Stranica 64 od 581 PrviPrvi ... 1454626364656674114164564 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,151 do 3,200 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj piki prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme clematis već si me zabrinula! Ništa se ne javljaš pa nisam znala kako je. Drago mi je da je sve OK i bravo za dečka. Mi još ne znamo, ali nas ni ne muči previše. Spremamo se na anomaly scan pa nikako da negdje nešto dogovorim. Savjet, gdje i do kojeg tt?
    Crvenkapice draga drži se, često si mi u mislima!
    TinaB odlično za pregled! Kaj nisi radila kombinirani, čemu triple test kad baš i nije pouzdan?
    ma nema me bas na rodi
    ja sam vec obavila anomaly i to u 18 tt, sto je naravno bilo puno prerano jer je dr vidio neke male ciste u mozgu a to je kakti neki soft marker za nesto.
    anyway, kad sam dosla sa 22 tt tih cisti nije bilo pa je sad bolje. Moja preporuka ti je Dr. Kos iz Ginekosa, je malo skuplje cca 600 kn, ali mislim da se isplati otici jer je odlican. Cak mi je i Duic sa Merkura za njega rekao da je odlican. Preporucujem ti da ne ides prije 22-24 tt.
    Mi nismo isli za tim da saznamo jel cura ili decko, ali eto bilo je jako tesko ne vidjet na uzv deckica, ona tipicna poza, rasirio noge i cucla prst.
    Ali dobro mi je jer ipak mogu planirati sta cu kupiti.

Citiraj smarija prvotno napisa Vidi poruku
    cure ja sam danas 13+3 i dosta sam zabrinuta,nemam krvarenja ali od juce neka cudna bol po stomaku,nije nista strasno ni alarmantno ali kad ne znam sta je ok pa se strasno bojim.Sta ste vi osjecale u ovim ndeljama trudnoce jer ja ni nemam nekih pretjeranih simptoma od samog pocetka trudnoce.U subotu mi je zakazana kontrola a do tad cu izgleda da poludim,po svim prilikama.
    Ja sam dugo imala te neke cudne bolove u trbuhu, naravno ja sam panicarka pa sam i na hitnu isla Dr je rekao da je to zbog rastezanja maternice, u tim tjednima cini mi se da izlazi iz zdjelice i to se osjeti. S tim da sam ja imala i lap operaciju prije par godina pa su i priraslice koje su nastale pogorsavale te bolove. Sve je ok ako bol nije nagla, ako ne pocinje iz kicme, ali ako se osjecas nelagodno reci to svom dr, on ce te sigurno sve objasniti i utjesit te.

smarija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

clematis mislim da se puno ne razlikujem od tebe sto se tice straha i panike ,na kraju sam nazvala dr.i rekla joj sve kako jeste i rekla mi je da dodjem danas u 12h.Meni je najgore sto si ja umisljam da nije dobro i onda stalno placem muz vec sizi poprilicno,ali sta da mu radim ni samoj sebi ne mogu pomoci.

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

hvala clematis, kod dr. Kosa sam bila na kombiniranom pa ću valjda opet tamo. Još ne znam.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Cure kako ste danas?
    Meni bas nekako tezak dan. Vrijeme je bezvezno i skroz me zamantalo. Uff!

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Lili_nova potposujem! Svima dobro jutro, tako sam zacorila iza rucka da sam se jedva probudila u 18.30. Bit ce veselo nocas
    Gdje nam je TinaB? Sta je sa nalazima UK?

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ljubilica prvotno napisa Vidi poruku
    Lili_nova potposujem! Svima dobro jutro, tako sam zacorila iza rucka da sam se jedva probudila u 18.30. Bit ce veselo nocas
    Gdje nam je TinaB? Sta je sa nalazima UK?
    Tu sam. :D UK je sterilna tak da je sve ok. Malo sam se izgleda uspaničila (strahovi još od prve trudnoće ). I ja sam zalegla poslijeručka i imala buđenje u 18. Juhuhu

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ja sam pokušala malo odspavat, al nisam ni to uspjela.
    Prošetala sam kad se sunce pokazala pa sam pinku bolje.
    I iako sam umorna, znam da će mi biti problem noćas zaspati. To je ludnica dok se namjestim.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Curke imate li krizobolje? Meni kao da pocinje u sakralnom dijelu. Nije neka bol al dok stojim recimo za stednjakom duze, osjetim. Dok hodam nisam primjetila. Pa zar to nije malo prerano? Sta ce biti kasnije??
    Jedva cekam pregled da pitam smijem li na one vjezbe za trudnice. Inace imam i blagu skoliozu i svakako bi mi dobro dosle.

Amari avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Ljubilica....ma meni ti je bol u ledima na pocetku trudnoce I sad u 30 tjednu jednaka...a najvise kad kuham dobila sam do sad 8 kg...jedino sta me sad osim leda I noge bole kad malo vise hodam!

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Nisan mogla ranije!
    Imam pitanje, opet vezano za urin. Kakve vam je boje?
    Ja ne znam jel to normalno, al kroz jutro mi bude zaista taman. Onako kao da je smedkasta/crvenskasta. Nista me ne pecka niti boli niti ima neki drugaciji miris, al vise ne znam jel to normalno.
    Prijateljica mi je rekla da je njoj tako bilo kroz osmi i deveti mjesec.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

I meni je inače ujutro jače boje, a jutros je baš crvenkasto smeđ, baš sam se prestrašila kada sam ga vidjela, odmah sam išla si gledat gačice , uglavnom ujutro prva mokraća je jača a poslije pijem dosta tekućine,čaja, vode,limunade pa je bistara i svijetla... i ujutro imam pojačan iscjedak, baš toliko da mi natopi dnevni uložak...poslije tijekom dana nije toliko...

I mališa mi sinoć nije dao spavat..do 1h je plesao po trbuhu...kako god se ja namjestim on počne toliko lupat da se ja moram okreut jer mislim da mu ne paše ...začaran krug..valjda kada se izmorio je zaspao...a i ja....a tek je star 23tj....što će tek biti poslije.....

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Meni je urin stalno, i ujutro i tokom dana, jako svjetal i bistar, ali ja pijem stvarno jako, jako puno tekućine i stalno visim na wc-u. I još je ona okrenuta na zadak, pa kad me nogicama počne lupati po mjehuru, divota.

Nego, da li su vama mjerili onaj indeks plodne vode, AFI? Meni je dr. sada na zadnjem pregledu rekla da nije da nema plodne vode, ali bi bilo bolje da je ima više. U nalazima je napisala da je AFI 12.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

u prvoj trudnoći su mi taj AFI mjerili u 36tj.,prije ne,očito nije bilo potrebno

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Mravak i meni je tako. Toliko bude smedjkasto crvenkasta da se prestrasim, al tijekom dana je normalan. U petak mi je je pregled pa cu napomenuti za svaki slucaj doktorici, valjda je to normalno.
    Jesu vama pred kraj radili briseve? Na pocetku trudnoce sam ih radila i bili su potpuno uredni. Prosli put sam pitala dr.ona je rekla da nije potrebno.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Briseve sam radila samo na početku.
    Sada u 24tj. idem na ogtt test.
    Zanima me da li ste osim na početku tr. poslije radili krvnu sliku?ako da,u kojem tj.? pitam zbog željeza

Amari avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Ja sam briseve radila oko 22 tjedna...ili koji kasnije a krvnu sliku na pocetku I oko 26 tjedna!

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Pa jel mislite da je potrebno to ponavljat?
    Ja sam krvnu sliku na pocetku i oko 30tt jer sam imala neku alergiju pa me poslalo na kontrolu krvi i urina. Tada mi je u urinu bilo dosta eritrocita, a UK je bila uredna.

Amari avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Pa moras radit bris na streptokok negdje 34-35 tjedan!
    Moja dr kaze da sve trudnice salje oko 28 tjed ponovit krvnu sliku!

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Krvnu sliku i urin sam ponavljala. I jos uz sve UK.
    I pitala sam je za ponavljanje briseva rekla je da ne treba. I pitala sam patronaznu sestru, ona kaze isto da nije potrebno.

Amari avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Ma briseve klamidija, e.coli, ureapl...to ne moras ponavljati, ali streptokok pred kraj trudnoce bi trebala napravit!
    ..papa test sam slucajno radila mj dana prije trudnoce I bio je ok, zato sam briseve oko 20-tog tjedna!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Koliko ja znam bris na streptokok se obavezno radi oko 35-36 tj trudnoce, a krvna slika kako je vec netko rekao se ponavlja izmedu 25-30 tjedna, najvise zbog zeljeza kojg tada vec lagano pocinje manjkati mod nekih trudnica.

