Imas sada u konzumu kitchenaid wok, mislim da je uz one naljepnice 200kn.
Ja sam tave uzela, odlicne su. Imam i njihov mikser i izvrstan mi je.
Koliko sam vidjela, idu i na indukciju.
Printable View
Ja imam reklamni Coca Cola wok :mrgreen:. Imala sam prije gusnati ali je zahrđao jer sam ga zanemarivala. Koliko koristim wok, Coca Cola mi je sasvim OK.
Ja bih kupila ovo u lonci i poklopci na tvom mjestu, oni imaju dobro posuđe.
Zbog čeg mi se salama i sir "kližu" s tijesta pizze? Stavljam li previše sosa il kaj?
Kupili https://www.lonciipoklopci.hr/ken-ho...2-cm/pid/62738. Zadovoljna. Mada nisam još instalirala na terasu indukciju da si ne dimim u kući ali hoću.
Moguce da. A možda je i do tijesta?
Ne razumijem kako nadjev klizi. U pećnici? U tijesto za pizzu ide germa, pa se ono naklobuči i teoretski je moguće da nadjev sklizne na sve strane. Ako je tako, treba tijesto razvaljati tako da bude taaaanko u sredini, a izvana debeli rub. I da, manje paradajza ne bi odmoglo.
Tijesto se digne na krajevima gdje nema nadjeva ili ga ima manje i onda nastane vulkan kojem su krajevi suhi, sam kruh, a u sredini je sav sir i salama koji se uz to odvajaju od podloge.
Da, da, to. Kad se speče i režem, mislim i dok držim u ruci, malo fali da ne sklizne i padne.
Probala sam staviti i manje sosa, pa ista priča. Zašto se odvajaju od tijesta? Ili da stavim salamu, sos, sir?
Ne, nego sos, sir, salama, sir
može li mi netko na najjednostavniji način objasniti priču s uzgojem startera
otkud početi?
žuta za klizeću pizzu
ja tijesto pravim svoje i razvučem ga na pobrašnjenoj površini
a kad nekad kupim gotovo tijesto isto mi zna "proklizavati" nadjev zbog glatkoće pretpostavljam
to riješim ovako kao što je zhang navela - kečap, sir, salama (šunka, pršut, kobasica, što god) pa opet sir
Najjednostavnije ti je da ti netko da od svog kvasa :mrgreen:
Ako bas uzgojiti vlastiti, onda je to proces 7-10 dana.
Prvi dan pomjesas vodu i brasno (uvijek je omjer 100g brasna, 100g vode) i ostavis 24h. Sutra dan, ostavis dio od te smjese (kod odraalih se kvasova ostavlja 20g te smjese) mijesas sa novih 100g brasna i 100g vode. I tako svaki dan ponovis postupak. I tako zauvijek dok imas kvas, svaki dan ga hranis sa novim brasnom i vodom, a od prethodne smjese bacas sve osim 20g koje ide u novu smjesu.
Ne moras visak nuzno bacati, ima hrpa recepata i za ostatke kvasa. Isto mozes od viska i poklomiti dalje.
Detaljnije upute imaju na yt, stvarno ima puno toga. Samo ukucaj how to make sourdough starter i trebala bi dobiti dosta materijala.
zhang hvala na informacijama
baš sam se nadala da ćeš se javiti
krećem sa svojim
mamicu mu, ako ne znam kvas uzgojiti nek ide sve dođavola :-*:lol:
Sretno!
meni je kod uzgajanja išlo puno bolje kad sam ga hranila raženim brašnom, to je baš volio
zabavan je to proces, malo se oboružaj strpljenjem, i ako jedan put ne uspije nemoj da te obeshrabri, probaj ponovo
recepata za hranjenje ima više, meni je ovaj sa 100g brašna bio malo previše, mislim da sam imala neki recept sa 20g
j-la je imala neke super recepte, ne znam dolazi li još na forum
Ja svoj (jos uvijek bezimeni) kvasac hranim 10 g kvasa i 50g vode i 50g brasna. Razeno brasno je super za kvasac, ali ima manje glutena od psenicnog pa kvasac moze brzo narasti i brzo pasti i biti kiselkast. Zato mijesam za hranjenje bijelo i razeno u omjeru cca 5:1.
Ne hranim vise posebno kvasac za kruh koji cu raditi sutradan i onaj koji samo odrzavam, nego prije nego ga ubacim u tijesto odgrabim 10 g i nahranim ga.
Kad krenes raditi kruh, nadji brasno sa sto vecim postotkom proteina. Meni su u Hrvatskoj bila ok brasna manitoba i za burek od Cakoveckih mlinova.
Doma koristim napuljsko brasno Caputo manitoba s kojim se bez problema radi kruh s 80% vode.
pa daj odi na ovu temu
Uzgajanje kvasca - Stranica 14 (roda.hr)
Možeš ga uzgojiti, al ti je bolje uzet od nekog. Jači je
samo da javim da borba traje
moji gubici su veliki ali ne odustajem :kuhar:
samo da taj moj.... Rastimir već jednom krene!
najprije se izolirao neki tekući sloj na kon brašnastog a an površini su se stvorili mjehurići i izgledalo dobrp
pošto me zabrinuo taj vodeni sloj ispod zaključial sma da ne valja
drugi put se dolsovno NIŠTA nije dogodilo, ni amo ni tamo
ostao je nepomičan danima
promijenila sam brašno jučer
sutra očekujem promjene na bolje
nisam imala pojma da ovo biti ovako za.... htjevno :mrgreen:
sve radim s bijelim glatkim
ako ne krene ovaj tjedan uvodim raženo
fulala sam temu, nema veze, dalje tamo pišem!
sorry na tipfelerima
Sretno! Ja sam odustala kad sam shvatila da nemam vremena/inspiracije baviti se time, nakon što sam par puta preskočila iskoristiti i nahraniti kvas. To će mi biti projekt za penziju :mrgreen:
Mozes vjezbati na tijestu za kruh.
Umjesto stretch and fold ubacis jednu laminaciju, odnosno rastegnes ga na mokroj podlozi kao da ces burek raditi pa ga ponovno slozis kao kuvertu.
Mogu li zamrznuti svježe narezane šampinjone?
Rijetko poham. Neki sam dan čitala u nekom receptu da se u krušne mrvice doda ribani parmezan. Pošto sam imala, jučer sam ga dodala, ali ja ne vidim benefit. U čemu je fora? Zašto parmezan?
Možda zbog okusa, ali ja nisam ništa osjetila, a dobar sam parmezan imala. Sunčanice su u pitanju bile.
Danas sam mislila za ručak oslić u škartocu. Staviti ću krumpir, luk, češnjak... cherry rajčice, mooožda mrkvu i razmišljam da li staviti tikvicu na ploške.. Bojim se da će mi previše vode pustiti?
Onda nemoj ploške, nego je malo ranije naribaj i zasoli i iscijedi vodu
Dobila sam oguljen vrat uz patku. Je l kuhate od toga juhe ili temeljce? Ili da poklonim nekome tko ima psa?
Kuhamo juhe, ali juha od patke ima slatkast okus koji ne paše svima. Moji više vole od purećeg vrata juhu.
Kuhamo juhe, ali juha od patke ima slatkast okus koji ne paše svima. Moji više vole od purećeg vrata juhu.
Smrzni vrat pa ga ubaci kad ces sljedeci put kuhati temeljac ili juhu.
Ne bi bacala vrat nikako, skuhat ga u finoj juhici njamaa
Ja bih ga čak miješala s pilećim batkom da ne dominira okus vrata patke.