Samo polako i bit ce sve 5!!!! :kiss:
Printable View
Samo polako i bit ce sve 5!!!! :kiss:
Cestitam krtice!
Beta je ok, moze biti da je O bila malo ranije,impl malo kasnije itd...ne zamaraj se, dovoljno je visoka(meni je u prosloj bila 60..) nego sto si mislila.Ja sam pratila na fefe i opet sada ispada da je trudnoca dan starija,tako da ne znaju bas sve tajne zaceca:)
Samo hrabro dalje!
Ma super Krtice!!! Bravo...samo polako...
:love2:
Krtice - čestitam!
Dobila sam nalaze briseva i sve je sterilno. Sad čekam pregled i dogovor da li ću ići na serklazu ili ne.
Tina suupeer!!:fige:
Tina odlično!!
-Pozdrav svima, i starim i novim curama! nije me bilo neko vrijeme na forumu, okupirala me bebica :-)
No, htjela sam se nakon trudnoce. osvrnuti na svoj veliki strah, koji je poceo negdje oko polovice trudnoce,i mozda utjesiti nekog kome ce se dogoditi slicno.
Naime, od pocetka trudnoce sam imala problema savisokim tlakom, koji je terapijom drzan pod kontrolom.negdje polovicom trudnoce beba je pocela dimenzijama mrvicu zaostajat za onim propisanim mjerama, ali doktorica se nije brinula sve dok je ona rasla..svi ostali nalazi su bili uredni. Mene je hvatala panika lagano, citajuci o iugr-tj. Zaostajanje u rastu ploda - jako sam se bojala da se to ne ostvari, ali na zalost -tako je i bilo..u 35. Tjednu sam hospitalizirana (3. Put u trudnoci) radi zaostajanja od 3-4 tjedna i na 37+0 mi je induciran porod. Rodila sam predivnu curicu, 2270 grama i 46 cm dugu, procjenjena je po svemu na 36.tjedana, apgar 10/10. Preventivno je bila nekoliko dana u inkubatoru, i 10. Dan smo otpustene kuci. Za par dana ce navrsit 2 mjeseca :-)
Dakle, ako se kome dogodi slicno, ne bojte se, takvi maleni su pravi borci, sve ce biti dobro! :-)
Zaboravila sam napomenuti da se na kraju ne zna zasto je doslo do toga, buduci da su svi nalazi bili uredni.. sumnja je pala na tlak-iako je on cijelo vrijeme bio uredan osim ponekad, pri uzbudenju pred pregled, bi porastao privremeno..
Nitko mi nije odgovorio prosli put, al pitat cu opet.
Vec par dana mi bude na papiru gusta bijela sluz. Povremeno me bole leda kao kad imam dobiti menstruaciju, a jos uz sve to vec dva dana se se skoro ne dizem s wc-a, stalno imam stolicu (proljevastu).
Ta sluz nema neki miris i nije krvava, gusca je kao bjelanjak od jajeta (malo vise bijela).
Ima li itko ista slicno ili je imao? Jel se to blizi dan il sto? :)
Kris 38tt punih sutra.
I zaboravila sam napomenuti da se cura nije smirila. Stovise aktivnija je nego prije, stalno udara (cak mi nekad zna biti tako snasno da gotovo zaboli).
Pripremas se draga:love2:
Nije nuzno da se smiri, cure su tu pisale da su znale i tijekom poroda osjecati lupanje, vjerujem da ti nije ugodno.
Jucer su me boljela cijelo popodne, al ne bas cesto nego svako mozda sat vremena bi osjetila to. Nocas nisam spavala jer bi me opet tako uhvatilo, a danas isto tako zabole pa sat, sat i pol nista pa opet. A kad mi pocne, obavezno na wc moram.
Guza ce mi se zapalit. :lol: :lol:
Hvala na savjetima. :-)
Popodne cu uzeti kremu jer mi se pojavio hemoroid, nije strasno, ne boli, al ipak je nadrazen s obzirom koliko idem na wc.
Jedino me zanima moze li sad ovakvo stanje trajati jos dva tri tjedna il znaci da bi moglo uskoro. (Budem li na wc-u jos dugo veci problem ce biti sto s guzom, nego druge stvari. Hahahahaha :lol: )
Ako bude promjena (poput: krecem u rodiliste) javim vam se.
