29. 10. krećemo sa stimulacijom, 10. 11. aspiracija.
Printable View
29. 10. krećemo sa stimulacijom, 10. 11. aspiracija.
To je onda kratki protokol?
da, snupi, čini se da je kratki koliko sam čitala o tome.
inače, radila sam nalaz urina, katastrofa... :( Leukociti, eritrociti, epitel, nešto bakterija. Provjerit ću bakterije. Cure, jel loš urin velika prepreka kod postupka. Razumijem ako izoliraju bakteriju, ali ostalo?
krvna slika ok.
ureaplazma i mikoplazma nula bodova, klamidiju još čekam nalaz, ali si mislim ako je nisam imala prije 6 mjeseci, nemam ni sad. Cure, jeste vi radile briseve na aerobe i anaerobe? ili se to možda isto vidi kod ovih briseva?
Ne bi te htjela razočarati, ali i ja sam ovulirala pod Logestom i menzes je došao ravno 15 dana od pucanja folikula (kao u prirodnom ciklusu), tako sam i menzes dobila puno kasnije.
Napravi cervikalne briseve na aerobe/anaerobe i urinokulturu, mada ne znam je li Mb insistira i na ovim sterilnim brisevima i UK. Ja bi svakako napravila sebe radi.
Cure može li mi neko od vas poslati mail od sestre Jasne, ja imam neki mail koji je vjerovatno već van upotrebe, poslala sam joj davno poruku na mail ali ništa mi ne odgovara, pa mi treba mail na koji joj sada vi pišete.
Hvala unaprijed
ivf.mb@ukc-mb.si
:-)
Hvala, Big Blue. Drugi tjedan ću obavit te briseve, u četvrtak urinokulturu.
Ja ne , ja lani dok sam bila sam uvze napravila u Dugoj Vasi. Jer sam zbog posla mogla jedino popodne.
dixi, jesi bila u psotupku u MB? koliko se čeka? prije godinu i pol čekalo se je godinu dana, je li se što promijenilo?
ja sam imala termin 7. mj ove godine i otkazala sam jer sam ostala trudna u Vinogradskoj u Zg...
ovo sa starijim od 40 mi je prva vijest... prije godinu i pol ja sam imala 40 i pol, ali su me uredno stavili na listu uz godinu dana čekanja.. bila sam tako sretna kad sam im pisal mail da otkazujem ...
bit će prije da im se je smanjio broj pacijetica iz HR... pa se malo ranije može doći na red...
ja sam ga plačala lani 80 eura
Ja zna, da su ove iznad 36 imale uvijek malu prednost u mbu, ako si negdje zapisan u njihovom registru onda dođeš prije na red od godine dana.
Ola, ladies
Ja sutra u Mb na uzv. Jučer sam popila zadnji Logest, ali već dva dana krvarim. Kaj će mi uz krvarenje radit uzv? Kak to ide?
pa to doktorima nema veze a i budu vidjeli kakvo je stanje endometrija i kad mogu tempirati ovulaciju. Sretno sutra!!
Hvala, snupi. A i oni se svačeg negledaju ...
Ti isto uskoro krećeš sa stimulacijom, kaj ne? Kak ti se čini Petrova?
nagledaju
Runa i meni je bio uzv na 1 dan krvarenja i bilo mi je koma kako će to izgledati, i dr.je skužila da mi je velika nelagoda i onda mi veli da oni mole Boga da na prvom uzv već bude u tijeku krvarenje, da je to puno bolje za njih. A i jedan je cura bila kojoj nije počelo krvarenje, svejedno je obavila uzv, samo što je čekala da počme krvarenje i tada otpočela sa stimulacijom, dok sam ja recimo taj dan odmah počela sa stimulacijom. Bez brige, ništa strašno, naravno kad prođe ;-)
Kad smo ja i MM lani u 10 mj bili na konzultacijama za listu čekanja su nam rekli da se trude da to bude od 8 do 12 mj, s tim da žene 40+ čekaju 6 mj otprilike. I mi smo došli na red točno za 8 mjeseci.
Cure samo da vas pozdravim...nas su u Mb 2010 pozvali nakon 8 mjeseci iako je prvobitno planirano nakon 12, i što me je ugodno iznenadilo u ove dvije godine nekoliko puta smo dobili mail radi dogovora za novi termin
Ova naša Bruna uvijek mudro zbori :naklon: Hvala puno, za sve nas imaš uvijek neki savjet ili mudar osvrt. Vrijeme je da postaneš mama :yes:
Yes Petrova, krecem 09.11.
Uh kad se sjetim naših konzultacija u srpnju 2011...
bio mi je 11dpt 1. ICSI-ja iz Vinogradske, imala sam taj dan betu 37..
prof. V. da betu 37 11 dnt u MB smatraju negativnom betom...
pregledao me je i u maternici neku točkicu :-) za koju nije mogao reći što je točno...(da, da... :-) ta točkica sada sjedi i igra se lopticom)...
na listu su nas stavili za godinu dana, srpanj 2012., nitko nije spominjao mogućnost da budem na listi ranije radi visokih godina...
prof. V. ništa nisu značili nalazi FSH 6, lh 5 i AMH 24 pmol/l...
samo je gledao u moje godine-40 i pol... i radi mojih godina nije baš bio optimističan...
(morala sam ovo napisati, da malo sebi olakšam tu tramu nedavanja šansi za dijete radi mojih 40+...)
da samo znate kako sam bila sretna pred porod dok sam im slala mail da otkazujem postupak...
drage cure, želim vam da čim prije uspijete! :-)
Eh eh, sam Bog zna kad je vrijeme, ako mene pitaš davno bilo ;-) samo nastojim podijeliti informacije koje bi mogle biti od koristi.
Baš sa MM maločas pričam, kako smo bili sretni kad smo saznali da imamo blastociste i da ćemo imati eskimiće, ono računaš super jer na FET se ne mora barem čekati kao na postupak i sad se okrenem unatarg, izbrojim...već 5 mjeseci prošlo, eskimići čekaju, a mi nećemo barem još 2 mjeseca na FET... Zavidim curama u postupku i svima želim sreću!
Odradila uzv, vidljiva 3 antralna folikula, prof. zadovoljan, kupili dio lijekova. gonal i cetrotide. I čekam ponedjeljak da krenem s pikanjem.
Ne daj se Brunaa, brzo će vrijeme proći do sljedećih akcija!
Cure, gonale moram ili ne moram držati u frižideru?
Cetrotide ne moram, je li tako?
:zbunj:
ja gonale nisam a za cetrotide ne znam više napamet ali bolje ti drži u frižideru
Evo sad sam pogledala za cetrotide na uputstvima piše držite na temp do 25 C znači ne treba u frižider ni on
cure mi ćemo gonale f pen kupovati u mariboru dal zna ko cijenu????hitno???hvala
Gonale obavezno u frižider, čak vam u ljekarnoj odmah ponude onaj mali putnički frižider da ih tu držite dok dođete doma. A cetrotide ne treba u frižider.
lekarna.nova-vas@mb-lekarne.si mail od ljekarne u Novoj Vasi pa možeš poslati upit, vratit će to brzo. Mi smo također kupovali gonal u penu al se ne sjećam točno cijene, uglavnom kad smo preračunali to i uporedili s gonalom običnim tu količinu u HR ispalo je nešto sitno povoljnije taj pen u MB, a puno je jednostavnije za pikati se.
Ovu su cijene koje sam našla zapisane, al nemam za gonal u penu:
Gonal F 75: 31,89 evra,
Menopur 75 a 10 amp: 187,40 evra,
Cetrotide 0,25: 39,55 evra.
Ako se radi o penu onda mora u frižider ako je ona otopina + prah (takvu sam ja imala) onda ne mora može biti do +25 C
Meni su oba puta strogo naglasili da ide u frižider, i pen i otopina+prah.
Ma daj?
Pen smo kupovali u MB i mi smo odmah sa sobom donijeli mali frižider (ručni) i oni nas pitaju jel imamo, a ove cure koje nisu imale kupile su u ljekarnoj odmah. A otopina+prah smo kupovali u Metkoviću i kad smo telefonski zvali odmah su nam rekli da ponesemo sa sobom frižider.
meni nisu nikad tako sugerirali i čitala po internetu isto ne piše da mora biti u frižideru ukoliko namjeravaš potrošiti u mjesec dana, jedino ako je vani velika vrućina (iznad 25)