Stranica 8 od 28 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 1352

Tema: Uspješnost FEt-a

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

ajde bas arlena, ja se kladim da ce svi embriji prezivjet i da ce jedna od nas zatrudnit sad! sta ne bi bilo 50-50, kad su vec blastice

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Prihvacam
    Al moja je jedna slabija,vise se ne sijecam jel morula
    Kad je tvoj transfer?

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Kako ne, mogu se 'ne odlediti', odnosno, imati takav stupanj oštećenja da nema smisla transferirati. Ako su smrzavane slow freezing metodom, šanse za preživljavanje su oko 60%, a vitrifikacijom oko 90%. OK, različite studije govore različito, ali postoci su tu negdje (govorim o blastocistama).

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

a sad ja upadam s "pametnim" pitanjem, naime, dr mi kaze da prije FET-a idem na folikulometriju (tu u CH kod drugog dr), i da si dam stopericu kad je folikul 17-18mm, da bi mi oni mogli napravit transfer 5 dana poslije. Mislim, zasto to? Moj ciklus je kao svicarski sat, sve 28 dana, 14.dan ovulacija, imam i LH trakice i ne zelim ici niti na folikulometriju (ovdje jedna kosta oko 1300kn, znaci 2 x1300kn, plus 300 kn stoperica), niti zelim u ovom ciklusu ikakve hormone, niti zelim izlazit s posla zbog folikulometrije, kad mogu pratit ovulaciju LH trakicama. Tako da sam odlucila nista nikom ne govorit, samo reci kad mi je ovulacija i kad stizem na transfer :D jeste vi imale takva iskustva ili ste sve isle sa stopericom? Mislim ne moram vam govorit kako je taj IVF naporan, jos sad i za FET da moram po ambulantama, no fricking way!!

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

bila sa štopericom

mona22 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

ja bila na fetu ali bez štoperice samo se pratila debljina endometrija...ali pijem estrofene od 3dc i utrogestan vaginalno od dana kad bila ovulacija

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

S ultrazvucima i štopericom.
    Mislim da ćeš morati barem jedno od toga dvoje. Ne znam što ti smetaju hormoni iz štoperice, pa to su oni isti koje očekujemo da će ti tijelo početi proizvoditi nakon transfera

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    S ultrazvucima i štopericom.
    ovako i ja. i s obzirom da mi je ovulacija 18.dan, bila su 4 UZV
    Posljednje uređivanje od tetadoktor : 09.02.2014. at 10:31

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Kod mene je bio još štreberskiji pristup, O 15dc=5 UZV
    boogie, driješi kesu

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

hahaha, Argente me prokuzila
    a ajde, mozda odem, al jednom!! narucit cu se na 12 dc :D mislim da mi je danas evo upravo menga, sad cu nam kupit karte i onda za 13+5 dana stizemoooo!

tantolina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Cure trebam mali savjet....što mislite da li je bolje ići u FET sa dijagnozom PCOS čekajući prirodnu ovulaciju ili sa estrogenom i progesteronom......ciklusi su mi duži 30-45 zbog PCOS...hvala
    Posljednje uređivanje od Argente : 12.02.2014. at 22:28

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Pozdrav cure,
    ja danas bila na UZ- 9 dan ciklusa, folikuli vec 17-18mm- ima ih tri. nocas primam stop injekciju, i u utorak u Prag po smrzlice,tada mi je zakazan ET. Koji je postupak sa smrzlicima, moze li neko da mi objasni?

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ako si isla na folikulometrije i primas stopericu,znaci da nisi u postupku FET nego stimulacije,i da ce ti raditi punkciju a nakon 2-3 dana ET. Za FET postupak(vracanje smrzlica),mjeri se debljina endometrija a ne mjere se folikuli.

Nera29 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ovisno u kojoj je klinici FET moze biti i uz mjerenje folikula i pracenje ovulacije, to je samo drugaciji postupak prije FET-a, cilj je dan ovulacije koji se tu dobije prirodno dok uz mjerenje endometrija i Estrofem doktor odluci koji je to dan po svom izboru tada kada je endometrij dobar. Uglavnom smrzlice odmarzavaju na onaj dan nakon ovulacije kada su u postupku iz kojeg su oni i potekli, znaci ako su zamrznuti treci dan, onda treci, peti onda peti...itd...
    Ukoliko prezive odmrzavanje radi se transfer i cijeli je postupak isti kao kod svih ET-a...
    Neznam dali si na to mislila kada si pitala koji je postupak my_heart...

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj tantolina prvotno napisa Vidi poruku
    Cure trebam mali savjet....što mislite da li je bolje ići u FET sa dijagnozom PCOS čekajući prirodnu ovulaciju ili sa estrogenom i progesteronom......ciklusi su mi duži 30-45 zbog PCOS...hvala
    ja svaki put isla sa estrogenom i progesteronom ... Moje ovulacije nikako docekat. 3xfet, od toga 2 trudnoce, prva zavrsila spontanim u 10 tt , druga rezultat u avataru

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Nera29 potpuno si u pravu...upravo ovako je bilo kod mene...vratili su mi smrzlice. Od tri dva su nastavila da se zazvijeju tako da su mi vratili dvije blastice...sad cekam...

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Pozdrav, cure!
    Imam pitanje... Kada se ide na FET onda se ne radi punkcija folikula, nego se čeka da on prsne pa onda transfer? Baš mi je žao te jajne stanice, bilo bi super da i nju sačuvaju...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

na VV se ne cilja ovulacija nego se gleda debljina endometrija. od prvog pregleda daje se estrofem, kad endometrij dovoljno zadeblja, uvodi se utrogestan i tad dan se smatra danom ovulacije. ako se smrzlici stari 5 dana, 5-i dan nakon uvodjenja utrogestana bude transfer.

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

ajooooj, evo meni sve nesto kasni! ovulacija jos nije dosla, danas je 16 dc, jucer LH pozitivna al blijedja od kontrolne, danas folikul 20mm, endometrij 10.45mm, lijepi, no sta sad, kad ce ta ovuolacija? Hoce sutra? :D nadam se! S koliko mm puca folikul? A karte za avion vec kupljene......buaaaaaaaaaaaaa!

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Boogie jel streca jajnik
    Morat ces ti na jos jednu folikulimetriju
    Nadam se da si se i prije pratila trakicama pa da znas kako to kod tebe izgleda kad je pozitivna. Al inace kad nesto cekas onda se sve posemeri. Pisem s mobitela pa nemam smajlice al inace bi ti nakacila jednog koji nazdravlja - za ovulaciju

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

haha, da, morat cu na JOS jednu folikulometriju, to se Argente sad smjeska Je, mjerim vec jedno 7 dana LH i uvijek je nista nista nista, onda nedjelja crtica, jucer maximum, sad cu mjerit za jedno 5,6 sati, nadam se da ce opet bit 0. U bit dr rekla da se mogu vratit i 4.dan blastice, tako da taman prije aviona vracamo u svakom slucaju, ako je danas ovulacija ili sutra FET je u nedjelju!! Plus keksic pao, za svaki slucaj, nek se nadje
    Arlena kad ti je beta? tj kad ces radit testic SRETNOOO!!!

Dulcinea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

boogie woogie nisi mjerila bazalnu? Curke želim vam puno puno sreće!!! Naš prvi FET završio negativnom betom,sad čekam M i drugi pokušaj.

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Dulcinea nisam mjerila bazalnu, al evo danas mi je LH -. Dakle prekjucer pozitivan, jucer poz i UZV folikl 20mm, danas LH -, pa ja zakljucujem da je ovulacija bila negdje jucer popodne/navecer ili jutros rano.... :D znaci FET u subotu, ajde dobro, nije stres :D

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Boogie-u tebe polazem sve nade! Sijecas se oklade? bojim se da se ja pridruzujem dulcinei doduse,nekoliko negativnih testova nisu me uvjerili sutra je sluzbena beta pa da potvrdim sto ionako znam. Boogie sad si tí na redu! Za plusic!

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

ma daj arlena, kakva negativna beta. Jel menga stigla? Ako nije - nada zadnja umire!!!
    Joj, ja sam sad opsjednuto citala sve ono sto vec znam, gledala sanse za FET blastociste, oko 50%!!! Ma mora uspjeti, tako su mi se nade sad probudile! Kao da sam vec trudna

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Kakva menga?is is menga al i ona treba doc oko 28. A ti ces draga boogie.tehnicki i bit trudnica od subote i to ovaj put sa sretnim ishodom

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

evo curice da se I ovdje upisem- obje su se blastice odledile, jedna bolja jedna sporija, al obje "perspektivne", I sad sam incubator za nadam se dvije bebice, curicu I decka, ako moze, I ako se primaju zelje Kao sto sam rekla na odbrojavanju, necu radit test za 7 dana, nego cekam mengu, pa ako ne dodje dam joj jos 3 dana a onda mozda beta.... ja bi najradije recimo tjedan dana nakon ocekivane menge, jer me detekcija biokemijske NE ZANIMAAAAAA!!!

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

pitanje za FET trudnice ili majke!
    s obzirom da su embriji odledjeni za ocekivati je da ce se u pocetku sporije razvijat…. tako moj muz koji je cell biologist kaze
    jeste primijetile niske bete u pocetku?
    ili negativne testice na dan 12,13 nakon ovulacije kad npr svjezi transfer obicno da vec odgovor? a da je poslije trudnoca...

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

moja beta je bila niska, u potpisu su detalji.
    nakon prvog vađenja sam mislila da je biokemijska.

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

joj Bluebella, blago tebi uspjela si!! nadam se da cemo imati slican ishod! imamo slicnu dijagnozu, terato, iza mene su 2 biokemijske isto, tako da se sad nadam trecoj sreci! testic je bio poz jucer, danas je malo tamnija crtica, al opet jako svijetla pa sam se ukomirala. meni je danas 8dnt i vjerojatno bi mi za 2 dana beta bila 50. zato je necu vadit do petka…. al zivce ionako gubim i stresiram se a to mi nije zdravo

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

držim fige za isti ishod i svaka čast ako izdržiš da ne vadiš betu prije petka. ja bi već sutra u 8 bila u nekom privatnom labu i vadila krv. hehe... tak sam nakon svog poz testa, sutradan u 7:30h ujutro već bila ispred "Sunca"
    9dnt imala sam + na digitalnom clearblue testu pa nije bilo proučavanja tamnije/svijetlije crtice...

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

meni je beta bila visoka, 12dnt 584

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Bluebella ti si imala odleđene 4dnt morule, šta ne?

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Bluebella ti si imala odleđene 4dnt morule, šta ne?
    Bile su zaledjene morule, al na dan transfera su vec bile na prijelazu u blastice..

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

evo info iz prve ruke-veli embriologica da smrzutima treba par sati u kulturi da se dobiju,sto oni i rade,odmrznu ih ujutro u 7.30,a meni transfer bio u 10.30.kasnije se ponasaju kao svjeze!ajmo embrijici,dijelite se!!
    Posljednje uređivanje od boogie woogie : 10.03.2014. at 09:23

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Molim vas da razgovor o testovima nastavite na Odbrojavanju ili Nakon transfera, ovdje sam morala brisati (pravila...)
    Hvala!

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Pozdrav, molila bih iskusne cure za mišljenje. U pripremama sam za 3. FET ove godine. U 9mj/2013. bila u postupku IVF/ICSI na VV, dobiveno 19 JS od čega dobiveno 10 embrija, krioprezervirana 2.dan plus 3 JS. Ne mogu se oteti dojmu da sam u ovom postupku zakinuta zbog smrzavanja embrija na 2 dan (4st.). Pogađate, punkcija bila u utorak!! Prethodna 2 FET-a neuspješna. Za sada nam 50% embrija nije preživjelo odmrzavanje (od 6, transferirana 3 emebrija), s time da su ocijenjeni vrlo kvalitetnima, citiram doktoricu. Ne znam šta više očekivati od ovog postupka, najrađe bih krenula ispočetka, ali dok imamo embrija u krioprezervaciji to je nemoguće. Iskustva? Postoji li neka Rodina statistika vezano uz FET? Hvala.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Prosle godine sam rodila sina putem IVFa. ove godine sam radila jedan FETa koji je bio neuspjesanvracen samo jedan embrio pa IVF opet neuspjesan vracena dva embria E sad treba da radim FETa. Moje pitanje je. Koliko embria da vratim. Imam 4

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

ja bi da sam na tvom mjestu vratila 2 puta po 2 embrija,ali to je tvoja odluka...

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Edina, gdje ste u postupku i na koji dan su vam zamrznuti embriji? Ako ste u RH, pretpostavljam da ih je po 2 u slamcici. Embriolog će sigurno odmrzavati 1 slamcicu, pa ako bude sve u redu vratiti ta 2 embrija. U slucaju da imate blastociste mislim da bi bilo vrlo rizično više od 2 embrija vraćati, zbog visokog rizika viseplodne trudnoće. Isti doduše postoji i kod 2 i 3 dn embrija, ali je stopa implantacije ipak puno niza.

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

E da, ako su po dvoje u slamcici, a najčešće jesu, embriolog bi trebao odmrznuti obe slamcice, vratiti, ako budete inzistirali, 3 embrija i jedan baciti? Mislim da to nema smisla i nisam sigurna sta kaže mpo zakon u tom smislu.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Mi zivimo u Americi. Jesu blastociste.

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Edina, bez obzira na 2 prethodna neuspješna FET-a, mislim da bi bilo najbolje vratiti max. 2 blastice, da ne ne izlazete jos većem riziku. Ali odluka je na vama. Sretno!

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Maksimalno dvije blastice, budući da imaju veću šansu za implataciju. Sve drugo bilo bi izlaganje riziku od višeplodne trudnoće.
    Pogotovo ako imaš manje od 35 godina. Stoga još jedna dobra konzultacija s tvojim MPO-ovcem ne bi bila naodmet.
    Sretno.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Hvala imam 32 godine.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

FAnaS, tek sad vidim tvoje pitanje...Roda nema nikakve statistike o uspješnosti FET-a, stalno tražimo klinike da nam dostave svoje statistike (iz kojih bismo, između ostalog, mogli iščitati i odgovor na tvoje pitanje) međutim to se ne dešava.
    Ionako ti nema druge nego potrošiti sve embrije prije sljedeće stimulacije (ako bude potrebna). Koji dan ti ih vraćaju, isto 2.? Možda možeš tražiti da puste da se razviju do blastociste?

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Argente, koliko znam praksa je da se embriji vraćaju na onaj dan kad su smrznuti, nisam sigurna bi li embriolog uopće pristao da pusti embrije da se razvijaju do stadija blastociste, s obzirom da ih odmrzavaju slamcicu po slamcicu. No, za mene se priča oko FET-a ionako blizi kraju, preostala su mi jos 2 smrzlica, mislim da ću po njih u 9.mj. Ako i taj 4.FET ne uspije sve nade ulazem u novi postupak. U konačnici razocarana sam s ovim prvim postupkom upravo zbog činjenice da su mi zamrzavanjem embrija na 2.dan bitno smanjene sanse za implantaciju. Radilo se o sveukupno 10 embrija. Iz ove perspektive sada, radje da sam imala 3 poštene blastice recimo.
    Inače, skuzila sam da nema nigdje podataka o uspješnosti postupaka, ne znam zasto ih drz.klinike ne objavljuju i u principu taje. Neke privatne nešto objavljuju, ali i ti podaci mi se čine sturi.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Dali neko zna sta bi trebalo koristi prije FET da bi se povecala uspjesnost?

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sam cula da treba jesti cveklu ili piti sok od cvekle i jesti ananas,dobar je za endometrij.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Dali se ananas jede prije tansfera ili posle?

Stranica 8 od 28 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •