kao sto rekoh, iz vasih pozitivnih iskustava, nadam da ce nam kad krenemo u skolu biti ok :-)
Printable View
kao sto rekoh, iz vasih pozitivnih iskustava, nadam da ce nam kad krenemo u skolu biti ok :-)
diči, ma nemoj se sekirati, odgodite vi to i bit će sve super iduće godine.
moja mala je isto takva bila sa 6, odgodili za godinu dana i sada u školi sve super.
ako ti se čini nezrela, zašto bi forsirala,
da se je rodila 3,5 tjedna kasnije ionako bi upala bi u iduću godinu, a sigurno će joj biti lakše
u razredu u kome je većina djece mjesec, dva, pet mlađa od nje, nego u razredu u kojem je većina godinu,
ili 9 mjeseci starija od nje.
dici, tvoja je 23.3. rodjena?
moja isto, samo sto sam ja prosudila prosle godine da je emocionalno nezrela, a oni nisu, pa sam trazila odgodu, nisam dobila, zalila se ministarstvu i dobila je. ove godine ona je supertruper i po mojem i njihovom misljenju.
s druge strane, kad je bila na razgovoru? mozda je tad bila umorna, nije bio njen trenutak?
i kako krv iz prsta?
kod nas se vadi iz vene :/
btw. u grupi ih ima 4. koji su odgodili prosle godine skolu- jedna iz 12.mj i troje iz 3. mj. i svi idu ove godine.
ne brini se da ce biti "prestara". lakse ce joj biti. moja je u prosloj grupi bila medju najmladjima i uvijek kaskala u nekom emocionalnom segmentu. ove je medju najstarijima i drugo je dijete.
aaaa sad vidim da je to citat s prosle stranice i da je napunila vec sest :)
sretan joj rockas :D
Mi smo jučer obavili pregled kod šk.med. Sve je super prošlo. Jedino mi nije jasno zakaj sam morala izaći dok je Jana bila s doktoricom (prije toga smo bile sa sestrom). Jana nema srama i straha pa za nju nije bio bed, ali što da je plašljivija?
L. je usla i u skolu i kod doktora sama, bez mene i kod sestre. ja sam ispunjavala upitnik, a na kraju su me pozvali u ordinaciju.
isto mi je ok, ovo sto boxica pise.
i kod nas isto tako kao i kod Leonise. u školi smo nakon 20-30 minuta bili pozvani unutra. na kraju je i pedagogica komentirala da je kod njega bitna razlika u ponašanju kada je bio sam i kada smo mi došli, a isti obrazac ponašanja se ponavlja i kod logopeda.
Kada je sam unutra fantastičan je. Surađuje, razmišlja, pristojno se ponaša, kada smo mi unutra počinje glupiranje.
što je s cjepljenjem ako je dijete prehlađeno?
moj baš dosta kašlje i šmrče, a sutra smo kod školske dr
pa ne znam da li da tražim da drugi puta dođemo :/
curke, nas "samo" 21 dan dijeli od ove teme (mi tek krećemo u školu na jesen 2014.), ali osim što vidim da su se prijavile ovdje neke moje proljetnice (a ko da smo jučer ćakulale o tegobama u trudnoći!!), doznala sam puno korisnih informacija od svih vas i baš vam hvala :*.
moj M je još pravo dijete i definitivno nije za školu pa mi je drago da će krenuti sa 7 god. i 4 mj.. a bome ni ja još nisam spremna otisnuti ga u svijet. elem, kako vrijeme brzo leti, doći će i ta tematika na red pa ću vas ja nastaviti pratiti ovdje ;).
naravno da možete tražiti odgodu cjepljenja za neke povoljnije prilike. Znači testiranja i sve složiti, a cjepljenje ostaviti za bolje vreme
mi smo zaru isto cijepili par mjeseci nakon sistematskog za školu, jednostavno smo rekli da to ne bi ovaj put (nije bila ni prehlađena ni ništa)
hvala na odgovorima.
mislim da ću skroz odgoditi odlazak zbog ovog vremena,
taman da prizdravi.
danas smo konačno obavili pregled ko dr, jer je prošli puta bio bolestan.
i sada je prehlađen pa smo odgodili cjepivo.
e sad mene zanim da li postoji neki rok u kojem to moramo javiti?
hoće li ga primiti u školu bez toga?
ja bih najradije na jesen.
Pitanje za nekoga tko je već prošao upise sa drugim djetetom...što se događa baš na dane upisa 9., 10. i 11.5.? Dobije li se nekakva potvrda? Naime mi se upisujemo u školu gdje ne spadamo po mjestu stanovanja pa su mi rekli da moram na Upise u školu gdje pripadamo i onda "nešto" dostaviti njima na upise.
Mislim da moras na testiranje u skolu gdje pripadas, a na upis u zeljenu skolu.
Jesi ih mozda zvala?
Na te dane upisujes dijete, ima taj obrazac koji predajes skoli.
Valjda taj obrazac moram iz pripadajuće škole dostaviti u ovu u koju budemo išli. Ima li on veze sa pregledom i testitanjem kod dr-ice i u školi? Treba mi njihovo mišljenje.
sta se sve nosi na upis?
Nama su rekli nista - sve imaju ...
a potvrde za dn. boravak?
Papir od doktorice?
Za boravak ne znam - mozda ce trebati u rujnu ...
A doktorica im sama daje potvrde - imaju 2-3 sastanka oviha dana pa razmjene informacije ...
A nis zvrcnem sutra skolu pa provjerim oko boravka ...
mi smo obavili liječnički (ima točno 20 kila LOL) i cijepljenje :-o. ja sam ga htjela odgoditi, ali m je inzistirala da se želi cijepiti jer su se svi njeni prijatelji cijepili i ona to hoće odmah riješiti :-o
preksutra idemo na testiranje u školu i tamo ne treba nositi nikakvu dokumentaciju.
a sami upisi su u lipnju, tad dolazi samo roditelj i nosi rodni list i potvrdu o prebivalištu. za boravak još ne znam, ne sjećam se jesmo li za z nešto nosili ili nismo
U zg su upisi pocetkom svibnja i ako je dijete islo u vrtic ne treba nositi nista jer su skole i vrtici umrezeni pa skole samo povuku podatke. Jedino za djecu koja nisu isla u vrtic traze da se donesu neki dokumenti, tako su meni odgovorili.
Nama je na testiranju u školi rečeno da ne moramo posebno dolaziti na 'upis', jer smo 'upisnicu' popunili već pri samom testiranju.
Dakle, klinci su automatski upisani.
Evo friški info za OŠ Rapska - Sigečica : ako je na razgovoru ostavljen JMBG ili OIB djeteta onda ne treba nositi ništa od dokumenata. Što se tiče boravka: na upisu se izjašnjavamo oko boravka; ako im se pokaže da je zainteresirano više djece no što ima mjesta u boravku naknadno će nas tražiti potvrde o zaposlenju, tako da na upise ne treba nositi niti te potvrde...
ivano2 hvala!
znaci trebamo samo doci i uslikati fotku za spomenar :D