Drage moje, kakav vam iscjedak sad s krajem trudnoce...meni nekako gust i lagano na dnevnom blago zuckast, bez mirisa.

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Least, mi kao da se pratimo
    Evo meni od 35 tt, poprilično pojačan, gust, bijeli iscjedak na gaćicama i papiru, ako imam dnevni uložak na njemu mi djeluje žućkasto. Malo gadljivi opisi ali kad je tako

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Cure, da li se UZV za komb probir radi vaginalno ili abdominalno?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ivy i meni ista stvar s tim iscjetkom...najvise je gust i onako bijelkast, ali ima lagani zuti ton, vjerojatno i zbog mokrace koja kapne i tako to...
    Bas se pratimo super je imati tako nekoga...

Ljubilice vaginalno je meni radio, tek pregled nakon toga je bio izvana...

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Vaginalno

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

Meni je prvo krenuo abdominalno pa nije baš nešto dobro vidio (špekec valjda smeta ) pa je dalje vaginalno.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Jao koji show program...zgubili smo par godina zivota u sat vremena.Moja je na bolovanju i sestra me poslala zamjeni, matora budala me trazila pare za uzv, kada sam odbila dao mi je uputnicu.Prije toga me pregledao i rekao da mi je maternica puno veca nego sto bi trebala biti i tonizirana prejako.Ja rekoh znam, osjetim da je kao kamen i veca je ziher jer je 4 t.On meni da ne bi sada o tome i neka idem u bolnicu...i napise mi dijagnozu prijeteci abortus.

Da ne spominjem koliko zivaca i straha.Ljubazna sestra na Merkuru pitala doktora da me pogleda, ovaj pristao, beba savrsena, nuhalni 0,9mm, beba veca za jedan dan i rekao da ovom konju porucim neka si mamu tako doma gleda Onda mozete misliti u kojem smo stanju bili i sto misli o doticnom...sutra moram crp vaditi...iako ne znam zakaj ali hajde.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Evo i mene sa UZVa. Na kraju ispada da sam trudna 10+5 (po ZM) a po punkciji 11+1 i da je prerano za mjerenje NN. Po njoj sta vidi cini se da je sve ok, u granicama normale pa i NN u granici al ne pisu mjere. I da dodjem opet drugi tjedan prije same kontrole. Od mjera vidim CRL 4,37cm.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ljubilica, ti si tocno dva tjedna iza mene.Crl ti je super

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

KrisZg - a ti si točno dva tjedna iza mene

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Malo po malo idemo!!! Cure, kad ste poceli hvaliti se trudnocom (neznam kako da se izrazim)?

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

kada mi je prošao 12 tj.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Nakon 12tt.

Pitanje za cure koje su u osmom il devetom mjesecu. Jesu vam bebe zivahne?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ja sam od danas...u uskoj majici da moja velika maternica dode do izrazaja

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Tako bi i ja nakon 12tt. Voljela bih reci ranije kumi i prijateljici. To ranije je ovaj ili iduci tjedan Jedna jos ne kuzi da ne radim, drugoj sam rekla da sam na go, pa frka, pa ovo pa ono. Drugi su nebitni. Da se mene pitali, nebi ni doma rekli, al kako njima objsniti zasto sam doma. Uffff.... Cijela ulica mi je kao video nadzor i samo promatraju. Mene to ne zanima. Sjednem u auto i odem. Al moram nekad i doma biti i slusati glupa pitanja na koja imaju sami i odgovor. Selo u gradu....

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Malo po malo idemo!!! Cure, kad ste poceli hvaliti se trudnocom (neznam kako da se izrazim)?
    čim se pojavio +

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj kristina_zg prvotno napisa Vidi poruku
    čim se pojavio +
    Tako sam i ja u prosloj i da je potrajala...glupa pitanja bi trajala duze...u ovoj smo bili pametniji ali ne zadugo jer mi se brzo pocelo vidjeti
    Nisam imala ready/steady odgovor zakaj trpam sve u sebe u onim kratkim trenucima bez mucnine...

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Prvih 13tt su znale samo mame i moja sestra. A onda pomalo nekim redoslijedom.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Na meni se nista ne kuzi, barem ja tako mislim. Nemam ni povecan apetit. Stomak mi se napuse od zatvora, al ispuse se nakon. Ma, ne trebam se s time opterecivati. Uskoro ce trbuscic sam iskociti

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Lili_nova meni su oboje bili živahni do samog poroda, a treći bebač ako ovako nastavi će vjerojatno isto biti.
    Zašto te zanima? Bebica se malo umirila?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Na meni se nista ne kuzi, barem ja tako mislim. Nemam ni povecan apetit. Stomak mi se napuse od zatvora, al ispuse se nakon. Ma, ne trebam se s time opterecivati. Uskoro ce trbuscic sam iskociti
    Vjeruj,bolje je...ja sam vec sada usporena,kao puz

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ljubilice...ma ako ti se ne vidi reci najdražima, dalje još ne trebaš pojašnjavati..barem ja tako gledam, premda sam sama najradije htjela reći svima
    U firmi sam rekla s jedno 9-10 tjedana, počelo se već vidjeti, spavala sam iza ekrana skoro svakih 2-3 sata...a i imala sam smečkasta krvarenja pa sam morala reći da se zna da se od mene ne očekuju previsoki rezultati.

Lili...viidim da si pitala za pokrete...moj se mališan nešto od ponedjeljka ovog usporio, javi se on, samo nekako totalno sikretno, drugačije. lagano mi nakrene trbuh na neku stranu. cure to je normalno sad u periodu 33-34 tj? i kad se počinje događat ono da doslovno vidiš kako nogica prolazi trbuhom?

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mi smo odmah rekli jer sam prestala raditi. Da nismo rekli odmah bi pročulo tako i onako - selo moje malo. A meni se i trbuh već jako vidi. Ušla sam u T s ravnim trbuhom i ono, odmah je iskočio. Trbuh kakav sad imam sam u prvoj T imala u 5 mjesecu.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Sani i Least hvala na odgovorima.
    Ma pitam bas zato sto je cura jako zivahna. Malo se smiri, a onda joj je zabava. Sad to vise nisu udarci, nego bas pokreti.
    Osjecam nogice (pretpostavljam da su nogice) kad mi se onako ispupce na trbuhu.
    Ja sam mislila da sto trudnoca napreduje prema kraju da su bebe mirnije, al ocito to varira. Nekad se prestrasim da mozda ja ne radim nesto lose il da ne stojim u dobrom polozaju pa da njoj ne odgovara.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Lili sigurna sam da sve radiš odlično. Neka te ne brine što je živahna. Svaka beba je karakter za sebe.
    A što se tiče nogica, ručica i koljena..kod nas je to aktualno neka dva tjedna, sad sam 30 tt.
    Ali meni je treće pa ja to možda bolje raspoznajem, nemam pojma.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

ma radiš sve ok, kreće se i to je najbitnije
    ne kuim ovo s nožicama...ja osjetim da trbuh nakrene, ali još uvijk ne vidim dal je to ne znam noga s prstićima koji se naziru na trbuhu. vidim da je nešto oštro ispupčeno. isto što oko pupka vidim da su mu leđa ili guza i točno se vidi na koju stranu je okrenut. opišite vi malo svoje

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj TinaB prvotno napisa Vidi poruku
    Trbuh kakav sad imam sam u prvoj T imala u 5 mjesecu.
    A trbuh kakav ja sad imam, u prvoj trudnoći sam imala pred porod.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Least, ne znam kako bi opisala.
    Ja samo pretpostavljam da se radi o nožicama, jer mi na drugoj strani to što se ispupči bude sitnije (vjerojatno ručice).
    Guzu dobro osjetim pa se po njoj ravnam.
    Ali još uvijek nisam uspjela vidjeti obrise stopala il dlanova ako na to misliš.
    Posljednje uređivanje od Lili_nova : 07.05.2014. at 14:23

Amari avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj Lili_nova prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon 12tt.

Pitanje za cure koje su u osmom il devetom mjesecu. Jesu vam bebe zivahne?
    jooj je, živahna je! sad je 32 tjedan i nadam se da uskoro nece imat puno mjesta za divljanje, svi mi se cude kad kažem da me nekad (par x/dan) zna zabolit kolko me s necim udari! a svi se cude kad to kazem, pa me sad zanima jel to samo meni tako?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •