Stranica 65 od 383 PrviPrvi ... 1555636465666775115165 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,201 do 3,250 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Aha zaboravila ima hr državljanstvo

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Sve osobe koje ulaze u Republiku Hrvatsku moraju u obaveznu samoizolaciju u trajanju od 14 dana.

Nema veze drzavljanstvo

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ok proučiti će poslat ću mu

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Sve osobe koje ulaze u Republiku Hrvatsku moraju u obaveznu samoizolaciju u trajanju od 14 dana.

Nema veze drzavljanstvo
    Tako je. Nebitno je od kud dolazis, cije drzavljanstvo imas, ko si i sto si.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vidli smo danas na presici kak nije važno tko si i čiji si,ni što si
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 30.04.2020. at 19:40

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Vidli smo danas na presici kak nije važno tko si i čiji si,ni što si
    Novinari su totalno bezobrazni. Meni koja ne volim HDZ i koja nikad nisam zaokruzila HDZ na listicu je uzasno neugodni zadnjih dana kad slusam presice. Ali valjda smo dobro prosli pa su na red opet dosli ustase i partizani.
    Strava.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A zašto bi morala zaokružiti i kome se pravdaš,,?
    Hoću reći neka pravila vrijede za neke,a neka za ostale

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Stvarno nisu ista pravila za sve za ulazak i izlazak iz Hrvatske.
    Recimo, ako hrvatski državljanin koji radi u inozemstvu želi doći, ne mora biti u samoizolaciji 14 dana ako ostaje manje od 72 sata. Mora ta 72 sata, ali može otići opet u zemlju u kojoj radi. Jedino ne znam jel to vrijedi samo za zemlje EU ili može za sve.

I slažem se sa Sirius za novinare, meni zadnjih dana bude neugodno umjesto njih zbog njihovih pitanja.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Prije je na presicama bilo glupih pitanja jer su novinari selektivno citali ili slusali pa su se stari ponavljale.
    Ali ovo zadnjih dana...katastrofa. samo tko se s kim slikao, tko je u stranci , tko je ciji rodak?
    Nadam se da ce ukinuti presice. Stvarno ljudi nisu duzni svaki dan odgovarati na privatna pitanja koja nemaju veze s temom. Kad se budu i ako se budu kandidirali na izborima neka ih resetaju. Meni to nije neovisno novinarstvo i novinarska znatizelja nego samo bezobrazluk.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ono kaj priča ti je samo tranzit

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

I ja se nadam da će ukinuti presice. Ionako se na njima više ne govori o virusu, a obavijest o novooboljelima se može staviti i online. Samo što bi tako vjerojatno pokrenuli puno veći tsunami pljuvanja po sebi. Već vidim senzacionalističke naslove. Žalosno je i što će svaki takav 'novinar' reći da je to njegov posao, iako kodeks jasno kaže da novinar mora misliti i na čast i na dostojanstvo osobe s kojom razgovara.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

riri, kakva je situacija u tvojoj zgradi? jel možete sad malo izać?

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ono kaj priča ti je samo tranzit
    Nije samo za tranzit, ako misliš na ova 72 sata o kojima ja govorim. Može se doći npr. iz Austrije za vikend i vratiti se tamo. Samo eto ne znam jel vrijedi i za zemlje izvan EU.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    riri, kakva je situacija u tvojoj zgradi? jel možete sad malo izać?
    Dobro je.
    Ne sjećam se jesam pisala da su se još dvije osobe zarazile.. Sad su svi okej. Nitko osim njih nije i gotovi smo sa samoizolacijom.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne idem baš okolo pa ne mogu reći kako se većina ljudi ponaša, ono što u malo izlazaka vidim i čujem mi ipak daje nadu da je dosta ljudi promijenilo ponašanje.
    Jučer sam vidjela dvije grupe ljudi oko 2 auta, izlazi ili dolazi neka žena starija od mene, prvo se rukuje sa svima oko jednog auta, onda sa svima oko drugog auta, onda je valjda išla buci-buci dijete koje je sjedilo na stražnjem sjedalu. Ja sam instinktivno uskliknula "Isuse, koji luđaci!", imala sam reakciju kao da netko na ulici ubrizgava sam sebi herion. Gledala sam rege - ZG. Onda sam pomislila da je pripadnica onih sa stavom "To je jedna masovna histerija i manipulacija" valjda :/. Ali, većina je ipak promijenila, koliko uspijevam vidjeti.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Inače izlazim ujutro no danas sam prošetala oko 18
    Dakle - ekipica ispija pivo na klupicama i pred lokalnim ducancicem (bar 5-6 grupica), dječja igrališta puna (trake su nestale), skupine ljudi s djecom secu posvuda (vidjela sam skupine od bar 8-10 odrasli+djeca)... osim redova pred dućanima i zatvorenih kafića nema nekih naznaka epidemije i posebnih mjera.