Lili_nova uh kakvo uzbudjenje!!!! Sretno i cekamo vijesti
TinaB odlicno da je sve sterilno. I ti javi da li ce biti serklaze
Doma sam!!!! Kontrola za dva tjedna. Možda prođem i bez serklaze...
Ja bi voljela da krene. Znam da ne znam što me čeka (tako mi kažu sve ovo što su rodile oko mene), al jedva čekam ugledati curicu i upoznati je.
Daj Bože samo da sve prođe u redu.
Sutra mi je pregled (ako ne rodim do sutra) i baš me zanima što se dolje događa. :-D
Tina drago mi je da je sve u redu kod tebe.
A gdje je Least? Znam da smo blizu tjednima, a nisam vidjela jel u zadnje nešto pisala.
Vjerujem da si nestrpljiva, bude to uskoro...u svakom slucaju javi da i mi znamo kaj su rekli na pregledu.Budes vidjela, ako se smanji razmak izmedu bolova onda si ziher na dobrom putu a inace ti zadnji dani nisu bas najugodniji:)Kremu obavezno uzmi, pomoci ce i oko hemeroida.
Tina super da si kuci, odmaraj!
Nancha hvala što si s nama podijelila svoje iskustvo! Jako mi je drago da je sve super završilo... Pusa tvojoj curici!!!!
Trudnice koliko folne treba dnevno uzimati? 400mikrograma dovoljno?
Krtice dobrodošla i čestitke na trudnoći! Vidjela sam da si na potpomognutoj pisala o suplementima i primijetila da smo skoro isti koktelčić trošile (ja malo kraće vrijeme nego ti). Srećom pomoglo nam je pa što god netko rekao o tome (nekom hoće drugome neće i to je tak). Što se tiče folne ja sam trošila 800 mikrograma dnevno.
TinaB lijepo da si domeka, da prođe bez serklaže!
Lili_nova još malo i upoznat ćeš svoju curicu!
Ja obavila 3D/4D uzv i sve je OK. Izgleda savršeno, sve na svom mjestu i sve dobro funkcionira jedino zbog posteljice sprijeda nisu ispale lijepe slikice. E da, bit će dečko i prilično je veliki, za skoro 2 tjedna u plusu. 24 tt ima 850 g! Neću ni spominjati s koliko mu je otac rođen je pri samoj pomisli na tak veliko novorođenče me nekaj stisne a velike su šanse da bude i bebač takav.
Hej trudnice evo i mene u vaše društvo :yes: Trudna sam 14+1 i za sada je sve super, nisam imala mučnina, povraćanja i ok se osjećam. Pregled mi je za tjedan dana i jedva čekam.
Krtice ja sam do 12 tt uzimala jednu tabletu folacina, a od tada jedan elevit (po preporuci ginekologa).
Ja te iscjetke imam kroz cijelu trudnoću, nekad više nekad manje.
U prvoj sam se trudnoći pitala za svaki iscjedak dal je možda čep, ali kad je otišao čep, nisam mogla fulati - odmah sam znala da je to to. Btw. onda sam već bila u rodilištu u trudovima. :-)
Nadam se da je u tvojem slučaju to sve priprema za porod. I ja bih ovaj put htjela da to krene malo ranije, zadnji put sam rodila na točno 41. tjedan i već sam sama sebi išla na živce. E da, i ova starija se ritala doslovno i prilikom izgona tak da to ništa ne znači ako se beba nije smirila.
Jel ima koja iskustva sa proteinima u mokraći? Meni je danas na 36 tjedana mokraća pozitivna na proteine, tlak je bio ok, ali svejedno sam previše guglala pa se zabrinula. Moram napraviti urinokulturu, doktor nije djelovao zabrinuto, ali ja naravno zamišljam crnjake...
Sad sam bila na WC-u i obrisala sam par smeđih grudica. Da li bi to moglo biti od današnjeg pregleda? Bio je dosta bolan i neugodan. Nadam se da sutra neću morati natrag u bolnicu. :(
Uz to izgleda imam i upalu grla - jako me peče i jako kašljem. A kašalj je ono - dosta se napinjem prilikom kašlja. Sve mi ide na povraćanje od njega. Pa me frka da se od toga još dodatno ne otvorim. A joj...
Hvala KrisZg. Sutra ujutro ću nabaviti sirup od sljeza.
Trebam savjet iskusnih trudnica koje su se patile s glavoboljama??? Znači već 4 mj se borim s njima...danas sam 16+2..u trajanju su 3-4 dana...pa malo mir recimo 3 dana i opet u krug...šetajuće glavobolje od potiljka do čela, nekad imam osjećaj da me boli cijela moždana ovojnica i znaju biti pulsirajuće i kad ne mogu izdržati popijem lupocet...što je isto svaki 3, 4 dan..(što me isto pati -do sad sam smlatila oko 20 tbl..)inače imam niži tlak 100/70 i bez kave ne funkcioniram...molim vas samo mi nemojte reći da je zbog vremena :) kao moja dr...prije 5 god sam išla na pretrage jer mi mama boluje od migrene, ali nalazi su svi bili uredni...tada sam isto imala glavobolje-intentivnijeg tipa, da bi se ustanovilo da je od cilesta :) kojeg kad sam prestala piti nestale su i glavobolje...e sad i trudnoći opet...ajme za poludit...jel moguće da je od hormona?? molim vas javite se koje ste imale s tim problema...znači pijem kavu s limunom-bljak...malo pomogne i lupecet 500 kad već poživčanim od bolova...help
Baš sam neki dan pomislila kako je lijepo što me glava više ne boli. Mene su glavobolje držale negdje do 20 tt, čini mi se. Nisam smjela dotaknuti glavu, imala sam osjećaj da mi kosa smeta koliko me je boljelo. Pila sam Lekadol, nekada i po dvije tablete dnevno kada nisam mogla više izdržati. Drugo ništa mi nije pomagalo, a i te tablete jako slabo jer sam prije trudnoće pila puno jače tablete za glavobolju.
Nažalost, nisam ti baš puno pomogla. Nadam se da će ti se glavobolje smanjivati kako trudnoća bude napredovala, kao meni. Sada boli sve drugo :)
hvala ti puno dino84...mislila sam da sam jedina....imam i druge tegobe...ali to je sve normalno, ali ovo me oduzima...imaš li možda informaciju koliko je to puno tableta? odnosno koliko si ih popila? pati me ta količina i isto kao i tebi lupocet mi je kao tic tac..ali bar malo ublaži..
Ja ti mogu savjetovati da pijes dosta tekucine, pokusas koji sat biti u zamracenoj prostoriji bez moba, kompa, tv-a.... Kad ti je tlak jako nizak, pojedi nesto slano al nemoj ni stim pretjerivati (npr. juha iz vrecice)... Neznam sta drugo... Eventualno pregled kod neurologa u Centru za bol ( znam da ima na Rebru i Sv.Duh - Zagreb). Vidim ti si iz Os, mozda ima i kod vas
hvala ljubilice, sve to i radim...naljevam se vodom...i legnem i spavam i u mračnom sam, pa kad ni to ne pomogne, navečer šetam na svježem zraku, gibam glavu i svašta nešto tog tipa...hladna voda s ledom, kao da mi na 5min razbistri glavu i opet ništa...kao što kaže dino...ništa ne pomaže, već mi se stvara nervoza u buđenju svako jutro, trgnem se i jel boli il ne boli?? ma koma..
ako ne popusti kroz koji tjedan...morat ću i na taj odjel...kako ne volim bolnice...
Tina super za briseve
I moji su sad cisti hvala Bogu nema vise enterokoka
Jos UK da dodje ...
Da vas pitam u vezi iscjedka , ja ga imam vec 5-6 dana zuckast , bez mirisa i ne svrbi , 24tj sam
Jel ok zuti iscjedak ?? Bude mi najviše ujutro jad ustanem popodne malo
Počela sam od juce koristiti polygynax vaginalete svaki drugi dan zbog njega
Crvenkapice, ja takav iscjedak imala skoro cijelu trudnoću, ali ja i inače imam problema s iscjedkom i upalama. Ginekologica se ne uzrujava nešto previše oko toga, nekoliko puta mi je dala Medazol i Plymicol vaginalete pa je poslije malo bolje, ali se opet brzo pojavi.
Kakvim upalama?
Jesu oni kod tebe uvijek bili znak upale ili??