ti si marta moj uzor :naklon:
u tim tvojim oduzimanjima zanima me da li te žicaju da im vratiš?
Printable View
Povremeno mole i kume, onda odustanu nakon nekog vremena. Da ne mislite da sam bas totalna rospija, soba u kojoj su decki ne moze se zatroviti, prije 100 godina smo nesto razvalili na sttoku od vrata i vrata se ne mogu zatvoriti, a ja nikakko ne uspijevam nagovoriti frenda stolara da mi to zakrpa. I kad oni razvuku te legice po cijeloj sobi, po podu, svugdje, samo sto im iz usiju ne ispadaju, mala bude odusevljena. Što sagradjenim, što razbacanim kockama. To joj je raj.
Zadnji put kad sam ih otela nisu ih makli s poda 7 tjedana. 7tjedana sam ja pregovarala s njima i prijetila oduzimanjem (nije im to bilo prvo oduzimanje) samo da bih mogla njihovu sobu usisati i ocistiti kako treba, a ne ofrlje. Prasine je bilo na izvoz. Pa sam onda jedan dan samo pokupila sve, spremila i rekla: "Decki, to je bilo to - ko se poigro, poigro se."
Jos nisam odlucila dal da budem tako zlocesta pa da im tu drvenu skrinju upakiram da bar pomisle da su dobili nesto osim knjiga ili ne.
Teško, ali ideja je dobra. Upravo sam potaknuta ovim topićem pitala kad ćemo mi dijeliti poklone (naravno da i ja očekujem): za Sv. Nikolu, za Božić, za Novu godinu ili za Sv Tri kralja. Naravno da je odgovor: za SVE.
Ni znala nisam da se pokloni daju više od jednom. Do sada je to bilo na Božoć ujutro i tako ostaje. Ionako svima stalno nešto kupujem...
u svezi marte, znam jednu familiju u kojoj se jedna te ista knjiga ( sad ne znam koja) poklanjala svima kojima je trebalo, tak da je unuk jedamput ne znajući kaj baki pokloniti spakirao opet knjigu i poklonio, baka pala u smijeh.
marta, moj naklon :mrgreen:
Na kraju sam kupila onaj dječji tablet gore negdje naveden na akciji za 149 kn. Ako stigne do Nikole, to će biti za tad, a ako ne dođe na vrijeme biti će za Božić, a za Nikolu Lego čudovište (kako ih moje dijete zove). Sad su na akciji u lokalnoj trgovini.
Čitam tu za darivanje ne znam koliko puta. Mi darijemo za sv. Nikolu i to neku sitnicu i slatkiše, neke koje inaće ne jedu često, a za Božić igračku malo bolju i nešto za obući. Za novu godinu i tri kralja nema poklona, niti je kod nas bio takav običaj ikada,
Superx i kod mene je isto tako. Ne bi bilo ni poklona za Sv Nikolu da se obicaj nije ukorijenio...
Marta je definitivno kraljica.
prošle godine je mm kupio feferončiću za rođ kran, lijepo bio na putu i vraća se s kranom, ne bi to bio problem da mali negdje u rujnu nije počeo ludit za barbikama.
I tako ja lijepo sakrijem kran i reko to starijem za pod bor, imala sam samo problem što starijem na podužoj listi uopće nije bio kran.
Ubrzo je počela kampanja "želiš kran", ostavljala sam otvorene kataloge, internetske stranice izvlačila bagere i valjkovi i igrala se s njime gradilišta i cvilila joj da barem imamo kran, naravno nakon 15 dana kran je bio na vrhu liste.
Da ispadne manje zločesta nakon blagdana sam ga odvela u Tesco u kojem su igračke bile na 50-70% i dala mu da bira(plus sam nešto i za zeca izabrala).
Inače uživala sam u ovih par godina kada su imali zajedničke interese, kada sam im mogla kupiti veći zajednički poklon, sad to više nema šanse pa se mučimo sa manjim i skromnijim poklonima.
BTW i jutros je cvokoto pa sam ga podsjetila da mu baš treba kućni ogrtač :raspa:
Vidim da nisam sama :mrgreen:
ja za sv. Nikolu poklonim neki slatkiš ili nešto što sam im ionako mislila dati, što im treba. Ove godine sam mislila sat starijem kupiti ali neću ju staviti u čizmu nego ćemo mu mi dati jel je zaslužio, pa red je valjda da ga i roditelji nagrade.
Mislim da će u čizmu opet vaučer za kino.
Što se tiče ostalih blagdana mirni su do uskrsa.
BTW u pregovorima smo za psa, postoji šansa da nam u 12 mjesecu dođe jedna mala "pasica" i sad kada bi im mogla uvaliti nekako psa bor, samo nema šanse da to uspijem organizirati da do Božića bude negdje...
