24 tjedan= 6,5 kila. ne znam kaj ću. sve je krenulo dobro, mjesečno kila kad ono prošli mjesec 4 :shock: :shock: medicinka mi je rekla da će mi zašiti usta :lol:
stvarno sam u komi, ne jedem baš tako puno :(
Printable View
24 tjedan= 6,5 kila. ne znam kaj ću. sve je krenulo dobro, mjesečno kila kad ono prošli mjesec 4 :shock: :shock: medicinka mi je rekla da će mi zašiti usta :lol:
stvarno sam u komi, ne jedem baš tako puno :(
Ja sam u prvoj trudnoći dobila 20 kg, a sada u 38 tj. 16 kg
ja sam 36+1 - 8 kg u plusu (visoka 173, krenula u trudnoću sa 68 kg - imala par kila viška od ljeta 8) ) Beba će bit oko 4 kg. Ja ću valjda dobit još dvije - tri.. Sve mi je u trbuhu i malo bedra (ali više od nevježbanja, nego od trudnoće)
Sad sam u 21. tjednu, a imam +3 i sve mi je u trbuhu. Piše na onoj stranici da mogu dobiti do 18. Ja sam baš zadovoljna s obzirom na to da sam u prvoj t dobila preko 30.
Eto mene u 13 tj a već na bar 4kg +...
I to samo zato jer sam zadnja dva dana normalno jela (ne gladovala) :cry:
..mislim stvarno nisam u stanju trudna voziti orbitrek
18+5... 6kg :/
Evo sam jutros ponosna na sebe, 17+4, u plusu 3,5kg. Zadnji mjesec nabacila samo 0,5kg. Ovo sve uz napomenu da sam krenula sa 4kg viška, i da mi je gin odmah rekao "nemoj se puno udebljati" :shock: , a za početak su kile krenule gore takvom brzinom, da nisam znala šta da radim. I ja jedem sve, pazim da bude raznovrsno i što zdravije (al mazne se i hamburger i pizza povremeno), samo se čuvam slatka i sokova. I mislim da je i ljepše vrijeme i aktivniji način života značajan faktor.
da to je istina....treba hodati što više!!
Ajde sunce..grani više!! :D
u prošloj sam dobila ukupno 16 iako sam zadnji mjesec jako pazila. ovaj put kako god okreneš - BMI ili neBMI - ne smijem dobiti više od 10 između ostalog i zbog tlaka.
22 tjedna +6 :/ , ali samo zato jer sam prva tri mjeseca dobila 4 kile, a ova dva mj. drugog tromjesječja tek 2 :?
31+1 i 14kg dobila....
danas mi je doktor na pregledu rekao da sam predebela pa me to malo ubilo u pojam...
tak sam tuzna... :cry:
i bebica vec ima preko 2 kg i rekao je doktor da ima malo preveliku glavicu.
jel to nest opasno?
ja se tjesim da je to genetika posto je muzic rođen s gotovo 5kg i rekla mi svekrva da je imao ogromnu glavu...
eto ja u 32 tj. i sa 13 kg viška( visoka 167 imala 51 kg prije ), svaki me mjesec doc deprimira da trebam smanjit jelo a zadnji pregled prvi put nije imala komentara na kilažu ( odustala je hvala bogu ), ja ne jedem niš ekstra - prije sam gladovala sad jedem normalno i da budem iskrena više sam gladna nego sita :mrgreen:
Pozdrav svima :bye:
Ja sam trudna 13+4 no nazalost zadnjih 10 dana sam na mirovanju. Do 12 tjedna nisam dobila nista, samo mi se je trbuh ispupcio i grudi narasle, cak sam bila i smrsavila, jer sam promijenila prehranu, pocela sam kuhati, sto mi je jako pasalo, jer dok sam radila nisam jela kuhano svaki dan, izbacila sam slatkise, grickalice, slatke sokove i setala sam svaki dan po sat i pol, a ponekad i dva puta dnevno.
No, kako sada moram mirovati, bojim se da se ne udebljam previse. Za sada uspjevam na grickati nepotrebne keksice, cipsice i ostale nepotrebne kalorije izmedju obroka, tj. jedem samo voce izmedju dorucka, rucka i vecere. Ima li netko iskustva sa mirovanjem i skupljanjem kila?
Borka, ja sam bila dva mjeseca na mirovanju i prilicno se toga nalijepilo. Iskreno nije ni da sam vodila previse racuna o tome (uglavnom sam si udovoljavala), ali ne mogu reci ni da sam se prejedala. Onako, jela sam kao i prije T, s tim da sam uglavnom lezala :/. Rezultat - sad sam 25+6= +7kg.
Sad sam pocela raditi opet i nadam se da ce i kile malo usporiti...
Wonderwoman, meni se tvoje kile ne čine tako puno, budući da si mirovala, a i pošto počinjes raditi, sigurno će se sada sporije skupljati.
Ja sam se jutros vagala i nakon 11 dana mirovanja dobila sam 0,5 kg. Tješim se ako nastavim ovim tempom da bih trebala dobivati oko jedne kile mjesecno. Nadam se da nisam previse optimisticna :mrgreen:
mici, ako si ti pre debela, ja sam onda zeppelin! :mrgreen: 27+4 a +12kg. U 31 tjednu ću valjda biti na +18!Citiraj:
mici85 prvotno napisa
Što se glavice tiče, samo ću ti reći da sam se ja tako bedirala u prošloj trudnoći jer je glavica npr u 30 tjednu bila dimenzija za 34 tjedna a nogice za 28 tjedana (ne znam sad baš točno ali bile su dosta velike razlike). Uglavnom, kad je ginić vidio mm-a samo je rekao: eto, nemamo se što brinuti! :lol:
Osim toga, rekao je da su uzv mjere standardizirane, a da smo svi različiti i normalno je da sitniji ljudi imaju sitnije bebe, a oni s većom glavom da imaju bebe s većom glavom :mrgreen:
Citiraj:
loonalee prvotno napisa
istina, nisam ni ja neka mrvica... imam nekih 174cm i prije trudnoce 65kg (bavila sam se plivanjem pa nisam bas najsitnije građe).
ne znam... skroz sam bila jucer tuzna nakon pregleda. strah me za bebaca.
osjecam se stvarno ko neki tenk.
iako svaki dan puno secem i nije da sam bas srasla s kaucem...
jos sad i neka depresija...
joj uzas... :cry:
Ja imam one tablice tezine za trudnice, i neki normalan prirastaj tezine je oko 300 - 400gr mjesecno. Eh sad, curke koje su imale srecu da se ne udebljaju na pocetku, one to moraju nadoknaditi pred kraj drugog i u trecem tromjesecju. S lezanjem, cini mi se da je do 2kg mjesecno sasvim OK.Citiraj:
borka prvotno napisa
Uh, da se ne zabrinete, ovo je greska, trebalo je pisati sedmicno :lol:!Citiraj:
wonderwoman prvotno napisa
Citiraj:
mici, nemoj se bedirati...Citiraj:
mici85 prvotno napisa
Meni su za prvo dijete prognozirali da će biti teze od 4 kg i da ću zbog veličine djeteta (i glavice) najvjerojatnije morati na carski...Što da ti kazem- u bolnici rekli da će biti oko 3400g a rodila se sa 3150g. Vaginalno.
A što ti je rekao doktor? Da moraš na dijetu ili?
Ajme, srce mi je stalo, vec sam pocela racunati koliko sam u plusu :lol:Citiraj:
e sad da vas sve lijepo utješim.
ja sam jučer bila na kontroli i stanje mojih kila sa 34+4 je ravno 100 kg
dakle, molim ne kukati i plakati...meni je ostalo još 5 tjedana i još stignem natuć i do 110.
ovih 100 znači da sam od početka trudnoće u plusu 16 kila.
istina na visinu od 180 cm to ne izgleda baš tako strašno kriminalno ali podatak da imaš 100 kila je totalno deprimirajući. imam više kila nego MM.
Moja mama je isto imala 100 kg u trudnoći! A visoka je cca 165 :mrgreen:Citiraj:
bleeda prvotno napisa
Što veli ginić?
da to nije niš', jer ipak sam ja komad žene i da je sve ok jer su nalazi ok. i kaže da nemogu ni rodit sa 90 kila kad smo startali sa 84.Citiraj:
loonalee prvotno napisa
tlak je super, urin isto, krv, šećer...sve 5 ja se dobro osjećam i veli da se ne sekiram da bu to otišlo sve dole
ovo mene uopce ne dotikavlje jer je MM stanga pa sa 187cm ima jedva preko 70kg...Citiraj:
bleeda prvotno napisa
ja sam u 27tj trudnoce upravo stigla do 70kg (sto je +4 u odnosu na start) ali sam u startu imala viska :oops:
do kraja T cu biti sigurno teza od MM 8) ko i prosli put
8) :P
da, fakat ovih 100 kg zvuči strašno (bar u odnosu na mojih 80 :oops: ali ja sam ipak metar i žilet neki bi rekli :lol: ), ali kak da ih u trudnoći ne dobiješ..........to je ipak normalno, bar dok su svi nalazi normalni...........i meni su doduše prošli put do zadnjeg mjeseca svi nalazi bili normalni, pa su me u 36. tjednu htjeli hospitalizirati zbog visokog tlaka uslijed navodno +16 kg :? , tak da ipak treba malo pripazit, ako se da.............
ah da zaboravih nopemenuti - ja sam svojih 13 kg u 32 tj. dobila uz prilično strogo mirovanje što znači da mi je najveći domet hodanja kratkotrajna kupovina namirnica u dućanu ( dobro kućanske poslove ne računam ), onda to i nije tako strašno :roll:
Pa znas da se meni to ne cini tako puno, s obzirom na mirovanje. Jer zaista mi koje trebamo mirovati, ne znam kako potrositi energiju. Jer evo ja i dalje imam apetiti, a i ne pada mi napamet da sada ne jedem, imam najnormalniji dorucak, rucak, veceru i lagani medjuobrok. Ali jednostavno uz ovo mirovanje hoces/neces moramo dobiti neki visak :roll:Citiraj:
lilamili prvotno napisa
Pa znas da se meni to ne cini tako puno, s obzirom na mirovanje. Jer zaista mi koje trebamo mirovati, ne znam kako potrositi energiju. Jer evo ja i dalje imam apetiti, a i ne pada mi napamet da sada ne jedem, imam najnormalniji dorucak, rucak, veceru i lagani medjuobrok. Ali jednostavno uz ovo mirovanje hoces/neces moramo dobiti neki visak :roll:Citiraj:
lilamili prvotno napisa
pa doktor nije spominjao dijetu ali je naglasio da "lakse sa slatkim". nije da inace pretjerujem s bilo cim od hrane al nije mi se dalo pregovarati s njim o tome...Citiraj:
loonalee prvotno napisa
rekao je da smo i beba ja predebeli. istina je da sam ja vec sad dobila ogroman trbuh ko moje frendice neposredno pred porod... :/
samo je rekao da je beba isto prevelika... navodno ima oko 2030-2050g i preveliku glavicu i rekao mi je da ak to tako nastavi da cu na carski...
s time nemam problema, samo neka bebica bude dobra i zdrava.
ja sam cak sama razmisljala da odem na dijetu... :P
Nemoj se bedirat radi toga...Citiraj:
mici85 prvotno napisa
Beba je i meni bila s 31 preko 2 kg..po NJIHOVOJ procjeni, a ja do sad nisam puno dobila kg iako sam u 35 tj. trudnoće
S prvim djetetom sam te debelo šila...uf..kad se sjetim..30ak kg dobila..
A sad je i sezona voća, tresanja, jagoda svega...pa kad ogladnis polagano na voce...ako te strah toga...
ja sam bila bjesna kad mi je doc rekla da izbacim slatko, masno i kruh :evil: prvo ipak sam ja u trudnoću ušla s teškom anemijom ( vjerojatno i zbog mog nejela ) i sad napokon jedem zdravo, kruh, slatko a pogotovo masno ionako i ne jedem u nenormalnim količinama i ne namjeravam to smanjit ili ne daj bože ukinut skroz :saint: , al kao što rekoh doc me više ne gnjavi zbog prirasta težine a ja više i ne namjeravam ić kod nje ( ići ću na preglede u Vinogradsku jer me otkantala zbog komplicirane trudnoće ) tako da mogu jest normalno i bez grižnje savjesti :mrgreen: - iskreno više i ne namjeravam stajat na vagu, glupo je da se opterećujem s nečim na što ne mogu utjecat, kad se bebica rodi onda ću bez problema skinut to što je viška ( a ja mislim da toga i nema puno ) jer ja inače obožavam puuuuno šetati ( i to mi jaaako fali :cry: )
joj, ja svaki dan tamanim puunnooo voca...pokusavam se ne badirati zbog kila. manje cu papati ovaj ostatak trudnoce i uzivati...drugo mi ne preostaje...Citiraj:
Sretna Mama prvotno napisa
:roll:
ovaj mjesec 0!!! :D :D
Svaka čast, ja ovaj mjesec 0,2 kg :D :DCitiraj:
sanjaneo prvotno napisa
Ipak funkcionira "za doručak ko kralj, ručak podijeli, a večera ko siromah" (tako nekako...uglavnom) :oops:
pa cestitam vam mrsavicama :mrgreen: ja ovaj mjesec 1,5kg do 2kg, varira. prosli je bila samo 1 kg, pa sam bila happy. a ako sad nakon 30.tj. tek krece dobivanje na kilazi, onda sam nadrapala :/
hah....fakaat je bilo na naglo, ali jucer na pregledu 28w3d sam imala samo pola kg vise, oliti +4,5Citiraj:
saska7 prvotno napisa
bas me prepalo da ce tim tempom stalno...
jos 12tj, visemanje, do poroda pa stalno nesto racunam koliko bi mogla ukupno dobiti do kraja ako ipak malcice stanem na loptu.
primjetila sam da, odkad koristim sporulinu i zelenu magmu, jedem zapravo manje.
mislim da utjecaj umjetnih multica ima veze sa apetitom. brine me malcice granicni nalaz zeljeza u krvi pa sad vazem odluku da li da pocnem piti zeljezo koje sam dobila na recept od doktora ili ne...jos cu vidjeti..
saska7 pa meni se +4,5 kg za 28+3 uopće ne čini puno :?
al pošto mi je prva trudnoća, ne kužim se baš puno...
ja sam jučer na 12+5 imala +1,5 kg i činilo mi se ok... sad više nisam sigurna...
pa ni nije puno...cisto zato sto je zapravo rijec o +8 :P (prvo sam izgubila 3,5, a sad dobila do +4,5) bilo bi strasno da sam dobivala istim tim tempom bez ovog gubitka jer sam startala sa viskom (poprilicnim)
ono sto je mene uzrujalo je cinjenica da sam u 2tj nakon pregleda dobila 2kg..i onda u slijedeca 2tj jos 0,5. ovaj skok me usokirao...iako, kao i sa klincem kad se rodi, tako i u trudnoci, skokovi su normalni i ne treba se uzrujavati ukoliko nalazi pokazu da je sve ok...
Prva trudnoća trajala 37 tjedana, dobila +17 kg, iz bolnice izašla s +5 kg, beba teška 2740 grama.
Druga trudnoća trajala 38 tjedana, dobila +10 kg s time da sam dva mjeseca prije termina imala +12 kg, a u zadnja dva mjeseca sam pala na +10 kg (nemreš vjerovat, to me jako brinulo), beba je super zdrava i prava samo malo lakša 2790 grama.