Da, tako bi trebalo biti i vjerojatno je u nekim normalnijim zemljama. Još se nadam da ću se moći dogovoriti, ali opet, otvoreno su mi rekli da ako npr. prežive 2 od 4 u svakom slučaju vraćaju 2. Vratili bi oni i više, ako bi imali što, ali eto, zakon ne dopušta. Mogu shvatiti da su liječnici traumatizirani agresivnom kampanjom koja se posljednjih godina vodila na ovu temu, ali teško mi je probaviti da je zaštita embrija važnija od zaštite ljudi, od prava žive, zdrave, rođene djece na isto takvu mamu. Moja prva trudnoća je bila uredna, a ipak sam neposredno prije i nakon poroda provela tri tjedna u bolnici. Rodila sam nedonoščad i srećom, zdrave su, ali trebalo je puno hodanja po doktorima da budemo sigurni u to. A moglo je vrlo lako ispasti i drugačije. Teško mi se pomiriti s tim da nemam drugog izbora nego njih i sebe izložiti riziku ili dići ruke od svega.
Ne znam kvalitetu embrija, znam samo da su zamrznuti šesti dan. Svježi transfer je napravljen peti dan. Sjećam se da je u isto vrijeme u postupku bila još jedna pacijentica s jako puno js/embrija, kojoj nisu mogli napraviti transfer zbog hs pa su mi u labu rekli da će njezini embriji imati prioritet kod zamrzavanja, a meni da će zamrznuti kad/ako/koliko stignu. Tako sam došla na red tek šesti dan. Dr. je odmahivao rukom na taj 6. dan (u smislu malih šansi) ali ja sam po stranim forumima našla da ima i takvih trudnoća. Zato sam i postavila pitanje ovdje, u nadi da netko ima konkretnih iskustava ili zna više o ovoj temi. To bi mi pomoglo u odluci.
Argente, bilo bi super kad bi se zvijezde tako posložile da se mogu izbjeći teške odluke i rizici.