Ne znam tko je jedini, a tko nije. Moj ukupni trošak Nikola/Božić biti će 200 kn. Mislim da je to vrlo umjereno.
I ja bih najradije izbacila Nikolu, ali više ne ide. Nakon vrtićkih priča na tu temu, i nakon što su prošle godine u školi kolektivno pisali pisma Sv. Nikoli i lijepili ih na pano pred razredom, ajde mu sad ne daj ništa :-| On to očekuje kao i poklon za rođendan.
Srećom, zadovoljit će se i sitnicama, imam u rezervi neke čokoladice i knjigu s Interlibera, to mu mora biti dosta (iako već znam da će se u školi masovno mahati paketićima sličica nogometaša u nemjerljivim količinama, ali to je druga bolna tema koja me muči ovih dana a ne spada na ovaj topic :mrgreen:).
tanja, ma kupi mu sličice
od njih stvarno nikakve štete
a i uvijek ih možeš staviti u reciklažu
nek se dijete veseli
Mi isto ne kupujemo previše, odnosno pretvotrimo poklone u nešto korisno, što bi ionako kupili. To ne uspijemo svake godine,
Od svih poklona iz djetinjstva, sjećam se samo dva i oba su me baš jako razveselila.: klizaljke i novi vezovi (pojma nemam kak sam dobila samo vezove, valjda sam imala daske). To nije bilo odjednom, nego dvije različite godine i stvarno ne znam koliko sam imala godina, ali nisam baš bila malo dijete.
Fazu sličica, yu gi oh karata i sličnog, mislim da mora proći svako dijete. Pa i mi smo imali Sandokana
Mi ne kupujemo niti za Uskrs. Dobiju isto čokoladnog zeku i razmjenjuju se pisanice.
Inaće kod nas u školi se uvije više slavio sv. Nikola zbog vjeronauka. Za Božić je mali Isus nosio slatkiše.
U Konzumu je 4.12. snjiženje 25% igračke i tamo ću obaviti kupnju, klincu lego, a maloj neku opremu za bebe!
Ne znaš ti pozadinu cijele priče o sličicama :mrgreen:
Cijelu prošlu godinu smo se davili u sličicama, skupljao je valjda 3 različita albuma s nogometašima + kartice nogometaša.
Ove godine smo rekli, ne može više, dosta je, ali baka je minirala teren i dala mu je album i sad ga obasipa sličicama, a on i sav svoj džeparac potroši na te sličice.
I da mu onda još i ja, tj. sv. Nikola, kupujem sličice? Nema šanse!
(jedno je dječja radost, drugo je neumjereno razbacivanje)
marta ak ne vratiš klincimalegaće, nadam se da ćeš dat na burzu pa se sjeti nas.
Inače i mi s vremena na vreme spremimo neke igračke pa nanovo iznvadim, i jedna mora frendica isto, veli ona da se deca više vesele kao da je nova
Kosjenka, usvoji me. :heart:
Meni bi to bio super-ultra-mega-max-THE poklon kojeg nista vise ne bi moglo nadmasiti.
Dobila sam, ali vec u srednjoj, psa koji je bio iznenadjenje, ali ne za Bozic, sjecam se jos dobro tog osjecaja (mama je jednostavno dosla jedan dan s njim kuci, nije mi prije spominjala nikakve planove o psu (dapace, nisam ni pitala jer je zgrada imala veto na kucne ljubimce, no bili smo pred selidbom u kucu). :heart:
Apropos slicica, stavila sam veto jer - cak nisu niti njen izbor. Naime, skolska pomocnica koja ih otprati na sk.bus im je pocela davati Ledeno doba 4 3D slicice ako je njihova grupica bila spremna na vrijeme, itd. Zapravo, ona ih dobije gratis jer se za 15 € kupljenog dobije 1 slicica (ne vrecica, slicica!).
E. se sama od sebe tih slicica nije sjetila, zapravo su nama (vise nama nego njoj) "nametnute".
Za popuniti cijeli album, morala bih: ici u ducan u kojemu inace ne kupujem jer tamo nikad ne nalazim sve sto mi je na shopping listi, potrositi 15 € da bi mi na kasi dali 1 slicicu (ne vrecicu, slicicu!), i ostaviti ukupno u tom ducanu valjda 1000 € da bi popunila album. :grr:
Objasnila sam da taj ducan nije onaj gdje kupujemo ovo i ono (njene omiljene kekse i slicno), ako zeli album moze ga kupiti od dzeparca, pa da ima gdje staviti slicice koje dobije od sk.pomocnice, ali da necemo mijenjati ducan radi slicica.....
Na kraju je zakljucila da nije sigurna da li zeli trositi dzeparac na to (rekla je da zeli stedjeti za pravi tablet za kraj 5. razreda, a mi da nadodamo koliko joj bude nedostajalo, jer ce joj tablet trebati za scuole medie).
Pas svakako dolazi, mislili smo na proljeće ali sada se otvorila prilika za ovu pasicu.
Imali smo mi već psa, uginula nam je proljetos...gledat kako su oni skupa odrastali, tu ljubav između njih troje, ma neprocjenjivo. Zapravo taj pas će meni biti poklon, a ne njima :).
mi uz, vec spomenutog sv. nikolu i bozic, darivamo i za sv. luciju/lucu.
meni je to ostalo iz djetinjstva, a buduci da se za nikolu i lucu radi o stvarno sitnim darovima, ne zelim ni jedno izbaciti.
ja sam svojoj curki kupila jucer u mulleru olovke za skolu s natpisima "sretno" ( bilo je i drugih u svim bojama) za 2, 90, milka cokolade po 4,90, monster high slicice 4 kune, dobit ce i malo pistacija/indijskih orascica (umjesto naranca, smokva i ostalog sto ide). uglavnom, nikakve igracke.
Obavila kupnju za Sv. Nikolu: Cura: Lego Adventski kalendar, bojice, knjiga, veliko Kinder jaje. Dečko: Pepa Pig Djedov kamion, kuhalo za vodu (obožava sve kućanske aparate), veliko Kinder jaje.
Božić je još daleko.....ali možda klinac dobije Like-a-Bike, a za curu još ne znam...čitam ovdje da dobijem ideje...
Gdje si kupila Peppa djedov kamion? Ima li koju figuricu? I kolika je cijena?
Moja mlađa obožava Peppu :D
zmajice imaš puno Pepa na burzi http://forum.roda.hr/threads/77455-B...-mame-trudnice
Peppa djedov kamion ima u O2P.
btw. i kod nas je sv. nikola došao sa školom. u vrtiću smo ga još mogli ignorirati.
Kod nas je uvijek bio Nikola, Lucija (manje, i vise povezano sa sadnjom psenice a ne darivanjem), naravno Bozic i NG, a Befana (06.01.) je dosla s vrticem.
Jedino sto je kod mene kad sam bila mala bilo obrnuto, za Bozic su poklone davali roditelji s Isusekom, a za NG je darove nosio Djed Mraz (YU-era).
Tako da smo mi sve to zadrzali (jedino smo obrnuli, pa za Bozic daje Djed Mraz, a za NG se medjusobno sitnicama darujemo), i jos prikrpeljili Befanu.
Otkako poklone kupujemo planski a ne stihijski, uspije se biti i umjeren i unutar zadanog budzeta.
na burzi netko prodaje cijelu pepa galanteriju vrlo povoljno
i u odličnom stanju, koliko ja vidim
a klinci ionako ne kuže što je original pakovanje
uostalom, treba ih učiti da prosljeđuju igračke, knjige, odjeću...
Hvala na infu za Peppu na burzi, ali ta je forumašica prije nekih mjesec dana prodavala te iste stvari, ja sam joj se javila za komad koji je prodavala za 190 kuna i figurice po 10 kuna komad, rekla mi je tada da je prodano, a sad ta ista stvar košta 440 kuna i svaka figurica 22 kune!!!???!!!
A ako otvorite tu temu, ima još cura koje imaju slično iskustvo.
Vidim da imate raznovrsnih ideja pa trebam pomoć: što pokloniti za 12 roćkas djevojčici? Mislila sam neki cool dnevnik i parfem - e sad gdje ima zgodnih dnevnika? I naravno kakav parfem? Imate li neki prijedlog?
"She" u kutiji u obliku srca, unutra je parfem i dezić ili "She" u limenoj kutiji valjkastoj, onda je čini mi se poklon privjesak za mobitel. Imaš tri različita mirisa, meni su ok plavi to je "cool", i rozi on je "fun", ima još i "sexy" ali taj izbjegavam zbog imena. Raspon cijena je od 60-90 kuna ovisno o pakiranju.
Naravno ako tražiš nešto skuplje onda nešto od poznatih pjevačica možda...
za svetog nikolu ce dobiti boje koje sam kupila u lidlu za 33kn i napravit cu joj od kartona kuću, krokodila i sto još nadem na netu da nije prezahtjevno- pa nek farba i razvija kreativnost
za božić imam dvije prekrasne knjige (isto jeftinije kupljeno na interliberu) s prozorcicima, takve su joj najdraze,
da se mene pita to bi bilo to od mene pošto vidim da se bake bruse ove godine na papilova plastične igracke
vidjet cemo jos dal ce to biti sve, mm je malo :roll::zbunj: kad sam mu objavila da smo gotovi s kupovinom
ove godine sam zabrijala na razvijanje kreativnosti, fine motorike, maste i "pravih vrijednosti" :mrgreen::coffee: