Ima tu nesto
https://www.koronavirus.hr/sto-moram...rijelaze-rh/45
A tu pise da svi moraju u samoizolaciju
https://www.koronavirus.hr/sto-moram...dnom-mjestu/22
Printable View
Ima tu nesto
https://www.koronavirus.hr/sto-moram...rijelaze-rh/45
A tu pise da svi moraju u samoizolaciju
https://www.koronavirus.hr/sto-moram...dnom-mjestu/22
Aha zaboravila ima hr državljanstvo
Sve osobe koje ulaze u Republiku Hrvatsku moraju u obaveznu samoizolaciju u trajanju od 14 dana.
Nema veze drzavljanstvo
Ok proučiti će poslat ću mu
Vidli smo danas na presici kak nije važno tko si i čiji si,ni što si:lol:
A zašto bi morala zaokružiti i kome se pravdaš,,?
Hoću reći neka pravila vrijede za neke,a neka za ostale
Stvarno nisu ista pravila za sve za ulazak i izlazak iz Hrvatske.
Recimo, ako hrvatski državljanin koji radi u inozemstvu želi doći, ne mora biti u samoizolaciji 14 dana ako ostaje manje od 72 sata. Mora ta 72 sata, ali može otići opet u zemlju u kojoj radi. Jedino ne znam jel to vrijedi samo za zemlje EU ili može za sve.
I slažem se sa Sirius za novinare, meni zadnjih dana bude neugodno umjesto njih zbog njihovih pitanja. :škartoc:
Prije je na presicama bilo glupih pitanja jer su novinari selektivno citali ili slusali pa su se stari ponavljale.
Ali ovo zadnjih dana...katastrofa. samo tko se s kim slikao, tko je u stranci , tko je ciji rodak?
Nadam se da ce ukinuti presice. Stvarno ljudi nisu duzni svaki dan odgovarati na privatna pitanja koja nemaju veze s temom. Kad se budu i ako se budu kandidirali na izborima neka ih resetaju. Meni to nije neovisno novinarstvo i novinarska znatizelja nego samo bezobrazluk.
Ono kaj priča ti je samo tranzit
I ja se nadam da će ukinuti presice. Ionako se na njima više ne govori o virusu, a obavijest o novooboljelima se može staviti i online. Samo što bi tako vjerojatno pokrenuli puno veći tsunami pljuvanja po sebi. Već vidim senzacionalističke naslove. Žalosno je i što će svaki takav 'novinar' reći da je to njegov posao, iako kodeks jasno kaže da novinar mora misliti i na čast i na dostojanstvo osobe s kojom razgovara.
riri, kakva je situacija u tvojoj zgradi? jel možete sad malo izać?
Jučer sam vidjela dvije grupe ljudi oko 2 auta, izlazi ili dolazi neka žena starija od mene, prvo se rukuje sa svima oko jednog auta, onda sa svima oko drugog auta, onda je valjda išla buci-buci dijete koje je sjedilo na stražnjem sjedalu. Ja sam instinktivno uskliknula "Isuse, koji luđaci!", imala sam reakciju kao da netko na ulici ubrizgava sam sebi herion. Gledala sam rege - ZG. Onda sam pomislila da je pripadnica onih sa stavom "To je jedna masovna histerija i manipulacija" valjda :/. Ali, većina je ipak promijenila, koliko uspijevam vidjeti.
Inače izlazim ujutro no danas sam prošetala oko 18
Dakle - ekipica ispija pivo na klupicama i pred lokalnim ducancicem (bar 5-6 grupica), dječja igrališta puna (trake su nestale), skupine ljudi s djecom secu posvuda (vidjela sam skupine od bar 8-10 odrasli+djeca)... osim redova pred dućanima i zatvorenih kafića nema nekih naznaka epidemije i posebnih mjera.
A i realno sto očekuju ako jave da ima 12 novooboljelih. Pa inače imamo toliko mrtvih u saobracajkama tjedno.
Dojam je očito da virusa nema a s obzirom koliko nisu testirali tko to može osporiti?
Koliko cujem krece testiranje djelatnjka KBCa na antijela pa cemo vidjeti da li teorija sa netestiranima koji nisu imali simptome ili bili u kontaktu stoji.
Austrija je probala i dobila jadnih 0.8% onih koji imaju antijela, a da nisu znali da su bili pozitivni na virus.
To za Austriju zvuci zanimljivo. Generalna populacija ili medicinski radnici?
Mislim da su oni imali generalnu populaciju nasumicno izabranu. Budem provjerila.
Nedavno su imali slicano istrazivanje u Americi, ali njihovi rezultati nisu sluzbeni jos. Njima je ispalo 20 % nepotvrdenih. Ali oni su testirali ljude koji su se sami prijavili nakon poziva na FB, sto nazalost nije generalna populacija vec vjerojatni ljudi sa simptomima koji nisu bili testirani.
Uglavnom, zanima me kakvi ce nasi rezultati biti.
I mene baš zanima.
Uskoro počinju raditi frizeri, kozmetičari, maseri, pedikeri...meni posve nebitno. Nisu mi trebali ni prije korone, a sad još manje. Neka oni samo rade, ali neka ne prošire zarazu.
Crkve, hoće li se zaraza proširiti zbog obreda? Osobno mi je svejedno rade li i one ili ne.
Jer, ja čekam da avioni polete, da se granice otvore. A to neće ako se pandemija ne smiri. Ili barem ostane ovakva.
Sebična sam. No, nismo li svi? Svaki za ono bez čega teško može u ovim čudnim vremenima.
Nama je danas guverner produzio stay-at-home za jos dva tjedna, do 18. svibnja. Zapravo vise nitko ne zna konkretno sto je zabranjeno, a sto nije, osim ociglednog - ne rade kazalista, kina, shopping mallovi, frizeri i slicno, nema skole i faksa, koncerata, okupljanja, ne rade restorani i barovi i nije preporuceno druzenje izvan kruga osoba iz istog kucanstva. Vise-manje svi smiju raditi dok god mogu postovati social distancing i dok ne rade direktno s klijentima. Od danas to znaci da svi ducani smiju otvoriti vrata, ali ne smiju pustati kupce unutra vec im dodati kupljeno. Pojma nemam kako se prodaje, ali vjerujem da ce ljudi biti vise nego dovoljno kreativni. :neznam:
Ne kužim ovo s dućanima! Kaj nije bilo isto kod vas i prije ,? Maričić i pokupiš
Kod nas oduvijek mozes naruciti i kupiti, ali neko vrijeme smo mogli samo i iskljucivo u ducane s hranom i jos par esencijalnih stvari, tipa hrane za kucne ljubimce. Sad smiju vrata otvoriti svi, i dalje samo neki smiju pustati u ducan. Drugi mogu samo i iskljucivo iznijeti kupljenu robu pred ducan i predati je kupcu. Placanje se obavlja preko telefona ili online.
joj i meni isto, sve se pretvorilo u cirkus.
hebe mi se tko je u hdz-u, zna se za šta ove presice služe.
stvarno je došlo vrijeme da ih se ukine i jednostavno izvještaj pročita u vijestima.
siirius čitala sam neki dan, sad da me ubiješ ne mogu se sjetiti gdje,
da je provedeno istraživanje s antitijelima i da je preko 50 posto ljudi imalo antitijela,
što me baš ful iznenadilo.
meni fali mujica u ovoj situaciji, kako bi bilo lijepo da nam se ukaže da ga malo izrešetamo :mrgreen:
Nema mujica vremena angažiran je na drugoj strani
Kad će kod nas ti serološki i koji princip će biti kod kog će raditi
50 posto kod nas ? Čisto sumnjam,ipak ni trebalo biti puno više bolesnih registriranih
Ja sam svoju djecu jučer pustila van da se igraju s drugom djecom.
Ako nije opasno da bakice idu u crkvu, onda ne vidim zašto se ne bi djeca na otvorenom igrala. Klinci su svi držali razmak, jako su odgovorni.
Vani je ok
Mislim da pricas o Islandu. Ali oni su radili testove tek kad se pojavio test na trzistu. Nisam citala clanak da vidim koliko je bio pouzdan , koga su obuhvatili i sl.
Nisam sigurna da je uzorak bio u nasumicnoj populaciji.
Tako se i Austrija nadala da ce biti puno vise od mrsavih 0.8 % pa nista.
Ali kad se potvrdi postojanje antijela u populaciji ne znamk sto ono zapravo znaci , da li ima zastitni ucinak i koliko dugo. To ce se tek proucavati.
Mislim da sam na pravom mjestu
Zašto ako kažu da djeca u školi neće nositi maske zašto na preglede moraju doći obavezno s maskama
i ja mislim da je nemoguce klincima dati maske i pratiti da li je dobro koriste, jesu li je 5x u 10 minuta skinuli......
kod lijecnika kad se ide ide se u ustanove u kojoj su rizicne skupine. obicno na jedno dijete je jedan roditelj koji moze posvetiti dovoljnu paznju da dijete ispravno nosi masku.
s maskom stiti i sebe i druge u ustanovi u kojoj jos jednom naglasavam su osobe rizicne skupine.
u skole/vrtice idu djeca koja su zdrava i koja nisu u rizicnim skupinama.
Ajmo drugačije
Čitam za Sloveniju, morati će klinci nositi maske po hodnicima,kad idu na WC,sad koliko je to pametno,napose ako deca imaju više od 4-5 sati