A i realno sto očekuju ako jave da ima 12 novooboljelih. Pa inače imamo toliko mrtvih u saobracajkama tjedno.
    Dojam je očito da virusa nema a s obzirom koliko nisu testirali tko to može osporiti?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Koliko cujem krece testiranje djelatnjka KBCa na antijela pa cemo vidjeti da li teorija sa netestiranima koji nisu imali simptome ili bili u kontaktu stoji.
    Austrija je probala i dobila jadnih 0.8% onih koji imaju antijela, a da nisu znali da su bili pozitivni na virus.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

To za Austriju zvuci zanimljivo. Generalna populacija ili medicinski radnici?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    To za Austriju zvuci zanimljivo. Generalna populacija ili medicinski radnici?
    Mislim da su oni imali generalnu populaciju nasumicno izabranu. Budem provjerila.
    Nedavno su imali slicano istrazivanje u Americi, ali njihovi rezultati nisu sluzbeni jos. Njima je ispalo 20 % nepotvrdenih. Ali oni su testirali ljude koji su se sami prijavili nakon poziva na FB, sto nazalost nije generalna populacija vec vjerojatni ljudi sa simptomima koji nisu bili testirani.
    Uglavnom, zanima me kakvi ce nasi rezultati biti.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I mene baš zanima.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Uskoro počinju raditi frizeri, kozmetičari, maseri, pedikeri...meni posve nebitno. Nisu mi trebali ni prije korone, a sad još manje. Neka oni samo rade, ali neka ne prošire zarazu.
    Crkve, hoće li se zaraza proširiti zbog obreda? Osobno mi je svejedno rade li i one ili ne.
    Jer, ja čekam da avioni polete, da se granice otvore. A to neće ako se pandemija ne smiri. Ili barem ostane ovakva.
    Sebična sam. No, nismo li svi? Svaki za ono bez čega teško može u ovim čudnim vremenima.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nama je danas guverner produzio stay-at-home za jos dva tjedna, do 18. svibnja. Zapravo vise nitko ne zna konkretno sto je zabranjeno, a sto nije, osim ociglednog - ne rade kazalista, kina, shopping mallovi, frizeri i slicno, nema skole i faksa, koncerata, okupljanja, ne rade restorani i barovi i nije preporuceno druzenje izvan kruga osoba iz istog kucanstva. Vise-manje svi smiju raditi dok god mogu postovati social distancing i dok ne rade direktno s klijentima. Od danas to znaci da svi ducani smiju otvoriti vrata, ali ne smiju pustati kupce unutra vec im dodati kupljeno. Pojma nemam kako se prodaje, ali vjerujem da ce ljudi biti vise nego dovoljno kreativni.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne kužim ovo s dućanima! Kaj nije bilo isto kod vas i prije ,? Maričić i pokupiš

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Uskoro počinju raditi frizeri, kozmetičari, maseri, pedikeri...meni posve nebitno. Nisu mi trebali ni prije korone, a sad još manje. Neka oni samo rade, ali neka ne prošire zarazu.
    Crkve, hoće li se zaraza proširiti zbog obreda? Osobno mi je svejedno rade li i one ili ne.
    Jer, ja čekam da avioni polete, da se granice otvore. A to neće ako se pandemija ne smiri. Ili barem ostane ovakva.
    Sebična sam. No, nismo li svi? Svaki za ono bez čega teško može u ovim čudnim vremenima.
    neki avioni lete

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne kužim ovo s dućanima! Kaj nije bilo isto kod vas i prije ,? Maričić i pokupiš
    ,,, Naručiš i pokupiš

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

,,, Naručiš i pokupiš
    Kod nas oduvijek mozes naruciti i kupiti, ali neko vrijeme smo mogli samo i iskljucivo u ducane s hranom i jos par esencijalnih stvari, tipa hrane za kucne ljubimce. Sad smiju vrata otvoriti svi, i dalje samo neki smiju pustati u ducan. Drugi mogu samo i iskljucivo iznijeti kupljenu robu pred ducan i predati je kupcu. Placanje se obavlja preko telefona ili online.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Novinari su totalno bezobrazni. Meni koja ne volim HDZ i koja nikad nisam zaokruzila HDZ na listicu je uzasno neugodni zadnjih dana kad slusam presice. Ali valjda smo dobro prosli pa su na red opet dosli ustase i partizani.
    Strava.
    joj i meni isto, sve se pretvorilo u cirkus.
    hebe mi se tko je u hdz-u, zna se za šta ove presice služe.
    stvarno je došlo vrijeme da ih se ukine i jednostavno izvještaj pročita u vijestima.

siirius čitala sam neki dan, sad da me ubiješ ne mogu se sjetiti gdje,
    da je provedeno istraživanje s antitijelima i da je preko 50 posto ljudi imalo antitijela,
    što me baš ful iznenadilo.

meni fali mujica u ovoj situaciji, kako bi bilo lijepo da nam se ukaže da ga malo izrešetamo

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    siirius čitala sam neki dan, sad da me ubiješ ne mogu se sjetiti gdje,
    da je provedeno istraživanje s antitijelima i da je preko 50 posto ljudi imalo antitijela,
    što me baš ful iznenadilo.
    možda nije bilo 50 posto, ali znam da mi je bila iznenađujuće velika brojka.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nema mujica vremena angažiran je na drugoj strani

Kad će kod nas ti serološki i koji princip će biti kod kog će raditi
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 01.05.2020. at 08:09

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

50 posto kod nas ? Čisto sumnjam,ipak ni trebalo biti puno više bolesnih registriranih

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam svoju djecu jučer pustila van da se igraju s drugom djecom.
    Ako nije opasno da bakice idu u crkvu, onda ne vidim zašto se ne bi djeca na otvorenom igrala. Klinci su svi držali razmak, jako su odgovorni.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vani je ok

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

50 posto kod nas ? Čisto sumnjam,ipak ni trebalo biti puno više bolesnih registriranih
    Ne kod nas. Kod nas se testira još uvijek samo ljude sa simptomima ili sumnjom na bolest, ovo o čemu sirius i Tashunica pišu tek treba početi.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    možda nije bilo 50 posto, ali znam da mi je bila iznenađujuće velika brojka.
    Mislim da pricas o Islandu. Ali oni su radili testove tek kad se pojavio test na trzistu. Nisam citala clanak da vidim koliko je bio pouzdan , koga su obuhvatili i sl.
    Nisam sigurna da je uzorak bio u nasumicnoj populaciji.
    Tako se i Austrija nadala da ce biti puno vise od mrsavih 0.8 % pa nista.
    Ali kad se potvrdi postojanje antijela u populaciji ne znamk sto ono zapravo znaci , da li ima zastitni ucinak i koliko dugo. To ce se tek proucavati.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mislim da sam na pravom mjestu
    Zašto ako kažu da djeca u školi neće nositi maske zašto na preglede moraju doći obavezno s maskama

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Zašto ako kažu da djeca u školi neće nositi maske zašto na preglede moraju doći obavezno s maskama
    Kod nas je obavezno da svi pacijenti i djelatnici moraju imati maskice. Do daljnjega.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zato sto vrlo jednostavnom logikom mozes zakljuciti da dijete od 5 godina nece cijeli dan pravilo koristiti masku.
    Posljednje uređivanje od sirius : 01.05.2020. at 08:48

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i ja mislim da je nemoguce klincima dati maske i pratiti da li je dobro koriste, jesu li je 5x u 10 minuta skinuli......

kod lijecnika kad se ide ide se u ustanove u kojoj su rizicne skupine. obicno na jedno dijete je jedan roditelj koji moze posvetiti dovoljnu paznju da dijete ispravno nosi masku.
    s maskom stiti i sebe i druge u ustanovi u kojoj jos jednom naglasavam su osobe rizicne skupine.

u skole/vrtice idu djeca koja su zdrava i koja nisu u rizicnim skupinama.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ajmo drugačije
    Čitam za Sloveniju, morati će klinci nositi maske po hodnicima,kad idu na WC,sad koliko je to pametno,napose ako deca imaju više od 4-5 sati

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

e sad stvarno mi je bitno da analiziram i slovenski pristup.
    od kud znam da li ce je oni nositi-5 sati? od kud znam da li ce neko voditi racuna da li ce je mijenjati svakih 3 sata? od kud da znamo da li ce ta djeca mozda imati FFP ili kako li se zovu te maske koje se mogu no siti dulje?

daj tekst, daj link i objasni svoje misljenje.

i sto ti znaci ovo ajmo drugacije?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Koliko je meni poznato vecina zemlja koja vraca djecu u skole NEMA niti blizu tako stroge propise koje treba zadovoljiti. U skolu idu svi i rizicne skupine koje su kod nas navedene kao rizicne i ne preporuca se odlazak u skolu-tamo idu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dakle, prilicno je logicno sa se tamo preporuciju maske jer ce djece i rizicnih skupina biti puno vise nego kod nas.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ma ništa nije pametno ni nema smisla. Gotovo je s karantenom. Većina ljudi oko mene se vraća na posao do kraja svibnja. Dakle već za 1-2 tjedna će već dosta ljudi biti u opticaju, a do kraja 5. mjeseca će vjerojatno sve osim obrazovanja i vrtića biti kao i prije. Samo će neki od nas nositi maske i špricati ruke. Pa ćemo vidjeti što će biti za 2 mjeseca.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    e sad stvarno mi je bitno da analiziram i slovenski pristup.
    od kud znam da li ce je oni nositi-5 sati? od kud znam da li ce neko voditi racuna da li ce je mijenjati svakih 3 sata? od kud da znamo da li ce ta djeca mozda imati FFP ili kako li se zovu te maske koje se mogu no siti dulje?

daj tekst, daj link i objasni svoje misljenje.

i sto ti znaci ovo ajmo drugacije?
    Nemogu linkat ali neće imati cijelo vrijeme nego samo kad će se kretati u zajedničkom prostoru s klincima koji nisu s njima i razredu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jelena negdje si to procitala. Pa linkaj.
    A ako je rekla.mi je poznanica mog muza onda stvarno je to traceraj.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nemogu na telcu našla sam na netu

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

To s nošenjem maski je stvarno interesantno.
    Kaže mi muž da u Klinici za tumore neki nose, a neki ne i to i osoblje i pacijenti.
    On stavi kad je tamo pa mu se naočale magle i kaže da nemre disati kroz to.
    U Njemačkoj pak, priča mi kuma, bez maske ne možeš ući ni u dućan, ali zato kad se ona 27.02. vratila s puta u Italiju i uredno to prijavila i poslodavcu i svojem liječniku nisu joj odredili karantenu od 14 dana, već neka samo mjeri temperatutu, a na posao da dolazi najnormalnije.
    Meni je to sve tako kontradiktorno.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I meni je u početku bilo neugodno kad na presicama novinari postavljaju neugodna pitanja (ako se ne varam to uvijek bude netko s Indexa ), ali sad mi više nije.

Ako je većina (ili možda svi?!) članova stožera zna se stranke i donose odluke da dućani 'privremeno' neće raditi nedjeljom (a mogao je biti bilo koji drugi dan ali nije ) i ako ljudi smiju u crkvu i to dva dana prije popuštanja ostalima u sklopu 2. faze (crkve 02.05., a svi ostali iz te faze 04.05.), onda mi to malo više objašnjava zašto su odlučili tako kako su odlučili.

Dakle, direktno nam kroje život .

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Naravno da nam kroje život. I bez korone i sa.
    Vlast uvijek vlada, donosi zakone, pravila. He, he, a najbolje od svega je da vlast sami biramo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •