maza975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Pun mi kufer svega. Baš sam jadna Mislim da više neću pokušavati.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Nemoj odustati
    odmori malo od postupka, sad će ljeto, daj si vremena, opusti se malo i onda na jesen probaj otići na konzultacije u Vili ili neku drugu kliniki. Malo si pogledaj po forumu pa odluči onako kako misliš da će biti najboje za tebe.

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Meni je u prvom postupku od 12 js bilo samo 3 dobre, dvije se oplodile. U drugom postupku 9 js, 5 ok, 4 oplođene (dva eskimića nas čekaju). Isto sam bila dosta šokirana lošim rezultatima punkcije/oplodnje. Mislim da, ako ne uspiju ovi smrzlići da ćemo sreću potražiti u pragu.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

tikki nadam se da ce biti uspjeha sa FET-om, a ako ne uspijes dobrodosla si u nas Ceski kutak.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

e da... sto sam jos skuzila dr. Res sa skoro svima ide u isti protokol bez obzira na faktor neplodnosti, dob, hormone i sl... drugi dan ciklusa, puregon + dipherline pa sta bude.

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Pa meni se čini (to je samo moje osobno mišljenje) da on pokušava provjereni recept koji "pali" kod velikog broja parova. Kao da ide na teoriju brojeva: dakle postupak, ako ima za FET, FET, postupak... i mislim da uz taj pristup velik dio ljudi u relativno kratkom vremenu dođe do bebe. Jednostavno, u svim tim postupcima se kad tad potrefi dobar embrij. Nama je odgovarala brzina, to što nema čekanja... jer, iskreno, kod njega u jednoj godini se može (idealno) imati transfera kao u HR u valjda 5 godina.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

meni se isto sviđala ta brzina i što me nije tražio hrpu nalaza. al kad se sjetim da me pustio u postupak bez vađenja hormona (meni to bio prvi postupak i mislila sam da će mi on reći na konzultacijama kaj sve trebam) sad mi dođe loše...

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

i zapravo ljuta sam na sebe što sam išla kod njega i što se nisam bolje informirala.
    ali postupak kod nas nije dolazio u obzir jer iz ponosa i principa nisam pristajala na p&p savjetovanje kao ni na javnog bilježnika. Državna bolnica mi nije bila ni u primisli, a privatnike nisam htjela plaćati jer oplodnja 3 j.s. mi je bila u tom slučaju preskupa. Maribor se dugo čeka, Prag je mi je bio malo kompliciran zbog posla, nisam mogla otići na dva tjedan iz ZG i stoga mi se Reš činio kao super izbor koji se na kraju pokazao potpuno pogrešan.

i ljuta sam naravno na ovu državu što nas tjera u ruke kojekakvim mesarima, koji se samo mlate lovu na nama.

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pun mi kufer svega. Baš sam jadna Mislim da više neću pokušavati.
    Draga maza975 iako ti je pun kufer svega ti nisi jadna, ti si samo jedna od mnogih koje žele držati svoje dijete u naručju i zato, koliko god bilo teško, ne smiješ odustati, jer tko zna, možda ti već sljedeći postupak donese nešto u naručje! Ne daj se, daj si vremena, okruži se pozitivnim ljudima, ni ne pričaj o ovoj temi sa nekim tko te ne može razumjeti, pričaj s nekim tko ti može dati podršku kakvu očekuješ.

Znam da misliš da je meni lako pričati jer sam tek u prvom postupku, ali uistinu mislim tako. Ovo je za sve nas jedno ogromno iskušenje, i baš kao što je rekla zastupnica Dunja Špoljar: "Ne postoji veće iskušenje za roditelje kao što je liječenje neplodnosti. Zajednica koja stojički to izdrži zaslužila je to dijete!"

I na kraju krajeva forumska ekipa je tu zbog tebe, zbog mene, zbog svih nas...

maza975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Hvala Vam cure. Za sve treba puno živaca i strpljenja. Iskreno nisam ja bila nezadovoljnja sa dr. nego sam valjda previše očekivala, a za to sam sama kriva. Jer i ovdje mi je bila skoro ista situacija da od 10 js su samo 3 dobre do transfera zadnji put kad sam radila u našem KBCu je ostala samo 1. U glavi sam si zacrtala da ako idem u Lj da ću uspijeti i sada jako boli kad padneš na pod.... Vjerojatno ću ići ponovno treba sakupiti novčiće ali ne kod nas jer me kao što sam rekla čekanje ubija

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Cure, frendica mi je bila na konzultacijama u Mariboru sredinom siječnja i dobila je termin postupka sad u lipnju...tak da mi se čini da tamo više i nema toliko čekanja
    Nek se javi neka od cura koje su bile na konzultacijama ove godine...

