Papir od doktorice?
Za boravak ne znam - mozda ce trebati u rujnu ...
A doktorica im sama daje potvrde - imaju 2-3 sastanka oviha dana pa razmjene informacije ...
mi smo obavili liječnički (ima točno 20 kila LOL) i cijepljenje. ja sam ga htjela odgoditi, ali m je inzistirala da se želi cijepiti jer su se svi njeni prijatelji cijepili i ona to hoće odmah riješiti
preksutra idemo na testiranje u školu i tamo ne treba nositi nikakvu dokumentaciju.
a sami upisi su u lipnju, tad dolazi samo roditelj i nosi rodni list i potvrdu o prebivalištu. za boravak još ne znam, ne sjećam se jesmo li za z nešto nosili ili nismo
U zg su upisi pocetkom svibnja i ako je dijete islo u vrtic ne treba nositi nista jer su skole i vrtici umrezeni pa skole samo povuku podatke. Jedino za djecu koja nisu isla u vrtic traze da se donesu neki dokumenti, tako su meni odgovorili.
Nama je na testiranju u školi rečeno da ne moramo posebno dolaziti na 'upis', jer smo 'upisnicu' popunili već pri samom testiranju.
Dakle, klinci su automatski upisani.
Evo friški info za OŠ Rapska - Sigečica : ako je na razgovoru ostavljen JMBG ili OIB djeteta onda ne treba nositi ništa od dokumenata. Što se tiče boravka: na upisu se izjašnjavamo oko boravka; ako im se pokaže da je zainteresirano više djece no što ima mjesta u boravku naknadno će nas tražiti potvrde o zaposlenju, tako da na upise ne treba nositi niti te potvrde...
ivano2 hvala!
znaci trebamo samo doci i uslikati fotku za spomenar :D
srecom pa znam napamet sve jmbge svih ukucana![]()
Last edited by leonisa; 26.04.2013 at 11:09.
ma nije valjda ja znam samo svoj i početke ostalih ( tj.znam kaj je ko rođen)
datum rodjenja, pa nas 3 cure imamo ista 3 broja i zadnja 3 su razlicita.
muza je bilo malo teze za zapamtiti, al to je samo 6 brojeva.
kad se sjetim vremena prije mobitela kad smo znali svaki broj telefona na pamet. sta nam tehnika ucini![]()
Last edited by leonisa; 26.04.2013 at 12:48.
Ja sebi samo zapisala oib i jmbg...
Last edited by Looli; 27.04.2013 at 21:51.
ja sam zaboravila kak funkcionira ako se ide u produženi boravak..dajte me podsjetite
mislim da mi je netko rekao da se može doći u školu već od 7 (nastava od 8h) , a do kada traje?? do 15h, do 16h? i koliko imaju
obroka? zna li netko koliko se plaća mjesečno za obroke? i kakav je sistem ako ne ide u produženi? vjerujem da počinje nastava u 8h,al do kada traje?
čula sam da je u tom slučaju do 11.30 - 12h
kod na su djeca na boravku 7-17 sati
imaju doručak oko 7.30, nastava je od 8 pa valjda do 12
mislim da je ručak oko 13
djeca koja ne idu u boravak prva dva razreda će biti međusjena 11.30-14 sati
od trećeg razreda počinju smjene
radi se o OŠ Remete
Last edited by Boxica; 28.04.2013 at 20:37.
ovisi o školi. kod nas je program nastave od 8-15.30
djeca se mogu dovesti od 7 ujutro i dežurstvo je do 17
prije 15.30 se NE MOGU pokupiti
u toku dana imaju doručak - 8.45, pa ručak oko 12 i užinu oko 14.30
očito nije u svim školama
u poslijepodnevnom dijelu rade zadaće, radne listiće, imaju razne aktivnosti. i to je obavezni program za djecu upisanu u boravak. u našoj školi
pa tak je i kod nas.
znači školu imaju do 1130 onda imaju odmor pa ručak i onda pišu zadaču vježbaju, i onda slobodno vrijeme i igra.
Ali mogu doći po djete ako je neophodno
ma dobro ok nisam tak mislila ali nije baš da ne mogu i ne smijem doći po djete prije 1530
nadam se da si skužila kaj sam htjela reči ....ili....nisi....
shvatila sam te, ali ti mene očito nisi
u našoj školi je pravilo da se po djecu dolazi od 15.30 do 17. prije toga samo ako je neophodno s razlogom
ok onda valjda svaka škola ima svoju politiku.
Iskreno ne znam ali ja kad god sam došla ranije nitko mi nikad nije niti najmanje izgldao i sugerirao da to nije u redu
kod nas je isto da se djeca mogu doma u 15,30
do tada pišu zadaće ,uče,vježbaju
ako trebam doći po njih ranije to najavim kao i kada bi došla po njih prije 12,30 dok je nastava
to je tako jer mi preko tjedna ne nosimo torbu doma i sve naprave u školi
kada ide ranije učiteljica mu pripremi šta bi trebao napraviti doma
mi se isto upisujemo u školu koju ne pripadamo jer se selimo krajem godine.
ja sam zvala školu u koju ćemo se upisati. tamo su mi rekli da razgovor obavim u školi u koju pripadam i da dođem samo kod njih (u željenu školu) upisati dijete u dane upisa. s tim da su me zapisali i rekla je da neće biti problema oko upisa.
tako da ti ja preporučam da svakako nazoveš školu u koju želite ići.
rekli su nam u školi da na upis donesemo kopiju rodnog lista i OIB.
Ja sam već bila u školi u koju se upisujemo. Oni su mi rekli da na upise dođem sa "potvrdom" od škole u koju pripadamo (pa me zanimalo kakva je to potvrda, trebalo bi biti nešto gdje je mišljenje komisije - dr+škola). Zovem školu kojoj pripadamo da pitam za potvrdu ali tamo nikada nema nikoga tko zna nešto o tome.
Potvrda se zove: Mišljenje stručnog povjerenstva o utvrđenom psihofozičkom stanju djeteta prije upisa u prvi razred osnovne škole. Treba ti je izdati ona osoba iz škole u koju pripadate po mjestu stanovanja s kojim je tvoje dijete obavilo testiranje u školi i na taj papir ti doktor školske medicine udari pečat nakon pregleda.
Hvala! Dobila sam školu i rekli su mi da zovem dr-icu obzirom je ona predsjednica Komisije. Zvala dr-icu da bi mi sestra rekla da se Komisija još nije sastala i ne zna se kad će???? I tako to kod nas ide...bljak.
da vas pitam za praksu u vasoj skoli....
danas smo L. upisali i opet sam pitala za razrede i receno mi je da se u obzir uzima broj curica i djecaka, broj ostvarenih bodova (?), vjeronauk, boravak, djeca s posebnim potrebama, da svaki razred bude jednak i da uopce ne uzimaju u obzir da li su djeca do sada isli zajedno u vrtic, u istu grupu i da to uopce nece igrati ulogu.
jel trebam reci da se ne moze traziti s kim ce ici u razred, koji razred... i da emo sve saznati na prozivci na prvoj predstavi/svecanosti.
Nitko niš nije rekao prilikom upisa (nit smo pitali).
Mi izrazili želju koji strani jezik želimo da klinci uče - i za to je rekla da ne uzimaju želje roditelja u obzir, već ovisi o satnici dotičnih učitelja - i to je sve.
Pretpostavljam da ne mogu ugoditi željama svih roditelja tko bi s kim htio u razred, a tko ne...
Isto su rekli da će sve biti 'izvješeno' na vratima škole po završetku nastave.
Last edited by lola_34; 10.05.2013 at 11:18.
blago vam se. mi ni jezik nismo mogli birati, ima samo engleski.
recimo, u nasoj grupi ima 7 curica koje ce u skolu, od njih cca 70 buducih prvasica. jasno mi je da ne mogu staviti sve, al da uopce ne uzimaju u obzir, pa da ih 6 zavrsi u jednom razredu, a 7. u drugom, sama, e to mi je malo bezveze, da se kulturno izrazim.
kod nas je slično, ne možeš birati
ALI, ako imaš starije dijete u istoj školi, možeš izabrati isti turnus kao to starije dijete
i možeš napisati ime jednog djeteta s kojim bi htio u razred i ta želja se uglavnom ispuni
Kužim.
Ma nemremo ni mi birati. Kod nas se uči engleski i njemači, tj. jedan se počinje učiti od prvog, a drugi od četvrtog razreda.
Ja izrazila svoju želju na onim formularima, al' nam je odmah rekla da se želje neće baš i neće previše uvažavati, već prema satnici učitelja (ovisi kako kome fali)...
Što se razreda tiče, kod nas će biti (mislim) 4 prva razreda (3 boravka i 1 klasični). Naša cijela vrtićka grupa ide u školu ove godine, ali ćemo se 'raspršiti' na tri obližnje škole.
Kajjaznam, nama 'interesantni' klinci iz vrtića idu u 'našu' buduću školu, a sad razred, nemam pojma...
A i čula sam da se klinci brzo 'pregrupiraju' i 'prešaltaju'...
Last edited by lola_34; 10.05.2013 at 11:31.
Kod nas 2 razreda slažu tako da podjednako dijele na 1/2 "karakterne" grupice (ne znam kako to bolje nazvati) - znači ako imaju 10 djece koja su na testiranju pokazala najbolje rezultate (ne znam metodologiju) onda 5 ide u jedan a 5 u drugi razred; onda narednu grupicu dijele opet po pola itd....
Isto se nesmije tražiti određena učiteljica; imamo samo engleski; razred i učiteljicu saznajemo na prva dan škole ... nadam se najboljem![]()
ivano2, da, tako je i meni objasnila. da moraju sloziti 2 identicna razreda.
koliko sam cula, obje uciteljice su super (ne znam jesi li ti tako cula) i tu mi nije bed. bed bi mi bio da dodje u totalno nepoznato okruzenje jer van svoje grupe ne zna nikog jer je tek 1 godinu u ovom vrticu.
u starom vrticu je cijela grupa isla dalje u skolu, u isti razred i slagali su prema grupama razrede.
Da za učiteljice sam čula da su obje OK...tako da sam tu mirna ...
Ma vjerojatno će se ipak netko iz grupe naći u razredu ali možda ti ne bi bilo loše zamoliti njene tete iz vrtićke grupe da je upoznaju sa grupom u koju ide moja F.- Zvjezdice - iz njihove grupe ide većina djece (cca 26-28) i gotovo svi u OŠ Rapska - tako da će ti oni biti prevladavajuća većina u oba razreda ... A sad kad je lijepo vrijeme i puno su na dvorištu u vrtiću možda bi se mogla bolje upoznati sa njima ...
vidis, to bi bilo ok
iako su zvjezdice imale prekjuce sastanak s uciteljicom i kad sam pitala hoce li pozvati i engleze, rekli su da ne znaju nista o tome, da je to program druge grupe, a ne svih predskolaraca.
na kraju nisu isli i nisu upoznali uciteljice.
btw. ako vas ide toliko, a to je samo jedna grupa, plus englezi (oko 15) i montesori, i to samo jedan objekt, ne znam kako oni misle napraviti 2 razreda. bojim se da ce biti veliki razredi ove godine![]()
Last edited by leonisa; 10.05.2013 at 11:51.
A jel idu idući tjedan u posjet školi?
Mislim da bi ti to bilo čisto zgodno pitati tete - objasni zašto bi htjela da se upoznaju i vjerujem da će pristati ... Ako to ne upali onda idući tjedan dogovorimo upoznavanje naše dvije curke pa onda neka ju moja upozna sa drugima ...
Mislim da pretpostavljaju da će ih biti 50-tak - dio djece koja su išla u naš vrtić će ići i u druge škole - Folka, Savica, kod Suvaga ....
Ako ih bude više onda će biti oformljen i treći razred ...
Maloprijr sam se vratila s upisa. Izabrala njemacki, bit ce ih 17 u razredu, otprilike pola-pola i bas nitko iz njegove grupe. Buduci iz iskustva znam da to nista ne znaci, ne brinem se. Raspored uciteljica ne znaju kao ni djece u engleskim razredima. Jedino znaju da ce tocno odredjena uviteljica dobiti djete s pp.
Moj najstariji ide u razred s 5 djece iiz vrticke grupe, ukljuvujuci najboljeg vrtickog frenda. Danas ni ne razgovaraju, svaki ima svoje drustvo i afinitete, jednostavno su se prerasli i razisli. A najbolji prijatwlj mu je decko s kojim ga je ucitelhica sjela prvi tjedan prvog razreda, a prije tog se nisu poznsvsli, jednostavno su kliknuli.
leonisa, ne brini se, cura ce se sigurno snac. Vjeeojstno te i iznenaditi.
ma da, moja z je išla u vrtić u zagreb, a školu upisala u samoboru. ne da nije nikog znala, nego joj je i mjesto i škola i sve bilo nepoznato. odmah prvi dan si je našla ekipu, bez ikakvih problema
ja sam pitala da li djecu koja su bila u vrtiću u istoj grupi stavljaju zajedno u razred i rečeno mi je da uglavnom da, osim ako želje roditelja nisu različite. i zapisala je 2 djece iz grupe za koje sam tada znala da će ići u tu školu, tako da moj prvašić ide s njima.
vjeruj, ne treba ni to biti bed
mojoj starijoj je ispalo skroz super. iz njene grupe su u isti razred kao i ona upisama dva dječaka, nijedna djevojčica
ona, iako nije probitačnase vrlo brzo skompala i našla predivne prijateljice
iskreno, više mi paše da s njom u razred ide netko tko živi blizu nasjer to dobro dođe
Last edited by Anci; 10.05.2013 at 23:15.
tako je i kod nas
i meni je to skroz ok
ako njih 28 piše zadaću i nakon 14 sati svakih 7 minuta dolazi jedan roditelj po dijete i priča s učiteljicom, djeca se počnu mrdatii razbije se mir i koncentracija
normalno, ako je nešto posebno da se može doći. no, nije pravilo da se upada svaki čas u razred