23.08 . će biti godinu dana od kad sam počela sa promjenom u prehrani. Ide mi prilično sporo , ali ću nadam se kad napunim godinu biti na -10 kg.
Printable View
23.08 . će biti godinu dana od kad sam počela sa promjenom u prehrani. Ide mi prilično sporo , ali ću nadam se kad napunim godinu biti na -10 kg.
U nedjelju me je toliko bolio biceps lijeve ruke da sam morala popiti Voltaren, nisam mogla ruku ispruziti do kraja. Teza upala. Ocito vjezbanje dan prije odmoglo, a ne pomoglo. Steta. :/
Stoga, i za nedjelju i za ponedjeljak prijavljujem samo po 1h setnje.
A sad se idem presvuci i jillianasiti, pa se poslije ponovo prijavim. Ako prezivim. :mrgreen:
Elly, vježbaj bez utega dok ne prođe upala ili istegnuće (što već).
Nije istegnuce, prava pravcata upala. Danas je OK. Mislim, osjecam malo, ali ne boli kao u nedjelju (ouch!) ili jucer.
Probat cu onda danas bez utega, pa cu sutra ponovo ubaciti utege ako stanje bude bilo OK. Thnx na savjetu!
jutros sam pri silasku sa stepenica iskrenula nogu. za sad me ne boli, tocnije boli me malo, pri rotaciji. da li da danas preskocim druzenje ili je ipak OK da skakucem?
spajalica ja bi preskočila, ili umjesto jillian odradila neki set vježbi koji ne uključuje rad nogu, trbušnjake i slično.
a dobro onda, odoh u kino :-)
Ja sam u tri dana pojela malu teglicu lino lade. Imam samo tri slova. pms.
Sad mi je palo na pamet od cega je to skracenica: p@sm@aterimengi, eto od cega.
Ja sam se vratila s mora ali nista od jillian - nabola sam se u petu na neki trn i imam veliki otok oko toga, boli me dok hodam tako da necu ni pokusati skakutanje, da se ne bi jos zakompliciralo nesto. Sutra idem na pedikuru pa se nadam brzom oporavku... Inace, na moru sam jos malo smrsavila iako sam imala opaki napad zderanja cajnih kolutica (oni jeftini umjetni Krasevi od 15kn/kg:facepalm:) Sad vec imam probleme s hlacama, pocela sam nositi remen i na strec traperice, inace mi spuznu dolje, cak sam htjela kupiti neke nove jeftine u C&A ali mi je broj 36 bio prevelik a 34 nisu imali - a inace ne nosim 34 ni blizu :zbunjena:
Ali ok, ja sam u prednosti za mrsavljenje jer imam jednu vrlo zivahnu 9-mjesecnu izdajalicu koja mi pojede 500 kcal dnevno bez ikakvog mog truda, a za 500kcal se inace mislim mora itekako oznojiti :-P
Tc, tc. Vi s brojem 36, odmah nam nabijete komplekse.
Dobro, doći ću i ja do svojih nekadašnjih 38.
Jučer odradila 30DS level 2.
a cuj, konf broj ovisi i o visini. ja sa svojih 180 i (potrebitih) 70 kg bas i ne mogu u s iako teoretski stanem, jer mi je masa takvih majica do pupka :)
i dodatak : sa 74 kg (nevjezbackih) sam nosila 44, a sa istih 74 vjezbackih 42 pa 40 ;)
Ma i o visini i o građi tijela. Netko nikad neće moći u 36 bez obzira koliko mršava bila.
Ali, svejedno, ipak djeluje malo psihološki kad kažeš npr. da nosiš 42 ili 44 ili da kažeš da nosiš 36 ili 38, a i u trgovinama te drukčije gledaju.
Ja sam i sada zadovoljna postignutim, za početak je dobro, tako neka nastavi i bit će super. Nikuda ne žurim. :-)
pa, djeluje, ali zato sto su ljudi skloni pogresnim pretpostavkama. kad sam rekla da nosim 44, svi su me gledali i govorili "ma, nema sanse!". a ja cu ti rec, nes ti prodavacice koja ne zna kupca lijepo obuc u koji god konfekcijski broj.
a inace, ako spomenes samo kilazu ili konfekcijski broj, to ne govori bas nista ako nemas visinu. a ako i imas, opet ovisi o gradi tijela. zato je vazno prihvatiti sebe unutar svojih hm gabarita, pa raditi na tome. doduse, meni je vazno kakvi su ljudi iznutra, ovo izvana je ionako samo ambalaza :D
nego, dosla sam se pohvaliti, napokon callanetics. brzo mi je proslo 40 min, djeca su skakala oko mene 8 i po meni) ali izdrzala sam. skroz mi je cudno ovako polako vjezbati (dok nije HC, nije nis lol), ali okej, nisam iscrpljena. najs, najs.
moji su bili bolesni pa ja i osim plivanja kad sam ulovila dan bez fibri, niš od mene ovih dana. Al sam se zato danas zainatila da ću prodisati na nos i vratiti energiju makar crkla nakon 7 dana rikavanja i pola sata sam se razvlačila ala mačketina na haubi neki strečing dok me nije sve pootkočilo, onda sam ubacia neke pilates vježbice i na kraju dance of joy free style dok iz mene nije počeo liptati znoj. Naravno da se osjećam dvjesto posto bolje!!!! Znam da sam najteži i najšugaviji član postrojbe, al dršte mi fige još ovaj put da se vratim u stroj. Nikad nisam bila ovoliko bolesna ko ove godine. Sutra moram odraditi pravi trening.
pikula, probaj callanetics :)
Ma ja sam jos uvijek u onom filmu gdje se tema zove stop kilama ili tako nekako, iako je sad postao vjezbacki topic... Zbunjena sam tim gubitkom kg (i cm) jer mi se cini da jedem normalno, a tu su i neki drugi sumnjivi simptomi (puna sam modrica, kao da svaki udarac u tijelo rezultira gadnom masnicom i jako mi krvare desni dok perem zube)... iako, u ta dva tjedna sam svaki dan bila 2-3x na plazi, kupala se svaki put s klincima, dosta hodala i sl, pa je mozda ipak to uz dojenje objasnjenje mrsavljenja u cajni-kolutici dijetu. No za svaki slucaj sam iskopala neke polu-zaboravljene prenatal tablete i odlucila ih opet piti.
Danas idem na vikend na selo pa cu umjesto vjezbanja kositi, cistiti, grabljati i sl, u nedjelju put od 1000km pa onda probam u ponedjeljak ili utorak (opet) poceti s 30DS (samo tom imam skinuto) pa se javim jel sam uspjela se natjerat ili ne :-)
Ja sam se opet prebacila na ranojutarnje vjezbanje. Godisnji je gotov pa treba uhvatiti radni ritam. :-)
sillyme, malo obrati pažnju na te modrice i krvarenje desnih, to zna biti i zeznuto. Ako se pojačava, otiđi kod dr.
Da se usput malo prijavim, kad sam se več pojavila.
Vježbam slabo, ali se zadnjih par dana barem dobro naskačem, igramo badminton.
Odradila 30DS level 2, 2.dan.
Moja mala pomagačica je silna zadnjih dana. Dođe vježbati sa mnom, onda nešto skakuće i radi. A kad je dio s utezima, donijela si je dvije kutijice od pez bombona (gore s onom glavom iz crtića) i to koristi kao utege. Na završetku vježbanja moji utezi i njeni "utezi" stoje jednako, jedni pored drugih. :-)
Svrco, preslatko :)
Eto, da prijavim da jos uvijek trcim 3x tjedno i postajem sve bolja u tome :)
Švrćo, ajme :rastop:
annie, odlicno.
Anemona, neka je i badmintona, da ostane neavika svakodnevnog kretanja.
sillyme, dobro ti ide. prati krvarenje desni, vise vitamina C.
sve ostale, cekam.
slobodno pisite i o hrani - koliko obroka imate dnevno, sto vas zeze, kako napredujete...
ja sam na GO od djece, ali sam i dalje na poslu, MM je s djecom na moru, ja slobodna, izlazim, setam se, bas i ne vjezbam, jer me zglob ipak malo zeza, od onog pada, a sutra idem s matmizi na obalu. mozda malo i poskocimo, ako ne onda cemo otplivati ;)
ja cu nadodati da me nista ne boli od jucerasnjeg vjezbanja (ok, nisam se ni pretrgla), a sinoc sam nekako...osjecala misice. ne onu uobicajenu zategnutost, nego...drugacije. bas me zanima kako ce biti dalje.
Svrco, rastop! :heart:
Nakon utorka sam imala dan pauze (ne pitajte - posla u srijedu preko glave a stresa jos vise :grrr: .
Cetvrtak: 1h setnje
Sad pijem kavu i cekam jedan mail, nakon toga palim Jillian. Lakse mi je kad ju (ako uspijem uloviti vremena da sam nesmetana) odradim ujutro. Znaci, prijava za danas tek slijedi.
kad smo sad kod vremena vjezbanja, meni po ovim vrucinama zapravo najvise pase ako to ordadim oko 9 ujutro. popodne mi je vec zbilja tesko :(
ja na posao odlazim dosta rano, evo ovaj tjedan sam uglavnom oko 7-7.15 na poslu. kad dodjem doma i u kuci je +29C jednostavno ne mogu.
Jučer nisam :( Gosti su otišli tek oko 23h.
A jutros, ne mogu ujutro, ubijte me. Ne mogu zamisliti da išta takvoga radim ujutro, osim da pijem kavu i vegetiram.
Ja vise volim jutarnje treninge, pogotovo dok svi spavaju (iako mi se bilo tesko naviknuti na njih) bas zato sto u miru sve odradim, nema one neizvjesnosti kako i u kojem smjeru ce dan krenuti (mozda ce duze trebati ostati na poslu, negdje cemo neplanirano odzujati, klinci ce biti cendravi, itd). Znam da sam trening odradila i da nema iznenadjenja..
nego, zhang, imas li ti koju preporuku sto jesti i vjezbati kako bi malo dobila na kilazi? :D
Sve isto kao i da trebas skinuti, samo u vecim kolicinama i/ili vise obroka. Uz malo vise (integralnih) ugljikohidrata :-)
to je, onak, da dobijes finu misicnu masu, da se ne umastis.
ja se trudim jesti 'cisto' tj. ono sto se smatra zdravo. Ali mi ne uspijeva bas svaki dan.
ono sto sam primijetila je da, kad si dan ranije isplaniram jelovnik, i kada je to stvarno 4-5 smislenih obroka, onda me ne vuce za slatkim. Ali cim mi se dogodi da pregladnim, onda mi se jedino slatko jede.
Prijava: setnja + Jillian 30DS - level 1 - day 5 (sa utezima)
drugi dan callanetics-a, muko moja, nije bas jednostavno :kez: iako nisam skakala, preznojila sam se, i malo su mi drhtave noge bile slijedeci sat vremena. skroz je inspirirajuce vidjet bakicu kako vjezba ( i bolja je od mene lol).
Za danas prijavljujem 1:15 h (u komadu) intenzivnog plivanja.
Ne znam da li cu vjezbati Jillian danas, ali ovakvo plivanje definitivno racunam kao vjezbanje.
Ja ovoga puta prsno (zaboravila sam naocale za plivanje, a bez njih mi je kraul tezak jer me vise pece sol, kod prsnog manje), MM kraj mene kraul, i - ja brza od njega (inace je jako brz). Bas je komentirao kako mi se vratila stara snaga. :)
anamar, prestanu li noge ikad boljeti?