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj TrudyC prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, frendica mi je bila na konzultacijama u Mariboru sredinom siječnja i dobila je termin postupka sad u lipnju...tak da mi se čini da tamo više i nema toliko čekanja
    Nek se javi neka od cura koje su bile na konzultacijama ove godine...
    Koliko ti godina ima frendica? Mi smo svježi iz MB, i prof.V nam je rekao da prednost imaju žene 40+ i da se nastoji da one čekaju 4-6 mjeseci, a ostali 8-12 mjeseci, i evo mi smo čekali 8 mjeseci.

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Brunaa prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko ti godina ima frendica? Mi smo svježi iz MB, i prof.V nam je rekao da prednost imaju žene 40+ i da se nastoji da one čekaju 4-6 mjeseci, a ostali 8-12 mjeseci, i evo mi smo čekali 8 mjeseci.
    39 godina ona, NJM 10 više, a valjda je onda to...

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Bruna, vidim da TM ima dijagnozu kao i moj, pa me zanima koju metodu uz IVF su ti radili u Mariboru?
    kako se osijećaš ima li kakvih simptoma?

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj anaši1507 prvotno napisa Vidi poruku
    Bruna, vidim da TM ima dijagnozu kao i moj, pa me zanima koju metodu uz IVF su ti radili u Mariboru?
    kako se osijećaš ima li kakvih simptoma?
    Radili su nam ICSI, a ja ti nemam nikakvih simptoma, osim što mi je od 8dpt počeo smećkasti iscjedak i evo traje i drugi dan, pa vidjet ćemo šta će biti...

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Radili su nam ICSI, a ja ti nemam nikakvih simptoma, osim što mi je od 8dpt počeo smećkasti iscjedak i evo traje i drugi dan, pa vidjet ćemo šta će biti...
    kažu da je moguće da je to od implatacije, samo koristi i dalje utriće, jel oni imaju IMSI metodu?

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

kažu da je moguće da je to od implatacije, samo koristi i dalje utriće, jel oni imaju IMSI metodu?
    stvarno ne znam, a gledala sam na njihovom webu sada i ne spominje se, najbolje ti je da im uputiš jedan mail, sestra Jasna će ti brzo odgovoriti.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

stvarno ne znam, a gledala sam na njihovom webu sada i ne spominje se, najbolje ti je da im uputiš jedan mail, sestra Jasna će ti brzo odgovoriti.
    hvala ti Bruna i navijam za pozitivan ishod tvoje bete, uglavnom za naš problem najbolja tehnika je IMSI jer uvećavaju spermije na 6000 puta pa se vide i najmanje anomalije, IMSI u hrv radi cito, ali eto mi nismo imali uspjeha,, pa sam mislila da možda Slovenci to bolje rade

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

hvala ti Bruna i navijam za pozitivan ishod tvoje bete, uglavnom za naš problem najbolja tehnika je IMSI jer uvećavaju spermije na 6000 puta pa se vide i najmanje anomalije, IMSI u hrv radi cito, ali eto mi nismo imali uspjeha,, pa sam mislila da možda Slovenci to bolje rade
    Čitala sam baš na stranici od CITA o toj metodi, ne znam al ja se uzdam u MB, ja sam iz BiH i tako da svejedno moram plaćati sve, i onda volim platiti u MB nego bilo gdje u HR, a naravno tu je i Zakon u HR kakav je, tako da sad za sad uopće ne razmišljam o HR, na žalost al je tako...
    Hvala ti, sretno i tebi!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Čitala sam baš na stranici od CITA o toj metodi, ne znam al ja se uzdam u MB, ja sam iz BiH i tako da svejedno moram plaćati sve, i onda volim platiti u MB nego bilo gdje u HR, a naravno tu je i Zakon u HR kakav je, tako da sad za sad uopće ne razmišljam o HR, na žalost al je tako...
    Hvala ti, sretno i tebi!
    u potpunosti se slažem sa tobom!!!!

Runa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    289

Početno

TrudyC, evo mi smo bili na konzultacijama u veljači i dobili smo termin tek u siječnju 2013. Sad skupljamo nalaze polako. Ja 32, moj nevjenčani suprug 35

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Drage cure, evo da i ovdje prijavim da je moj prvi postupak završio neusoješno, sinoć sam dobila M... Svim "slovenkama" puno sreće!!!

Runa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    289

Početno

Bruna, žao mi je... Ja sam tek u fazi skupljanja nalaza i još pol godine (pretpostavljam) do prvog postupka u Mariboru, ali pomalo pratim forum da vidim što se zbiva i da naučim nešto od vas cura koje ste već svašta prošle. Držim fige da bude veselih vijesti skoro i od tebe, Bruna.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Drage cure, evo da i ovdje prijavim da je moj prvi postupak završio neusoješno, sinoć sam dobila M... Svim "slovenkama" puno sreće!!!
    Žao mi je draga. Ne daj se ima 5 eskimića, biće tu malih bebica.
    I ja sam iz BiH, starija sam puno od tebe a pogledaj moj potpis i vjeruje da će bebica stići.

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Runa sretno i javi se ako ti što zatreba!

Rozalija i ja se nadam, neda mi vrag mira, inače sam po prirodi nestrpljiva, pa sam odmah u subotu sestri Jasni poslala mail u svezi FET, i evo odgovorila mi je da su ipak zamrznuta 3 embrija, a ne 5...što je tu je, čekam daljnje upute

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Bruna stvarno mi je žao, ali nema predaje, ipak su tu mali eskimići

renna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

hej cure...pozz, molila nih vasda mi napišete mail od sestre Jasne, slala sam joj na onaj ivf , pa mi neodgovara, a imam termin u 8 mj, pa neznam dali je možda mjenjala mail???
    hvala i sretno svima

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj renna prvotno napisa Vidi poruku
    hej cure...pozz, molila nih vasda mi napišete mail od sestre Jasne, slala sam joj na onaj ivf , pa mi neodgovara, a imam termin u 8 mj, pa neznam dali je možda mjenjala mail???
    hvala i sretno svima
    Ne odgovara ni meni... ivf.amb.maribor@gmail.com ili ivf.mb@ukc-mb.si

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

anaši1507

Upravo sam dobila odgovor od sestre Jasne, pa evo za info najaktualnije informacije u svezi FET (prirodni ciklus):

Napisala je da im javimo početak ciklusa kada želimo doći na FET s tim da to može biti najranije 08/2012 (vjerujem da je ovo zbog godišnjeg odmora, tako da bar nema čekanja). U međuvremenu uzimati folnu kiselinu. Prvi uzv napraviti krajem M i javiti im datum ovulacije koji utvrdimo testom, ostale upute ćemo dobiti nakon toga. Cijena je cca 400 €.

renna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

hvala draga...i meni se javila...

Runa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    289

Početno

Runa sretno i javi se ako ti što zatreba!

Rozalija i ja se nadam, neda mi vrag mira, inače sam po prirodi nestrpljiva, pa sam odmah u subotu sestri Jasni poslala mail u svezi FET, i evo odgovorila mi je da su ipak zamrznuta 3 embrija, a ne 5...što je tu je, čekam daljnje upute
    Hvala Bruna!

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da li je neko od vas imao FET bez estrofema/proginove? Je li to moguće izvesti u Mariboru?

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Sanja79 prvotno napisa Vidi poruku
    Da li je neko od vas imao FET bez estrofema/proginove? Je li to moguće izvesti u Mariboru?
    da, fet u prirodnom ciklusu...pratiš lh trakicama ovulaciju, nakon potvrđene ovulacije, na fet se dolazi 5. dan ako imaš blastociste
    sretno sanja!

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala, ivice_k...

Runa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    289

Početno

Help, cure!

Stigli mi nalazi za poslati u Maribor, i sve je u redu osim prolaktina koji iznosi 28 nečega, a referentne vrijednosti su 4-23. Što mogu očekivati? Jel da poduzimam nešto na svoju ruku? Da trčim endokrinologu?

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Runa prvotno napisa Vidi poruku
    Help, cure!

Stigli mi nalazi za poslati u Maribor, i sve je u redu osim prolaktina koji iznosi 28 nečega, a referentne vrijednosti su 4-23. Što mogu očekivati? Jel da poduzimam nešto na svoju ruku? Da trčim endokrinologu?
    nista strasno... moj je bio duplo veci od dozoljenog. pijem bromergon i sad je sve ok.
    odi na pdf "stigao i moj nalaz hormona" na zadnjih par stranica imas dosta o prolaktinu.

Runa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    289

Početno

Ma hvala ti puno, puno, puno... Već mi je lakše.
    Idem čitati.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Ma hvala ti puno, puno, puno... Već mi je lakše.
    Idem čitati.
    samo nemoj nista na svoju ruku poduzimati

Runa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    289

Početno

Bluebella, samo još jedno pitanje. Daje li MPO doktor preporuku za terapiju i recept ili moram ići svojoj ginekologici? Od nje teško da ću išta dobiti.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Bluebella, samo još jedno pitanje. Daje li MPO doktor preporuku za terapiju i recept ili moram ići svojoj ginekologici? Od nje teško da ću išta dobiti.
    meni je dao mpo doktor recept. Kutija Bromergona dodje oko 40kn.
    ako ti je ginekologica koma odi doktoru opce prakse da ti napise recept ako ne zelis placati sama.

Runa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    289

Početno

Hvala, Bluebella, još jednom.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Pozdrav cure,da li znate šta je sestrom Jasnom?Zovem kliniku već danima i pisala sam e-mail ali niko se ne javlja?

Runa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    289

Početno

Citiraj dixi 70 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav cure,da li znate šta je sestrom Jasnom?Zovem kliniku već danima i pisala sam e-mail ali niko se ne javlja?
    Bok, Dixi. I ja šaljem nalaze drugi tjedan. Mislim da su i u Sloveniji bili neki praznici ovih dana pa pretpostavljam da su uzeli nešto slobodnih dana. Ali javit će se Jasna brzo, sigurno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •