Darkice sretno!
Printable View
Darkice sretno!
Darkica sretno!!! This is it! :-D
Onda ja za tobom :-)
Drago mi je radi tebe.Kod mene sje situacija takva kakva je.Izgleda da se sva zbunim kad dodem na pregled.Ja sam njega pitala i za slikicu i kojeg je spola i jel sve u redu.On je samo reko da je sve ok.To je to.Mislim to i je najvaznije al ipak... ma vjerujem da cu kod svoje ginicke 30.4 znati vise.
bebo je spavao kada smo došli na pregled, pa mu je uspio samo doljnji dio tijela precizno izmjeriti...kako mališa nije htio maknuti ruke sa lica /a dr me bez toga nije htio pustiti doma/...morali smo u šetnju, na kavu, na kroasan...i onda se mališa probudio da mu vidimo lijepo lice /usnice, nosić, oči/...
dobili smo dvd i cd za uživnje doma i sve to za malo kuna po mojoj slobodnoj procjeni.... ovo mi se čini neprocjenjivo iskustvo.[/QUOTE]
Samo da brzinski javim novosti. Danas smo imali zadnji pregled kod naše ginekologinje. Cura je procijenjena na 3485g. VAT uredan, posteljica sprijeda, I stupanj maturacije, zatvorena, vodenjka stoji. Cura okrenuta na glavu. Danas smo točno 40+0.
Sutra idemo na pregled u rodilište budući da trudnička ambulanta vikendom ne radi. Osim ako se naša cura ne odluči doći večeras odnosno noćas. :-)
Pozz svima:-)
sretno Darkice :-)
Evo da i ja ovdje pozdravim moje trudnice i da vam pozelim svima sto laksi porod i sto brzi oporavak. Ja se jos nisam na zalost oporavila od poroda. Nakon upale maternice mjesec dana nakon carskog,svakodnevnog izdajanja jer moj bebo nece da doji, otkrila sam (na vlastitu inicijativu,mom gin. je to bilo nepotrebno),da imam jaku anemiju. Zeljezo mi je 6 a prosle godine je bilo 70:-o Dobila sam neke preparate zeljeza koje pijem svaki dan i od kojih imam mucnine ali moram piti,nema mi druge. I jos saznam neki dan od prijateljice da Pronatal(ja sam pila neke druge u trudnoci i to samo zadna tri mjeseca jer je tako rekao moj gin:evil:) trebam piti i za vrijeme dojenja:-o Tako sam ljuta na njega i razmisljam da trazim drugog dr. iako je on moj MPO-vac i uspjela sam uz njegovu ''pomoc'' da postanem mama ali ipak takav lezeran stav ne mogu da shvatim, a ja se vucem kao mrtvac okolo i stalno se pitam zasto se tako osjecam.
Darkice sretno :* Stiže najljepši susret :-D
Kako te razumijem - meni je ovaj ciklus trajao 45 dana - em nisam ni skužila da je "kasnila" (obično su mi ciklusi bili 28-29 dana) em nije ni bolila (niti malo - po prvi put u životu)
Ja ti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da je endić bio zadebljan!
Curke drage trudničice uživajte i mazite trbušiće - jako mi je slatko čitati vas.
Darkice, sretno!! :)
a moja alma uvik je tako, ne možeš se oslonit 100% na drugoga,bar ja tako mislim, na kutiji Prenatala piše da je za dojilje zato ga ja i mislim pit kasnije, a moguća anemija poslije poroda ili carskog je tako česta i prvi znak je pospanost po cijeli dan
Darkice sretno i neka ti porod super prođe pa da što prije u rukama držiš svoje čudo!
Alma, nadam se da ćeš se uskoro oporaviti, vjerujem da nije lako nakon svega sada još muku mučiti s anemijom. Ja sam isto u nekom dijelu razočarala u doktore pa je sada posljedica toga da sve sama provjeravam i po 500 puta ako treba i ponekada me moje prijateljice čudno gledaju kada im dajem savjet za nešto što one nisu ni čule, ali meni je lakše jer imam osjećaj da barem malo imam kontrolu nad svime. No, ako si jako razočarana svojim doktorom, ja bih potražila drugoga. Ja kad jednom izgubim povjerenje, teško mi je to povratiti, a mislim da je neopisivo vaćno barem jednim dijelom vjerovati svom dr.
Prenatal ili Postnatal?
Darkica, jesi bila danas ili tek ideš?
alma probaj nabaviti tekuće željezo,od njega ti neće biti muka,a učinak je isti.meni je poslala sestra iz Njemačke,u litrenoj
boci je i zove se Floradix mit Eisen.pije se po 15 ml tri puta na dan.svakako si nabavi vitamine za dojilje ako se tako loše osjećaš.
i ja sama nisam sjajno,jučer sam operirala polip na debelom crijevu pod lokalnom anestezijom,morala sam jer je to bio trombocitni
hemeroid veličine trešnje koji mi je zadavao takve muke:(.operacija je dobro prošla,ali sada još boli.dobro je da sam već imala stolicu.
doktor mi je rekao da ću 6 mjeseci nakon poroda trebati operirati hemeroide 2.i 3. stupnja.tako da je veselo kod mene počevši od hematoma,
mučnina,groznog kašlja pa sada i ovo,ali se tješim da će sve proći i lakše mi je kada osjetim bebu.jake smo mi,ni ne znamo koliko!
pusa svima od nas dvoje!
Sezen-potpisujem
Darkica sada redaš ctg i provjeru plodne vode? Nikad ne znaš kad će zadnji pregled :)
Ja sada pijem prenatal i piše na bočici za trudnice i dojilje.
alma pa ti si iz BiH, znaš kako sam ja ojačala svoje željezo,bila sam anemična prije koju god i pila samo kupinovo vino i to kupljeno u BiH,prijatelji mi donosili, 1dcl dnevno,jeftinije je puno u vas i jako je fino,slatkasto i gusto, u nas u Hrv. je 4x skuplje po litri a nije ga gušt pit uopće, i ponovila krvnu sliku nakon par mj i sestra rekla da odavno nije vidila tako dobru krv.sliku
I ja uzimam Prenatal Centravit od Dietpharma sada...a promotivno sam dobila pakiranje Postnatala koji je za dojilje...neki prašak koji rastopiš u vodi i piješ jednom dnevno. Mislila sam možda to uzimati poslije...ne znam još...vidjet ću:-)
Navratila sam da virnem jeli nam Darkica još 2u1:-)
Alma kupinovo vino je super i jako fino.
klara i ti sitno brojiš....
Darkice kako se osjećaš?
Kako se osjećam? Pa dobro...ne mogu reći da ima nekih naznaka skorašnjih aktivnosti, ali nikad se ne zna. Sutra sam opet naručena na ctg, pa ćemo znati nešto vise. Ukoliko cura ne odluči da je večeras njezino grand finale, javim se sutra nakon ctg-a.
Klara, kako se ti osjećaš? Evo i tvojega termina skoro:-)
Nekako totalno bez energije,krenem u grad u šetnju i nemogu puno kao prije 7 dana, cila sam neka usporena i kronično umorna, ne znam jel to nešto znači,jedva čekam u četv.uzv :-)
Uf Sezen... Žao mi je što si morala proći ovu operaciju,nadam se da će ti sada ipak biti malo lakše...
Darkice, ima li novosti?
Ma problem je sto ja ne zivim u BiH,a ovdje to kupinovo vino nemogu naci,belgijanci vise vole ono drugo vino:lol: Idem krajem mjeseca u BiH,kod mame na oporavak pa cu potraziti to vino. Za sad pijem ove grozne tablete sto sam dobila od kucnog dr. caj od koprive,sok od cvekle:cry:(smucio mi se u pripremi za ET),jedem crveno meso,pa cu vidjeti kad odem u BiH da posjetim hematologa da vidim sta ce mi on reci. Juce sam bila kod mog MPO na kontroli i taman sam se naostrila da mu kazem za nalaze i da se zalim sto mi nije nista propisao od terapije niti trazio kontrolu krvne slike,kad ono, mijenja ga kolega:evil: Jedini komentar kad sam mu rekla za zeljezo je bio ''Uj'':-x
ma da nemogu oni mislit na sve,mada bi trebali! ti si puno puta krvarila,nije čudo da ti je loše željezo
meni su tablete željeza smetale za želudac i za zatvor,a vino ništa!
Joj drage moje bliži mi se kraj :-)
Ja stalno razmišljam kako će napokon mene netko dočekat sa cvijećem dok ja izlazim sa bebom u naručju. Toliko sam puta to vidila dok sam išla na humanu reprodukciju na inseminacije i IVF,morala bi proći pored tata sa cvijećem,pa opet kada idem javljat betu 0,opet tate,nisam ih uvik mogla gledat,toliko sam puta protrčala sa suzama u očima,a sada će MENE NETKO ČEKAT SA CVIJEĆEM :-)
Klara31, baš si me ganula. Došlo je pravo proljeće, a s njima će i naše curke. Držim fige i tebi i sebi i svima čekalicama i beba i beta.
I neka što prije zamiriše cvijeće na Firulama :-)
Klara ganula si me,smrc smrc.
Za dosanjani san!!!:-D:klap:
eto to je obično cvijeće ali meni će značit puno puno više, za sve one injekcije :-)
evo me sa uzv, ništa nisam otvorena,neću rodit tako skoro,uzv opet za 7 dana, beba procjena 3,5kg
evo mene nakon dugo vremena, ne stižem cure moje od malene ništa..malo spava, nema reda u dojenju a počeli su i grčići. ali eto to su slatke brige nas MPO trudnica/rodilja. istina od umora i hormona nisam uvijek naj mama i raspoložena ali valjda će i to doći na svoje. najgore je po tom pitanju mom mužu :)))
nisam stigla pročitati sve što sam propustila ali sam pohvatala da je sad red na Darkici i Klari pa vam želim drage moje puno sreće i lagan i brz porod.
Klara predivno si rekla ovo za cvijeće :)
Vidim da ste pisale o željezu..ja sam cijelu trudnoću uzimala Prenatal Dietpharm i Ferrum lek tablete željeza i popravila željezo u normalu ali nakon poroda sam opet anemična pa nastavaljam isto..vjerojatno je to sad od krvarenja koje evo tek sam 40 dana od poroda prestaje.
Veliki pozdrav svim mamama i budućim mamama! Držite se drage moje!
Pozz curke!
Vi koje ste primale injekcije kortikosteroida za brze sazrijevanje bebinih pluca,kako su vase bebe reagirale na njih?:zbunj:
Pikulica se na par dana malo umirila u buši, kažu da je to normalno. Inače sve 5. Puno cura na odjelu je primilo kortikosteroide i sve je bilo u redu.
Joj,hvala ti.Moj mis kao da ga nema u busi,ne javlja se ni na slatko ni muziku koju inace voli ni na lagano drmusanje,ali otkucaji su u redu...pa me interesiralo
kako je kod drugih.Puno se nadje na netu o samom postupku i razlozima,ali nitko ne prica o reakciji beba.Nadam se da ce me nakon trece aplikacije opet uveseljavati.Jos jednom hvala.
i mi smo primili, Sela... razbudit će se on, bez brige ;)
a što i vama prijeti prijevremeni?
Statisticki samo,zbog godina.Sve je inace u redu.
Sela, čestitam. Već si prešla 30. tjedan?!
Kortikosteroidi za pluća radi tvojih godina? :-) Ja jakooo znatiželjna, sorry... koliko je to godinica? (ma, ne moraš odgovorit meni, znatiželjnoj babi) :-)
Ja u 41. nisam nista primila...