X
A kada me pitaju kada ce a ja kazem u 11mj...onda vidis doslovno upitnik nad glavom :lol:
Printable View
KrisZg, svi kažu da u drugoj ili svakoj narednoj trudnoći trbuh ipak bude veći nego u prvoj.
A meni je u prvoj zaista bio majušan do samog kraja. Sestre u rodilištu nisu mogle vjerovat da sam u 40. tjednu.
Baš mi je zanimljivo to kako je svaka trudnoća priča za sebe...
Je,pa ja sam to znala,ali ginic nije:lol:na hitnoj jucer zavrsila radi vece maternice nego sto je trudnoca.
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Cure, crp mi je 9.5, normalni je do 5..kaze sestra da ne trebam brinuti ali da sutra nalaz pokazem ginicu.
Imate iskustva?
E sada ja ne znam dal sam ja luda ili kaj.Jel normalno imati toniziran uterus?
Ja nemam nikakve bolove ali osjecam kao kamen da mi se maternica stisne, vec 3 tjedna tako...i jucer na pregledu mi je to rekao, ja sam mislila da je to normalno ako je bezbolno a sada citam da trudnice zavrsavaju na terapiji zbog toga??
što se tiče veličine trbuha,u prvoj tr.mi je bio skroz mali,možda zato što mi se plodna pred kraj nije obnavljala i rodila u 38tj.,a danas mi frendica kaže da joj izgledam sada sa 24tj. kao kada sam išla rodit...toliko o mojoj veličini trbuha...:mrgreen:
i meni se trbuh zna stvrdnut,ali samo donji dio,iznad pupka mi je mekan,pa ne znam da li se to beba tako okrene ili su to kontrakcije?
Meni je ginić za trbuh objasnio da je veći u svakoj slijedećoj trudnoći jer su mišići opušteniji, ne onako zategnuti kao prije prve trudnoće.
Moj je velik, veći nego u prošloj trudnoći. I baš me zanima kolika će biti beba :-)
mene pitaju jesam li sigurna da ne nosim blizance? :) puuuuno veći trbuh nego u prijašnje dvije trudnoće, u prvoj mi je ovakav bio u 6. mjesecu trudnoće..
Kriszg ne znam ti ništa o tome, javi što kaže gin!
A vezano uz trbuhe vi bar imate izgovor, meni je prva trudnoća pa su mišići odmah opušteni!!! Neki dan mi se poznanica čudila kak mi je velika buša za te tjedne! Nisam bila miss twiggy ni prije trudnoće pa ne mogu sad biti lijepa mršava trudnica. No ti stereotipi nas ne smiju opterećivati. Društvo nam nameće da je mršavo lijepo pa je onda i mršava trudnica lijepa, a mi znamo da smo lijepe i ovako s kilama viška i otečenim nogama (to ne viđamo na reklamama ili u nov. člancima). Kad sam primjetila da naglo dobivam kile malo sam stala s papanjem i to je to. Ipak je bitno zdravlje naše bebe i nas samih od kila.
Jel netko zna kako nam je crvenkapica? Već se dugo ne javlja, zadnješto znam je da je bila u bolnici.
crvenkapice ,javi nam se !
Idem popodne, pokazati crp pa cu ga pitati.od jucer sam na iglama, majke mi nikada vise necu nista googlati.
Ja to imam vec nekih 2-3tjedna i nisam nimalo brinula iz razloga: nemam nikakvih bolova slicnih onim menstrualnim koji su kao normalni jer maternica raste, ja to nisam imala, leda me osim jednom i danas nisu zabolila.Imala sam trudove u 9mj prosle godine i dobro se sjecam sto su trudovi na pola trudnoce i smatram da na neki nacin moram osjetiti da raste i bila sretna kaj nikaj ne boli.Iako onako retro shvatila sam da malo pretjerujem s aktivnostima i da bih definitivno trebala vise odmarati. S ovo dvoje sam imala osjetljivu maternicu i ti lazni trudovi su se dogadali nakon odnosa, to se dobro sjecam,trpali me s preparima i normabelima bzv.
U prosloj prakticki od pocetka kada bih se vozila i presla preko lezeceg umirala sam, u ovoj jos uvijek nista ne osjecam a maternica jest veca.
Stavio me na mirovanje i normabel,vau koji sok:lol:pitam ga jel normalno ili ne,on meni da je i nije i bum normabel,pitam za grlic,kaze da je ok
Jel to sad znaci strogo lezanje ili?
Ne,nije strogo lezanje koliko sam ja shvatila
Evo nas s pregleda. :)
Least imala si pravo: napravila mi je bris na streptokok (i rekla da ga radi svakoj svojoj trudnici na ulazu u deveti mjesec!).
U 35tt smo, cura ima 2900. :)
Ja otvorena za prst, a cervik održan.
Kad su vama pregledi?
Kris meni je CRP isto bio povišen kad sam zadnji put radila krvnu sliku (prije možda mjesec, mjesec ipo).
Rekli su mi da u trudnoći CRP i sedimentacija budu normalno povišeni.
Kriszg, u trudnoći se tolerira da CRP bude do 15 :*. ne brigaj, tu ti je sve oke i u normali :*
Tete moje,prije dva dana test mi se pokazao pozitivan,sreci nema kraja,jos nisam posjetila lijecnika zbog nerijesenog zdravstva,po procjeni u 4 sam tj. Molim vas za vasa rana iskustva,evo inace se ne dizem rano ali vec od 7 h sam budna,probudila me tupa bol u preponama,naravno ponekad se jave predmenstrualni bolovi ali nista strasno..grudi jesu osjetljive ali ne toliko kao sto vecina zena kaze,jedva cekam da posjetim lijecnika,glupe crne misli mi ne izlaze iz glave..
Tnx:)
Nego, ja sam vec iskusila sve cari drugog tromjesjecja, imam kronican zatvor, noge i prsti mi oteknu cim duze hodam...jao presretna sam pfffft.Sve ide skolski :lol:
Kris...ako te tješi ja bitku vodim s visokim leukocitima, od ulaska u 2 tromj. moji leukociti su iznad 16..zadnji nalaz 19,5?! uz njih su mi visoki i oni neutrofili.
kašalj imam stalno, ne uvijek prejako, ali kašljuckam, curi nosek i ništa drugo. crp mi miruje 5,4.7 se kreće. obavila otorinca i pulmologa...sve ok, a od čega baš toliki leukociti ne znam jer moj ginkač tolerira kaže do 15 u trudnoići.
opća praksa bi mi dala antiiotik, ali što će on kad je crp ok. i tako u krug :)
lili...ajde super obavila si briseve i sad polako čekaš porod...ja sam 1-2 tj iza tebe, ali moja bebiica je majušna...1,800 zadnji pregled sa 32+2 mislim. sad idem drugi tjedan kada bude 34+3 i ne znam koliko očekivati. nadam se samo da mi raste :)
Evo ja saznala nekaj pametnoga danas od moje doc opce prakse.Objasnila mi je detaljno oko tih kontrakcija, kako i zasto:Ako se uterus previse puta grci, grci se i posteljica, kao i kod orgazma i tada beba ne dobiva sve kaj treba, naravno kontrakcije kao kod orgazma nisu stetne ukoliko ih nema previse:)Kaze da uterus mora biti poput šlape kako bi posteljica obavljala svoju funkciju i krvne zile prenosile sve sto bebi treba i to je razlog zakaj daju normabele.
Danas u sklopu pulmoloske obrade crp 6.5...ma ne brinem vise zbog nicega, mucio me taj kasalj...godinama zimi imam napadaje, sada pocelo ranije pa me slala na obradu.
Evo da se javim
Krvarila sam jako jako jako bez ikakvih bolova i poslali su me u Split jer nisu znali sto samnom
Krvarenje je stalo isti dan
Na tokolizi sam i dalje
Pa se smirilo sve pa me skinuli sa tokolize pa kako sam non stop pod stresom opet sam juce krvarila malo pa sam opet na tokolizi , radjena su brisevi i imam enterokok ( koliko je opasan zna li tko ??)
Pa sam na antb
Luda sam vise od svega i strahova , svaki dan strah strah strah ... Od 14tj sam u bolnici luda sam vise
Sad sam 21+ 5 tj
Uvijek sam imala ciste briseve i vjerojatno sam bakteriju pokupila u bolnici :(
Ma grozno
Budite sretne jer ste dobro i doma
Ovo je za poludit, daleko sam od muza i fali mi jako i tesko je sve ovo prolazit....divim se curama koje su ovo prošle jer ludim svaki dan
Crvenkapice draga, ne mogu ni zamisliti kako ti je. Svaki dan sam zahvalna Bogu sto smo dobro. Budi pozitivna, vjerujem da je lako reci..... Drzim fige da se smiri stanje. Neznam nista o tom enterokoku
:-*
Crvenkapo - drži nam se!
Mislimo na vas
Crvenkapice...jako zelim da ti bude sve ok, bit ce, samo pozitivno!
Kris...sto su ti radili u sklopu pulmoloske obrade?
Crvenkapice drži nam se :-)
Dali netko zna ili je koristio kantarionovo ulje u trudnoci
Npr na ulozak ??
KrisZg,ista situacija I kod mene sto se tice maternice,u srijedu me lagano boljelo bas maternica
u cetvrtak nazvala doktora I rekao da hitno dodem na pregled
uglavnom,dijagnoza-toniziran uterus,a terapija-normabel do nedjelje (sutra) 3puta dnevno,I STROGO mirovanje,znaci krevet-wc
nakon toga,ako bude bolje,moze lagana kratka setnja,Ali nikakvi kucanski poslovi I normabel po potrebi
prepala sam se jako,I evo vec treci dan ne mrdam,sjednem samo dok pojedem I par metara po kuci
Ja se nadam da ce biti sve OK
sutra zavrsavam 13.tjedan
cuvaj se I ti :-)
rekao je samo da sam potpuno zatvorena,ali da ozbiljno shvatim mirovanje:-(
I ako se bolovi nastave da ga samo nazovem da mi da uputnicu za bolnicu
pregled opet za 10 dana
sad me tu I tamo laaaagano zaboli,jedva osjetno I prode za sekundu,ali me sve ostalo boli od lezanja...
cuvaj se,bolje izdrzati nego vrijeme nego da se desi nesto jos gore
:love2:
crvenkapice,vec dugo pratim tvoju pricu,I mogu samo zamisliti kako ti je tesko.......
I znam kako je tesko pozitivno razmisljati...I bez muza kraj sebe...
Ali u sebi imas maleno srceko koje treba tvoju ljubav I mazenje,a ja ti zelim da uskoro sve bude iza tebe sa najljepsim ishodom
:love2:
crvenkapice - drži se!
KrisZg i Frodo - ne brinite, sve će biti u redu. Frendica je imala isti problem kao i vi - morala je mirovati, piti normabel i partusisten, rodila je u terminu prekrasnu curicu. Samo hrabro!