Stranica 7 od 16 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 778

Tema: koristimo platnene (tetra) pelene

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj zeljka231 prvotno napisa

Izvedivo je, ali mi se čini da to ispadne deblje i definitivno duže premotavaš nego samo tetru i zaštitne. Budući da moj F. nikad nije volio presvlačenje, brzina mi je bila prilično bitna stavka .

Na prvoj je stranici Kloklo dala super link za slaganje tetri. Najjasnije se vidi i vodi te korak po korak. Možda ti pomogne...

E da, sad se sjetih. Kad je kakica tekuća, ovisno o premotavanju, zna procuriti na zaštitne. Možda bi to švedska spriječila.

Vidjela sam linkove, ali ja ne bih tetru motala... samo kao uložak i onda preko nešto da to drži...

I ovo zadnje je upravo iz tog razloga, da mi dodatno zaštiti... ne čini mi se da bi bilo puno deblje jer je švedska prilično tanka... to mi je više kako tetra (kao uložak) ne bi 'klizila' po zaštitnim...

Ma ja to sve nekako bubam napamet, kad sam neiskusna....

Ono što mi je mama pokazala mi nikako nije jasno... taj trokut i unutra tetra kao uložak... čini mi se puno preveliko za malu bebu... odnosno, duboko je i išlo bi prek pupka sigurno... a koliko sam shvatila, to nije dobro...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nije dobro dok bebi onaj batrljak ne otpadne (valjda se to tako zove). A da bi otpao mora biti suh. Ako pelena ide preko, moguće je da navlaži pupak. Koliko se sjećam, kad je patronažna motala švedsku, nije mu išla preko pupka. Baš ću probati origami i način tvoje mame pa ću usporediti dubinu pelene. Javim rezultate!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Nisam baš dobro uspjela pohvatati koji je origami... ja sam našla na linkovima jedan način koji mi je bio strašnooo zgodan ali kad sam 'to' donjela mami, samo me pogledala :/ i pitala 'a kak ti misliš bebu ugurati u to'

Idem naći sad taj način da ti pokažem...

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Scandalous prvotno napisa
    A bome mi i ideja tetra kao uložak, švedska i zaštitne također zvuči zgodno... nemam pojma jel izvedivo...
    neznam zasto svedsku povezujete sa sirokim povijanjem,nije nista sire povezan u svedskoj ili u jednokratnoj. meni se je tako pokazalo najjednostavnije, pocev od pranja, pegalanja,pospremanja pelena. ne samo da je izvedivo nego je itekako izvedivo, sve si ljepo poslozim,podignem guzu u zrak,podmetnem pelene i zamotam u tri sekunde. ako je MM to uspio svladati onda moze i bilo tko.

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

za motanje samo ko ulazak je nabolje uzet bambinomio zastitne i unutra stavljat obicnu tetru...tak smo i mi pra dva mjeseca.one su i namjenjene tako necemu,al meni je bilo pre skupo kupit njihove prefolds,pa sam koristila obicne.a nb velicina je dovoljno mala ali i dovoljno velika da se dosta dugo moze koristiti...
    nas pupak dugo dugo nije otpadao ni prolazio,al nije se vlazio od pelene
    al ako ste te srece mozda otpadbne vec i cim se vratite iz rodilista

kasnije smo uzeli obicne zastitne i motali u origami,a sad kad je guza porasla slozim neki trokut pa ulozak-fold i zakacim sa snapijem

:D

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Drage mame ne znam zašto si komplicirate život sa ne znam kakvim načinima motanja tetra pelene, imate link koji sam već kopirala od kloklo. MM je prvi skontao origami i pokazao meni a i u trokut je ok pa po sredini tetra koju je svekrva skrojila na pola tetru 80X80 cm da bude manja i tanja i porubila i ja smotala kao uložak pa nije debela za skroz malu bebu. A drugo povijali smo do Larinih 8-9 mjeseci obično u trokut i po sredini kao uložak pelenu i ništa nije smetalo batrljku koji je 7-mi dan otpao niti je bio mokar od pelene niti vlažan.
    Ne znam kako bih vam više pomogla sve je objašnjeno u video isprobajte ja se nadam da ćete brzo skužiti i smijati se ovim postovima kako motanje tetrama uopće nije problem :D
    Pozz

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Link koji vodi na video meni ne radi.... :?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

istina je, motanje u tetre se skuži za 10-15 sec. u principu, novorođenčetu je sve dobro, čak i da samo stavite jednu smotanu tetru među noge i preko zaštitne. ne komplicirajte toliko

eno moje skoro dvogodišnje dijete spava u origamiju + jedan obični uložak. pored svih ovih pelena koje sam našila meni opet bude užitak umotati je u tetru

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Evo linkova ponovo: na tome videu žena mota u origami veliku pelenu možda 100X100 cm pa ju presavije DUPLO po sredini.
    http://video.aol.com/video-detail/ho...aper/327250973
    I još jedan:
    http://www.kittykins.co.uk/advice/id/25 -> na ovaj način mi motamo u origami i jako brzo se može shvatiti samo malo prakse.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj lasada prvotno napisa
    Evo linkova ponovo: na tome videu žena mota u origami veliku pelenu možda 100X100 cm pa ju presavije DUPLO po sredini...
    Sorry cure, maknuli su traženi video s aol-a, al evo isti na jubitou:
    http://www.youtube.com/watch?v=_-cuAfnBwMU

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Bok Drage mame i trudnice!
    Vidjela na burzi da tomita prodaje nerabljene čini mi se dvije snappy kopče pa ak netko treba a ne može na burzu potražite ju preko pretražnika i upitajte za kopče.
    Sretno

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

quote="lasada"]Evo linkova ponovo: na tome videu žena mota u origami veliku pelenu možda 100X100 cm pa ju presavije DUPLO po sredini...
    [/quote]

A ti motaš 80x80 ili neku drugu?????

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Bok!
    Sad sam tek došla na net dijete mi ima fazu sa nicanjem zubića pa je nervozna pa nisam često na netu, stalno viče mama ciku

Da, motam 80x80 tetra pelenu.
    Sad već mjesec dana smotam u uložak jer Lara ima 14 kila i visoka je pa joj je origami mali, tj. prekratka je tetra 80x80 cm da joj smotam kak bi trebala stajati.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Na videu je prikazana pelena 100x100 cm kojih mislim da kod nas u RH nema.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

samo da vas sve pozdravim, nije me bilo jako dugo. sve manje i manje imam vremena za sjedenje ispred kompa, dok ja sve obavim što trebam idem spavati skupa sa svojim djetetom. kad se samo sjetim vremena kada sam bila trudnica, i kada sam bila na porodiljskom pa imala sam more slobodnog vremena....
    ali evo nas još uvijek smo u tetrama iako bi ja voljela da više ne nosimo ništa... pusa lasada

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mi cemo najvise koristiti fitted, ali posto ih nemam bas pevise za novorodjence, dopunjavat cemo tetrama. E sad, pogledala sam sve sto ste napisale na temu. Mene zanima koje zastine najbolje idu za novordjence, da nista ili skoro nista ne iscuri? Sa gussetom ili moze i bez? Koja marka? Hvala.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

crnkica
    I tebi i bebeu pusa :

mis-pis
    Nisam pridavala baš veliku važnost koje zaštitne ja sam kupila od Luci zaštitne veličinu "S" i bile su dobre malo pritegni gačice da nisu labavo, ali ja sam kad je Lara bila novorođenče stavljala jednu tetru u trokut i preko jednu kao uložak i na to zaštitne te sam onu tetru savinutu u trokut presavinula oko nogice rubove , takvo mi je prematanje služilo i za široko povijanje i nikad nikakvih problema niti curenja.
    E sad sa gussetom ili bez to je tvoj izbor, jer ove sad zaštitne koje koristimo od tots bots veličina 2 imaju guset i to mi je ok kad i ako stolica dođe na taj umetak a ne na robicu, a kad je bila mala do Larinih godinu dana koristili smo od Luci i S i M veličinu koje nisu imale gusset pa je bilo ok i ništa nije iscurilo al smo do nekih već se ne sjećam 9 ili 10 mjeseci motali kako sam ti opisala a od tada u origami pa po sredini drugu tetru kao uložak presavijenu. S tim da mi sveki šiva pa je tetru 80X80 cm prepolovila i porubila i takvu ju presavinem u uložak pa na origami takvu tetru stavim. A sada je već navršila 1,5 godinu pa joj i origami malo oko pasa dođe, pa sada jednu tetru presavinem na pola i još kao uložak ispadne mi da presavinem 4 puta i metnem joj na to zaštitne.
    Eto, nadam se da sam ti pomogla možda se još koja mama javi sa iskustvom zaštitnih sa gussetom. A koja marka, to je isto tvoj izbor, mi smo koristili Luci i tots bots sada i zadovoljni smo.
    Pozdrav i sretno!

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

lasada, hvala. To koji nama nacin prematanja najvise odgovara, vidjecemo kad se mali rodi. A dobar fazon je taj sa motanjem oko nogica. Pa onda mi i ne treba gusset.

OffT: mozda smo se nekad i srele u Robotu u Bihacu.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Anjica prodaje snapy kopče info od danas 12.prosinca ako kome trebaju kontaktirajte ju preko pp upišite u pretražnik anjica i pošaljite joj PP.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Samo da prijavim )) za 9 mjeseci ćemo previjati još jednu malu guzu- naravno u tetre!

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Super :D čestitamo

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Sad kad čitam sve ovo o tetrama, sve su mi privlačnije a i cijena je super!

Trenutno imam 20 tetri i 20 švedskih.
    Koliko mislite da bi mi tetra i švedskih još trebalo da budem mirna, Špirek stiže u sljedečih 4 tjedna?
    I kakve to kopče da uzmem? Gdje ih ima?

Do kad se tetra mogu koristiti? A do kada švedske?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Sad kad čitam sve ovo o tetrama, sve su mi privlačnije a i cijena je super!

Trenutno imam 20 tetri i 20 švedskih.
    Koliko mislite da bi mi tetra i švedskih još trebalo da budem mirna, Špirek stiže u sljedečih 4 tjedna?
    I kakve to kopče da uzmem? Gdje ih ima?

Do kad se tetra mogu koristiti? A do kada švedske?
    bar još deset, ali uzmi ih 20 da si mirna. Trebaju i za brisanje bljuckanja i svega što će se proliti, zmazati, popišati i pokakati slijedećih par godina.

Možeš ih koristiti do kad hoćeš, dok nisu krenule jednokratne koristile su se tetre do odvikavanja. Ali naravno, ja ću te cimati da što prije pređeš u bespelenaše
    Ako koristiš bez zaštitnih, to je već dobar put za što ranije skidanje.

Kopča ti zapravo i ne treba, švedska drži tetru dovoljno dobro.
    Imaš ih i s čičkom, nisam probala ali pretpostavljam da je praktičnije nego sa špagicama.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

RozaGroza
    Da se nadovežem što je pomikaki napisala.
    Mi još koristimo tetre i na njih stavljam zaštitne gačice na čičak. Normalno je da se zna dogoditi da nekad sastrane procuri mokraća ili kakica pogotovo ako je tekuća al ako se na vrijeme premota beba nema nikakve brige to svi znamo.
    Slažem se u svemu sa pomikaki mi nismo koristili kopče niti švedske al ja imam u ormaru 80 komada tetra pelena i samo njih koristim. Osim preko noći kad smo primorani staviti na guzu jednu jednokratnu jer Lara često doji i po noći puno piša pa joj premoči tetra i preko zaštitnih od PUL-a, lijepo budu zaštitne mokre /vlažne a i plahta bude mokra al dobro ispod imamo gumiranu plahtu pa je to riješeno.
    Ja sam u početku pelene peglala do njenih 6 mjeseci da nije izgužvan rub pelene pa da ju ne grebe, tj. da pelena bude nježnija za bebinu kožu
    I nisam pogriješila
    Ovo ti je bitno; dnevno sam koristila između 14-16 pelena a svaki drugi dan sam ih prala, znači imala sam i treću rezervu jer ako imaš 30 komada tetri onda ih moraš svaki dan prati da ti se stignu osušiti. Zato sam ja uzela u početku 50 komada a to je uvrh glave dosta i za 3 dana prematanja i za bljuckanje i biti će ti lakše da ne moraš svaki dan prati i stigneš se odmoriti itd.
    Ako ti je bosna blizu jedna pelena dođe 6 kuna ili ti 1,5 KM pa izračunaj, znači paket od 10 komada = 60 kuna, možda su sada (ja kupovala prije 20 mjeseci) malo poskupile al do 2 KM-a iliti do 80 kuna /palet od 10 komada. Ja sam kupovala tetre u Robotu trgovačkom centru u Bihaću ( pola sata od Plitvica je udaljen) al ako si u Zagrebu potraži tetre u DM-u, mislim da su tamo najjeftinije a u Tintiliniću i MTČ- ovom dučanu su meni bile najskuplje al to prije 20 mjeseci kad sam ja kupovala za Laru.
    I sretno, bebač je blizu.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Zaboravih najvažnije :
    Prematanje bebe u tetra pelene nije i neka gnjavaža samo kad se naviknete drage mame, tate, trudnice i bake (djedovi)

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pomikaki A znaš da ćemo se mi zakeljiti u vlakić bezpelenaša ćim se uhodam sa malenim, nadam se več prvi mjesec! Super mi je da mi ljeto stiže taman kad on bude imao 4-5 mjeseci, onda će bit lakše vježbat kakenje bez pelena

Lasada kraljice tetra pelena super si mi ovo sve napisala. Dakle treba mi oko 50-60 tetra za početak. Mislim da ću uzet te u DM jer sam pročitala da su čist OK a nisu preskupe. Nego, jeli se lako poderu? Mislim, koliki je rok trajanja jedne pelene, i dali ih prokuhavam? (pretpostavljam da da)

Ps: dakle bolje je u pelenu stavit drugu tetru nego kupovat one uloške?

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Hvala ti što mi tepaš al ne smatram se kraljicom
    Drago mi je da mogu svim majkama pomoći ali da sam npr. u Zagrebu davala bih i instrukcije 8) iz prematanja u tetre.
    Ne znam zašto al oduvijek su me privlačile tetre makar sam lijena malčice prematanje u tetre mi nje nimalo teško, valjda jer se radi o štednji
    Tetre kuham na 90 stupnjeva od početka, jedino mi se zna dogoditi da mi mašina podere ćošak/ugao pelene al još uvijek tu pelenu koristim samo okrenem taj poderani dio prema unutra. Jedne te iste tetre imam od Larinog rođenja, dakle već 20-tak mjeseci i još duraju samo su sad već malko grublje.
    I da, kad za novorođenče motaš pelenu preporučam da motaš origami i unutra staviš drugu smotanu kao uložak, i na to švedsku ili zaštitne gačice. Javi mi se na PP pa ti ja mogu poslati zaštitne ako hočeš bolje nek da stoje u ormaru. Isto tako taj način motanja će ti super doći jer je to i ujedno široko povijanje pa nečeš imati problema sa bebinim kukovima i riješen ti je i taj problem.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Evo, da malo podignem topic! Planiramo (za nekih dva mjeseca kada bebolinac dođe) početi s platnenim pelenama (tetra). Imala bih svakako i jednokratne, onak čisto da se nađe, ako se mi ne snađemo odn. i za preko noći.
    E sad, kupila sam otprilike 42 komada tetra pelenica i to u dm-u (one u kombinaciji zeleno-bijele, mislim da su lori ili tak nekaj i one čisto bijele po 10 pakirane). Mislim sam još eventualno 10-tak ovih samo bijelih. Skužila sam da su različite na dodir odn. jedne su tanje od drugih, pa ne znam jel to kaj znači.
    Inače, pročitala sam cijeli topic i skužila onaj origami način motanja, ali ne znam jel to dovoljno za recimo široko previjanje?! Moram priznati da nisam točno skužila onaj tip motanja sa dvije pelene (jedna trokut, druga savinuta), pa ako neko ima volje objasniti, slobodno ! Zvuči mi jednostavno, ali kaj ja znam ipak me zbunjuje kada si to sastavim od pelena, sve mi djeluje ogromno.
    Za prvi put ih mislim sve oprati na 90, inače na 60, pa opet ponekad na 90. Palo mi je na pamet da li stavljati možda i one neke papirnate listiće (navodno ima u Mulleru, ali nisam našla)..jel to netko možda stavlja?
    I da, druga stvar su zaštitne gaćice..vidim da je neka rasprodaja na Rodi pa sam mislila bar dva komada manjih naručiti, imam par komada za kasnije, no te mi definitivno ne djeluju za početak..Ima li tko iskustva s Bambino mio gaćicama? (vidjela sam u Intersparu)...
    I eto, zadnje pitanje...za izlazak iz rodilišta kaj sve od tih pelenica ponijeti?

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

miolinere(papirice) ja koristim i puno su bolji kada beba vec ima tvrdu stolicu,kad pocme sa klopom,,onda fino sve bacis u wc. bambino mio sam ja uzela najmanji i dosta smo ih brzo prerasili.

u rodiliste uzmes samo jednokratne.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj buhtlica prvotno napisa
    Evo, da malo podignem topic! Planiramo (za nekih dva mjeseca kada bebolinac dođe) početi s platnenim pelenama (tetra). Imala bih svakako i jednokratne, onak čisto da se nađe, ako se mi ne snađemo odn. i za preko noći.
    E sad, kupila sam otprilike 42 komada tetra pelenica i to u dm-u (one u kombinaciji zeleno-bijele, mislim da su lori ili tak nekaj i one čisto bijele po 10 pakirane). Mislim sam još eventualno 10-tak ovih samo bijelih. Skužila sam da su različite na dodir odn. jedne su tanje od drugih, pa ne znam jel to kaj znači.
    Pelena imaš dovoljno. Mi trenutačno koristimo tetre koje su ostale od starijeg djeteta, proizvođača "Iva Lole Ribara" i to deblje i tanje. Kupila sam i ove zelene i bijele u DM-a, ali ove stare su mi draže.
    Inače, pročitala sam cijeli topic i skužila onaj origami način motanja, ali ne znam jel to dovoljno za recimo široko previjanje?! Moram priznati da nisam točno skužila onaj tip motanja sa dvije pelene (jedna trokut, druga savinuta), pa ako neko ima volje objasniti, slobodno ! Zvuči mi jednostavno, ali kaj ja znam ipak me zbunjuje kada si to sastavim od pelena, sve mi djeluje ogromno.
    Široko povijanje se rijetko prakticira, a li ako ti ga preporuče ne moraš činiti ništa posebno ako ste u platnenim pelenama.
    Mi motamo origami i dodamo još pola pelene u sredinu. Sve je to prilično glomazno na novorođenčetu, ali funkcionira.

Za prvi put ih mislim sve oprati na 90, inače na 60, pa opet ponekad na 90. Palo mi je na pamet da li stavljati možda i one neke papirnate listiće (navodno ima u Mulleru, ali nisam našla)..jel to netko možda stavlja?
    I da, druga stvar su zaštitne gaćice..vidim da je neka rasprodaja na Rodi pa sam mislila bar dva komada manjih naručiti, imam par komada za kasnije, no te mi definitivno ne djeluju za početak..Ima li tko iskustva s Bambino mio gaćicama? (vidjela sam u Intersparu)...
    I eto, zadnje pitanje...za izlazak iz rodilišta kaj sve od tih pelenica ponijeti?
    Papirnati listići ti zasad ne trebaju jer je kakica prilično tekuća, tek s početkom dohrane imaju smisla (ovo se odnosi na dojeno dijete).

Koristimo Motherease zaštitne gaćice i nikad nam nisu propustile, s Rodinima ni s Bambino mio nemam iskustva.

Iz rodilišta smo izišli u jednokratnima jer smo tamo njih koristili.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Buhtlica
    Dobro došla nam u tetre :D
    Da, bit će ti dovoljno 50-tak tetra pelena. Ima debljih i tanjih tatra pelena i nema veze koje kupiš, nakraju sve se popiške i pokakaju jednako i opereš ih u mašini. Ja sam za Laru do njenih 6 mjeseci kuhala na 90 stalno i peglala da budu nježnije za njenu kožu da ne bude grubi rub. Pelena zna biti na rubu izgužvana makar ju dobro stereš al kad se osuši bude rub izgužvani. Pogledaj si na Rodinom web shopu zaštitne mislim da imaju još popust ako se ne varam.
    Druge mame su ti već odgvorile pa da ne duljim.
    Iz rodilišta smo izašli u tetrama ali sestra Laru nije znala motati u njih jer u rodilištu prakticiraju jednokratne pa njih uzmi da svima bude lakše pa ćeš kod kuće prematati dalje u tetre. Na kraju sam Laru sama smotala u tetru za ići kući iz rodilišta. Zaštitne sam kupila od Luci preko neta i zadovoljna sam.
    Motaš origami jednu i u sredinu jednu tetra pelenu saviješ kao uložak i smotaš od sredine prema pupku i krajeve lijevo i desno oko pasa. Nemoj da snimim film prematanja sa tetrama na sada već velikoj Larici

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj call me mommy prvotno napisa
    miolinere(papirice) ja koristim i puno su bolji kada beba vec ima tvrdu stolicu,kad pocme sa klopom,,onda fino sve bacis u wc. bambino mio sam ja uzela najmanji i dosta smo ih brzo prerasili.

u rodiliste uzmes samo jednokratne.
    Ja sam ponijela tetre, i teta mi je djete zapakirala u tetre ( 2 mjesec)

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Hvala curke na brzim odgovorima !
    Dakle, papiriće je bolje stavljati kada malo poraste bebač odn. kad počne papati sve po malo...dobar savjet.
    Kaj se tiče zaštitnih gaćica to ću morati još progruntati koje...ili poslati svoje po dućanima pa da traže!
    Ako mi preporuče široko povijanje (btw jel je to sada pod obavezno u rodilištima ili ne?) doma ću onda motati origami i još jednu u sredinu, ako sam dobro shvatila? I to vjerojatno, stavim onako presavijenu par puta tako da je oblikujem da stane u taj oblik origamija? Okej, priznajem, malo me to zbunjuje, ali ako i ne skužim kaj mi želite reći budem improvizirala !
    A mislim da ću u rodilište ponijeti jednokratne (osim ako se do tada ne predomislim..)
    Hvala još jednom na pomoći i čitamo se i dalje!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

I mi smo počeli

kombiniramo,
    - prvo tetrica pa preko nje platnena, il
    - samo tetrice 2x
    - 3 platnena uloška + tetrica

I super je kad preraste platnenu pelenu, onda platnenu ni ne zakočavam nego je samo stavim preko tetrice (da malu ne žuljaju drukeri ili čičak) i sve upakiram u zaštitnu pelenu.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ja sam motala origami, stavila preko svedske (one prastare frotiraste tanke) i zastitne gace..mrak kombinacija
    tako smo koristili dok nije cudo naraslo do vel 74-80, a onda sam prestala motatir origami ve samo preslozim tetru kao ulozak i stavim ponovno svedske i zastitne..i opet mrak :D
    to mi je najdraze za po noci jer osim ako se pokaka nikad nije crvena guza i nikad nije procurilo, a ak se pokaka ionako bez obzira kakve su pelene moram odmah presvuci. (druge platnene znaju procuriti pred jutro, cak i sad dodatnim uloscima za noc)

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

saska7,tak i mi!
    s tim da mu sada stavim papirice,za slucaj da ga ne skuzim kad kaka,a ako ga skuzim,onda na kahilcu.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj saska7 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam motala origami, stavila preko svedske (one prastare frotiraste tanke) i zastitne gace..mrak kombinacija
    tako smo koristili dok nije cudo naraslo do vel 74-80, a onda sam prestala motatir origami ve samo preslozim tetru kao ulozak i stavim ponovno svedske i zastitne..i opet mrak :D
    to mi je najdraze za po noci jer osim ako se pokaka nikad nije crvena guza i nikad nije procurilo, a ak se pokaka ionako bez obzira kakve su pelene moram odmah presvuci. (druge platnene znaju procuriti pred jutro, cak i sad dodatnim uloscima za noc)
    mi isto tako

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

buhtlice,mi smo koristili bambino mio zaštitne u početku, ali ja nisam kupila onu najmanju veličinu nego onu od 5 do 7 ako se ne varam i jako dugo smo ih koristili

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

cure, ja imam jedno pitanje (ako spada ovde) a tiče se održavanja tetra pelena

ja ih svako veče operem na ruke pa ih isperem u mašini (cijeli program ispiranja) ... jednom sedmično perem u mašini na 60.

jel to dovoljno ili ću ovako navući kakvu boleštinu djetetu????

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

dovoljno je

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja isto isperem na ruke tetra pelene i ostavim ih u mašini ali kako Lara troši dnevno oko 12 pelena za 2 dana ih nakupim oko 25 i onda ih po noći otkuhavam u mašini. I tako svaki drugi dan.
    Mislim da je dovoljno kad pereš na ruke al ja ih svaka 2 dana perem u mašini da ne opteretim mašinu.
    Eto nadam sa da sam i ja dala odgovor

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ne ispirem na ruke, skupljam u plastičnoj ogromnoj kutiji (onoj s poklopcem na kotačiće koja je originalno za dječje igračke - iz bauhausa - čvrsta je, inače imaju i u emmezeti neke al su tanka plastika pa puknu ako ti ispadnu iz ruku), i onda svaki 2-3 dan

1. na 90* s deterđentom + dodatno ispiranje i "tona" octa u predjelu di je omekšivač
    2. nakon toga, na 60* bez deterđenta + dodatno ispiranje i centrifuga na 1000 okretaja (to joj je max)

i budu super čiste, bez mirisa

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Cure jel' znate gdje ima za kupiti najpovoljnije tetre? U moru izbora...koje odabrati? Hvala!

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja ne znam da ima neke razlike u tetra pelenama osim gustine tkanja, neke naše su gušće a neke rjeđe tkane a meni valjaju i jedne i druge.
    Predpostavljam da si ti u HR ali čisto radi orjentacije da ti kažem da im je cijena ovde od 1,70 do 2,20 KM, bar ove na koje sam ja naišla, a to ti dođe otprilike duplo u kunama

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ne duplo, nego približno puta 4 (1KM~3,8kn)

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa Vidi poruku
    ne duplo, nego približno puta 4 (1KM~3,8kn)
    uh, jest, dobro si, malo sam se preračunala

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

No gdje su cure, nitko ne odgovara? koliko sam iščitala ima ih za kupiti i u Konzumu i DM-u i Turbo limachu, očito da mi nema druge nego proći sve te dućane i usporediti cijene

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mašnice, u Sarajevu se obične tetra pelene mogu kupiti i u apoteci, pa ako nemaš ideja od kud da kreneš probaj odatle

A ja koliko znam da su u DM-u platnene pelene i da su oko 24KM (x 4 u kunama)

Stranica 7 od 16 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •