Anjica prodaje snapy kopče info od danas 12.prosinca ako kome trebaju kontaktirajte ju preko pp upišite u pretražnik anjica i pošaljite joj PP.
:love:
Printable View
Anjica prodaje snapy kopče info od danas 12.prosinca ako kome trebaju kontaktirajte ju preko pp upišite u pretražnik anjica i pošaljite joj PP.
Samo da prijavim :))) za 9 mjeseci ćemo previjati još jednu malu guzu- naravno u tetre!
Super :D čestitamo :*
Sad kad čitam sve ovo o tetrama, sve su mi privlačnije a i cijena je super!
Trenutno imam 20 tetri i 20 švedskih.
Koliko mislite da bi mi tetra i švedskih još trebalo da budem mirna, Špirek stiže u sljedečih 4 tjedna?
I kakve to kopče da uzmem? Gdje ih ima?
Do kad se tetra mogu koristiti? A do kada švedske?
bar još deset, ali uzmi ih 20 da si mirna. Trebaju i za brisanje bljuckanja i svega što će se proliti, zmazati, popišati i pokakati slijedećih par godina.Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
Možeš ih koristiti do kad hoćeš, dok nisu krenule jednokratne koristile su se tetre do odvikavanja. Ali naravno, ja ću te cimati da što prije pređeš u bespelenaše :mrgreen:
Ako koristiš bez zaštitnih, to je već dobar put za što ranije skidanje.
Kopča ti zapravo i ne treba, švedska drži tetru dovoljno dobro.
Imaš ih i s čičkom, nisam probala ali pretpostavljam da je praktičnije nego sa špagicama.
RozaGroza
Da se nadovežem što je pomikaki napisala.
Mi još koristimo tetre i na njih stavljam zaštitne gačice na čičak. Normalno je da se zna dogoditi da nekad sastrane procuri mokraća ili kakica pogotovo ako je tekuća al ako se na vrijeme premota beba nema nikakve brige to svi znamo.
Slažem se u svemu sa pomikaki mi nismo koristili kopče niti švedske al ja imam u ormaru 80 komada tetra pelena i samo njih koristim. Osim preko noći kad smo primorani staviti na guzu jednu jednokratnu jer Lara često doji i po noći puno piša pa joj premoči tetra i preko zaštitnih od PUL-a, lijepo budu zaštitne mokre /vlažne a i plahta bude mokra al dobro ispod imamo gumiranu plahtu pa je to riješeno.
Ja sam u početku pelene peglala do njenih 6 mjeseci da nije izgužvan rub pelene pa da ju ne grebe, tj. da pelena bude nježnija za bebinu kožu :)
I nisam pogriješila
Ovo ti je bitno; dnevno sam koristila između 14-16 pelena a svaki drugi dan sam ih prala, znači imala sam i treću rezervu jer ako imaš 30 komada tetri onda ih moraš svaki dan prati da ti se stignu osušiti. Zato sam ja uzela u početku 50 komada a to je uvrh glave dosta i za 3 dana prematanja i za bljuckanje i biti će ti lakše da ne moraš svaki dan prati i stigneš se odmoriti itd.
Ako ti je bosna blizu jedna pelena dođe 6 kuna ili ti 1,5 KM pa izračunaj, znači paket od 10 komada = 60 kuna, možda su sada (ja kupovala prije 20 mjeseci) malo poskupile al do 2 KM-a iliti do 80 kuna /palet od 10 komada. Ja sam kupovala tetre u Robotu trgovačkom centru u Bihaću ( pola sata od Plitvica je udaljen) al ako si u Zagrebu potraži tetre u DM-u, mislim da su tamo najjeftinije a u Tintiliniću i MTČ- ovom dučanu su meni bile najskuplje al to prije 20 mjeseci kad sam ja kupovala za Laru.
I sretno, bebač je blizu.
Zaboravih najvažnije :
Prematanje bebe u tetra pelene nije i neka gnjavaža samo kad se naviknete drage mame, tate, trudnice i bake (djedovi) :love:
Pomikaki :love: A znaš da ćemo se mi zakeljiti u vlakić bezpelenaša ćim se uhodam sa malenim, nadam se več prvi mjesec! Super mi je da mi ljeto stiže taman kad on bude imao 4-5 mjeseci, onda će bit lakše vježbat kakenje bez pelena :mrgreen:
Lasada kraljice tetra pelena :naklon: super si mi ovo sve napisala. Dakle treba mi oko 50-60 tetra za početak. Mislim da ću uzet te u DM jer sam pročitala da su čist OK a nisu preskupe. Nego, jeli se lako poderu? Mislim, koliki je rok trajanja jedne pelene, i dali ih prokuhavam? (pretpostavljam da da)
Ps: dakle bolje je u pelenu stavit drugu tetru nego kupovat one uloške?
Hvala ti što mi tepaš al ne smatram se kraljicom :saint:
Drago mi je da mogu svim majkama pomoći ali da sam npr. u Zagrebu davala bih i instrukcije 8) iz prematanja u tetre.
Ne znam zašto al oduvijek su me privlačile tetre makar sam lijena malčice prematanje u tetre mi nje nimalo teško, valjda jer se radi o štednji :)
Tetre kuham na 90 stupnjeva od početka, jedino mi se zna dogoditi da mi mašina podere ćošak/ugao pelene al još uvijek tu pelenu koristim samo okrenem taj poderani dio prema unutra. Jedne te iste tetre imam od Larinog rođenja, dakle već 20-tak mjeseci i još duraju samo su sad već malko grublje.
I da, kad za novorođenče motaš pelenu preporučam da motaš origami i unutra staviš drugu smotanu kao uložak, i na to švedsku ili zaštitne gačice. Javi mi se na PP pa ti ja mogu poslati zaštitne ako hočeš bolje nek da stoje u ormaru. Isto tako taj način motanja će ti super doći jer je to i ujedno široko povijanje pa nečeš imati problema sa bebinim kukovima i riješen ti je i taj problem.
:*
Evo, da malo podignem topic! Planiramo (za nekih dva mjeseca kada bebolinac dođe) početi s platnenim pelenama (tetra). Imala bih svakako i jednokratne, onak čisto da se nađe, ako se mi ne snađemo odn. i za preko noći.
E sad, kupila sam otprilike 42 komada tetra pelenica i to u dm-u (one u kombinaciji zeleno-bijele, mislim da su lori ili tak nekaj i one čisto bijele po 10 pakirane). Mislim sam još eventualno 10-tak ovih samo bijelih. Skužila sam da su različite na dodir odn. jedne su tanje od drugih, pa ne znam jel to kaj znači.
Inače, pročitala sam cijeli topic i skužila onaj origami način motanja, ali ne znam jel to dovoljno za recimo široko previjanje?! Moram priznati da nisam točno skužila onaj tip motanja sa dvije pelene (jedna trokut, druga savinuta), pa ako neko ima volje objasniti, slobodno :) ! Zvuči mi jednostavno, ali kaj ja znam ipak me zbunjuje kada si to sastavim od pelena, sve mi djeluje ogromno.
Za prvi put ih mislim sve oprati na 90, inače na 60, pa opet ponekad na 90. Palo mi je na pamet da li stavljati možda i one neke papirnate listiće (navodno ima u Mulleru, ali nisam našla)..jel to netko možda stavlja?
I da, druga stvar su zaštitne gaćice..vidim da je neka rasprodaja na Rodi pa sam mislila bar dva komada manjih naručiti, imam par komada za kasnije, no te mi definitivno ne djeluju za početak..Ima li tko iskustva s Bambino mio gaćicama? (vidjela sam u Intersparu)...
I eto, zadnje pitanje...za izlazak iz rodilišta kaj sve od tih pelenica ponijeti?
miolinere(papirice) ja koristim i puno su bolji kada beba vec ima tvrdu stolicu,kad pocme sa klopom,,onda fino sve bacis u wc. bambino mio sam ja uzela najmanji i dosta smo ih brzo prerasili.
u rodiliste uzmes samo jednokratne.
Pelena imaš dovoljno. Mi trenutačno koristimo tetre koje su ostale od starijeg djeteta, proizvođača "Iva Lole Ribara" i to deblje i tanje. Kupila sam i ove zelene i bijele u DM-a, ali ove stare su mi draže.Citiraj:
buhtlica prvotno napisa
Široko povijanje se rijetko prakticira, a li ako ti ga preporuče ne moraš činiti ništa posebno ako ste u platnenim pelenama.Citiraj:
Inače, pročitala sam cijeli topic i skužila onaj origami način motanja, ali ne znam jel to dovoljno za recimo široko previjanje?! Moram priznati da nisam točno skužila onaj tip motanja sa dvije pelene (jedna trokut, druga savinuta), pa ako neko ima volje objasniti, slobodno :) ! Zvuči mi jednostavno, ali kaj ja znam ipak me zbunjuje kada si to sastavim od pelena, sve mi djeluje ogromno.
Mi motamo origami i dodamo još pola pelene u sredinu. Sve je to prilično glomazno na novorođenčetu, ali funkcionira.
Papirnati listići ti zasad ne trebaju jer je kakica prilično tekuća, tek s početkom dohrane imaju smisla (ovo se odnosi na dojeno dijete).Citiraj:
Za prvi put ih mislim sve oprati na 90, inače na 60, pa opet ponekad na 90. Palo mi je na pamet da li stavljati možda i one neke papirnate listiće (navodno ima u Mulleru, ali nisam našla)..jel to netko možda stavlja?
I da, druga stvar su zaštitne gaćice..vidim da je neka rasprodaja na Rodi pa sam mislila bar dva komada manjih naručiti, imam par komada za kasnije, no te mi definitivno ne djeluju za početak..Ima li tko iskustva s Bambino mio gaćicama? (vidjela sam u Intersparu)...
I eto, zadnje pitanje...za izlazak iz rodilišta kaj sve od tih pelenica ponijeti?
Koristimo Motherease zaštitne gaćice i nikad nam nisu propustile, s Rodinima ni s Bambino mio nemam iskustva.
Iz rodilišta smo izišli u jednokratnima jer smo tamo njih koristili.
Buhtlica
Dobro došla nam u tetre :D
Da, bit će ti dovoljno 50-tak tetra pelena. Ima debljih i tanjih tatra pelena i nema veze koje kupiš, nakraju sve se popiške i pokakaju jednako i opereš ih u mašini. Ja sam za Laru do njenih 6 mjeseci kuhala na 90 stalno i peglala da budu nježnije za njenu kožu da ne bude grubi rub. Pelena zna biti na rubu izgužvana makar ju dobro stereš al kad se osuši bude rub izgužvani. Pogledaj si na Rodinom web shopu zaštitne mislim da imaju još popust ako se ne varam.
Druge mame su ti već odgvorile pa da ne duljim.
Iz rodilišta smo izašli u tetrama ali sestra Laru nije znala motati u njih jer u rodilištu prakticiraju jednokratne pa njih uzmi da svima bude lakše pa ćeš kod kuće prematati dalje u tetre. Na kraju sam Laru sama smotala u tetru za ići kući iz rodilišta. Zaštitne sam kupila od Luci preko neta i zadovoljna sam.
Motaš origami jednu i u sredinu jednu tetra pelenu saviješ kao uložak i smotaš od sredine prema pupku i krajeve lijevo i desno oko pasa. Nemoj da snimim film prematanja sa tetrama na sada već velikoj Larici :lol:
Ja sam ponijela tetre, i teta mi je djete zapakirala u tetre ( 2 mjesec)Citiraj:
call me mommy prvotno napisa
Hvala curke na brzim odgovorima :) !
Dakle, papiriće je bolje stavljati kada malo poraste bebač odn. kad počne papati sve po malo...dobar savjet.
Kaj se tiče zaštitnih gaćica to ću morati još progruntati koje...ili poslati svoje po dućanima pa da traže!
Ako mi preporuče široko povijanje (btw jel je to sada pod obavezno u rodilištima ili ne?) doma ću onda motati origami i još jednu u sredinu, ako sam dobro shvatila? I to vjerojatno, stavim onako presavijenu par puta tako da je oblikujem da stane u taj oblik origamija? Okej, priznajem, malo me to zbunjuje, ali ako i ne skužim kaj mi želite reći budem improvizirala :mrgreen: !
A mislim da ću u rodilište ponijeti jednokratne (osim ako se do tada ne predomislim..)
Hvala još jednom na pomoći i čitamo se i dalje!
I mi smo počeli :)
kombiniramo,
- prvo tetrica pa preko nje platnena, il
- samo tetrice 2x
- 3 platnena uloška + tetrica
I super je kad preraste platnenu pelenu, onda platnenu ni ne zakočavam nego je samo stavim preko tetrice (da malu ne žuljaju drukeri ili čičak) i sve upakiram u zaštitnu pelenu.
ja sam motala origami, stavila preko svedske (one prastare frotiraste tanke) i zastitne gace..mrak kombinacija
tako smo koristili dok nije cudo naraslo do vel 74-80, a onda sam prestala motatir origami ve samo preslozim tetru kao ulozak i stavim ponovno svedske i zastitne..i opet mrak :D
to mi je najdraze za po noci jer osim ako se pokaka nikad nije crvena guza i nikad nije procurilo, a ak se pokaka ionako bez obzira kakve su pelene moram odmah presvuci. (druge platnene znaju procuriti pred jutro, cak i sad dodatnim uloscima za noc)
saska7,tak i mi!
s tim da mu sada stavim papirice,za slucaj da ga ne skuzim kad kaka,a ako ga skuzim,onda na kahilcu.
buhtlice,mi smo koristili bambino mio zaštitne u početku, ali ja nisam kupila onu najmanju veličinu nego onu od 5 do 7 ako se ne varam i jako dugo smo ih koristili
cure, ja imam jedno pitanje (ako spada ovde) a tiče se održavanja tetra pelena
ja ih svako veče operem na ruke pa ih isperem u mašini (cijeli program ispiranja) ... jednom sedmično perem u mašini na 60.
jel to dovoljno ili ću ovako navući kakvu boleštinu djetetu????
dovoljno je
Ja isto isperem na ruke tetra pelene i ostavim ih u mašini ali kako Lara troši dnevno oko 12 pelena za 2 dana ih nakupim oko 25 i onda ih po noći otkuhavam u mašini. I tako svaki drugi dan.
Mislim da je dovoljno kad pereš na ruke al ja ih svaka 2 dana perem u mašini da ne opteretim mašinu.
Eto nadam sa da sam i ja dala odgovor :)
ne ispirem na ruke, skupljam u plastičnoj ogromnoj kutiji (onoj s poklopcem na kotačiće koja je originalno za dječje igračke - iz bauhausa - čvrsta je, inače imaju i u emmezeti neke al su tanka plastika pa puknu ako ti ispadnu iz ruku), i onda svaki 2-3 dan
1. na 90* s deterđentom + dodatno ispiranje i "tona" octa u predjelu di je omekšivač
2. nakon toga, na 60* bez deterđenta + dodatno ispiranje i centrifuga na 1000 okretaja (to joj je max)
i budu super čiste, bez mirisa
Cure jel' znate gdje ima za kupiti najpovoljnije tetre? U moru izbora...koje odabrati? Hvala!
Ja ne znam da ima neke razlike u tetra pelenama osim gustine tkanja, neke naše su gušće a neke rjeđe tkane a meni valjaju i jedne i druge.
Predpostavljam da si ti u HR ali čisto radi orjentacije da ti kažem da im je cijena ovde od 1,70 do 2,20 KM, bar ove na koje sam ja naišla, a to ti dođe otprilike duplo u kunama
ne duplo, nego približno puta 4 (1KM~3,8kn)
No gdje su cure, nitko ne odgovara? koliko sam iščitala ima ih za kupiti i u Konzumu i DM-u i Turbo limachu, očito da mi nema druge nego proći sve te dućane i usporediti cijene :-/
mašnice, u Sarajevu se obične tetra pelene mogu kupiti i u apoteci, pa ako nemaš ideja od kud da kreneš probaj odatle :)
A ja koliko znam da su u DM-u platnene pelene i da su oko 24KM (x 4 u kunama)
Tetra pelene ti večinom drže svi butici koji prodaju odječu za bebače
Sretno mašnice i uživaj , mi smo več i zaboravili na to:heart:
mislim da su ti u dm-u najjeftinije
imam jedno pitanje,kako je moja curica jako aktivna,a ja joj stavljam 2 tetre pa zaštitnu mislim da joj je to jako široko među nogicama joda kao mala ptkica,imate kakav savjet kako da motam da to bude usko?
lasada ?nadam se da ćeš uskoro vidjeti...
Možda angel fold http://www.kittykins.co.uk/advice/id/22 ili origami http://www.kittykins.co.uk/advice/id/25 ili pad fold http://www.kittykins.co.uk/advice/id/21
+ zaštitne? Dakle, samo jedna tetra.
mi isto stavljamo jednu tetru na origami način i onda zaštitne.
dovoljna vam je samo jedna tetra?moja curica jako puno piški i još brže propiški sve pa zbog toga stavljam dvije ali sada ću pogledati ove linkove pa ću proučiti
Da li treba slagati tetru drugačije ako je bebe curica/dečko zbog malog pišulinca? Ako da koji preporučate za dečka?
Hvala
mašnica motala sam sve varijante i nema neke razlike za dečke. Uvijek bude mokro samo sprijeda, nema neki fold koji može pojačati prednji dio, iz mog iskustva.
crnkica ne znam za malo veće mišiće, ali meni je bila dosta jedna tetra. Ionako bih presvukla odmah čim se popiškio, a ne svaka 2-3 sata. A to znači u početku i po 20 popiškanih pelena dnevno. Ali popišane je ionako dovoljno samo malo preprati na 40. No, mi smo ionako prešli u bespelenaše :)